Sürekli gelen misafir?

eyvahh sizdeki cocuklarda fenaymis bende ona sinir oluyorum iste Hayir kelimelerini tanimiyorlar aman aman cocugun öz güveni kirilirmis. ben buna tembellik derim isin kolayina kacmak fazla ugrasmak istemiyorlar sanirsam

ayy inanmiyorum cok kötü olmus
bizdekide bayagi tehlikeli seyler yapiyor sandalyeyi aliyor mutfaga götürüp ocagin önüne koyup cikiyor üstüne yemek yapr gibi yapiyor. Ha ocakta acik tabi cay kayniyor. Anneside demesinmi gülerek "oglum cok hamarattir"

Sıkmayın canınızı. Bazen tepki vermek gerekiyor. Annenizin gönlünü de alırsınız bir şekilde, ona neden rahatsız olduğunuzu anlatın. Ve haklısınız da, böyle esarete dönen bir ilişki olmuş. Her hafta sonu biraz abartılı.

İnsanlar şimdi yayıyor kendini, çocugu da çayıra salar gibi salıyor.
Ben evliyim, evime gelen misafire asla bu konu da anlayışlı olmam.
Kalkın bakın diyorum.
Kör ölür badem gözlü olur.
Kadın çocuğuna bakmaz ama misafirlikte bişey olsa aman bi gör sanırsın çocuğunu bi saniye yanlız birakmayan anne.
Ama ne insanlar da var, ilgileniyorlar terbiyeli ve seviyeli yetiştiriyorlar.

Ya x ve y kuşağı farkindan midir anlamıyorum, bizim annelerin dönemindeki kadinlar mi anormal biz mi?
El ne der ayıp diye diye hizmetçi oluyorlar millete ve kendi evlatlarıyla kötü oluyorlar. Sonra bizim toplum çok misafirperver bik bik... Inanın bi sizde değil. Ben buna iyi niyet sabir falan demiyorum. Bildiğiniz millete görünme kaygısı, iyi insan desinler mantigi başka bisi değil.
Kendi evladiyla kavga etmesine başka ne denir. Önemli ama unutulan adaplardan biridir ki, iki farklı kişiyi bir yere cagirdigin zaman, ikisinden de müsade almalisin.
10 farklı kişinin geldiği eve iftara çağırıyorlar mesela. Ya belki ben o 10 kişinin ziriltisini çekmek istemiyorum? Aynı sizin misafiri çekmek istemediğiniz gibi hatta daha da ötesi sizinki. Ve sonuna kadar haklısınız.

Asla geri adım atmayın. Kole ruhlu insanlardan nefret ediyorum. Elaleme iyi kendi evladina kotu. Sizden önemliyse madem elin çocuğunun hatırı... 1 değil 2 değil sizin şikayetiniz sonuçta.

Off kafayi yiyecegim..
Bugün yine yazdi anneme ve diyorki “maasima zam gelmis oley bunu kutlamak lazim“ vs (sabahlari 4saatligine calisiyorda kadin)
Ve nu demektirki yarin kesin gelmek istiyorlar. E annemde tabi hemen “tabi kutlariz bu hafta biara“
Bende tutamadim kendimi ve dedimki ,
“ ohoo bunlarin yolu yine belli“
Sonra bana bir laf atti ben sustum yoksa tartisma cikardi..
Geldiklerinde evden cikacagim sanirsam gerci ciksamda yine görecegim cünki masallah en az 6saat oturuyorlar. O saatte 6saat boyunca ne yapacaksam disarda

Bu kişiler akrabanizmi? Bana kalırsa annen onların gelmesinden çok memnun ve sıkı bir dostluk içinde,onlara yapmış olduğu iyilik konusunda da beklentisiz,hesapsız, karşılıksız yapior.siz müdahil olduğunuzda kırılıyor.bana kalırsa yapıcı davranın.anneniz onlardan memnunsa çok problem etmeyip kendi özel alanınızla alakalı değişiklikler yapın.ya odamızda uyuyun veya ne bileyim öğün sizde başka sevdiğiniz bir arkadaşınızla buluşun,çarşıya çıkın veya bu durumu kabullenip biraz yanlarında takilsanizda odaniza geçin ara ara.surekli muhabbet hizmet etmeyin.benim merak ettiğim şu anneniz onlardan çok memnun mu? Oda aslında istemeden mi davet veriyor?

Hayatta en nefret ettigim sey misafirdi. Sonra bazi seyleri düşününce ayip ediyorum galiba dedim. Simdi bir insan evinize gelir adabiyla gider sonra davet eder sizide. Ama bunlar resmen belesci ve üstelik saygısız. Cocugu da ufak ve yaramaz. Boyle odanızı dagitmaya esyalariniza zarat vermeye hakki yok.cok samimi bir arkadasimin cocugu var ve rahat durmuyor diye ben gelemiyorum sen gel diyor evime 1 kez geldi sadece zaten ben yeni evliyim. Baska da annesi haric hicbiyere misafirlige gitmiyor duyarli birisi. Anneniz gitsin vicdan yapilcak bir durum yok. Menfaatci ve dusuncesizler. Sizde mecburen yoruluyorsunuz.

Ve bence anneniz onlari seviyor yani memnun gibi durumdan. Of ayni benim babammm aklima gencligim geldi sinirlendim. Her aksam misafir gelirdi ben ve kardesim odaya kacardik cikmazdik odadan :)))

odanızın kapısını kilitleyin..tlf dan engelleyerek annenize bir iyilik yapmış olursunuz.

Çocuğum küçükken kimselere gitmedim. Ki çok uslu bir çocuğum vardı.

Şimdi bakıyorum insanlar hem gezmelerinden taviz vermiyor,bide gittikleri yerde dinlenmeye gelmiş,çocukların sorumluluğunu ev sahibindeymiş gibi davranıyor.

Şimdi bide, özgüveni kırılmasın diye müdahale etmiyorum lar moda oldu. Ne münasabet..çocuğun varsa ilgileneceksin kardeşim,yapmada diceksin ,gözlerinide belerteceksin yeri geldiğinde..

Arkadaşım, ben bu durumlarda çok yuzsuzum artık. Tavsiye ederim.
Alin o kadının numarasını. X Abla anneme geleceğiz diye mesaj atmışsınız ama ben müsait değilim haftaiçi çalışıyorum haftasonu misafir çok zor oluyor . Çok birlikte olmak kutlamak falan isterseniz annemi size getiririm ya da kendi gelir de.

Milletin maaşına zaman geliyor hala baskasinin evinde beleş kutlama yapma peşinde.

İmkanınız varsa annenizi değiltirin.
Çünkü anneniz bu kafada olduğu sürece onları nusununa bile geçirir ayıp olmasın diye.
Ben olsam güzeeeel bir kavga çıkarırdım onlar varken.
Ne olacak ki bir hafta annen surat yapar sonra geçer gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…