Sürekli işten atılan eş

vanityfairr

No pain no gain
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
1.714
2.585
333
35
Ikimizin de ikinci evlilikleri..Eşim 42 yaşında ve satış pazarlama konusunda çalışıyor.4 yıllık evliliğimizde 4 kez işe girip işten çıkartıldı.Maalesef daha önce de çok başarılı bir çalışma hayatı olmamış.Para biriktirme konusunda da sorumsuz biri .Yaşı da ilerlediği için iş bulmakta zorlanıyor ancak bulduğu işlerde de 3-6 ay içinde işten çıkartılıyor.Kendisine takan bir yöneticiden ,onun profesyonelliğinden dolayı ayağının kaydırıldığından vs bahsediyor ama artık başlarda inansam da inanmıyorum.Aslında çalışmaya da istekli işde arıyor ama inanın artık neye inanacağıma şaşırdım.
Ben çalışmasam da gelirlerim var .Durumumuz fena sayılmaz.Ona destek olmaya çalışıyorum .Dırdır eden bir kadın da değilim ancak ağzımdan en fak bir şey çıksa bağırıyor çağırıyor.
Gerçekten çok büyük bir sıkıntı.Eski bir borcundan dolayı eve icra gelecek .O borcu ödeyecek durumda değiliz.Ben araştırıyorum neler yapabiliriz ama o o kadar rahat ki bir şey alamazlar ev esyasına haciz yok diyip duruyor.
Onun bu halleri çok can sıkıcı.Bilmiyorum ben mi abartıyorum.Çalışma hayatım yok.Zorlukları bilmiyorum.
Yardımcı olabilirmisiniz ne düşüneceğimi şaşırdım.

esiniz sorumsuz.
"bir şey alamazlar ev esyasına haciz yok" diyen bir erkekten cok beklentiye girmemek gerek.

Ben çalışmasam da gelirlerim var .Durumumuz fena sayılmaz.

Belki de buna güveniyor...
42 yaşında az değil, kendinden küçük bir müdürün direktifleri canını sıkmış olabilir.
Bunlar haricinde, işten çıkarılma sebebi olarak sunduğu gerekçeler bariz ego yüklü, bir değil iki değil... Herkes mi ayağını kaydırıyor?

Ev eşyasına haciz yok muymuş? Çatır çatır alırlar.

Eşinizin, anlattıklarınızdan yola çıkarak gözümde çizdiği profil, "Rahatına düşkün" oldu nedense.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eşinizin karması da bu iş olayı demek ki..bu karmayı değiştirmesi için kişisel gelişimin çekirdek inanç, psikolojinin şema dediği durumu kırabilmesi lazım.Bu da ancak uzman yardımıyla mümkün

Bilinçaltı bir şekilde işten kendini işten attıracak ve insanları tahrik edecek davranışlarda bulunuyodur.şeflerin taktığı doğru olabilir ama buna mahal veren de odur.

Çok haklısınız.Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.O mahal veriyor .Her şey güzel başlıyor ama bir kaç ay sonra birden aniden işten atılıyor.Sinirli bir yapısı var .Nasıl bir uzmandan bahsettiniz psıkolog gibi mi ?

Evet bence psikolog ama bunun için yaşam koçuyla çalışanlarda var ama ben herzaman bilimden yanayım..

Herkesin ayrı bir karması var mesela kimisi gider sürekli kendini aldatan erkeklerle birlikte olur,kimisi uğursuz olduğuna inanır elini neye atsa kurur,kimisinin işleri hep son anda bozulur(annem)elimizde değil,eşinize kızmayın.Bir süre terapiyle ztn o sinirliliği de gider

Teşekkür ederim.

Bir isyeri sorunludur ikincisi sorunludur vs. ama her yer de oyle degildir bu kadar tesaduf olamaz. Surekli isten cikarilipta "ama hakkimi yediler" diyen insanlara inanmiyorum. Benim erkek kardesim de maddi durumu iyi biriyle evlendi ve evlendiginden beri bir iste tutunamiyor. Karisinin parasiyla actigi isyerlerini bile batirdi. Esinin parasina guvenen erkeklerin genel sorunu bu.

