Sürekli buluşmak isteyen arkadaş

yok söylemiştim başlarda istemediğimi
Siz garipsiniz, o da çok iyi bir arkadaşmış. Aylardır görüşmeyeceksiniz, telefonları açmayacaksınız , hatta görüşmek istemediğinizi söyleyeceksiniz, o hala ısrarla arayacak. Kim bulmuş böyle arkadaşı? Ama onu da kaybedersiniz yakında, çok tuhaf gelidiniz bana.

Açık açık kendimi iyi hissetmiyorum tarzında aynı buraya yazdığınız gibi duygularınızı ifade etmek yerine pasif agresif davranışlar sergilemenizdeki amaç ne anlamadım. Evden adım atamayacak kadar depresyondaysanız zaten terapiste gitmeniz gerekiyor. Değilseniz de altı üstü bir kahve içeceksiniz. Karşınızdaki kişiden bunalıyorsanız açıkça bir daha görüşmek istemediğinizi belirtin. Ama sonra insanlar çok kötü, nankör, çevremde kimse yok diye dert yanmayın.

Öyle biri benimde başımda vardı
Sürekli buluşmak bir yerde toplanmak uzerine plan yapar dururdu
Tek benle değil başka kişilerle de her merhaba diyenle görüşme derdi olan biriydi
Sınırımı çizdim mesafemi koydum
Bana dediği şu oldu benden korkma ben adam yemem🤣🤣

Açık açık kendimi iyi hissetmiyorum tarzında aynı buraya yazdığınız gibi duygularınızı ifade etmek yerine pasif agresif davranışlar sergilemenizdeki amaç ne anlamadım. Evden adım atamayacak kadar depresyondaysanız zaten terapiste gitmeniz gerekiyor. Değilseniz de altı üstü bir kahve içeceksiniz. Karşınızdaki kişiden bunalıyorsanız açıkça bir daha görüşmek istemediğinizi belirtin. Ama sonra insanlar çok kötü, nankör, çevremde kimse yok diye dert yanmayın.
açık açık her şeyi söyledim zaten buraya yazdığım gibi. laftan anlamıyor derken bunu kastediyordum.

Öyle biri benimde başımda vardı
Sürekli buluşmak bir yerde toplanmak uzerine plan yapar dururdu
Tek benle değil başka kişilerle de her merhaba diyenle görüşme derdi olan biriydi
Sınırımı çizdim mesafemi koydum
Bana dediği şu oldu benden korkma ben adam yemem🤣🤣
Ben de illallah ettim. Bir kere de karşı tarafın buluşmak istemesini bekle dimi? 🤦🏻‍♀️ Bir kere de ben teklif edeyim.

Bu yalnız kalmak istemeler zamanla kronikleşir. Siz bu berbat psikolojiden çıkmak için sosyalleşmeye çalışmazsanız zamanla "hadi kafamı dağıtayım , şu sinemaya tiyatroya konsere gitsem ama yalnız da gidilemez ki, üstüme bir şey alacağım ama yalnız alışveriş de çok sıkıcı, evde kahve içmek için çağıracağım kimse yok" diye ayılacağınız günler de yakındır.
Çok yakın olduğum birinden biliyorum çünkü 😁

He şimdi iyi de ben zaten şimdi bunların hiçbirini yapmak istemiyorum ki diyebilirsiniz. Ama insan hep aynı kalmıyor. Ve o insanlar da sizi bir yerlerde sürekli beklemiyor haberiniz olsun..

Yakın arkadaşınız olsa böyle düşünmez ve buluşmak isterdiniz bence.Zaten araya mesafe girdi yakında bu arkadaşımlada koparız belki demenizden belli.
Demek ki araya mesafe girince sizin için tüm arkadaşlıklarınız önemini yitiriyor.
Sırf ne zaman arasam meşgulüm diyen,işim var diyen arkadaşlarım olduğu için arayıp,sormayı kestim artık.Hatta geçenlerde burda konuda açmıştım.
Arkadaşınızda yakında akıllanır benim gibi.

