Sürekli karar vermek zorunda bırakılıyorum

Herkes böyle diyorsunuz yani. Ama bunun beni çok yorduğunu hissediyorum. Seçeceğim şeyin hangisinin sonuçlarının daha iyi olacağı düşün tart derken mental olarak bit tim.
Aynen herkes böyle hem de gün içinde defalarca bir seçim yapıp sonradan bunun yanlış veya gereksiz olduğunu anlayabiliyoruz. Bu çok normal ve beklenen birşey.

Başlığa bakınca dış güçler sürekli sizinle uğraşıyor sandım. Buna karar vermek zorunda bırakılmak değil, yaşamak denir. Yeryüzündeki her insan her gün bir şeylere karar vererek yaşıyor. Aksi olsa, heykel gibi bir köşede dikiliyor olurduk. Ha bazen heykel gibi hiçbir şey yapmadan durmak da güzeldir tabi, çok bunaldığınızda bu hakkınızı kullanın. Gerisi normal hayat akışı...

kararsızlık depresyon belirtilerinden biri diye biliyorum.Depresyonda olabilirmisiniz eğer karakteriniz öyle değilse ?ya da anksiyete bozukluğu yani altta yatan bir sebep vardır diye düşünüyorum.

Başlık yanlış olmuş açtıktan sonra farkettim. “Kalıyorum” olacaktı.
Anladım, birçok arkadaş da aynı yorumu yapmış zaten. Dert boyunu getirmeyin kararsızlığınızı.
Yani anormal bir durum değil bu.. hepimiz en az senin kadar kararsızız. Sadece bunun üşengeçliğe ve erteleme durumuna gelmemesine dikkat etmek lazım.

kararsızlık depresyon belirtilerinden biri diye biliyorum.Depresyonda olabilirmisiniz eğer karakteriniz öyle değilse ?ya da anksiyete bozukluğu yani altta yatan bir sebep vardır diye düşünüyorum.
Ay yok artık :) iç karartmayın bence verilen örnekler gayet olağan :)

Okb geçmişim var pek de geçmiş değil ama. İlintili mi bilemiyorum.

Hayat seçimlerden ve kararlardan ibaret, hepimiz yaşıyoruz. Bahsettigin konulardan biri için naçizane tavsiye verebilirim. Mental olanı tercih edebilirsin ilk etapta. Bu kafanda ki karar verme ekseninde kendini gösteren düşüncelerden de uzaklaşırsın. Ben access bars seansı alıyorum mesela bireysel olarak çok gelişim gösterdim

Dkdkdk dış mihraklar hep benimle uğraşıyor Başlık yanlış olmuş. Genelde heykel gibi takılıyorum ortalarda. Uzun bir süredir...

Evet yardımcı olursan iyi olabilir sassy. Kafama yatan bir şey olursa, neden olmasın...

Dkdkdk dış mihraklar hep benimle uğraşıyor Başlık yanlış olmuş. Genelde heykel gibi takılıyorum ortalarda. Uzun bir süredir...
İşte onu da çok abartmamak lazım. Sonra üstünüzde çok toz birikir, temizlemesi uğraştırır.

Ben kisisel görüsüm olarak bu durumu direkt OKB ile iliskilendirdim.

En dogru karari alamazsam diye endise edip sorumluluk almaktan kaciyorsunuz.

Nolur ki yanlis karar alsaniz, ders alirsiniz, zaten bunun icin yasamiyormuyuz bu hayati.

Hata yapmayan insan mi var. Amac mukemmellik degil ayni hatayi tekrarlamamak olmali.

Mesela ben dün firtina varken camasirlari apartmanin terasina astim ucmus gitmis en sevdigim parcalar valla cok guldum kendime sabah sokakta kiyafetlerimi aradim, bulamadim :)

Yani bu benim dusuncesizligimden kaynakli bi hata ama ders oldu.

Siz de hayatta sadece dusunerek degil yasayarak da ilerlemelisiniz. Fazla dusunmek iyi bisey degil. Cok dusunerek hic hatasiz yasamak diye bir kural koyma kendine bence. Bi rahat ol, kararlar al, uygula, sonuclara bak, yeni kararlar al...dogru isler yapinca kendini odullendir yanlis yapinca hatani bul duzelt boyle boyle harekete gec zamanla hayatin normal isletisine uyum saglayacaksindir.

Bak mesela simdi kalk bi avm'ye git, dolan gel :)

Kaygı bozukluğunuz mu var? Kaygı bozukluğu olan insanlar aldıkları her karar bize göre küçük ya da büyük ölüm kalım savaşı gibi hisseder. Psikolojik destek almalısınız.

Karar vermeyi kolaylaştıran en iyi yöntem: yazi-tura atmak.
Kişisel gelişim icin bence siz spora başlayın. Kafaniz dağınık geldi bana. Bence beyini yormaya gerek yok şuanda

Bir insan ortalama bir günde en azından 70-80 karar alıyor zaten. Gözünü açtığında ilk kararı veriyosun zaten yataktan hemen mi kalksam yoksa 5 dakika sonra mı?diyerek. En önemsiz şeyler bile aslında bizim verdiğimiz kararlar.
Karar almaktan bunaldıysanız gidin anlaşın bir bakımeviyle orda yaşayın. Güne ne zaman başlanıyor ne yenilecek ne zaman yatılacak nereye gidilecek ne aktivite yapılacak belli.

Bazı kişiler nettir çabuk karar verir, bazı kişiler su içmek için bile düşünür.
Sizde onlardan birisiniz demek ki :)

Bu aralar canınız sıkkınsa, bosluktaysaniz bu da tetikler kararsızlığı.

Mesela ben olsam ; tv yi akşam da izlerim nasılsa , gidip işlerimi halledeyim , bir şeyler içip dönerim diye düşünürdüm.

Yapacağınız aktivite için de önce birini seçin , sonra diğerini. En sevdiğiniz hangisiyse o aktiviteden başlayın.

Yoksa daha aylar sürer karar vermeniz.

Dkkdkdkd bakımevine gitmek için de bir karar vermem gerekiyor. Thanks, next..

Kaygı bozukluğunuz mu var? Kaygı bozukluğu olan insanlar aldıkları her karar bize göre küçük ya da büyük ölüm kalım savaşı gibi hisseder. Psikolojik destek almalısınız.
Sanırım o tarafa doğru evriliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…