Sürekli Eleştirilmek

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
Merhaba Hanımlar
Hiç uzatmadan konuya gireceğim
Eşim benim düşünceleri mi sürekli eleştiriyor
Örnek verecek olursam benim kendimi ifade etmeye çalıştığım her konuya karşı söyledikleri şunlar;
Psikopatsın, takıntılısın, böyle ömür mü geçer, mantıksız düşünüyorsun
yani ben ne konuşsam aldığım karşılık bu
eşimle birşey konuşmak paylaşmak istemiyorum
Hangi konularda böyle söyledi derseniz;
Mesela bebeğime bakıcının kötü davrandığını hissettiğimde bana sen psikopatsın hiç bir problem yok dedi ama varmış
Bebeğimin sağlığında olumsuz birşeyler var dediğimde takıntılı oldum ki gerçekten varmış vs.. böyle birçok konu hep cevapları bu şekilde

tahammül edemiyorum artık yeterrrrr diye bağırasım var:110:

bir şeyi sürekli tekrar edip eşini sıkacak boyutta söyleyip inatlaşıyorsan bundan kaynaklanabilir..

bir şeyi sürekli tekrar edip eşini sıkacak boyutta söyleyip inatlaşıyorsan bundan kaynaklanabilir..
öyle çok konuşan bir insan değilim
hani tekrar tekrar aynı konuyu hiç konuşmam
bakıcı konusunda gerçekten ciddi gözlemlerim vardı belki de en sık ifade ettiğim bu konuydu yani

Merhaba Hanımlar
Hiç uzatmadan konuya gireceğim
Eşim benim düşünceleri mi sürekli eleştiriyor
Örnek verecek olursam benim kendimi ifade etmeye çalıştığım her konuya karşı söyledikleri şunlar;
Psikopatsın, takıntılısın, böyle ömür mü geçer, mantıksız düşünüyorsun
yani ben ne konuşsam aldığım karşılık bu
eşimle birşey konuşmak paylaşmak istemiyorum
Hangi konularda böyle söyledi derseniz;
Mesela bebeğime bakıcının kötü davrandığını hissettiğimde bana sen psikopatsın hiç bir problem yok dedi ama varmış
Bebeğimin sağlığında olumsuz birşeyler var dediğimde takıntılı oldum ki gerçekten varmış vs.. böyle birçok konu hep cevapları bu şekilde

tahammül edemiyorum artık yeterrrrr diye bağırasım var:110:
Sizin için çok önemli olan konularda misal bebeğiniz, ona danışmadan, onayını almadan karar verin.
Çözümü kendiniz bulur ve hallederseniz sizinle bu tarzda konuşmasına da engel olabilirsiniz.
Tipik erkek , sorunların varlığını reddeden ve reddedince ortadan kalktığını düşünen.
Sorun çözmek onların işi değil,
Dolayısıyla hiç aktarmayın ona.

Böyle böyle sizi sindirmeye çalışıyor. Yerinizde olsam asla kendini bu şekilde sindirtmem. Siz de aynı şeyleri ona söyleyin.
Hayatımda duyduğum en saçma şey senin düşüncelerin deyin.
Lütfen öz güveninizin kaybolmasına asla izin vermeyin !

Son düzenleme:
O ciddiye almadikca sen fazla tepki gösteriyor olabilir misin ?
valla tepkimi bilmiyorum ama en son ki konuya daha başlamadan
sen psikopatsın böyle ömür geçmez vs dedi bende tamam peki dedim hiç birşey ifade etmedim
ömür geçmez kısmını da şunun için söyliyor bakıcım bebeğimi korkutmuş ve kötü davranmıştı daha 1.5 ay oldu bunu öğreneli bebeğim geceleri çok kötü uyanıyor bende evvela bir insan bir anne olarak üzülüyorum onu bu duruma maruz bıraktığım için eşime bu konu da da söylediğim yalnızca sence bunları atlatacak mı işte ben üzüldüğüm için sürekli eleştiriliyorum

Değer vermediği için bu şekilde davranıyor. Fikirlerinizin, düşüncelerinizin bi önemi yok onun için. Size saygısı yok gibi Yazdıklarınızdan bunu çıkardım bilemedim..
Evlilik terapistine gitmenizi öneririm.

Bunlardan size saygı göstermediği sonucu çıkıyor. Peki sebebi ne, bunu konuştunuz mu? Konuşmalısınız.
Yani kalkıp "sen psikopatsın" demek bir hakarettir. Ne söylerse söylesin kesin haksızdır, abartıyordur, suçludur diye etiketlemiş baştan sizi. Eskiden de böyle miydi, yoksa zamanla mı gelişti? Hani hep böyleyse, eşinizin iletişim kıtlığından, egoistliğinden kaynaklanıyor olabilir ama zamanla gelişen bir durumsa, sizin de katkınız olabilir bu duruma. Ne olursa olsun, evliliklerde böyle iletişim kurmanın sonu şeye sarar. Çözümüne bakmak, kabullenmemek lazım. Bir de çocuğunuz var; anne baba arasındaki bu iletişim şekli onu da yaralar.

