sürekli borç isteyen arkadaş

Bitttter

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
10.472
13.656
498
bikaç ay önce çalışmaya başladım hemen arkadaş çevrem oldu hiç zorlanmadım 4lü bi arkadaş grubumuz oldu yemeklere falan beraber gıttığımız
herşey iyi hoş derken arkadaşın bırı surekli borç istemeye başladı baştan sadece benden snaıyordum ama diğererindende istıyormuş sürekli bir gün dayanamayıp gruptan diğer arkadaşımda söyleyınce ee bendende istıyo oldum tabı diğer arkadaşta aynen
istediği paralar 3 5 fazla bişi değil ama haftada 20 lirayı buluyor ve geri dönmüyor arkadaşın birinden durumuıyıce abartıp 30 lıra alıp vermeyınce araları soğudu şimdi sürekli yalnız bulduğunda bana sitem edıyor neden böyle benden uzakalştı bu nebiçim arkadaş dıye ama dıyemıyorumki sen sürekli bişiler istıyorsun sorun bu diye
bu arkadaşı nasıl uyarıcaz aramızda maddi anlamda en rahat geçinen o kıyafetlerınen halindende bellli yanı muhtaç değil zaten çalışıyor ayrıca bu kişi üni mezunu bizim eğitim seviyemiz daha düşük bunu şu yuzden söyluyorum daha çok insan tanımış daha fazla şey görmüş dıye bu arkadaşı nasıl uyarıcaz şaşırdım 30 lıra alıp vermediği arkadaştan bahsederken neredeyse bende ınanıcam ona kötü davrandığına oysa sadece paralarımızı gerı alamadığımızdan uzak duruyor sebebını bılıyorum işte böyle tuhaf bı durum aslında kımseyi kaybetmek istemıyorum ama bu arkadaş idare edilecek gibi değil

bende 3e 5e pek bakmam aldığım paraları yakın arkadaşlarımdan borç olarak görmem ama sık sık da hesabı ben öderim altta kalmam yani arkadaşınızdaki de böyle bi durum olabilir mi acaba :44::44: benim gibi değilse ben yol verirdim çok fazla para hesabı yapan ve insanları sömürmeye çalışan insanlardan hazzetmem açık ve net olup renginizi belli edin derim

İşte bu yüzden borç almayı da sevmem vermeyi de. Geçmişte kaybettiklerinizin üzerine bir bardak su için ve bundan sonra istediğinde vermeyin bir süre sonra anlar zaten.

yok sizin gibi değil hiç sürekli ona bişiler ısmarlanmasını beklıyor kahve falan makınadan alınıyor sürekli biz alıyoruz kahvesını ıyıce salak durumundayız
bir buçuk aydır sigara almayıp sigara kullan diğer arkadaştan alıyormuş katologlarla ürün satan bi abla vardı ondanda almış bişiiler eksik ödemiş bu gıbı ufak ama can sıkan şeyler sonu gelmıyor aslında konu bıkaç haftadır açsammı açmasammı diye düşündürüyordu benı ama bugun yıne para mevzusu yüzünden sorun çıktı bırının doğum gunu varmış herkez verdi bişiler oda yine diğer arkadaştan istemiş oda yok fazla yanımda demiş gördüm işte para ver sende senın yuzunden arkaşların arasında rezil oldum diye çıkışması yuzunden diğer arkadaşın sinirden ağlaması nedenıyle açtım ne laftan anlıyor ne imadan

Kimilerinin huyudur istemek. Surekli ister, vermeyi bilmez ama istemeyi cok iyi bilir. Bende de var bir adet. Genellikle isin gucun yerindeyse dozu artirirlar.
Ben vermiyorum. Gerek bahane, gerek mumkun degil filan diyorum. Muhtac kalsa anlarim da, sirf karsisindakini yolmak icin isteyenler var. Bunlari geri cevirmekten cekinmiyorum. Tavsiye ederim. Birsey kaybetmiyor insan. Ezilip buzulecegine "bende de yok" dersin, olur biter.

ben yenı girdim diye fazla gözüme batmadı ama eskidikçe cidden çekilmiyor arkadaşlığı sureklı bır tarafın diğer tarafı idare etmesı snaıyor işte vermeyıncede benı diğer arkadaşa diğerını bana öyle öyle gidiyor ya ben hafta sonu atıştırmalık bişiler götürdüm pazartesi olmuş bana soruyor getirdiklerinden kaldımı dıye ben unuttum ne getirdiğimi

Benim bahsettigim arkadas da kendisine 4.5 sene once aldigim hediye kolyeden 4 tane istedi gecenlerde. Aradan 4 sene gecmis, kolyelerden eser yok artik piyasada. Bir de bir tane degil 4 tane. Nerden geldiyse aklina kac sen onceki kolye, anlamadim. Maksat istemek olsun da...

