ne yazıkki eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz kayınvalidemle çok şükür hiç bir problemimiz yok. ama eltim o kadar bunaltıyo ki beni anlatam. haftaiçi zaman zaman.nerdeyse her hafta sonu görüşüyoruz bir şekilde istemesem de. bulunduğumuz her ortamda kendisi ni sürekli övmesinden birilerini kötüleyerek özellikle bu durumdan kendine prim sağlamasından yoruldum. ablası, yengesi,en samimi arkadaşları herkes kötü yeni tanıştığı bi insanla ilgili bile negatif şeyler sarfedebiliyo. bunlar hakkında bu kadar negatifse benim hakkımda nasıldır kimbilir. eşimin ailesine gidip saçma sapan şeyler söylemesini istemiyorum ama sanki söylediğini hissediyorumda.herkesden hoşlanmadığı gibi bendende hoşlanmıyo.çok hırslı sürekli kusur bulma bi yarış içinde her lafımda farklı arayışlar içinde. örneğin eşimle nasıl tanıştığımız anlatıyorum arkadaş ortamında eşim için şunu şunu yaptı beni kandırdı diyorum oda diyoki: annem( kayınvalidemiz) öyle demiyo sen kandırmışsın diyo. o daha yeni evli ben onun eviliğine şahit oldu yaşananlara vs. o benimle ilgili sağolsun yorum yapabiliyo.bu en yakın örnek ve en basiti. lafında bir sivrilik bir laf sokma anlatsam o kadar çok şey varki. tükeniyorum eşime söylüyorum oda farkındayım ama napalı diyo. görüşmeyin diyceksiniz ama kayınvalidemlerde akrabalarında mutlaka görüşüyoruz.eşimle eşinin arkadaşları bile ortak. artık geriliyorum kasılıyorum. bunaldım inanın yoksa yazmadım fikirlerinize ihityacım var.
eltin senin ağzından laf almak için öyle konuşur
sonrada orda burda anlatsın diye.
o kadar mükemmel bi insan ki herkes onu kıskanıyo yani...
Valla canım, ya kısasa kısas yapcaksın ya merhabadan öteye geçmiceksin, içini rahatlatcaksa sende kaynanana onun arkasından konuş ama inan bana huzurlu olmanın yolu bu değil, ama daha rahat hissetceksen bi kaç cümlede sen söyle onun arkasından
sen eşinle diğer akrabalarınla iyiysen bırak o takılsın kendi oyun bahçesinde
benim arkamdan ne dedi ne demedi takma kafaya, seni bilen biliyodur zaten, onun söylemiyle senden soğucaklarsa soğusunlar demekki o zaman sana sevgileri pamuk ipliğinde demektir
inan bu tip çekişmelerde ne kadar kafaya takarsan bu olayları kendine çekersin, gerçekten umursamadığın an huzuru buldun demektir bu konuda, senle uğraşmadığını hayretle görceksin o zaman
evet kesinlikle birini çekiştirerek huzur bulamıycağımın farkındayım. Kimsye söyleyemedğim iinde aileden hatta bazen eşime bile buraya yazıyorum. Ben konuşmuyorum ama o konuşuyo eminm kayınvalidem eşi(oğlu) söylüyo diyo ama en başında masumane söylediğim herşeyi art niyetle iletmiş. Oraya taşınma koınusu gündeme geldiğinde hepbirlikte ev yaptıralım dediler falan bende biz aile apartmanında oturduk çok çekti annem oyüzden istemiyorum dedim. Bu okdar farklı yansımış ki o istiyomuş çok hepbirlikte ev yaptırmak bana bunu asla söylemdi ben istemiyomuşum hiç bi art niyetle söylemedim öyle düşünsem niye eltime söyleyim.ya inanın her hareketten yorum yapacak bi insan. Trübüne oynuyo denir ya aynen öyle. Kayıvalidemlerde sürekli iş yapar yarış halinde gibiyiz o derce ben bırakırıkm bu tarz şeleri sevmediğim için hani çay boşalır hemn koşar ben bırakınca yani hizmet etmeyince (sinirleniyorum çünkü yarış atı gibi) oda yapmaz. Herkesin bardağını alır yani herkesin bardağını götürür benimkini götürmez çay doldurmıycak sadece boş götürcek götürmez. Ben meyveleri getirisem o toplar sonra ama eskaza o gtirirse asla ne toplar ne yıkar. Ama ben yapım ortalıkta döniyim hiç oturmaz. Iyi gelin bende işten gocunmam bi tembel olsaymılım demekki kafayı yiycekti. Hem hamarat gelin imajında hemde ben yapıyomuyum yapmıyomuyum ona bakar. Daha yeni tanıyoruz birbirimiz. Kayınvalidemlerde bulaşık yıkıyoruz hiç farkında değilim hep o yıkamış ben durulamışım.diğer yıkamamızda bunu dile getirdi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.hiç aklımın ucundan geçmez.ogün bugündür ben yıkıyorum. Ben öğretmenim hiç kimse sormadan söylemem ama herfırsatta üniversite mezunu olduğu vurgular 2 yıllık açıköğretim mezunu(burda küçümsemedim yanlış anlaşılmasın) öff yaa anlattıkça sinirlerim bozuldu yineee neyse
yanlış bir şey söylediğinde düzelt..
yalan söylediğinde doğrusunu söyle..
az konuş onun yanlışlarını düzeltmen onun hoşuna gitmicektir
Senin yanında konuşmasına dikkat eder..
Ben bozmuştum eltimi
Bunun ailesi köyde köyden ist geldi evlendi kaynımla..
Benim annede yakın bana hergün annemleyim..
İşte bi gün gözleri doldu ağlamaya başladı felan annemleri özlüyorum gibi işte sen anneni görüyorsun yanındalar bak benimkiler uzakta(oda normalde kendini bişe sanan tiplerden)
Bende anneni çok seviyodun kocaya varmasaydın dedim..yada ordan biriyle evlenseydin..
Acıtasyona gelemem valla
17 yaşında ne kocaya vardı ozaman Allah Allah..
Baktı ki laflarım cuk oturuyo mesefeyi koydu bende Allahdan arıyodum zaten o gün bugün selam aleykümselam..
Yüzvermeye gelmez bunlar bende gözyaşı ve acitasyonu sevmem..
Evi ayrı yolu sapa herkes kendi kocasından evinden sorumlu yüz vermeyin yaa övsün dursun kendini hıııı diyin şaşkın şaşkın içten içten gülün..
Adam yerine koymayin soyle tipleri. Ben eltimi ve esimin abisini yilda bir kez bile aramam. Gidince misafir gibi yer icerim, soyle bir yardim ederim gerisinde kahkah kihkih. Bana ovunmeye kalkar aldiklariyla falan, acayip ilgilenirim, o da aradigi kiskancligi bulamadigi icin hevesi kursaginda kalir. Iki tane isledigi nakisla hava atar, baska da meziyeti yoktur zati. Agzimi acip kendimi ovmem, kendimi biliyorum ben, onun seviyesine dusecegime binbir iltifat ederim, zavalli gonlu mutlu olsun. E ben oyle yapa yapa artik hava atmaya calismaz oldu. Kendinize guvenin, gulun gecin. Nasilsa dis kapinin dis mandali. Onemli olan sinsi kaynanaya sahip olmamak. :82:Ona care bulamadim daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?