Sürekli hayatını yorumlayan insanlar

Ruzgargulu0535

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
191
57
48
Sıkıntım şu bebeğim var .13 aylık sürekli bebeğimi yetiştirme tarzım konuşuluyor, özellikle eltilerim yüzüme değil arkamdan kimden duyuyorum ortak bir tanıdık diyelim.
Bebeğim ilk 5 ay hiç uyumadı.gündüz gece de hep bölük pörçük hayata küsmüştüm,çareyi uyku eğitiminde buldum.

İyi ki de bulmuşum 8 aydır kendi kendin yatapında sorunsuz uyuyan ve gece hiç uyanmayan bir bebeğim var.çok mutluyum bebeğim de ama sürekli arkamdan konuşuluyor.

Konuşulan şeyler, Biz bebeğimizi ağlatmadık evet başlarda ağladı ama şu an hiç ağlamadan uyuyor.

Uyku saatlerinde şehir dışında değilsem ,mutlaka eve gelip öyle uyutuyorum bunlar bile konu eve geldiler, çocuğu uyuttular öyle çıktılar tahmin edersiniz ki komşu bunu yapan hem de komşu elti.

Yüzüme şöylense vereceğim cevapları ama yok hep arkamdan ne yapabilirim Bebek benim Bebek artık yorum duymak istemiyorum.

Yazın bebeğimin 7 buçuk ta uykusu geliyordu o saatte Bebek mi yatırılır ya kime ne bu ve bunun gibi bir çok şey gece gezmelerine gitmiyorum bebeğe göre hayat mı düzenlenir falan filan

Son düzenleme:
Bu dedikoduları sana kim yetiştiriyorsa "ay neticemin kenarı, kıskanıyor belli ki" de. O kişi de görmesin üzüldüğünü. Sen umursamaz görün ki, o da onlara bu şekilde iletsin. Çıldırsın zavallılar :)

Sana laf taşıyanada, laf söyleyenede "Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Yoruma açık değil" de.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben ve eşimde hayatımızı bebeğe gore ayarladık ne yanı bebek bıze gore mı ayarlıycaktı herkes kendıne baksın...

Ağlamayan bebek mi var..bi anne niye ağlatsın bebeğini şizofren mi bu elti komşu..evli değilim çocuğum da Yok ama çocuk yetiştirirken herkes illa yorum yapıyor 2aylık anne bile aaa o öyle olmaz böyle olur diyor.boşver herkes illa bişey diyecek.sen çok kafaya takma..he tabi yapıyorum biliyorum de geç.

Çocuk bakımı konusunda en büyük sorun zaten sürekli birilerinin yorum yapması/eleştirmesi...

Umursamamaya çalışın ya da açıkça yüzleşin.

sen yaptıklarından memnun musun içine siniyor mu? bebeğin sen kocan mutlu mu? gerisi dış kapının mandalları. uyku eğitimi de iyiymiş ilk defa duydum ne güzel kendi yatıyor işte hem şimdiden böyle şeyleri konuşuyorlarsa yarın öbürgün yok kreşe gitti yok okula gitti vs laf olur takma duyma ve o lafları sana koşa koşa gelip anlatan kişiye de mesafeni koy

boşveeerr zamanla herşey anlaşılıyor banada hem kendi annem ablam hemde eşimin annesi ablası eltim bir sürü şey söylediler şimdide ada çok güzel çocuk baktı diyorlar...

annemden çook ablam bu çocuk zayıf siz yemişsiniz buna yedirmemişsiniz eşimin yanında söylüyor böyle çocuk bakılmaz benim kızım bir kere olsun sallanmadı... böyle çocuk mu olur sallayacaksınız abla diyorumbenim kızım sallanmayı bilmiyor koyuyorum yatağa kendi kendine uyuyor.. yok anlamıyor aldı bir gün kızımı sallamaya başladı kızım kahkaha atmaya başladı oyun sandı kalktı gülüyor dedim bak bu uyumaz oyun sanıyor dedim aldım içerde yatağına koydum 10 dakika içinde uyudu...

benim hiç sütüm olmadı nele ryaptık neler denedik yoook süt gelmediiiiii... pompalar yapınca bir çay kaşığı geliyordu oda artık göğsüm yara bere içinde kalıyordu mecbur mam ile besledim...görümcem eltime diyormuş kiii kolayına geliyor mama yapmak sütünü vermiyor diye ay bunu duydum dellendim... kaynanam aman süt ver aman süt ver en son dedim varda ben mi vermiyorum ne yapacam sütü sağıp satacam mı dedim...bu sefer kaynanam alttan almaya başladı dedim yeterrrrr herkes kendi çocuğuna baksın ben beğeniyormuyum sizlerin yetiştirdiği çocuğu sizler kendinizi mükemmel annemi sanıyorsunuz bana göre değilsiniz buda benim fikrim oldu mu dedim.....herkes sus pus olduuu sonra ablam hariç herkes ayyyy ada sen maşallah çok güzel çocuk baktın tek başına demeye başladılar dedim haahhh şöyle adam olun.....))

