Sürekli biri bana iftira atacak korkusu?

Çünkü dünyaya kapılmaktan kaynaklanıyor bu durum. Allah'a yönel. O zaman dünyadaki insanların ölümlü olduğunu ve çok fazla kaale almaman gerektiğini anlıyorsun.
niye konu ne olursa olsun yoruma atlayıp islamiyeti yayma çabasına giriyorsun? hava yağmurlu deseler dine bağlıyosun, kocası manyak çıkıyor din diyorsun.pozitif bilim diye bir şey duydun mu? dini yorum yasak ayrıca.

Kesinlikle anksiyete. Yani kaygı bozukluğu. Tedavi olmadan da azalmıyor gitmiyor. Kaygılarınız artık sizi normal yaşantınıza devam edemez hale getiriyorsa hiç zaman kaybetmeden bir psikiyatriste gitmelisiniz. Aslında çok saçma düşünceler ve istisnasız hep kötü ihtimaller geliyor aklınıza ancak engel olamıyorsunuz buna hiçbir şekilde. Bir süre sonra alışkanlık haline geliyor, sürekli en kötü ihtimalleri düşünmekten hiçbir şey yapamaz hale geliyorsunuz. Çünkü kontrolsüz bir kaygı durumu var. Umarım tedavi ile bir daha böyle bir sorun yaşamamak üzere atlatırsınız bu durumu. Sabredin pes etmeyin tedaviye kesinlikle devam edin. Yaygın bir durumdur bu sorun bu sorunu yaşayan tek siz değilsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Kesinlikle anksiyete. Yani kaygı bozukluğu. Tedavi olmadan da azalmıyor gitmiyor. Kaygılarınız artık sizi normal yaşantınıza devam edemez hale getiriyorsa hiç zaman kaybetmeden bir psikiyatriste gitmelisiniz. Aslında çok saçma düşünceler ve istisnasız hep kötü ihtimaller geliyor aklınıza ancak engel olamıyorsunuz buna hiçbir şekilde. Bir süre sonra alışkanlık haline geliyor, sürekli en kötü ihtimalleri düşünmekten hiçbir şey yapamaz hale geliyorsunuz. Çünkü kontrolsüz bir kaygı durumu var. Umarım tedavi ile bir daha böyle bir sorun yaşamamak üzere atlatırsınız bu durumu. Sabredin pes etmeyin tedaviye kesinlikle devam edin. Yaygın bir durumdur bu sorun bu sorunu yaşayan tek siz değilsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Yıllar önce bir psikiyatriye gitmiştim. Anksiyete bozukluğu teşhisi koymuştu ve reçeteye yazmıştı. O zamanlar elle reçete veriliyordu ve okuyunca çok şaşırmıştım. “Aaa bu ne demek ki” demiştim.

Anksiyete bozukluğu geçer mi acaba? Yani bugün mesela kafama taktığım şeyden dolayı soğuk soğuk titremeler geldi. Başıma sürekli kötü bir şey gelecek korkusu var. Ama karşıma o kadar manyak psikopat çıktı ki.

Sizin probleminize anksiyete diyorlar tabi teshisi bir uzman koyar ama bir arkadasima kondu sizinle benzer problemi var. Surekli hastalanacagini dusunuyor en ufak probleminde olabilecek en kotuyu dusunuyor basi agirsa beyin kanamasi yada kanser oldugunu dusunup surekli doktorlarda tahlil vs yaptirmaya basladi ve panik atakta eklendi ustune yardim aldi hem panik atagi hemde anksiyetesi duzeldi en azindan kontrol altina aldi bence bir uzman yardimi alin

Ben de aynen olabilecek en kötüyü düşünüyorum. En kötü senaryo. Ve insanlardan çok korkuyorum. Bir şeyimi paylaşmaktan korkuyorum.

Anksiyete bozukluğu geçer mi acaba? Yani bugün mesela kafama taktığım şeyden dolayı soğuk soğuk titremeler geldi. Başıma sürekli kötü bir şey gelecek korkusu var. Ama karşıma o kadar manyak psikopat çıktı ki.
Elbette tedavi ile zamanla aşılabilir bu durum. Ancak pes etmeden tedaviye devam etmelisiniz. Aynı durumu yaşadığım için biliyorum. Sürekli olumsuz ihtimalleri düşünmekten artık uyuyamaz hale geldiğim zamanlar oldu. Hiçbir şekilde kimseye güvenmediğim, herhangi bir sıkıntımı anlattığımda ardından hemen pişmanlık yaşadığım, ya hakkımda yanlış düşünürse, ya başkasına söylerse başkası farklı bir anlam çıkarırsa vs., küçücük bir hata yaptığımda eyvah bittim diye telaşa kapıldığım, sürekli bu düşüncelerle nefes almakta zorlandığım zamanlar çok oldu. Artık hayatımı büyük ölçüde etkilediği için gittim doktora. Anksiyete (kaygı) bozukluğu. Kesinlikle ilaç tedavisi hafifletiyor bu durumu. Mutlaka gidin doktora, çünkü burada ne yazılırsa yazılsın sizin için en doğrusu uzman teşhisidir. Hayatınızı bu en olumsuz ihtimalleri düşünmekle zindan etmemelisiniz kendinize.

Ben kendimi bildikten sonra diğerleri ne düşünür naparsa yapsın demek gerekiyor bazen. Hem böylece etrafınızdan yanlış gereksiz kişilerde uzaklaşıyor..

Back
X