Sürekli Facebook'ta olan insanlar

yine mi eklemiş
şaka gbi ya
ben cıkaramıyorum işte arada eşim var
keşke o benı cıkartsa ama nerdeeeee.meraktan ölür o zaman.
şiem diyor ki bir de
senın işe girdiğin firmaya gırdım reklam olsun dıye sayfasını begendım ablacım dıyor
ben begenıyorum ya ınsanlara da düşüyor adı duyulsun dıyor
tam mal ya
30 senelık fırma senın reklamıma mı kaldı cok komık ya beyın yası kac cok merak edıyorum cidden

Sürekli tuvalete gitmek bir hastalık belirtisidir, insanda merak uyandırır ve aynı dertten muzdarip arkadaşlara sorulur. Bu arkadaşın hastalığı ne olabilir arkadaşlar sizce diye :)

Öfff size ne diyenler, benim bunu merak etmemden size ne? Ben size benim ne düşündüğümü mü değerlendirin demişim, bunun arkasında yatan sebep ne olabilir diye bir soru var. Rica edeyim bu soruyu cevaplayanlar yazsın.

Sürekli tuvalete gitmek bir hastalık belirtisidir, insanda merak uyandırır ve aynı dertten muzdarip arkadaşlara sorulur. Bu arkadaşın hastalığı ne olabilir arkadaşlar sizce diye :)

Kimin ne sıklıkla tuvalete gittiğini incelemek yerine,kendinize biraz zaman ayırsanız ortada ne merak kalır ne başka bir şey.

Hayır bir de bunun icin özel mizah sayfaları var. Sırf eleştirip, dalga geçmek için açılmış. Tamam ben de elestiriyorum absurt insanları, hareketleri. Dalga da geciyorum. Lakin konusu açılınca veya arkadaşlar arasında. En fazla bana ait olan sayfalarda ara sıra. Başkaları için zaman ayırmak, ne yapıyorlar neden yapıyorlar sorularına zihnimde yer açmak nedir yahu.

Bu pembe zehirlenmesi yaşanan evler ve sunum manyakligi bana tuhaf geliyor mesela. Cilgin gibi sunum yapıyorlar. Tuhaf geliyor çünkü ben yemek yapmaya usenen bir insanım. Gida tüketimi ile alakalı yegane dusuncem "olum bunları zicacaz nasılsa çok yormayayim kendimi" düşüncesidir. Çünkü ben tembelim ve hayattan zevk almiyorum ahsjjs. Pembik sunumcular usenmiyor demek ki bana ne.

Bak mesela icinde gelin kelimesi geçen nicklere de takigim. Çok mühim bir sıfat olduğundan nick olarak seçilebilir tabi. Beslenme zincirinin en üst tabakasında gelinler yer alıyor çünkü. Gelin bir canlı türü. Ahshsj.

Bak eleştirdim gazını attım bitti. Zihnimde yer alan yeri bu yazıya nokta koyunca bitecek. Daha uzaya ilk sunum gönderen gelin olucam isim gücüm var benim.

Ne kadar komik ve ufak meraklariniz var o zaman.
İnsanların kendi sosyal mecralarinda istediklerimi paylasmalarinin altında anlam arıyorsunuz mesela.
Ben de bu kadar ufak şeyleri merak etmk yerine kendinize ait bir hobinizin bir özel alanınızın olmama sebebini merak ettim mesela.
İnsanların özel tercihleri ve kendi keyiflerini sorgulamak anlam aramak yerine kendinize gerçekten merak edilebilecek seyler bulsaniz sanırım can sıkıntınız gecer. En azından siz de insanları izlemek yerine kendiniz de fotoğraf yükleyebilirsiniz

İyide sosyal medya sitelerinin olayı bu zaten. Takılırsın,beğenirsin,takip edersin.
Şahsen bayılmıyorum,bakmazsam ölmem ama her gün bende bakıyorum,üye olduğum gruplardaki arladaşlarla selamlaşıyorum,paylaşımda yapıyorum,beğenide.
Ne olmasını bekliyorsunuz. Kimse paylaşım,beğeni vs yapmazsa orada bir haber akışı olmaz,orada takılmanın bir anlamıda kalmaz haliyle.
İnsanlar orada vakit geçirmekten hoşlanıyor olabilirler,meraktanda giriyor olabilirler gayet doğal,ama bunu dert edinmek tuhaf cidden.

kesinlikle.. mesela ben de "X'in tontişi, kocişinin bebişi, miniğinin pitiği, X'in annesi, tırt anne, en minnoş annişkojjjhvmhbbk" olayına hastayım, ama takip etmiyorum bitiyor.. bunları bu derece ciddiye alıp konu açmak çok garip geliyor bana, gerçi bu konulara cevap yazmak da garip geldi bak şimdi

Onları o şekilde takip ettiğine göre sen de sürekli facedesin demekki..

Hayır ben çok su içerim çok tuvalete giderim bir rahatsızlığım yok. Biri sorsa su içmeyi seviyorum, çişimi tutmayı sevmiyorum derim. Kime ne ne kadar tuvalete gittiğimden?

Ahshsj olsun o kadar işsizlik minimum seviyede tutulabilir bence. Zararı olmaz. Aaa niye öyle diyorsun. Onlar ki yüzyıllardır süregelen ureme eylemini ki insan dışındaki canlılar da bunu yapabiliyor. Öylesine yucelttiler ki doğum yapınca bir an ben bile "la oglum ben dogurdum beeen beeen yaşar usta" diye dolandim ortalikta. Ta ki bir belgeselde pirt diye doğum yapıp ortalıkta dolaşmaya başlayan disi gergedanı gorene dek.

