• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli hasta oldugumu dusunuyorum

shrfsx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2024
13
8
1
22
Merhabalar ben bi konu hakkinda birilerine danismak istiyorum bu siteye denk geldim. ben aşırı derecede hasta olmaktan korkuyorum sürekli kanser olduğumu düşünüyorum vücudumda en ufak bir şey olsa hemen hasta olduğumu düşünüyorum. birkaç kere tahlil yaptırdım sonuçlar temiz çıkıyor ama asla inanamıyorum sürekli doktora gitmem lazımmış gibi hissediyorum daha 17 yaşındayım liseye gidiyorum niye böyle düşünüyorum bilmiyorum aileme bahsettim ama umursamadilar halbuki ben gunde saatlerce bu konu hakkında düşünüyorum düşündükçe de kötü oluyorum sürekli vücudumu kontrol ediyorum acaba bir yerimde şişlik ya da kist var mi diye psikiyatriste gitmek istedim ama pek önemsemiyor ailem goturmuyorlar yani nasıl ikna edebilirim?

buna anksiyete bozukluğu diyorlar kuzum bendede var
bir ilacın yan etkisinden dolayı kötü bir travma yaşadım sonrasında korku kaldı, ağrı kesici bile içemem
10 gün önce parmağımı kestim mesela, üç gün sonra tetanoz aşısı oldum, aşıyı geç oldum diye 10 gündür kendimi yiyorum
dün gece hastaneye gittim eşimi zar zor ikna edip, oda bunaldı bu durumlardan. :KK70: doktor bunlar aşının yan etkisidir tetanoz olsanız farklı olurdu dedi ama içim hala rahat değil. çünkü tetanozun bir testi yok, sadece ölüme çok yakın olduğunda anlaşılıyor. bekarken annemle babamı da bunaltıyordum ayda mutlaka 2 kere giderdim hastaneye.
1 ay önce aniden göğsüm ağrıdı, internetten araştırdım kalp krizi olabilir diyor, sonra sol kolum ağrıdı derken ağlama krizine girdim ben galiba ölüyorum diye. eşim başımda bekledi sabaha kadar.
kontrol etmesi çok zor seni çok anlıyorum. hap kullanmak lazım ama ben ilaca karşıyım. böyle yaşayacam.
belli başlı korktuğum şeyler var biri kalp krizi, diğeri felç kalmak. üçüncüsü tedavisi olmayan hastalıklar (kuduz,tetanoz vs.)
benim liste uzar gider.

Son düzenleme:
Merhabalar ben bi konu hakkinda birilerine danismak istiyorum bu siteye denk geldim. ben aşırı derecede hasta olmaktan korkuyorum sürekli kanser olduğumu düşünüyorum vücudumda en ufak bir şey olsa hemen hasta olduğumu düşünüyorum. birkaç kere tahlil yaptırdım sonuçlar temiz çıkıyor ama asla inanamıyorum sürekli doktora gitmem lazımmış gibi hissediyorum daha 17 yaşındayım liseye gidiyorum niye böyle düşünüyorum bilmiyorum aileme bahsettim ama umursamadilar halbuki ben gunde saatlerce bu konu hakkında düşünüyorum düşündükçe de kötü oluyorum sürekli vücudumu kontrol ediyorum acaba bir yerimde şişlik ya da kist var mi diye psikiyatriste gitmek istedim ama pek önemsemiyor ailem goturmuyorlar yani nasıl ikna edebilirim?
Halamin kayip kizimisin acaba? Oda öyle hala nasilsin desek cokk hastayim kizim aaa buramda bisey var urmudur kistmidir der🤣🤣🤣🤣 böyle düsünme birde daha 17 yasindasin ben senin yasindayken tek bildigim hastalik bas agrisiydi ne guzel tüm kontrolerinide yaptirmissin hersey yolunda sonucta

buna anksiyete bozukluğu diyorlar kuzum bendede var
bir ilacın yan etkisinden dolayı kötü bir travma yaşadım sonrasında korku kaldı, ağrı kesici bile içemem
10 gün önce parmağımı kestim mesela, üç gün sonra tetanoz aşısı oldum, aşıyı geç oldum diye 10 gündür kendimi yiyorum
dün gece hastaneye gittim eşimi zar zor ikna edip, oda bunaldı bu durumlardan. :KK70: annemle babamı da bunaltıyordum ayda mutlaka 2 kere giderim hastaneye. doktor bunlar aşının yan etkisidir tetanoz olsanız farklı olurdu dedi ama içim hala rahat değil.
1 ay önce aniden göğsüm ağrıdı, internetten araştırdım kalp krizi olabilir diyor, sonra sol kolum ağrıdı derken ağlama krizine girdim ben galiba ölüyorum diye. eşim başımda bekledi sabaha kadar.
kontrol etmesi çok zor seni çok anlıyorum. hap kullanmak lazım ama ben ilaca karşıyım. böyle yaşayacam.
Ben de cok zorlanıyorum önceleri böyle bir şeyim yoktu neden oldu bilmiyorum ama bende beden dismorfik bozukluğu var belki de ondan olmuştur diye düşünüyorum her şeye kafamı takıyorum ve artık baş edememeye basladim ama annemle babam asla inanmak istemiyorlar 18 olunca kendin gidersin diyorlar belli ki birkaç ay daha dayanacagim 🤷🏻‍♀️

