sürekli borç isteyen arkadaş

bizimkide işyerınde bu huyuyla ünlü olma yolunda bız sürekli birlikte takıldığımız için insan utanıyorda benden şunu aldı geri vermedi dıyenlerın karşısında

Benimm arkadasiii hatirlati yaa..
bir gun beni ariyor "ya hadi gel gezelim falan diye"
bende tamam gel al dedim..
"ama arabam yok ki " dedi..
Bende tamam bende var geliyorum dedim..
magzalari geziyoruz aliveris yapcaz indirim var.. biseyler begendi..
"Ama param yok ki "dedi...
Bende biseyler begenmistim alicam... ama bu boyle yapican biraktim herseyi..
Bendede yok demistim.. artik napimm !!

bu tiplerden aralara serrpiştirilmiş olmasına sevınsemmi üzülsemi bilemdim neyseki yalnız değilmişiz bunu anladım

bizimkide işyerınde bu huyuyla ünlü olma yolunda bız sürekli birlikte takıldığımız için insan utanıyorda benden şunu aldı geri vermedi dıyenlerın karşısında

Evet yaa bende uzuluyorumm..
Yaaa bi sure sonra herkes biliyor tabi huyunu uzaklasiyor..
Senden bisey ister otekinden bir sey... nereye kadar..

yok artık resmen seni para için çağrmış
gerçi ben alışığım bu tiplere alıştırdın mı yandın elini versen kolunu kurtaramıyosun
benim başıma çok geliyo böyle olaylar
bi gün yurt dışındyız öğrenciyiz geziye gelmişiz kız da beş para yok
benden geçiniyo bi de param olduğunu görmüştü gitmeden önce yok ta diyemedim
diğerleri biz de yok dedi kurtuldu ben kaldım ortada

yani o kadar sinir oldum ki yemek yemeye gittik bi de ucuz da değil euro hesabı olunca biraz lüks biyerdi topluca gittiğimiz için müdahale de edemiyodum

param azaldığı için onunla birlikte ben de aç kaldım istediklerimi yiyemedim sonuçta ben birşey alsam ona da almam gerekecek sen yeme aç kal diyemem ki paramla rezil oldum resmen
millet kendine zor para yetiriyodu ben de iki kişilik harcıyodum
alışveriş yapacaktım yapamadım onun yüzünden parayı görse direk isteyecek çünkü biliyorum
öğrenciydik bi de normal çalışan biri de değilim ki rahat harcayayım

insanlar ne acayip ya
ben kimseden borç filan isteyemem bi çay ısmarlasalar bile rahatsız olurum bi dahakine ben ısmarlarım
bu rahatlık nerden geliyo anlamıyorum valla

Gercekten zor bi durum bide ogrencisin.. biz cekiyoruz galiba boylelerini.. cok mu iyiyizz.. cok mu saf anlamadimm..

Kizlar anlat anlat bitmez.. gulsem mi uzulsem mi !! niye beni bulur boyleler.. ben yurt disinda yasiyorumm..
tovbee demin dedim hic bisey ismarlamadiii..
Bi gun gel dondurma ismarliycam dedi...
ahhh ilk defa.. gitimm.. Sevindim mi ? sevindim vallahi...
Para verecez.. yaa iki eurom eksik sende varmi demesin mi !!
Bende yaa sen verecektin bende sana guvenerek cuzdanimi almadim dedim (gercektende almamistim)
Bu sonrada cikarmasin mi 20 euroyu... o an gozumden dustuu !!!

arkadaşında cidden terbiyesizmiş ya
sonra parayı çıkarınca utanmıştır umarım

Gülsemmi aglasammı kızsammı bılemedım demekkı her iş yerınde var böyle tipler.Bizimde vardı senın gıbı 4 kişilk arkadas gurubunun beşinci uyesıydı.Sureklı bişeyler istiyordu bizde sonradan ögrendık gurur yapmasın dıye bırbırımıze bıle söylemıyorduk D Görduk sonra gururu.Aynı anlattıgın gibi hiççç farkı yok yemekler sıgaralar hep aynı :)) Anlattıgın katalog satan abla versıyonuda ben oldum bu durumda banada onu yapmıstı

arkadaşında cidden terbiyesizmiş ya
sonra parayı çıkarınca utanmıştır umarım

Bir insan.. 40 kere soylendii halde hala senden para isityorsa biseyler istiyorsa..
Ya tmm ihtiyaci olur.. calismaz.. zor durumda olur.. yardimci olurum..

Yuzsuzdur.. Ne utancak.. utanmak icin yuz lazimm..

Sey dedi o para icinde "yaa benim param degil babamin" nasil odiycem ben bunu... sanki sen ver gibi !!