ablam hala aynı kızım 3,5 yaşında daha evine girmemizle kızımı kucağına alıralmaz kız bu çook zayıf buna niye yedirmiyorsun demeye başlar.....bende diyorum ahan bir hafta buradayız sana bırakıyorum yedirde göreyeim diyor iki öğünden sonra pes ediyor )))

sağolsun bir tek eşim ve babam çok destek oldular kimseyi takma harikasın dediler halada öyle eşim herkesin yanında der ada gibi kimse anne olmaz diye annesi sus pus olur...))) yani takmaaaa

Eltiler laf olsun diye konuşuyorlar boş yani boş konuştuklarının farkındalar bence..
sizin yüzünüze söylemeye cesaretleri yok ayrıca o laf taşıyan arkadaş da nasıl bir arkadaşsa nasıl izin veriyor ki sizin arkanızdan konusmalarına. Ben olsam Hoopp dur orada derim.
Ben olsam yüzlerine vururum. laf taşıyana da ders olur bir daha kimsenin söylediklerini baskalarına söylemez...
hoş o sizden alıp başkasına da götürüyordur

Muhtemelen bunu konuşanlar çocuğuna uyku eğitimi veremeyen ve seni kıskananlardır. Kendi çocukları geç yatıyordur, uyumuyordur, düzenleri yoktur, kendileri rahatlarından ödün vermiyorlardır çocukları için ve bunu başaran birisini görünce çekemiyorlardır. Aslında olması gerekeni kendimiz beceremiyorsak, onu kötüymüş gibi lanse edip, kendimizinki doğruymuş gibi anlatıp vicdanımızı rahatlatırız.

bunu dert etmeyin ya
ne var bunda
emin olun herkesin hayatında muhakkak ihtimal vermeyorum bile böyle insanların olmadığını
herkesin akrabaları arasında var yüzüne konuşacak konu bulamayıp arkasından ince ayrıntıya dedikodu yapan

ipleme boşver
sen annesin çocuğunun herşeyi sensin kime ne onlara ne

Ya zaten birebir konuşma olmuyor sürekli arkadan atıp tutuyorlar.Kıskandıklarına eminim zaten keşke yüzüme deseler aradaki arkadaş kendi söylediği belli olmasın diye bişey demiyor

Evet aynı anlattığınız gibi başka bir yöntem görünce Nasıl olur diye didik didik ediyorlar eleştiriyorlar yanlış buluyorlar kendileri en doğrusunu yapıyorlar

bu kadar takma kafana laflarını ver geç gitsin. sana laf taşıyanlar da zaten iyi niyetli olsalar sana o lafı getirmezler bi kalay da onlara geç.
benim sütüm azdı emzirdim ama mama ağırlıklı gitti oğlum. ayy o dönemde milletin kendisi gelini kızı bildiğin sağmal inekmiş onu öğrendim. yok benim gelinim bi açardı sütü duvara fışkırırdı yok gelinim sağar sağar lavabolara dökerdi bilmem neler..
ben de hepsine siz çocuklarınızı büyütmüşsünüz bırakın da ben de büyüteyim fikir sorarsam söylersiniz dedim susturdum. tüm anne-bebek ilişkileri kendilerine özeldir. konuşsun dursunlar sinirlenip kendini yıpratma.

Aslında laf taşıyan aradaki çok yakın tanıdığım dedikodularına karşılık savunma içerisinde olduğuna eminim benim derdim keşke bana söyleseler de ben cevap versem
Aradaki kişiyi zor durumda bırakmamak için bişey de demiyorum

Çocuklar apayrı canlılar değiller. Bizler gibi insan onlar da, her birinin huyu suyu birbirinden ayrı. Her çocuk aynı stil yemek yemez, aynı stil uyumaz, aynı yaşta konuşmaz, yürümez. Size bu lafları yetiştiren kimse ona "Bebek benim bebeğim, herkes nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirebilir, ben böyle yetiştiriyorum. Bir daha da bana laf getirmezseniz sevinirim" deyin ve kulaklarınızı tıkayın.

Sizin hep yüzünüze söylemişler ama ben de öyle bir durum yok hep arkadan geçiriyorlar ya kişisel olarak sevmeyince her şeye kusur buluyorlar sanırım

Laf getiren kişi de senin Hakkı'nda düşüncelerini öğren diye söylüyorum diyor sanırım artık laf duymak istemiyorum söyleyeceğim

Laf getiren kişi de senin Hakkı'nda düşüncelerini öğren diye söylüyorum diyor sanırım artık laf duymak istemiyorum söyleyeceğim

"Umrumda değil, onların düşüncelerini ciddiye almıyorum" deyip susturun. Lafı taşıyan arkadaş sizin laflarınızı da onlara yetiştiriyordur zaten, emin olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…