Size tavsiyem karsisinda sert durun, taviz vermeyin. Kari koca arasinda senin malin benim malim olmaz ama esinize fazla rahatlik vermeyin derim.

İşten atılıyor mu yoksa kendimi çıkıyor yada attiriyor mu kendini.... bunu asla bilemezsiniz. Ancak sizin yakininiz varsa o işyerinde o size bunu söyler. Tecrübe konuşuyor 42 yaşına kadar biryerde tutunamamiş ve birikim yapmamış erkek çok açık konuşacağım yaramaz.

Lütfen gerçekçi olalim. Konu sahibinin yaşadığı durum farklı. Adam rahat sorumsuzluk yapıyor basbayağ... hangi iş kolay.. bazen bizlerinde tepesi atiyor neler yasiyoruz iş hayatinda ama öyle boyle sabir gosteriyoruz bir orta yol buluyoruz... gecinmek zorundayiz gecim dunyası bakilacak ev okutulacak cocuk var. Oyle her olumsuzlukta posta koyarsa adam olacağı bu... tabi nasil olsa eşinden az çok gelir var aç kalacak degilimya diyip çarpıp kapıyı cikiyordur.. Ay nolur ben mastır yaptim bu konularda. . Konu sahibi allah kolaylık versin.

Gerçekçi ve bu konuda farkındalığı olan ve sorunun kaynağını BİLİMSEL olarak açıklayan benim zaten.Komşu melahat şeklinde subjektif yorum yapan sizsiniz ama :) Konu sahibinin yaşadığı durum tam olarak bahsettiğim şey..Sorumsuzlukta insanda bir mekanizma haline gelmiş olabilir.Yani ben kocası sorumsuz değil demedim,şikayet ederek değil kaynağa inip çözerek,çözüm üretebilirler .

Bende satıs uzerıne casıorum maza mudurum bu halde bıle ful calısıoruz aksam 10 maza kapat ankara trafı 11 evde ol yanı koly ıs yok adam rahat oyuzden cıkarılıodur sahsen ensr yapck calısmyn adamı bende barındrm mazada bız bıle calsyoz ful satısta mudurde aktftr

Hs bıde osatte gel kocaya eve yemk yap yarına hazr olsn dıe xd

Ya zaten sorumsuz adam hiç çalışmaz ki? Bu adam devamlı işe giriyormuş,bile bile kendini attıracak hali yok.Mesela burda konu açanlar var kocaları gerçekten tembel,iş aramıyorlarmış ya da tüm gün kahvede takılıp,iş arıyorum ama bulamıyorum diyenler oluyormuş,binbir türlü bahaneyle işe girmeyenler oluyormuş.Bu öyle bir durum değil ki..mutlaka bilinçdışı kendini attıracak hareketler yapıyodur tabiki..ya da dediğiniz gibi belki el ense yapıyodur.Ama ben bu kadar işten atılan birinin , el ense yapacak cesarete sahip olacağına inanmıyorum çünkü sonrasında yeni iş bulmak zorunda olan,o işe ve ortama alışmak zorunda olan,hatta karısıyla arası bozulan kendisi oluyor.Belki adam beceriksizdir?

Borcu olan, ev geçindiren insan daha özverili davranmalı ama eşiniz yapı gereği rahat bir tip bence bu yaştan sonra da düzelmez

Belki de öyledir tabi tanımıyoruz sonuçta, en iyi eşi tanır..Ama benim fikrim sürekli kovulan biri bunu bilerek yapmaya cesaret edemez

yok dedın gıbı dıl bılınclısınıde gordum 18 yasından berı bu meslktym 22 yasından berı mudurum xd eleman calstrdm ıcn nelerını gordm ınsan sarfı oldum sırkt bıze guvnıo patronlr gelıp her maza gezck dıl ense yaon cok emın ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…