Anlatirken sinir oluyorumm.. vallahi.. !!! boyle insanlardan ne kadar uzak o kadar iyi !!

benim de okulda vardı böyle bir arkadaşım..
kız iyiydi hoştu ama anlatılanlar gibiydi.. argo tabirle ''otlakçı'' derler ya o hesap..
otobüsten indikten sonra evlerimiz aynı yol üzerinde olduğu için birlikte yürürdük.
markete girerdi kesin.. ama girmeden benden 1lira 2lira ne varsa isterdi..
ben de başlarda önemsemedim ama sonra cidden rahatsızlık duymaya başladım.
böyle şeyleri dillendirmekten de hoşlanmıyor olduğum için kendi kendime günlük çözümler bulmuştum.
bazen yanımda bozuk bulundurmuyordum. bazen okulda bitiriyordum ona yok diye yalan söylememek için :)
markete girmediği günler sevinirdim o derece olmuştum yani

bu durumun kesin çözümü var mı bilemiyorum..
borca girsen ya da kendi aranızda gün gibi yapsanız. kız para istedikçe 'maalesef canım, gün yapıyoruz biliyorsun onun için biriktiriyorum' diye bahane bulabilirsin o zaman :)
hem hayrı da dokunur işte 3-5 biriktirirsin bahaneyle

bu sekilde davranıp ihtiyacı olmadıgı halde tekrar tekrar istemeye cekinmiyorsa siz neden reddetmeye cekiniyorsunuz ki...

o para istemeye çekinmiyosa durmadan ve aldığı parayı geri vermiyosa. bi daha borç istediği zaman söyle sen önce daha önceden borç olarak aldığın paraları öde ondan sonra bakarız diye

sen de kendisinden istesene bir kaç kere.. bu hafta biraz fazla kaçırmışım harcamaları.. yanımda para yok unutmuşum vs diye... bir kaç kere üst üste iste.. neler hissettiğini anlarsa birdaha istemez heralde... yada sürekli borçlarından bu aralar 2 kuruşu bile düşündüğünü falan söyle.. insansa anlar...

Ay ne sinir oldum yaa kendine sakladığın paranı çatır çatır harcayamamak

Ay ne sinir oldum yaa kendine sakladığın paranı çatır çatır harcayamamak

evet baya koymuştu bana
bi de inanamamıştım yurt dışında başka bi ülkeye gezmeye gidiyosun insan beş parasız gelir mi ya
sonradan öğrendim zaten param yok demeyi
valla kimseye param var demeyeceksin anında borç isteyen biri çıkıyo

yolacak enayi arar gibiler...

bir gun boyle borc isteyen ve sadık olmayan (unutan umursamayan diyeyim...) bir ark.a yaptıklarını yuzune vurmaya karar verdim,
zaten iliskiyi kesmeye kararlıydım,
tekrar karsılasıp (ortak arkadaslar) aynı masaya oturdugumuzda direkt ortaya konu actım,
soyle bir arkadas var, boyle huyu var vs anlatıyorum...
bizimki atlamaz mı hemen, ayy ne yuzsuz insanlar var diye.
ne diyecegimi sasırdım,
beterin beteri vardır neyse dedim ve o an kestim konusmayı,
keske daha hazırcevap olabilseymisim ya da en bastan beri daha farklı bir tavır takınsaymısım...

bu sekilde davranıp ihtiyacı olmadıgı halde tekrar tekrar istemeye cekinmiyorsa siz neden reddetmeye cekiniyorsunuz ki...

o ortam bozulmasın dıye aslında borç istemesi ve borç vermeyınce çıkardığıı sorunlar dışında bişisi yok ama sömürülmekte istemıyor ınsan dışlamakta istemıyor ama artık ıkısınden bırı seçilecek

Konunun başında zor demiştim. Nasıl söylenir ki falan diye düşünmüştüm ama kırmızı ile yazdığınız şeyi söylediği arkadaş artık direk yapıştırmalıydı lafı. Rezillik nasıl olurmuş görürdü.

bence bu tip konularda hayatta neyle karsılasmak istediklerini kendileri belirliyorlar,
dolayısıyla arkadasınızın şu tavrına karsı pek bir alternatif goremiyorum,
iyi niyetli olmak onemli ve gunumuzde deger gormeyen erdemlerden bence
fakat sizin olumlu dusunme cabalarınızı iyi niyetinizi suistimal etmesine izin vermeyin derim

ayyy cok kil bir durum benimde vardi boyle bir arkadas benimden yer icer bide dedikodumu yapiyormus tam 5 yil benden gecindi simdiki arkadas oldugum arkadasa diyormuski bana herseyin kucuk boyunu aliyordu kendine ve cocuklarina buyuk boy aliyordu cimrinin teki kasteetigi seyler burger cola kendi paramla bunu kucuk boy kendime buyuk boy aliyorum diye sitem edip dedikodumu yapiyormus sagda solda bende tanisinca 5 -6 kisiyle is ortaya cikdi hasbam aldiklarimi bile sitem ediyormus hatta esmin bana aldigi hediyelerin bile lafini yapmis birsuru var parfumu esi durmadan aliyor aynasinin onu dolu pinti birtanesini bile vermiyor diyeyuhhhh dedim kadin onlara bile goz koymus ne yuzsuzler varmis arkadas su hayattta dedim salak olan benmisim kestim attim irtibati boylelerine yuz verme aninda astarinida istiyorlar bence vurun yuzune anlasin sucunu kimse kimsenin enayisi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…