Benimde bi arkadaşım var çok seviyorum sürekli buluşmak istiyor ben istemiyorum çünkü sürekli sağlık sigortası satmaya çalışıyor darlanıyorum 😀😀😀

İyi akşamlar herkese, bir arkadaşım 6-7 aydır buluşmak istiyor. Ben bayadır sadece ona özel değil, hiç kimseyle görüşmek istemiyorum. Aslında çok yakın bir arkadaşım ama hem modum düşük belki de depresyondayım bilmiyorum hem de son sıralar gerçekten yoğunum, olan boş vaktimde de evde dinlenmek istiyorum. Ancak arkadaşım laftan anlamıyor. Yoğun olduğumu da söyledim, buluşmak istemediğimi de ima ettim. Ama o sürekli özledim, buluşalım. Belki 20-30 kere belki daha fazla demiştir. Bir yandan onu kaybetmek istemiyorum bir yandan da buluşmak da istemiyorum ama çok daraldım. En son artık arayınca açmamaya başladım. Bu sefer annemin telefonu vardı, onu aramış. Sizce ne yapayım? Buluşayım aradan çıksın diyeceğim ama bu sefer diğer hafta için ısrara başlayacak çünkü bir anda böyle olmadım 6-7 aydan öncesinde de buna dönüşmüştü. Sizde hiç oldu mu bilmiyorum ama kimseyle görüşmek istemiyorum bayadır. Hatta bu yüzden az samimi olduğum birkaç kişiyle aram da bozuldu, buluşmadığım için aram bozulduğunu bu ısrar eden arkadaşım da biliyor. İzole olunca daha iyi hissediyorum. Bir de çok kilo aldım onun da çok etkisi var 🤦🏻‍♀️ Üniversite bitince araya kilometreler girmesiyle baya arkadaşımla mesafe girdi zaten belki de bu arkadaşımla da kopucaz. Napsam bilemedim.
arkadasınızla gorusup kouşmayacaksanız neden arkadasınız var ki? Bende onu anlamadım. Madem ıstemıyorsunuz açık yüreklilikle seninle görüşmek istemiyorum demelisiniz. Kimse sizin emir erniniz değil ki siz istediğinizde arasın.Kaybetmek istemiyorsanız emek vermelisiniz.Arkadaslık böyle birşey

Israrcı arkadaşa cok iyi diyen olmuş da,benim de bu tarz fazla ısrarci bir arkadasim vardi.Arada bulusurdum.İnsanı konusturmaz bile.Boş zamaninı doldurmaya calisiyordu benim gibi yakinlardaki arkadaşlarla.Sizinki de öyleyse bilemeyecegim.Annenizi araması cok saçma çünkü.Ama ben yine de arada bir iki buluşurdum.Kiloysa kilo ,eve kapaninca kim kilo almadi ki.Yüzünüze söylerse de ,evet aldım der geçersiniz.Bir kere deneyin baktınız saçmaladi.Göruşmezsiniz.

Arkadaşın sorunlu mu o ne ya dayanamayıp annenden aramış
Seni düşündüğü için aradığını sanmıyorum
Keyfi buluşmak istiyor bence

Benimde şu ara kimseyle buluşma isteğim yok
Benimki yorgunluk ve zamanımın olmaması.
Siz neden bu kadar içinize kapandınız ?

