Sürekli bir insan(eltim) kendini övermi????

MYLXIXGHT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2007
88
0
86
Antalya
ne yazıkki eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz kayınvalidemle çok şükür hiç bir problemimiz yok. ama eltim o kadar bunaltıyo ki beni anlatam. haftaiçi zaman zaman.nerdeyse her hafta sonu görüşüyoruz bir şekilde istemesem de. bulunduğumuz her ortamda kendisi ni sürekli övmesinden birilerini kötüleyerek özellikle bu durumdan kendine prim sağlamasından yoruldum. ablası, yengesi,en samimi arkadaşları herkes kötü yeni tanıştığı bi insanla ilgili bile negatif şeyler sarfedebiliyo. bunlar hakkında bu kadar negatifse benim hakkımda nasıldır kimbilir. eşimin ailesine gidip saçma sapan şeyler söylemesini istemiyorum ama sanki söylediğini hissediyorumda.herkesden hoşlanmadığı gibi bendende hoşlanmıyo.çok hırslı sürekli kusur bulma bi yarış içinde her lafımda farklı arayışlar içinde. örneğin eşimle nasıl tanıştığımız anlatıyorum arkadaş ortamında eşim için şunu şunu yaptı beni kandırdı diyorum oda diyoki: annem( kayınvalidemiz) öyle demiyo sen kandırmışsın diyo. o daha yeni evli ben onun eviliğine şahit oldu yaşananlara vs. o benimle ilgili sağolsun yorum yapabiliyo.bu en yakın örnek ve en basiti. lafında bir sivrilik bir laf sokma anlatsam o kadar çok şey varki. tükeniyorum eşime söylüyorum oda farkındayım ama napalı diyo. görüşmeyin diyceksiniz ama kayınvalidemlerde akrabalarında mutlaka görüşüyoruz.eşimle eşinin arkadaşları bile ortak. artık geriliyorum kasılıyorum. bunaldım inanın yoksa yazmadım fikirlerinize ihityacım var.

Kötü bir durum anlıyorum benim eşimin ailesi de sürekli kendilerini över, ama sürekli.
Bu kadar kendini öven insanları da ilk kez gördüğüm için şaşırmıştım.
Ben de her seferinde gerçekleri yüzlerine vuruyorum, aslında mükemmel olmadıklarını, başarısız olduklarını falan.

"Sen de bişey beğenmiyosun,sen de herşeye bi kulp takıyosun" falan diye laf arasına sokuştururum ben olsam heralde
Şimdi diycem ki sen de ona laf sokuştur rahatsız olsun bidaha yapmasın.
Ama şöyle bi durum var.Gidip kayınvalidenleri dolduruşa getirme potansiyeli varsa o kötü

Eğer öyle olursa eşinin ailesiyle de aran bozulur.En iyisi o anlatırken dinlemediğini belli et.Başka işlerle uğraş.Hatta belki ayıp bişey ama lafını kesip başka bişey anlat.Sonuçta onun yaptığı dedikoduyu dinlemekten iyidir değil mi
Hem artık beni sallamıyo deyip anlatmayı bırakacaktır. (inşallah)

Kimse kimseyle sık sık görüşmek zorunda değildir, kendinizi neden bu konuda zorunlu hissediyorsunuz ki? Gerekirse bu durumu eşinizle paylaşmaktan hiç kaçınmayın.

Gerekirse eltinize açıkca belli edin onunla görüşmekten hoşnut olmadığınızı... Ona karşı sorumluluğunuz yok neticede.

Siz belli sınır koyduktan sonrada zamanla anlayacaktır kendisi. Zaten belli bir noktadan sonra o da çemberin içine ne kadar girip giremeyeceğini kestirecektir...

