sürekli bebeğimin kalbi durdu mu acaba korkusu yaşayanlar

asiyebilge

duam belli, amin.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2018
141
103
103
37
istanbul
kızlar malum gebeliğimin ilk haftalarındayım. çok şükür geçen hafta iki kez ayrı iki doktor muayenesinde kalp atışlarını duydum yavrumun. yarın yine kontrolüm var. aklıma sürekli bebeğimin kalbi durdu mu acaba sorusu geliyor. neden böyle oluyor bilmiyorum. kendimi rahatlatamıyorum. bir anda bebeğimin kalbi durursa bunu nasıl anlarım acaba diye internette bir şeyler araştırırken buluyorum kendimi. nolur bana bi akıl verin. allah isteyen herkesi bebeğine kavuştursun inşallah amin.

Rabbim evlatlarımıxı korusun inşallah miss kokularını içimize çekmeyi nasip etsin inşallah
Daha önce kayıp yaşadın mı yada etrafında yaşayan oldumu belki ondam etkilenmişsindir bende senin gibiyim şükür bak bu haftalara kadar geldim hareketlerini hissedince insan daha da rahatlıyorum o tekmeledikce yüzümde gülümseme oluyo mutlu ediyo beni oglumun iyi oldugunu bilmek.
Sende biraz daha dayan hareketleri hiseedince sende rahatlıycaksn ama o kadar stres yapma bebişde etkilenmesin annesi

aslında etrafımda da yok ben de yaşamadım ama ben çocuk gelişimi öğretmeniyim, yıllardır derslerde öğrencilere bu konuları anlatıyoruz. doktorlar kadar da hakim değiliz konuya ama bir şeyleri az bilmek de bu sorunları doğuruyor işte. olabilecek şeyleri okuyup durmaktan ya bu olursa ya bu olursa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. ilk kontrole gittiğimde de dış gebelik mi diye yemiş bitirmiştim kendimi:) hamdolsun öyle olmadı. inşallah olumlu düşünmeye çalışacağım. çok teşekkür ederim canım.

Bol bol dua edin çok endişeliydim ben de bol bol dua ediyorum. Çok endişeli olduğum için psikiyatra gittim passiflora verdi o da iyi geldi :)

Ay seni ne kadar iyi anlıyorum canım ya benim bıdık şu an 48 günlük uyuyor :) inşallah sende hayırlısı ile alırsın yavrunu kucağına..iki düşük yaşadım onun için bu gebeliğim korkularla geçti kalbi durdumu korkusu berbat birşey her kontrole gittiğimde içimden etmediğim dua kalmıyordu sonra hareketlerini hissetmeye başlayınca biraz rahatladım ama bunda da az hareket etti bugün hiç hareket etmedi vs vs sonra doğum da birşey olur mu korkusu yenidoğan zorluğu derken geçiyor zaman..şimdi de kaka gaz derdi başladı..Sana verebileceğim en önemli tavsiye lütfen her birşey de internete bakmamaya çalış çünkü psikoloji bozuyor felaket senaryolar var..ben beceremedim ama sen hamileliğin tadını çıkarmaya bak yavrunu sağlıkla kucağına al inşallah

Bu konuda seni en iyi anlayabilecek kisilerdenim herhalde. 11 haftalikken bebegimin kalbi durdu ve bu 2.gebeligim. bu haftaya kadar surekli acillere gittim devamlı kontrole gidiyorum ve kucagima alana kadar da korkum geçmeyecek tam olarak sanirim. Son bir kac haftadir tevekkül ettim allahim ne gelirse senden diyorum bol bol dua ediyorum..cok bilmek de insani cok strese sokuyor . Tum kotu ihtimalleri bilip kendime dert ediyorum artik okumuyorum ama. Zor bir süreç allH hepimizin yardimcisi olsun

selam kızlar herkese :)
kızlar metioninden fakir diyet nedir?
uygulayan varsa yardımcı olur mu bana acaba

Merhaba arkadaşlar, 7+5 deyiz bizde, kalbi durur mu diye 2 gündür ben de endişeleniyorum açıkçası.

Ama heralde öyle bir şey olsa bi ağrı bi leke olur diye de düşünüyorum
Belirtisi var mıdır bu durumun?

Bende 8. Haftada bebeğimi kalbinin durması sonucu kaybettim. Öğrendiğimde 2-3gün önce olmuş demişti dr um. Öğrenmeden önce ki gün eşime bebeklerin kalbi durabiliyomuş bu haftalarda demiştim ve ertesi gün dr un ağzından bebeğinizin kalbi durmuş cümlesini duyunca şok olmuştum. Çok araştırıp , çok okuyan yapım var. Eğer Allah nasip eder de bir daha hamile kalırsam çok araştırmıcam.
Bnim gözlemlediğim karnımın küçülmesiydi. Başka bi belirtisini farkedemeyedebilirim. Çünkü hamilelikte lekelenmem oluyodu.
Bence kötü şeyleri çağırmayın kafanızda kurmayın herşey olacağına varır. Bırakın hamileliğinizi ne kadar rahat geçirirseniz bebeğiniz ve sizin için o kadar iyi olur.

Nasıl yani lekelenme kahverengi akıntı mı sürekli mi arasıra mı benim de akşam dan sabaha karnım küçülüyor bende anlamıyorum karnım o kadar şişmedi

ilk gebeliginde 11-12. Haftalarda hafif kanamam başlayinca hastaneye gittim 8-9 haftalıkken bebegimin kalbi durmuş 20 gun olmuş ben hic bir sekilde anlamadim hic bir belirtide yoktu. Zor günler geçirdim durmadım araştırdim genetik testleri yaptırdim kan pihtilaşması varmiş, smdi 2.gebeligim (hergun karnımdan igne vuruluyorum) ve aynı haftalardayım acaba ayni şeyleri yasarmiyim die die kendimi yiyip bitiriyorum ve tlfda elimden düşmüyor araştırıp duruyorum yazilar okuyorum. Her hastaneye gittigimdede yeni seyler duyuyorum simdide troid bezlerimle alakalı tahlillerim düşük çıktı bogaz ultrasonu istedi gün aldım umarım kötü birsey cıkmaz allahım benimde tüm gebe olanlarinda bebeklerini sağ salim hayirli bir sekilde kucaklarına almayı nasip etsin, gebe kalmak isteyenlerde saglikli ve hayirli bir sekilde gebelikler nasip etsin amin birbirimize dua etmeyi unutmayalim...

Bende nisan ayında 6 haftalık bebeğimi kalp durması sebebiyle kaybettim hiçbir belirti de vermedi zaten mide bulantım da yoktu dolayısıyla anlamadm hiç... bu ay yine hamileyim 4 haftalık daha kese görmedim henüz pazartesi gidicem ama her an sanki orda değilmiş gibi geliyor hiç kalp atışı duyamıcam gibi hissediyorum ve bu duygu çok yoruyor allah hepimizin yardımcsı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…