Sürekli biri bana iftira atacak korkusu?

alevimsiyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
40
52
3
40
Zamanında bir kaç iftira atıldı bana. Bu ben de sanırım bilinçaltı bir korku oluşturdu. Sürekli “ya şu arkamdan konuşursa, şu olayı yanlış anlarsa, şu başkalarına benimle ilgili bir şey söylerse” diye korku yaşıyorum. Ve en kötü senaryoları kuruyorum kafamda. İşten atılma, hastalanma, ölme korkusu gibi. Sizce nedir sorun?
Mesela örnek olarak; Ayağım kırıldı ama iyileştim. Bunu bir arkadaşa anlattım. Şİmdi başkalarına sakat ama saklıyor diye anlatır mı korkusu var. Halbuki düşününce çok saçma. Ama yine de var. Ve sabahlara kadar uyumuyorum.

Son düzenleme:
Çünkü dünyaya kapılmaktan kaynaklanıyor bu durum. Allah'a yönel. O zaman dünyadaki insanların ölümlü olduğunu ve çok fazla kaale almaman gerektiğini anlıyorsun.

Bende de saçma sapan bir hastalanma korkusu var. Bir tane film izlemiştim çok etkilendim ondan sonra daha da arttı. Başa çıkamıyorum. Mesela internette okuyup bende de olabilir dediğim bir hastalık için test yaptırdım negatif çıktı şimdi de diyorum ki acaba lab ne kadar doğru çalıştı... Mental ve fiziksel açıdan bitiğim :/

Sokağa adım atıp dış dünyaya girdiğiniz an birileri arkanızdan konuşacak zaten. Bu böyledir. Kimseye kendini sevdirmek zorunda değilsin. Eskiden ben de böyleydim başka insanları kendimden cok daha üst düzeyde görür kendimi beğenmezdim sürekli milleti hoş tutmaya çalışırdım. Ne yanlış kafalar...

zamaninda benimde boyle korkularim oldu ve panik atak hastasi oldum.sonra cok kotu seyler yasadim hic aklima gelmeyecek agir seyler yasadim.simdi hic korkmuyorum hangi dert olursa olsun rabbim bi caresini veriyor

“Başkalarını umursama, takma, düşünme” vs gibi yorumlar işine yaramaz . Bakın bu bir hastalık. Ateşimiz çıktığında aman takmayayım düşünmeyeyim deyince geçiyor mu? Bu da o hesap. Tıbbi yardım alın. Beyniniz kendi kendinize telkin yoluyla düzelecek olsaydı, zaten bu duruma gelmezdiniz

Psikiyatriste gidin. Normal olmadiginin farkindasiniz ama engel olamiyorsunuz bu duruma iyice takinti halini almis. Gidin cekinmeden oldugu gibi anlatin. Profesyonel yardim almalisiniz.

Ben de hic hoşlanmam ve mümkun oldugunca anlatmam sıkıntımı ,derdimi.Bu sanırım hassas yapida olmaktan ,ince düşünmekten kaynaklaniyor.Hatta sosyal medyadan paylasim bile yapmayi kestim cok nadir yapiyorum.valla kendimize yapiyoruz ne diyeyim..Normal degil bu kadari

Acilen iyi bir psikolog bulun

Şuan ki Tavrınız nasıl? Bende böyle düşünüyorum davranıyorum da hayata ve insanlara karşı. nasıl değişime ikna oldunuz. Çünkü ben kendimi ikaz ettikçe başa dönüyorum.

Sananne denirse sen gene aynı devam edecen elinde deil arkadaşım uzman yardımı alman lazım inş kurtulr hayat zindan etme kendine

Destek alın. Buradan size tanı koyanlara aldırış etmeyin. Psikoloğa gitmek ayrıca "o kadar vahim miyim?" diye düşündürecek bir durum değil... Bazı noktaları düzeltmekte hepimiz zorlanıyoruz. Lütfen daha fazla gecikmeden destek alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…