Mümkün olduğuncada onunla çok samimice konulara- özellikle ailevi konulara- girmeyin... Özel paylaşımlarınız mümkün olduğunca minimum seviyede olsun.

duymazdan gel canım
böyle insanlar ancak bu gibi davranışları hakediyor...
kaynanam konusur konusur konusur.....
laf sokar duramaz etrafa beni eltilerimi kötüler
ama ben hiç duymamışım gibi yaparım bu onu dahada sinirlendirir
sen onun söylediklerine asla katılma dinl,yormuş gib yap ama asla kaale alma
inan bana kazanan taraf sen olursun
o konusurken hemen laf değiştir mekan değiştir
başka uğraşlar bul
aşağılık kompleksindeki insanlar kendilerini överler bunu unutma
onu hasta olarak nitelendir takma kafaya

biri benim eltimi anlatıyor sanki.üstelik ben nişanlı olamama rağmen bıktırdı resmen.bide benim eltim sadece kendini övse iyi bide kendi kardeşlerini kardeşlerinin eşlerini falan över insanın içini dışına çıkarır.hayatta benim konuşmama müsade etmez (o sürekli konuştuğu için bana sıra gelmiyo yani).

bi insan sürekli kendini övüyorsa, o insanda özgüven eksikliği, kompex var demektir
sürekli kendini överek kendi açıklarını kapatmaya çalışıyor işte, yoksa kendini ispat çabasına girmez o kadar kendini övmez
eşinin aileside hem onu hem seni tanıyodur merak etme
sen sakın ev meselelerini ya da kendinle, eşinle olan hiçbişeyini paylaşma sakın, meraba meraba, nasıl iyiyim , onun yaptığı dedikodularıda onaylama başınla falan derim, konuyu değiştir havadan sudan konuş... yoksa belli ki çarptırmaya yetiştirmeye müsait bi insan

yanlış bir şey söylediğinde düzelt..
yalan söylediğinde doğrusunu söyle..
az konuş onun yanlışlarını düzeltmen onun hoşuna gitmicektir
Senin yanında konuşmasına dikkat eder..
Ben bozmuştum eltimi
Bunun ailesi köyde köyden ist geldi evlendi kaynımla..
Benim annede yakın bana hergün annemleyim..
İşte bi gün gözleri doldu ağlamaya başladı felan annemleri özlüyorum gibi işte sen anneni görüyorsun yanındalar bak benimkiler uzakta(oda normalde kendini bişe sanan tiplerden)
Bende anneni çok seviyodun kocaya varmasaydın dedim..
yada ordan biriyle evlenseydin..
Acıtasyona gelemem valla
17 yaşında ne kocaya vardı ozaman Allah Allah..
Baktı ki laflarım cuk oturuyo mesefeyi koydu bende Allahdan arıyodum zaten o gün bugün selam aleykümselam..
Yüzvermeye gelmez bunlar bende gözyaşı ve acitasyonu sevmem..

Evi ayrı yolu sapa herkes kendi kocasından evinden sorumlu yüz vermeyin yaa övsün dursun kendini hıııı diyin şaşkın şaşkın içten içten gülün..

Son düzenleme:
en sınır oldugum kışılık tıpı eger o anda agzının payını vermezsem karnıma agrılar girer hemen lafı yapıştıracaksın canım sen benden daha ıyı bılıyorsan buyur anlat güzelim dıyeceksın acık acık agzının payını vereceksın acık acık herşeyı soyleyeceksın kı dert olmasın ıcınde sen kendını ovmede bırak baskaları ovsun dıye laf sokuşturacaksın ama sen kendını ovmelısın kı anca boyle tatmın olursun dıyeceksın hem bak eşinde herşeyı bılıyormuşşş iinden ne gelırse soyle guzelım bılıyorum kışılıgıne uygun degıldır ama sende ona aynısını yap o kendını ovuyorsa sende öv kendını o senın yalan soylemedıgın halde yalancı muamelesı yapıyorsa sende ona oyle yappp veee hıc sınırlenme gulll gec o sınırden patlasın bıde dalga gecer gıbi koonuşda catlat ortadan ayyy ne bıleyım canım yap bişeyler ama yap yanı ben aynı teknıklerı kullanıyorum hııııcccc ıcıme atmam hakedene hakkını vereceksiiiin bunların hakkından boylelerı gelırrrrrrsen dert yapcagına oooo yapsııııınnnnnn

canım bence hiç takma onu sana bir şeyl sölediğinde off çok mutluyum yaa ne kadar g
zel bir gün de filann yaniii umursama o zaman daha iyi olur

