Sürekli derdini anlatan insan modeli...

Ben pek kötü düşünmüyorum bu kişiler hakkında.
Gerçekten kafasına taktığı şeyleri paylaşıyorsa, paylaşmak istediğinden, kendi baş edemediğindendir.
Hoş görmek lazım biraz.
Ama öyle otu çöpü anlatan ay dün de şu oldu bugün buna canım sıkıldı, diye olur olmaz her şeyi anlatan insan gördüm mü direk topukluyorum. :10:

psikologa gitmesi lazım bu modelin:46:

sinir bozucu insan tipidir
bu insanları anlamak bazen çok zor oluyor
bnmde çevremde mevcut tam bu modelde insanlar Allah'm bir
insan herşeyi mi problem eder deli oluyorum baZen ama diyecek
pek birşey de bulamıyorum:)

Ahh bu konuda çok dertliyim.
Sinir oluyorum böyle insanlara sinir.

X: Çok başım ağrıyor.
Ben: Ay canım yanımda da hap yok, tüh.
X: Çok fena ama yaa.
Ben: Y daha evden çıkmamıştır, dur arayayım da gelirken bir ağrı kesici getirsin sana.
X: yok yok, gerek yok.
X: (bir dakika bile geçmedenn. ) Ay ben dayanamıcam canım ya, arasana Y'yi hap getirsin.
Ben: tamam canım (arıyorum) tamam söyledim getirecek.
X: Ayy çok kötü başıım.
Ben: E tamam sabret az, gelir 10 dakikaya.
X: Çatlıyor resmen başım yaa.

Bu konuşma böyle devam ediyor.
Bunun gibi konuşmaları istisnasız her gün yaşayan insanım ben.
Gerçekten elle tutulur derdini anlatan insanı bulsam öpüp başıma koyucam

16 yıllık kız arkadaşıma içimdekileri bu yıl anlattım olayların üstünden 3 yıl geçti şimdi anlattım.

Dert anlatan bri değilim ama biri anlatırsa da dinlerim..

İnsanlar paylaşınca rahatlıyor ve bir arkadaşım bana dert anlatıyor ise bana güvendiğindendir, kötü bakmam.

Benim bir arkadaşım var fazla takıntılı. Dönüp dolaşıp devamlı aynı şeyleri anlatır. Hayatındaki hiç bişeyden memlun degil. Fikir veriyorum değiştirmek istediği şeylerle ilgili. Oo zor iş kim uğraşacak onlarla diyor.hiç çaba sarf etmesin herşey önüne hazır gelsin diye bekliyor sanırım...

oturduğum binada var böyle biri. Allahım dünyadaki bütün yükü o taşıyormuş sanki, anlattıkça abartır, kendini gaza getirir, abartır biliyorum çünkü bir anlattığını ertesi gün farklı bir versiyonda tekrar anlatır. çevresindeki herkes ona karşıdır sanki. ilk başlarda bütün sakinliğimle dinliyordum yazık diyordum dertleşmeye ihtiyacı var ama son zamanlarda iyice çığrından çıktı, tanısın tanımasın herkes hakkında konuşmaya başladı. kafaya taktıkça alkol alır, alkol aldıkça kafaya takar. seni esir alır, sigarayı aralıksız içer, sen içmiyorsun istersen boğul umursamaz bile.
en sonunda söyledim, mübarek günlerde günahtır yapma, yapacaksan da bana anlatma ben dinlemek istemiyorum. rüyalarıma giriyor, etkileniyorum. (ölenler için de konuşur) dedim. için dışın kin nefret dolu, öfkeni biraz kontrol et, yanında kimse kalmayacak dedim. aaa bende kötü oldum. aman ne rahat ettim.
bende ne doluymuşum, anlatınca rahatladım.
dinlersin de her şey dozunda, enerjimi bitiriyorlar.
mutluluk da mutsuzluk da bulaşıcı.

Son düzenleme:
yardım alaması gereken insan tipi...
hiçkimse o kadar sorunla savaşmak istemez..

Selam hanımlar;

Evet konumuz bu.

Her konuşmanızda bir derdini anlatan; derdi, tasası, sıkıntısı hiç bitmeyen, anlattıkça anlatan insanlarla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Böyle insanların sosyal hayattaki konumu nedir sizce?

Seviyorum sizleri :16:, hadi fikirlerimizi paylaşalım...

PC: Olur olmaz şeyleri değil, gerçekten kafasına taktığı şeyleri paylaşıyor elemanımız...

Hastanelerde ve Otobuslerde bolca olan insan modeli. Icimden pskologa vericek paran mi yok ablacim diye sitem edip evet hayir diye cevap vererek susana kadar soru yoneltmedigim modeldir ayni zamanda. Bayiliyo insanlar dert anlatmaya bulduguna. Bazisi oyle azilidir ki yolda acil bi yere gidiyosundur adres sorarsin bilmez ama surdan gidiceksin diye biliyorum diye bi baslar ben burali degilim siz nerelisiniz aaa benim ust komsum da orali cok iyi insanlar diye sohpet ortami yaratma potansiyeline sahipler.

sanırım herkesın cevresınde vardır bu tıp dertlerı hıc bıtmeyen ınsanlar..

derdını acar dınlersın..
kendı capında yardımcı olmaya calışırsın..
sonra bır bakmışsın hıc bırşey olmamış gıbı hayatına devam eder..
sen ıse ne yaptı dıye duşunursun o sıra..
aslında ınsan kendı ıcınde cozumunu bulur..
bızler karşı tarafa ne anlatırsak anlatalım..
eşini kayınvalıdesını vs..bız anlattıkları kadar bılebılıyoruz..
dolayısıyla sabredemedıklerı yerde hatalar oluştururlar..
yanı ısın aslı bızler sadece onlar ıcın bır dınleyıcıyız..
ıclerını doker o an rahatlarlar..

Back
X