• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli derdini anlatan insan modeli...

Ben dert dinlemeyi severim eğer karşımdakine bir faydam olacaksa çözüm önerileri sunarım ama sanırım sizin söylemek istediğiniz karşısındakini dinlemeden sürekli kendi sorunlarını anlatan size fırsat vermeyen insan tipi böylelerinden uzak durmak lazım böyle bir arkadaşım vardı sürekli erkek arkadaşlarıyla ilgili sorunlarını anlatırdı ama sürekli ve çok konuşurdu sen derdini anlatmaya kalk lafı tıkardı ağzıma yine kendi sorunlarını anlatmaya devam ederdi bu bir süre sonra bıkkınlık yaratıyor insanda :20: öyle insanlarla araya mesafe koymak lazım bence :34:

Selam hanımlar;

Evet konumuz bu.

Her konuşmanızda bir derdini anlatan; derdi, tasası, sıkıntısı hiç bitmeyen, anlattıkça anlatan insanlarla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Böyle insanların sosyal hayattaki konumu nedir sizce?

Seviyorum sizleri :16:, hadi fikirlerimizi paylaşalım...

PC: Olur olmaz şeyleri değil, gerçekten kafasına taktığı şeyleri paylaşıyor elemanımız...

Hic tahammulum yok böyle insanlara, bir ara boyle bir arkadasım vardı engelledim valla whatsapp&facebook da :( Allah affetsin, napıyım yahu kendi dertlerim bana yetiyor bir de her gün her gün onun terapistliğini mi yapıcam...:ssz:

Sadece derdini anlatmak için msj atan, arayan, sosyal medyadan ulaşan insan modeli
İnsanı bunaltır

evet böyle tipler benimde itici bulduğum tipler anlatması problem değil anlatsın dinler ve elimden geldiğince fikir veririm ama senin sıkıntın var mı yok mu hiç sormazlar ya o zaman itici hal alır işte bende

Anlatir anlatir anlatir yorum yaparsin , sen bir sikintini anlattigin zaman bir bakmissin yine onun hayatindan kesitler dinliyorsunn 😊😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de bu konudan şikayetçiyim.Aynı bu şekilde bir tanıdığım var.İşe gitmesi dert,evişleri dert,gezmeye gitmesi bile dert yani.Hep sıkıntı anlatır,güzel şeyleriyse saklıyor sanırım.Mesela tatile gidecekse son dakika söyler :) Dönüşte yine aksaklıkları anlatır durur.

Bir de dert yarıştıranlar var.Mesela senin yakının hastadır,hemen kendi yakınlarının hastalıklarını anlatır.Akraban ölmüştür,hemen ölenleri sayar,bilmemkim de şöyle ölmüştü vs...Çocuğun hastalanır,seninki gene iyi benimki böyle olmuştu der.
Yakın zamanda annem ameliyat oldu.Gelen giden kendi ameliyatını anlattı.E tamam ben seni ziyaret ettim,sağlığını sordum ettim.Seninkini yaşadık,bitti.Sanki bilmiyormuşum gibi neden kendi derdini tekrar açıyorsun.

Var yakınımda:-) her zaman mizmiz ve dert anlatır bitmez:-(:-( bide senin derdini anlatmana fırsat vermez hepp ilgi çekmek için dertli modunda:-(:-(

Gerçekten bu tiplerin amacı ne bir psikolog fln varsa açıklayabilir mi bize..benimde akrabam çünkü merak ediyorum. .

Görüşmeyi kestiğim biri var.Her zaman dertli,sıkıntılı,herkese kızgın,herşeyden şikayetçi.
Anksiyete ve panik atağı var fakat ne düzenli doktora gidiyor,ne kendi çaba gösteriyor.
Doktora git,yok..Kursa git,yok..Kitap oku,gezmeye git,bana gel,dışarı çıkalım.E daha ne diyeyim ?
Bir de tavsiye versen kızıyor,kızdığı kişiyi savunsan alınıyor.Konuşmak zaten mümkün olmuyor.
Geriye oturup şikayetlerini dinlemek kalıyor ama tek taraflı iletişim bir yere kadar.