benim de kaynanam sürekli kızını övüyor benim pelinim şöyle benim pelinim böyle sinir oluyorum hani kadının o kadar övülcek bişeyi olsa hak ediyor ne dese az dicem ama sinir oluyorum bide benim pelinim demiyor mu gıcık oluyorum geçen gün bana diyorki "bak ben ağlaya ağlaya annemin evine giderdim beni eşim götürsün die yalvarırdım çok az oturur gelirdik yılda bir kez giderdim" diyor. Kızı da "tabi benimde eşim izin vermezse gidemem mesela annemlerin evi yandı eşim gidip yardım etmeme izin vermedi gitmedim" diyor ne kadar saçma ya ben eşimle izmire ailemin yanına gitmeyeyim die yapıyorlar çok küçük kafalılar sinir oluyorum düzenbazlar eşimde sen onlara bakma diyor

görüşmemeye çalıştığım dönemler oldu ama sanki sadece ben istemiyomuşum gibi bi durum oluştu yani kayınvalideme öyle yansıdı. Kompleksleri var farkındayım bu kompleksler yüzünden komik duruma da düşüyo. önceden memlekette değildik misafir gittiğimizde bile bi hoşgeldini zor söylerdi. nasılsın iyimisin hiç çok gurur yapıyo. az rahat olsa herşey iyi olcak ben zaten öle can ciğer kuzu sarması asla olamam ama okadar gerginliğede hiç gerek yok. konuşmasam bile onunla tavırlarımdan bile yorum yapacak potansile sahip. en samimi arkadaşı bile diyebilecğim insanla gezerken bile eşine onla ilgili bıyık altı çekiştirmelerine şahit oluyorum ki beni sevemediği her halinden belli kimbilir neler söylüyodur.benim korkum kayınvalidemlere benle ilgili gerek olmayan şeyler söylemesi.
yapılarımız uymayabilir ama nezaketen zıt olmazsın değil mi? ama ben ne diyosam o zttını söyler.sen beğenmesende susarsın kasıtlı olarak incitmek için yapıyo. eşimle biz görüşerek evlendik. bunu anlatırım utanılaca bi durum değildir. ama eltim ben anlattığım an ben çıkmayı sevmem de çıkmadımda şöylede böylede beni resmen kırmak için yapıyo. ben hoşlanmadığım bi durum olsa bile bunu ifade etmem suarım ortam soğumasın diye. buraya taşındığımızda ev bakareken ben bilinç uzak bakmak istedim bu durumdan bile prpim sağladı. ben kayınvalidemle yakın oturmak istiyorumda Teyzemler (eşimin teyzesi)şöylede böylede ama yine de bu kadar çok isteyen insan benden çok daha uzak biyerde oturdu. böyle benim üzerimden reklam yapması sinir ediyo.kendinin iyi gelin olduğunu ispat etmek için kend yengesini atıyo gerçia atıp tutmadığı ne arkadaşı kaldı ne ailesi sürekli kötüleyeceği birileri var.ee kayınvalideminde konuşmaarı hoşuna gidiyo beni çok seviyo diye halbuki alakası yok. kendi ablasını sevmediğini söyleyen bi insan seni severmi. ablası da onun için ölüyo. abalamı sevmiyorum o beni kısakannıyo vs. dediği günün bikaç gün önecsi eltimin evini baştan sona temizledi hasta diye. böyle bi insan beni nasıl sevsin. ya sevmesin umrumda değil ama konuşmasın arkamdan.benim onu kıskanıyomuşum gibi tavırlara girmesinde arkamdan binbir söz söylemsin diye kendimi kasıyorum görseniz.kendi patronun bile onu kıskandığını söyleyenbi insan kimblir benle ilgili neler söyler arkamdan neyse çok konuştum anlatılacak o kadar çok şey varki.sağolssun birbuçuk yıla biçok şey sığdırabildi. ilerde ne olur kimbilir.

