Sürekli anlaşamama, psikolojik yorgunluk

genc10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2016
128
57
98
30
Merhaba arkadaşlar. Benim bi yaşına yakın çocuğum var, su an çalışmıyorum ve psikolojik bakımdan cok yorgunum. Uykusuzluk vs onları söylemiyorum bile, çünkü ruhsal yorgunluk ve çaresizlik cok daha ağır basıyor. Sürekli boşanma kararları düşünceleri, eşle bi öyle bi böyle, ama genelde anlaşamama ve uzaklaşma.
Böyle veya benzer durumda olan arkadaşlara soruyorum, ne yapabilirim? Nasıl kendimi iyi hissedebilirim?
 
Eşinizle oturup sorunların çözümü için konuşun. Bununla ilgili kitaplar okuyun. Çok önemli sorunlar yoksa bunları yoketmeye çalışın ya da en aza indirgeyin. Çalışıyorsanız işine verin gündüz kendinizi, çalışmıyorsanız bebeğine etkinlikler düzenleyin, spor yapın, hobby edinin. Gezin dolaşın. Akşama kadar eşinizi düşünmeyin.
 
Biraz daha açar mısınız, yorgunluk sebepleriniz neler? 1 yaşında çocuk var bedensel olarak yorgun ve uykusuz olduğunuzu varsayıyorum. Uykusuzluk tükenmişliğe yola açabiliyor, bunun dışında yorgunluğa yol açacak eşinizle bir problem var mı? Çocuk bakımına eşiniz yardımcı mıdır?
 
Eşimin kötü alışkanlıkları var bununla birlikte de bi arkadaş ortamı kötü. buna katlanamıyorum bu alışkanlığını bitireceğine söz vermişti şimdi de tutmak icin çaba göstermiyor. birlikte oturup konuşamıyoruz da. sanki karşımda bi duvar var… böyle işte.. işe de gitmiyorum çocuğa baktığım icin, ailem çevrem yok yeni şehire taşındım ve pek çevre edinemedim.
 
birlikte terapiye gitmeye razı olmuyor zaten. kitap aldım okuyorum ama etkisi yok gibi
 
Baştan ikna oldu mu yoksa nasıl ikna ettiniz? Sevindim sizin adınıza
Boşanacağımı söyledim. Gayet sakin bir şekilde. Ya birlikte çıkarız ya da batarız dedim. Bağrış , çağırışla asla olmuyor o işler. Bir de sorun bence ikimizde dedim. Tarafsız bir göz gerekli falan dedim. Valla ikna olmasa inan boşayacaktım. Benimde 1 yaşında bebeğim var, ama şimdi bende çok sakinledim.
 
Çocuktan sonra bu evreler sanırım evliliklerin çoğunda oluyor.
Çocuk ciddi anlamda çok büyük sorumluluk ve anne baba olan bireyler bunu taşımakta ilk etapta zorlanabiliyorlar.
Ve özellikle çocuğun sorumluluğunun büyük bölümünün annede olması bizi daha da yıpratıyor.

Sorunlarınızı konuşmaya çalışın, umarım aşabilirsiniz.
Ve aile danışmanı/çift terapisi fikri gerçekten en yardımcı olacak şeydir.
 
bize de bi yaradı sonra bıraktık geri aynı geri başladık yine iyi geldi bıraktık derken...
evleri ayırdık artık
 
Hiç ortak noktanız yok mu eşinizle ? Çocuk dışında ortak zevkiniz..ortak dikkat gösterebildiğiniz ,sevdiğiniz birşeyi önce başlatıp o süreyi arttırmaya çalışmanız belki eşinizin o arkadaş çevresinde geçirdiği vaktin biraz azalmasına yol açabilir.Çocukla ilgili birşeyin sorumluluğunu da eşinize verebilirsiniz ..her akşam banyosunu sen yaptır/akşamları bir iki saat sen ilgilen sonra arkadaşlarınlayken "Allah muhabbetinizi arttırsın derim vb" O küçük anlar bile sizin tazelenmenizi ,kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.Mesela gün içinde çocuğunuzun "baba" diyişini çekip gönderebilirsiniz eşinizin eve biraz daha istekli gelmesini sağlar.Ben normalde yürütemiyorsanız, mutlu değilseniz boşanın derim ama sizin üstünüzde genel bir mutsuzluk var gibi anlıyorum,sanki evlilik dışında ruh haliniz buymuş gibi anladım.
 
cok üzüldüm. bırakınca yine o kadar kötüye mi gitşv
Evet ama sonradan tekrar başladık bu defa da benim sinirlerim yatışmadı
Yalama oldu terapi işi
Evden ya sen git ya ben artık çok öfkeliyim deşdm
Emin miisn diyo
Ben de öok üzgünüm ve yorgunum
Bu defa da oğlumla yalnız kaldık
İş ev çocuk öyle yoruldum yıprandım ki
Eve gel nöbetleşe bakalım çocuğa birbirimizi görmeyelim dedim
Geçti o diyo
Dönüşü yokmuş boşanacakmış
Allah belasını versin
 
sonuçta siz git demişsiniz bence yine döner. aynı bizim durumumuza dönmüş. bi rayına girmiyor
 
Ortak noktamız hiç yın galiba. dediğiniz videoyu da yollamıştım kendim, umursamadı bile. Evi yine terk etti 10 gün önce, kendisi bilir.
Bilmiyorum ruh halim mi böyle, yıllardır hayal kırıklıkları bi bitmedi ve gittikçe üzerine eklendi. Belki de boşanmam en doğru karar olacak ama çocukla birlikte cok zor. Ben yine evlenmek isterim bu şartlar alında da daha iyi bi ilişki olacak mı adaylar da bekar olmayacak. gerçekten zor
 
Hayırlısı olsun diyelim o zaman.Evi terkedip gitmiş adam bağlasan durmaz.(kavga anımda diz kovmuyorsanız evden) Bir anlaşmazlık sonucu mu terketti evi bilmiyorum ama öyle ara ara bekar hayatı yaşamak için evini terkedip sonrasında birşey olmamış gibi dönüyorsa bu evlilik zaten yürümez.Siz çalışmıyorsunuz şu an neyle geçiniyorsunuz? Şu an tüm sorunlarınızı çözmemişken yeniden evlenme isteğinizi gündeme bile almayın ..şimdi öncelik önce kendinizi onarma ,sonra boşanma ,işe dönme/başlama ,tüm bunlar gerçekleşince yeni hayatınıza bir adamı alma olsun
 


Evden ya sen git ya ben gideyim deyip siz kovmuşsunuz. Gitmesine de üzülmussunuz sanki, yukarida evi terketti demişsiniz.

sonrasında eve gel nöbetleşe çocuğa bakalım birbirimizi görmeyelim demişsiniz. Bence siz de tam olarak ne istediğinizi bilmiyorsunuz.

Oturup konuşun evden kovmak ve gitmek bir çözüm olmamalı.

Diğer taraftan daha bosanmadan adayları düşünmeniz bana aranızda sevgi olmadığını düşündürdü.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…