Nickini biliyorum, demek ki surekli bir derdim varda yorum yaziyosun. Buralarda takilan birinin bundan yakinmasi ilginc geldi

Ben dert dinlemeyi severim eğer karşımdakine bir faydam olacaksa çözüm önerileri sunarım ama sanırım sizin söylemek istediğiniz karşısındakini dinlemeden sürekli kendi sorunlarını anlatan size fırsat vermeyen insan tipi böylelerinden uzak durmak lazım böyle bir arkadaşım vardı sürekli erkek arkadaşlarıyla ilgili sorunlarını anlatırdı ama sürekli ve çok konuşurdu sen derdini anlatmaya kalk lafı tıkardı ağzıma yine kendi sorunlarını anlatmaya devam ederdi bu bir süre sonra bıkkınlık yaratıyor insanda :20: öyle insanlarla araya mesafe koymak lazım bence :34:

Benim böyle bir diil bikaç arkadaşım var,genç kızdik hep sevgilileri hep sevgilileri,evlendiler hep kocaları hep kocaları :6: sana sorarlar,ee sende ne var ne yok diye,daha iki kelime edemezsin lafı döndürüp dolaştırıp kendilerine getirirler yine..iyi bir dinleyiciyimdir ama dinle dinle şişiyo insan..sende deşarj olmak istiyosun ama anlıycak insan nerde,hadi diyelim ki zorla morla bi boşluk bulup anlatmaya başladin,ya da anlatacak şeyi kalmadı sustu,ohoo seni dinlemiyo bile,hıhı demeler,yüzüne bakmamalar,etraftaki saçma span şeylerle ilgilenmeler,ikide bir sözünü kesmeler abuk sabuk şeyleri göstermek için...yani anlatamıyosun, anlatmaya çalışıyosun sadece..anlatsan nolcak zaten.:37: amaan dedim ilişkimi kestim hepsiyle,bunlardan dostluk babında bi cacık olmaz..

Bazı insanlar sizi de içine çekiyorlar bu durumun ama. Benim sevdiğim bi arkadaşım vardı üni deyken sınav çalışıcağız onun negatifi beni öldürüdü. Bişeye mırali bozulunca asardı suratını hadi çalış çalışabilirsen. Hayatı böyleydi. Ama çok seviyodum onu katlanıyodum bazen sıkılsam da. Şimdi yok. Niye mi? O dertlere boğuldu gitti görüşmek istemiyor

"Un hombre sin venas.."

Kk da bir suru bolum varken bdv ye ugramayi eksik etmeyen insanlarin "amaaan ne dinlicem, basimi agritamam, hic hoslanmam" tarzindaki yazilarini da ben anlamiyorum...

Konu sahibi,
Biri sizinle derdini paylasiyorsa bence size deger verdigindendir,
Ayrica empati yapacaginiza inandigindan ve onerilerinize akliniza guvendigindendir...

Eger her onune gelene anlatiyor benimle alakasi yok diyorsaniz o zaman o kisinin cok bunaldigini ve paylasma ihtiyaci duydugunu anlamak gerek bence.
Iliskiyi kesecegimiz kotulugunu gordugumuz biri degilse derdi olan tanidiklarin yaninda olmak arkadasligin geregi degil mi zaten?
Oyleyse o kisi ile gorusmekte neden israr ediyorsun demezler mi?

Olumsuz bir dusunceniz varsa bunu insanlarin yuzune soyleyin ki hem abartili davranislari varsa belki farketmelerini saglarsiniz hem de onlar kim dost kim degil anlamis olurlar.

Uzerinize alinmayin sahsiniza soylemiyorum
fakat benim de en hoslanmadigim insan modeli yuzune gulup arkandan konusan insan modeli.
Sorun olarak gorulecekse asil boyle kisilerden uzaklasmak lazim...

Kınamaktan Allah'a sığınırım ama ben hoşlanmıyorum sürekli kendi anlatsın, kendini anlatsın tiplerinden... Bu insanlar genelde dinlemeyi de pek bilmezler.
Bir bunlardan hoşlanmam, bir de soru üstüne soru soranlar çok itici gelir.
r.