o kadar mükemmel bi insan ki herkes onu kıskanıyo yani...
valla canım, ya kısasa kısas yapcaksın ya merhabadan öteye geçmiceksin, içini rahatlatcaksa sende kaynanana onun arkasından konuş ama inan bana huzurlu olmanın yolu bu değil, ama daha rahat hissetceksen bi kaç cümlede sen söyle onun arkasından
sen eşinle diğer akrabalarınla iyiysen bırak o takılsın kendi oyun bahçesinde
benim arkamdan ne dedi ne demedi takma kafaya, seni bilen biliyodur zaten, onun söylemiyle senden soğucaklarsa soğusunlar demekki o zaman sana sevgileri pamuk ipliğinde demektir
inan bu tip çekişmelerde ne kadar kafaya takarsan bu olayları kendine çekersin, gerçekten umursamadığın an huzuru buldun demektir bu konuda, senle uğraşmadığını hayretle görceksin o zaman

evet kesinlikle birini çekiştirerek huzur bulamıycağımın farkındayım. Kimsye söyleyemedğim iinde aileden hatta bazen eşime bile buraya yazıyorum. Ben konuşmuyorum ama o konuşuyo eminm kayınvalidem eşi(oğlu) söylüyo diyo ama en başında masumane söylediğim herşeyi art niyetle iletmiş. Oraya taşınma koınusu gündeme geldiğinde hepbirlikte ev yaptıralım dediler falan bende biz aile apartmanında oturduk çok çekti annem oyüzden istemiyorum dedim. Bu okdar farklı yansımış ki o istiyomuş çok hepbirlikte ev yaptırmak bana bunu asla söylemdi ben istemiyomuşum hiç bi art niyetle söylemedim öyle düşünsem niye eltime söyleyim.ya inanın her hareketten yorum yapacak bi insan. Trübüne oynuyo denir ya aynen öyle. Kayıvalidemlerde sürekli iş yapar yarış halinde gibiyiz o derce ben bırakırıkm bu tarz şeleri sevmediğim için hani çay boşalır hemn koşar ben bırakınca yani hizmet etmeyince (sinirleniyorum çünkü yarış atı gibi) oda yapmaz. Herkesin bardağını alır yani herkesin bardağını götürür benimkini götürmez çay doldurmıycak sadece boş götürcek götürmez. Ben meyveleri getirisem o toplar sonra ama eskaza o gtirirse asla ne toplar ne yıkar. Ama ben yapım ortalıkta döniyim hiç oturmaz. Iyi gelin bende işten gocunmam bi tembel olsaymılım demekki kafayı yiycekti. Hem hamarat gelin imajında hemde ben yapıyomuyum yapmıyomuyum ona bakar. Daha yeni tanıyoruz birbirimiz. Kayınvalidemlerde bulaşık yıkıyoruz hiç farkında değilim hep o yıkamış ben durulamışım.diğer yıkamamızda bunu dile getirdi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.hiç aklımın ucundan geçmez.ogün bugündür ben yıkıyorum. Ben öğretmenim hiç kimse sormadan söylemem ama herfırsatta üniversite mezunu olduğu vurgular 2 yıllık açıköğretim mezunu(burda küçümsemedim yanlış anlaşılmasın) öff yaa anlattıkça sinirlerim bozuldu yineee neyse

ya canım bu kadar içine atacağına az dişini göster biraz
valla sen sustukça tepene çıkcak herhalde
valla böylelerine yarı şaka yarı ciddi lafı yapıştırcan, yoksa bitmişin yani, kendini yer yer oturursun yoksa, tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali
kaynanaya bu kadar kompliman yaptığına göre bi çıkarı var herhalde

Son düzenleme:

Sizce biraz laf koymaktan öteye gidip, ağır olmamış mı?

Adam yerine koymayin soyle tipleri. Ben eltimi ve esimin abisini yilda bir kez bile aramam. Gidince misafir gibi yer icerim, soyle bir yardim ederim gerisinde kahkah kihkih. Bana ovunmeye kalkar aldiklariyla falan, acayip ilgilenirim, o da aradigi kiskancligi bulamadigi icin hevesi kursaginda kalir. Iki tane isledigi nakisla hava atar, baska da meziyeti yoktur zati. Agzimi acip kendimi ovmem, kendimi biliyorum ben, onun seviyesine dusecegime binbir iltifat ederim, zavalli gonlu mutlu olsun. E ben oyle yapa yapa artik hava atmaya calismaz oldu. Kendinize guvenin, gulun gecin. Nasilsa dis kapinin dis mandali. Onemli olan sinsi kaynanaya sahip olmamak. :82:Ona care bulamadim daha

valla bu taktikler güzelmiş, bol ilgi, iltifat ha, nisbet yapamıyor böylece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…