Sanirsin ureme özelliğini yeni kesfetmisler. Totomun anneleri.

Facebook kullanmıyorum, diğer mecralara bakınca durumu tahmin edebiliyorum.
Bu ara en gıcık olduğum sosyal sorumluluk kasanlar.ve altına yazılan ağlayan, dua eden emoji içeren yorumlar. Şaka gibi.
Bir de kendisi yurtdışına göçettiği halde ülkeyi sosyal medyadan kurtaranlara acayip gıcığım.

Beğenilerden şikayet edilmiş. Beğenmeyenler yüzünden çıkan sorunlar biliyorum.
Burada da konular açılmıştı, görümcem benim fotomu beğenmiyor, eşimle olan fotoları beğeniyor diye.
Görümcesi fotoyu kesmiş, gelini çıkarıp kardeşini paylaşmıştı bir konuda :)

Hayır bir de amacı paylaşım yapmak olan, bu mantık üzerine kurulmuş bir platformda paylaşım yapıyorlar diye insanları ruh hastası ilan etmek de ayrı bir komik. Ne yapacaklardı cicim, senin gibi stalklasınlar mı sinsi sinsi?

Valla bende bu kadar anormal derecede paylaşımlar yapılmasını garipsiyorum açıkçası. İnsan her gittiği yeri her yaptığı şeyi içtiği suyu bile fotoğraf çekip paylaşmaktan ne zevk alır anlayamıyorum
Tamam özel şeyler paylaşılabilir ne bileyim bir doğum günü, yıl dönümü, mezuniyet, tatil falan. Ama evinde oturup çay kahve içen adamın çay keyfisi yok kahve keyfisi bilmem ne diye paylaşması bana biraz komik geliyor ne yalan söyleyeyim. Yani bazı insanlar neredeyse tuvalete girip s*çma keyfi diye paylaşacak Ve ben sosyal medyadaki hayatların sahte olduğunu düşünüyorum. Adam orda baksan çok mutlu herşeyi dört dörtlük görünüyo gezmeler tozmalar canım cicim aşkitomlar havada uçuşuyor. Ama gerçek hayatta şiddet görüyor türlü sorunlar yaşıyor huzur yok. Yani sosyal medya aldatıcı bence. Çoğu insan egosunu tatmin ediyor gösteriş yapıyor. Bilmiyorum bana garip geliyor. Görgüsüz gibi herşeyi paylaşmak. İnsanın özeli olmalı herkes herşeyi bilmemeli bence. Benim hayatımdan kime ne? Başkasının hayatından bana ne? Kafamda deli sorular

Sizin hayatınızdan kime neyse paylaşmazsınız, başkasının hayatından size neyse takip etmezsiniz. Ama bu bağlamda başkasının hayatını paylaşmasından da size ne, yerme hakkınız var mı?

Kişi kendinden bilir işi diyorum sahte paylaşımlar olduğunu düşündüğünüz konuda. Bana hiç sahte gelmiyorlar, kocasıyla mutluluk pozu vermiş bir kadının dayak yediğini ya da mutsuz olduğunu düşünmüyorum mesela. Siz niye böyle düşünüyorsunuz? Dünyada milyarlarca kullanıcısı olan bir platformda paylaşılan her şeyin sahte olduğunu varsayarsak dünyada mutlu insan yok demektir. Her çift, her aile zor zamanlar geçirir, kavga eder, dönem dönem huzursuzluk yaşar. Bu o fotoğrafın çekildiği anda mutsuz oldukları anlamına gelmez. Bdv'deki konulara bakıp bütün evlilikler kötü, bütün aileler sorunlu diye düşünmek gibi bişey bu.

Ben en çok facede şu kısımları anlamıyorum;
-Birileri çay keyfi- kahve keyfi başlıklı resim atıyor. Ortada ne çay ne kahve var, kendi foto.sunu koymuş
-Birde yeni aldığı telefondan, yeni aldığı kıyafete kadar oraya foto olarak atanları cidden şaşkınlıkla izliyorum, görgüsüzlük.

Çünkü çevremde çok var böyle. Yani sosyal medyada mutluluk paylaşımları yapıp gerçek hayatında türlü sıkıntılar sorunlar yaşayan. Sanırsınız ki ben yaşıyorum onlar değil öyle takılıyorlar ve bu da bana garip geliyor. Tabi herkes için genelleme yapmıyorum gerçek paylaşımlarda olabilir. Çok mutluda olabilirler. Dediğim gibi ben paylaşım yapılmasını değil dozun kaçırılmasını suyunun çıkarılmasını garipsiyorum. Yoksa adı üstünde sosyal medya. Bana gelince kolay kolay paylaşım yapmıyorum pek aktif değilim yani. Bu söylediklerim arada girip baktığım zaman dikkatimi çeken şeyler. Bilmiyorum eskiden insanlar böyle değildi mesela kokusu gitmesin insanların canı çekmesin. Alamayan vardır gezemeyen, yiyemeyen, içemeyen vardır diye düşünürdü insanlar. Şimdi bu hassasiyetler kalmadı. Bir gösteriş merakı almış başını gidiyor. Görgüsüzleşmeye başladı insanlar. Ve bunu en çok sosyal medyada görüyoruz. Yerdiğim şey bu aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…