Nickini biliyorum, demek ki surekli bir derdim varda yorum yaziyosun. Buralarda takilan birinin bundan yakinmasi ilginc geldi

Ben insanların dertlerini paylaşmalarından, sıkıntılarına çözüm aramalarından bahsetmiyorum.

Burada şu bana böyle yaptı, bu sürekli derdini anlatıp mızmızlanıyor anlamında tek bir cümlem var mı? Sadece insanların böyle insanlar hakkında ne düşündüklerini merak ettim.

Ayrıca belki ben sürekli dertlenip duran bir insanım nereden biliyorsunuz? Yada gerçekten bu konuda kullanıldığımı hissediyorum ama kararsızım ve fikir alışverişi yapmam lazım.

Biraz iyi niyetli olmak lazım.

Kınamaktan Allah'a sığınırım ama ben hoşlanmıyorum sürekli kendi anlatsın, kendini anlatsın tiplerinden... Bu insanlar genelde dinlemeyi de pek bilmezler.
Bir bunlardan hoşlanmam, bir de soru üstüne soru soranlar çok itici gelir.
r.

O zaman BDV' de takılmamak lazımmış arkadaşım, baksana bazı arkadaşların yazdıklarına...

Kk da bir suru bolum varken bdv ye ugramayi eksik etmeyen insanlarin "amaaan ne dinlicem, basimi agritamam, hic hoslanmam" tarzindaki yazilarini da ben anlamiyorum...

Konu sahibi,
Biri sizinle derdini paylasiyorsa bence size deger verdigindendir,
Ayrica empati yapacaginiza inandigindan ve onerilerinize akliniza guvendigindendir...

Eger her onune gelene anlatiyor benimle alakasi yok diyorsaniz o zaman o kisinin cok bunaldigini ve paylasma ihtiyaci duydugunu anlamak gerek bence.
Iliskiyi kesecegimiz kotulugunu gordugumuz biri degilse derdi olan tanidiklarin yaninda olmak arkadasligin geregi degil mi zaten?
Oyleyse o kisi ile gorusmekte neden israr ediyorsun demezler mi?

Olumsuz bir dusunceniz varsa bunu insanlarin yuzune soyleyin ki hem abartili davranislari varsa belki farketmelerini saglarsiniz hem de onlar kim dost kim degil anlamis olurlar.

Uzerinize alinmayin sahsiniza soylemiyorum
fakat benim de en hoslanmadigim insan modeli yuzune gulup arkandan konusan insan modeli.
Sorun olarak gorulecekse asil boyle kisilerden uzaklasmak lazim...

İstediğim yere konu açarım. BDV' ye "Bir Derdi Olanlar" konu açıyor. Demek ki benim de bu konuda derdim var. Demek ki kullanıldığımı hissediyorum, olamaz mı?

Kendinize gelin hanımefendi. Sizin ne haddinize benim kişiliğimle ilgili yorum yapmak, siz beni ne kadar tanıyorsunuz? Ben birilerinin yüzüne gülüp arkasından konuşan bir insanım öyle mi? Cevap hakkı doğmasın diye şahsınıza değil demişsiniz birde.

Ne kadar ayıp. 4 sayfa boyunca sizinle aynı görüşte olmayan insanların tümünü ikiyüzlü yaptınız ya helal olsun...

Bence önyargılı ve tahammmülsüz olmak çok daha kötü...

O zaman BDV' de takılmamak lazımmış arkadaşım, baksana bazı arkadaşların yazdıklarına...

Burada okuyup okumama, cevap verip vermeme lüksün var. Kısaca senin elinde... Gerçek hayatta bu kadar kolay olmayabilir. Hele de bencilliği çığrından çıkmış biriyse senin dinlememeni bile dert gibi ona buna anlatabilir, o yüzden burayla kıyaslanamaz.

Derdini anlatsın anlatmasın demem ama dinlemeyi de öğrenseler hiç fena olmayacak.. En azından ben de onları canı gönülden dinlerim böylelikle başımı sallayıp geçmem:26:

Bu arada bahsettiğim dinlenmeyesi kişiler; sürekli sürekli kendinden bir şeyler anlatıp karşısındakinin de bir derdi var mı yok mu oralı olmayan sürekli kendi derdini, kendini anlatma gayretindeki insanlardır.

Back
X