Sinirlerini bozmaya degmiyor. Bu modeller ayni. Guluyorum, dalga geciyorum artik. Sen de gul gec. Ciddiye de alinmaz bunlar.

hakıkaten komık kleptomanı diye bı rahatsızlık duydumda sürekli bişiler isteme olanını duymamıştım

hakıkaten komık kleptomanı diye bı rahatsızlık duydumda sürekli bişiler isteme olanını duymamıştım

Aman daha ne istekleri var, anlatsam yok artik dersiniz. Bu en son ornegi sadece.
Bu tur insanlar icin de bir teshis olmali...

çok can sıkıcı bır durum
ama cok guldum. ablamın kız bı ogrencısı vardı sureklı para ıstıyodu .üç lira beş lıra ne olursa .aylarca devam ettı bu ablamda maddı durumu yok dıye sureklı verıyo bı gun hocalara para toplayım şu ogrencıye destek olalım demış .yenı atandıgı ıcın durumdan haberdar degıl tabı herkes yerlere yatmıs gulmekten. hocam durumu gayet ıyı o kızın huyu herkesten alıyo demışler.
ondan sonra ablam param yok demeye basladı .
öğrencısı bıgun gelmış '' hocam bışey ıstıycem '' demiş
ablam da '' evet dınlıyorum'' demış
''sizde yuvarlak küçük metal bişey varmı '' diye sormuş
para ıstemenın yenı versıyonu

arkadaşınız insanları enayi yerine koyarsa karşılığını da alır bu şekilde
bence sen de arana mesafe koy
artık tüm hasılatı senden çıkarmaya başlar yoksa

Bozuğum yok deyin,bir ister iki ister baktı vermiyor belki vazgeçer istemekten:26:

Son düzenleme:
Bazıları borç istemeyi alışkanlık haline getiriyor.
Bende de var böyle bi arkadaş.
Ben artık param yok diyorum.

oda güzelmiş sanırım bu bır hastalık
arkadaşınız insanları enayi yerine koyarsa karşılığını da alır bu şekilde
bence sen de arana mesafe koy
artık tüm hasılatı senden çıkarmaya başlar yoksa

yok ben önlemmimi aldım tabı bendende baya bı gıdınce uyandım isteyemıyor artık diğer iş arkadaşlarımız artık gelip bize söyluyorlar benden şunu istedi bunu istedi diye nasıl hiç rahatsız olamaz bı ınsan bunu anlayamıyorum

Merhaba.. benimde boyle bir arkadasim vardi... calisiyordu ama hep benden para isterdi sigara isterdi cok degil ama bir sure sonra cok olmaya basliyordu.. ve hic geri vermezdi... istemezdim de.. ama hic bir gun onun birsey aldigini veya ismarladiini gormedimm..

Neyse bu arkadas bi gun gene benden bisey istedi ve ilk defa hayir dedimm.. sen misin bunu diyen !! beni dunyanin en kotusu ilan etti..
Simdi geri geldi konusmaya hatta biseyler istemeye bile basladi (demekki huyu boyle) ... ama artik ben mesafemi koyuyorumm..

aslında ınsan cevabını veriecek kırmadanda söylenebılır ama yeterki karşıdakianlamak istesın bizim asılsorunumuz vermeyınce kavga çıkarıyor olması bugun olduğu gibi işten eve geldiğimizde ona borç vermeyen arkadaş sınırden titriyorum kendı paramla azar işitiyorum dıyerek benı aradı ağladı kadın anlamıyor bir türlü aynı sizinki gibi kötü oluyoruz vermezsek

bence siz de ondan isteyin ara ara
o söyleyecekse bende para yok sen de varsa versene filan diyin ilişkiyi kesemiyosanız

benim çevremde de vardı böyle bi tip yanında hiç para bulundurmazdı
düşün yemeğe gitmek için plan yaparız grupça ama bu gelip ben para çekmedim siz de var mı derdi
ben de hiç oralı olmamaya başladım
param yok çekmemiştim dedim
diğerlerinden istemeye başladı
onlarda bıktı ve görüşmeyi yavaş yavaş azalttılar

kimse sonsuza kadar çekmez böyle tipleri
ona da şakayla ya da açık açık söylemek lazım aslında

aynenya bız anlaştık işyerınden bi kağıt istediler onu almaya bılıyoruzkı belli bi ücret verıcez bu kağıdı almak için parasız gelmişya param yok sen verırmısın okadar sıra beklemişiz gelmişiz sonuna son anda söyluyor tabı sonra geri istedim aldım parayı

Cok iyi anliyorum sizi... Ben anlatamadim ne tatli dile ne hareketlerimle..

yaa bu bir huy galiba ne bilimm..
Bana neden sigarayi biraktin diye kusmustu..( benim arkadasim nasil bana kizar sigarayi biraktim sagliim icin ama bunun isine gelmiyordu bedavandan sigara aliyordu yaa)..
Bir sure sonra benim esimdende gorduu yerde para isterdi.. sigara..
Yanii ne bilimm !! ben mesafemi koydum ama arkamdan neler atiyor neler !! hic sorma...
Suan arada konusur hep bisey istemek icin..
ama bu kizla kus olan insanlar bana gelipp yaa ne bicim bi huyu var beni sadece sigara icin ariyo diye biliyorlar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…