Halamin kayip kizimisin acaba? Oda öyle hala nasilsin desek cokk hastayim kizim aaa buramda bisey var urmudur kistmidir der🤣🤣🤣🤣 böyle düsünme birde daha 17 yasindasin ben senin yasindayken tek bildigim hastalik bas agrisiydi ne guzel tüm kontrolerinide yaptirmissin hersey yolunda

Halamin kayip kizimisin acaba? Oda öyle hala nasilsin desek cokk hastayim kizim aaa buramda bisey var urmudur kistmidir der🤣🤣🤣🤣 böyle düsünme birde daha 17 yasindasin ben senin yasindayken tek bildigim hastalik bas agrisiydi ne guzel tüm kontrolerinide yaptirmissin hersey yolunda sonucta
evet ama çok takıyorum kafama elimde değil koltuk altımda kasımda hafif bi sislik çıktı spor yaptığım için doktora gittim kas enzimlerime bakti kan değerlerin iyi dedi ama hala inanamiyorum aklıma her şey geliyor bir an önce kurtulabilsem keske şu dusuncelerden

ben psikiyatriye de gittim hem devlette hem özelde, yaptıkları bir şey yok ilaç veriyorlar kullanıp kullanmamak sana kalmış. benim asıl sorunum ilaçlara karşı korkum, bundan dolayı hiç kulanmaya başlamadım böyle yaşıyorum.
en kötüsü çevrendeki kimse seni anlamaz çünkü yaşamadıkları şeyi bilemezler, 10 sene önce bir arkadaşım bana bunları yaşadığını anlatmıştı, dalga geçmiştim saçmalama diye asla anlamamıştım onu. insan yaşarsa anlar bitek

evet ama çok takıyorum kafama elimde değil koltuk altımda kasımda hafif bi sislik çıktı spor yaptığım için doktora gittim kas enzimlerime bakti kan değerlerin iyi dedi ama hala inanamiyorum aklıma her şey geliyor bir an önce kurtulabilsem keske şu dusuncelerden
Hastalik hastasi olmussunuz sanirim kafaya takmayin psikolojik destek almaniz şart bence

ben psikiyatriye de gittim hem devlette hem özelde, yaptıkları bir şey yok ilaç veriyorlar kullanıp kullanmamak sana kalmış. benim asıl sorunum ilaçlara karşı korkum, bundan dolayı hiç kulanmaya başlamadım böyle yaşıyorum.
en kötüsü çevrendeki kimse seni anlamaz çünkü yaşamadıkları şeyi bilemezler, 10 sene önce bir arkadaşım bana bunları yaşadığını anlatmıştı, dalga geçmiştim saçmalama diye asla anlamamıştım onu. insan yaşarsa anlar bitek
annemde aynısını dedi sadece ilaç veriyorlar dedi ama böyle yaşamak çok zor ve gerçekten kimse anlamıyor abarttigimi düşünüyorlar ama ben çoğu şeyi anlatmıyorum bile

Psikiyatriye gitmelisiniz.

Görülmek istiyor olabilir misin ? Ergenlik dönemlerinin en pik yaptığı surectesin. Başkaları tarafından ilgi görmek istiyor olabilirsin. Üstelik sınav süreci de var.Bunu bilincli yapıyorsun demiyorum tamamen bilinçaltı. Hasta olursan (Allah korusun) herkes etrafında olacak, seni mutlu etmek için cabalayacak, ilgi , şevkat duyacak.

Herşeyden önce sen çok değerlisin. Biricik ve essizsin. Kimse senden daha kıymetli degil. Bunu kendine sürekli hatirlat. Yapabiliyorsan bir destek almaya bak.

Psikolojik hastaliklar da hastaliga dahil. Aileniz ihmalkar davraniyor. Bu sebepten size bir sey olsa sorumlu olacaklar. Saglik konulari kisiye sıkı sıkıya bagli haklardan olup siz de kendiniz randevu alip gidebilirsiniz. 18 yasini beklemeyin. Sinav senesindesiniz galiba ya da seneye sinav seneniz olacak. Bu stresle yasamaya devam etmeye deger mi? Olun tedavinizi rahatlayin. Aileniz bu konuda hatali davraniyor. Ne mutlu ki siz sorunun farkindasiniz cozum ariyorsunuz. Gereksiz zamanda gereksiz yere tahlile gotureceklerine sorunun esas cozumu icin goturmeleri gerekiyor gercekten cok mantiksiz davraniyorlar.

İnternette önüne gelen belirti, tanı, hastalık adına yazılar yazmasa keşke.

Efendim anlamadim?
Senin yaşında tek bildiğim hastalık baş agirisi demişsiniz ya. Ona istinaden malesef internette tirnagim kırıldı yazsa cilt kanseri çıkıyor. Demek istediğim bu. Hastalık hastası olmanın en büyük faktorunun internet olduğunu düşünüyorum. Açıklamadan alintiladim kusura bakmayın.

Senin yaşında tek bildiğim hastalık baş agirisi demişsiniz ya. Ona istinaden malesef internette tirnagim kırıldı yazsa cilt kanseri çıkıyor. Demek istediğim bu. Hastalık hastası olmanın en büyük faktorunun internet olduğunu düşünüyorum. Açıklamadan alintiladim kusura bakmayın.
Haklisiniz malesef buda olabilir

Back
X