Sürekli Değer kaybeden para

Uzun zaman kuyumcuyla uğraştım, her seferinde bir grama yirmi liraya yakın para koyup sattılar. En sonunda pes edip bankaya geçtim. Şimdi banka kartımdan,online olarak alıyorum. Satmak istersen de online olarak satıyorum,banka kartima geliyor parasi
Aslında bende böyle mantıklı buluyorum ama kendime guvenim yok anında bozar harcarim diye. Diğer türlü gidip bozdurmak filan mesele ama kuyumcular çok fark alıyor

Evet şu an altın almak çok mantıklı. Hoş benim param da altında değer kaybediyor her geçen gün :( ama ben 520 den almıştım :cry: neyse bütün ekonomistler bu treni kaçırmayın şu an altın almanın tam vakti diyor ama tabii ki yatırım tavsiyesi değildir bu söylediklerim. Yatırım çok kişisel bir şey maalesef. O gün berat albayrak istifa etmese mesela 520 'den altın almış olmam çok doğru bir karardı ama 5 dakikada tersine döndü. Yine de altın uzun vadede asla kaybettirmez. İlk altın almaya başladığımda gram altın 175'ti. 3 yıllık grafiğe bakınca hiçbir şekilde aşağı düşüş yok uzun vadede. Düştüğü yerden çıktığı yere er ya da geç çıkıyor. Bana sorarsanız altın dövizden daha mantıklı ama yine de siz bilirsiniz.

Altin ve doviz düşüşte. Altinin 400 den asagi inecegini soyluyor guvenilir bir kaynagim ki kendisini dinlemeyip su an zarardayim. Biraz daha bekleyin derim
Ay ciddi olamazsınız ya 400'un altı çok mu emin söyleyen kişi? :/ Ben de biraz piyasanın içindeyim benim aldığım duyumlar ve tahminlerim bu düşüşlerin kesinlikle alım fırsatı olduğu yönünde. Tekrar 535'lere geleceğini düşünüyorum, çevrem de öyle. peki sizin kaynağınız tekrar çıkacak diyor mu düşüşten sonra?

Ay ciddi olamazsınız ya 400'un altı çok mu emin söyleyen kişi? :/ Ben de biraz piyasanın içindeyim benim aldığım duyumlar ve tahminlerim bu düşüşlerin kesinlikle alım fırsatı olduğu yönünde. Tekrar 535'lere geleceğini düşünüyorum, çevrem de öyle. peki sizin kaynağınız tekrar çıkacak diyor mu düşüşten sonra?
Ben de pek sanmıyorum o kadar düşeceğini ya.

Ben de pek sanmıyorum o kadar düşeceğini ya.
En son herkes 600'e dogru yol alacağında hemfikirdi. Hatta çalıştığım yerde aileden zengin olan bir arkadaşımız 3 milyonluk altın aldılar. 3 günde 400 bin üstünde kara geçmişlerdi ama çıkacağından o kadar eminlerdi ki bozmadılar şu an büyük zarardalar ama asla bozmayacaklarmis çıkacak diyorlar ama bugün ama yarın. Sadece keşke bu fiyatlardan alsaydık diye pişmanlar. O da işte bu istifanın hiç hesapta olmaması yüzünden oldu. Ben yine de elimden geldiğince paramı tl de tutmuyorum. Az çok fark etmez üç kuruş beş kuruş bile olsa değerlenmesi için uğraşmak zorundayiz. Altın alırsanız da fiziki altın almayın sakın. Kuveyt Türk hesabımdan alıyorum ben en uygun o. Bir de Türkiye finans var ama orası 32 gram altında aldırmiyor o daha uygun. Bugün abim dedi enpara bankasına bakmışlar en düşük makas orada onu bir araştıralim demişti. 50 kuruş makas açıklığı varmış öğrenirsem size de yazarım

Acikcasi bir onceki soylemlerinde hicbir kipirdama olmamıştı bu kezde olmadi ama hep hakli çıktı. Gazeteci ve ekonomist bu kisi. Yurtdisinda yaşadığım icin turkiyedeki birikimlerimi altina cevirmistim ve kendisi 530 da iken bozdur dedi ama dinlemedim ve su an 460 falan galiba. Bankada altin hesabinda ama uzun vadede oldugu icin zarar etmem diye düşünüyorum 465 te iken cevirmistim.

Kısa vadede bozdurma ihtiyacınız olmayacaksa dövize hiç bulaşmayın altın alın.

Benim en güvenli limanım altındır, takmayı da sevdiğimden bilezik alırım hatta aşeririm bile öyle severim, her ay çeyrek yarım yada bilezik mutlaka almaya çalışırım ama takı olarak kullanmicaksanız en mantıklı yatırım gram altına oluyo

Uzun zaman kuyumcuyla uğraştım, her seferinde bir grama yirmi liraya yakın para koyup sattılar. En sonunda pes edip bankaya geçtim. Şimdi banka kartımdan,online olarak alıyorum. Satmak istersen de online olarak satıyorum,banka kartima geliyor parasi
Bana bunu biraz açıklar mısınız, ben kuyumcudan aldım gram altın olarak. Bankalar ücret kesiyor diye yanaşmadım hiç, komisyon mu artık her neyse. Elden almak her zaman mantıklı geldi.
Kuyumcunun mu sattığı daha ucuz bankanın mı? Ve bankaya bi ücret ödüyor muyuz altının parası dışında

Back
X