Erkeklerin genel özelliğidir benim eşimde devamlı deil ama arada yapar kafanda kuruyorsun falan diye somut şeylerle onunla konuşun daha etkili olabilir..gosterin ki algilasin☺

Bende bazı şeyleri kafamda kurarim esimde böyle durumlarda , evhamlı kurabiye der bana, psikopat falan demek cok ağır laflar bana göre. Ki bazı şüphelerinizde haklı çıkmışsınız. Size yaptığı saygısızlığa müsade etmeyin, oturup konuşun normal bir zamanda.
Sizde sürekli öyle mi böyle mi diye şüphe eden bir yapıdaysaniz biraz daha az sesli düşünün.

Malesef eşiniz sizi manüple ediyor ,çocukla ilgili konularda bile yapması saçma ,
Psikolojik şiddet uyguluyor ,boşanma sebebi bu ,sanırım sizi bezdirip boşanmaya çalışıyor ,
Hayat böyle gitmez ne demek ?

Sizin için çok önemli olan konularda misal bebeğiniz, ona danışmadan, onayını almadan karar verin.
Çözümü kendiniz bulur ve hallederseniz sizinle bu tarzda konuşmasına da engel olabilirsiniz.
Tipik erkek , sorunların varlığını reddeden ve reddedince ortadan kalktığını düşünen.
Sorun çözmek onların işi değil,
Dolayısıyla hiç aktarmayın ona.
aslında kararım bu şekilde ama o zaman eşimin hayatımda bir yeri kalmıyor ki
herşeyi tek başıma yapacaksam her kararı kendim alacaksam

öyle çok konuşan bir insan değilim
hani tekrar tekrar aynı konuyu hiç konuşmam
bakıcı konusunda gerçekten ciddi gözlemlerim vardı belki de en sık ifade ettiğim bu konuydu yani

oda sizin yavrunuz en sık ifade etmen gereken konuyken neden böyle davranıyor ki hiç sordunuz mu neden böyle konuşuyorsun die. bazen bizdede olur senle uğraşmayı seviyorum felan der :) gibi

annesi nasıl bir tip

kv pek normal psikolojide bir insan değildir

komşularla vs her daim kavgalı hep dışarıdaki insanların kötü olduğunu düşünen, onunla uğraştıklarını vs düşünen bir tiptir

yeni evliyiz bir kaç gün sularımız kesildi çevrede oturan arkadaşlarıma sordum bizimkiler kesik değil dediler

eşime dedim ki alt komşu mu kapattı vanamızı

adam delirdi

her şeyi söyledi vs vs

sonra baktık ki vana kapalı

neyse ertesi sabah o tıraş olurken yine su kesilmiş ve kapının önünde alt komşuyu yakalamış

adam benden özür diledi annem böyle her şeyi büyüttüğü olmayan şeyleri vs sürekli tekrar ettiği için senden de benzer bir yorum alınca delirdim dedi

sonraki yıllarda da benim fesat olduğumu, nasıl böyle yorumlar yaptığımı düşündüğü konular da oldu ama yıllar geçip ben haklı çıktıkça ondan farklı düşündüğümü, bazı şeyleri fark ettiğimi, görebildiğimi anlayıp benim söylediklerime daha fazla önem vermeye başladı

bir de erkekler bizim söylediğimiz cümlelerin 10 da birini dinliyorlar

çözüm sen de aynı argümanlar ile ona saldır yani sen takıntılı isen takıntılıyım ama sen de vurdumduymazsın vs de bakalım

Böyle böyle sizi sindirmeye çalışıyor. Yerinizde olsam asla kendini bu şekilde sindirtmem. Siz de aynı şeyleri ona söyleyin.
Hayatımda duyduğum en saçma şey senin düşüncelerin deyin.
Lütfen öz güveninizin kaybolmasına asla izin vermeyin !
yaa bilmiyorum sindirmek mi yada sorumluluk alamamak mı?
yani aman kendince yapsın birşeyler ben karışmayayım mı diye düşünüyor acaba

Annesin sonucta tabi takıntılı olup uzerinde durcn fazla elestiri iyi degil
Bıktırır insani

aslında kararım bu şekilde ama o zaman eşimin hayatımda bir yeri kalmıyor ki
herşeyi tek başıma yapacaksam her kararı kendim alacaksam

geçen bri yerde yazmışlardı erkekler ve kadınların farkı diye

onlar konuşalım değerlendirelim modunda değiller ki karar alınır ve uygulanır

bir de somut düşünüyorlar 0-10 yaş arası çocuk gibi yani görecek duyacak deneyimleyecek ve öğrenecek

soyut kavramlar eğitim hayatı ile birlikte hayatına girse de karşı tarafın davranışlarından anlam çıkarma yetileri kadınlara göre az gelişmiş

bu da eşime ima ettim anlamadı, sevgilim beni anlamıyor konularına sebep

bir süre bir arada yaşayıp yaşlar da ilerleyince oturuyor bu konular

eşinizle sakin bir anda konuşun size böyle şeyler demesin acaba benim göremediğim bir şey var mı diye düşünsün ki elinizde somut örnekler de varmış haklı olduğunuzun ortaya çıktığı

Back
X