Normalde konuları giriş yapmadan okurum ama buna yazmak istedim. Alışılan hareketli hayattan kopmak gerçekten yorucu olabiliyor insan için. Psikolojik bir yorgunluk bu. Özellikle çalışma hayatının içinde olmayan gençler kendini bir işe yaramıyormuş gibi hissedebiliyorlar, bir okula işe gidip gelmek bile ne kadar büyük bir yer kaplıyormuş hayatımızda onu görüyoruz. Benim önerim internette sevmediğiniz insanlarda çözüm aramak yerine kendi kendinizin çaresi olmaya çalışmanız, staj yapmanızın veya çalışmanızın bir yolu varsa şansınızı deneyin, yoksa “şu an durum bu ve yapabileceğim başka bir şey yok” durumunu kabullenin ve anı yaşayın belki faydası olabilir. Mesela sabah bugün ne yapsam diye düşünün, sevdiğiniz bir filmi izleyin kitabı okuyun. Kişisel bakımınızı mutlaka yapın yapmamak insanı kötü hissettiriyor.
Bir de konu sahibi sizden bağımsız olarak şunu sormak istiyorum; neden belli kalıplar haricindeki sorular, dertler hariç bir şey yazıldığında illa birileri konu sahiplerini paylamaya çalışıyor ve adeta dertleri puanlıyor? Herkesin derdi sizlerinki kadar büyük olmayabilir veya sizin için sorun olan unsur bir başkası için çözüm olabilir.