İyi akşamlar herkese, bir arkadaşım 6-7 aydır buluşmak istiyor. Ben bayadır sadece ona özel değil, hiç kimseyle görüşmek istemiyorum. Aslında çok yakın bir arkadaşım ama hem modum düşük belki de depresyondayım bilmiyorum hem de son sıralar gerçekten yoğunum, olan boş vaktimde de evde dinlenmek istiyorum. Ancak arkadaşım laftan anlamıyor. Yoğun olduğumu da söyledim, buluşmak istemediğimi de ima ettim. Ama o sürekli özledim, buluşalım. Belki 20-30 kere belki daha fazla demiştir. Bir yandan onu kaybetmek istemiyorum bir yandan da buluşmak da istemiyorum ama çok daraldım. En son artık arayınca açmamaya başladım. Bu sefer annemin telefonu vardı, onu aramış. Sizce ne yapayım? Buluşayım aradan çıksın diyeceğim ama bu sefer diğer hafta için ısrara başlayacak çünkü bir anda böyle olmadım 6-7 aydan öncesinde de buna dönüşmüştü. Sizde hiç oldu mu bilmiyorum ama kimseyle görüşmek istemiyorum bayadır. Hatta bu yüzden az samimi olduğum birkaç kişiyle aram da bozuldu, buluşmadığım için aram bozulduğunu bu ısrar eden arkadaşım da biliyor. İzole olunca daha iyi hissediyorum. Bir de çok kilo aldım onun da çok etkisi var 🤦🏻‍♀️ Üniversite bitince araya kilometreler girmesiyle baya arkadaşımla mesafe girdi zaten belki de bu arkadaşımla da kopucaz. Napsam bilemedim.
Yani hem görüşmek istemiyorsunuz hem kaybetmek istemiyorsunuz ama ikisi birden olmaz ki?
Depresyonda gibi görünüyorsunuz ama bu durumdan çıkmak için arkadaşlarınızla vakit geçirmelisiniz ya da arkadaşınıza durumu açık açık söylemelisiniz ki onu bu şekilde istenmeyen durumuna düşürmeyin.

Arkadaşın sorunlu mu o ne ya dayanamayıp annenden aramış
Seni düşündüğü için aradığını sanmıyorum
Keyfi buluşmak istiyor bence

Benimde şu ara kimseyle buluşma isteğim yok
Benimki yorgunluk ve zamanımın olmaması.
Siz neden bu kadar içinize kapandınız ?
Bana da beni düşünüyormuş gibi gelmiyor. Öncesinde de buluşurduk, ben o zaman sınava hazırlanıyordum, diğer gün yine buluşmak istiyordu. Vaktim yoktan anlamıyordu. Halbuki kendisi sınava hazırlanırken telefona bile bakmıyordu. Şu an sınav mınav yok ama çok yoğun çalışıyorum. Anneme bile şuraya gitsek gelir mi buraya gitsek gelir mi gelmez dimi demiş 🤦🏻‍♀️ Annem de hepsine hayır gelmez demiş.

İçime kapanma nedenimse yoğunluk zaten çoğu zaman eve geç geliyorum, ülke gündemi de psikolojimi bozdu, kendime yeni rota çizmeye çalışıyorum. Bir de benim sevgilim ve başka ilde bir arkadaşım var onlarla konuşmak yetiyor. Dışarı çıksak 1,5 saati yolda gidiş gelişe geçecek gözümde büyüyor.

Bana da beni düşünüyormuş gibi gelmiyor. Öncesinde de buluşurduk, ben o zaman sınava hazırlanıyordum, diğer gün yine buluşmak istiyordu. Vaktim yoktan anlamıyordu. Halbuki kendisi sınava hazırlanırken telefona bile bakmıyordu. Şu an sınav mınav yok ama çok yoğun çalışıyorum. Anneme bile şuraya gitsek gelir mi buraya gitsek gelir mi gelmez dimi demiş 🤦🏻‍♀️ Annem de hepsine hayır gelmez demiş.

İçime kapanma nedenimse yoğunluk zaten çoğu zaman eve geç geliyorum, ülke gündemi de psikolojimi bozdu, kendime yeni rota çizmeye çalışıyorum. Bir de benim sevgilim ve başka ilde bir arkadaşım var onlarla konuşmak yetiyor. Dışarı çıksak 1,5 saati yolda gidiş gelişe geçecek gözümde büyüyor.
Sen beni tarif etmişsin

Bende aynen böyleyim işten çıkış zaten 7 yi buluyor
2 saatte yolda geçiyor
Sonrasında pert
Hafta sonu da aileme ve eve zaman ayırıyorum
Dışarı çıkma isteğim hiç yok neredeyse

Arkadaşın çok rahatsız edici
Ben olsam bu kadar ısrarcı biriyle arkadaş olmazdım.

iyi arkadaş falan denmiş de, ben çok rahatsız edici ve bencilce buldum annenizi aramasını falan. Zaten işine gelmeyince telefonu da açmıyormuş, bence görüşmek istememeniz anlaşılabilir. Hatanızsa (bence tabii) bunu direkt ve kesin bir dille söylemek yerine ertelemek ve kaçmak.

Back
X