Sürekli kendimden bir hastalik bulmak

minikannis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2020
132
267
23
30
kizlar iyi geceler gecen bi konu acmistim seker hastalığından şüpheleniyorum diye neyse evse ölctuk 90 cikti hadi bu geçti dedim kendi kendime bide tansiyon ölctureyim dedim ve 14 cikti yani 25 yasinda cok degil mi bu bi kac ay önce gene 14 cikmisti simdi hipertansiyon hastasi mi oldum cok mu yuksek sizce bu pandemide surekli bi hastalık buluyorum kendimde simdide pandemi ve tansiyon riskleri kafamda bebegimi tek birakmaktan cok korkuyorum ben neden böyleyim

14 sınır diye biliyorum benımde 13 14 falan cıkar hep kimse bişe demedi.

canım herkesin tansiyon değeri farklıdır normalde 11-6 12-7 normal değerdir ama bazıları 9ken kendini iyi hisseder bazıları 14ken.
hemen tansiyon hastası olmuyorsun zaten sürekli de değişir. belki sen stresli bir şekilde ölçüm yaptırdığın için o anlık 14te cikmis olabilir.
yürüyüp koşmanda bile değişebilir o değer, üzgün ve mutluyken de. aç ve tokken de. eve bir tansiyon aleti alabilirsin anlık ölçüm yaparsın strese girdiğine değmez. annem ve babam da yıllardır tansiyon hastası. bu kadar kafana takma kendini hasta edersin.

Benim bir yakinimin tansiyonu hep cok yuksektir ilac kullanmiyor bir sorunu yok normale donerse rahatsiz hissediyor

kizlar iyi geceler gecen bi konu acmistim seker hastalığından şüpheleniyorum diye neyse evse ölctuk 90 cikti hadi bu geçti dedim kendi kendime bide tansiyon ölctureyim dedim ve 14 cikti yani 25 yasinda cok degil mi bu bi kac ay önce gene 14 cikmisti simdi hipertansiyon hastasi mi oldum cok mu yuksek sizce bu pandemide surekli bi hastalık buluyorum kendimde simdide pandemi ve tansiyon riskleri kafamda bebegimi tek birakmaktan cok korkuyorum ben neden böyleyim
Gözün aydın canım hastalık hastası olmuşsun

Benim tansiyonum daima 8 6 falandır.
12 olursa fenalaşırım, beynim uyuşur.
Bunun belli bir standardı yok aslında, bünyesel bir durum.

Bir defa 14 çıkması ile tansiyon hastası olunmaz.
1 hafta tansiyon takibi yapabilirsin sabah akşam dinlenik bir şekilde.
Tahminimce yürüdün hareket ettin hemen tansiyon baktırdın o yüzden 14 çıkmış olabilir.
Panik yapma ve boş zamanlarını doldur kendinde hastalık arama hastalıklar aklına geldiğinde bir meşkale bul ve kafanı dağıt bu şekil de hayat geçmez.

Acilen sizi meşgul edecek uğraşlar bulmalısınız. Sanırım bebeğiniz de varmış aslında bunları düşünmeye vaktiniz olmamalı 🤔

Ben mi hissizlestim acaba :/ izlerse izlesin neden korkuyosun ki . geçen evde fare gördüm aldım elime süpürgeyi dış kapıya yolcu ettim onu . Biarada kırkayak gördüm öldürdüm :) benim korkularım bana gucume güç katıyor ve ben buna bayılıyorum :) korku iyidir boşver .yakalarsan seni izleyen şeyi pata kute saldır gitsin

Tansiyon ölçülürken yüksek çıkacak mi diye endişe ettiyseniz yukselmistir. Yada bir suru sebepten yanlış yükseklik olmus olabilir. Mesela en az 15 20 dk oturup dinlenmek lazim olcmeden, yemekten hemen sonra olmamasi lazim vs vs.
Size tavsiyem tansiyon aleti alip en az 1 hafta duzenli ve kurallarina uygun ölçerek kaydedin bir kağıda, dr a o kağıtla gidin.

Hasta olmaktan neden korkuyorsunuz bence bunu da düşünün, tansiyon hastaligi yada şeker çözümü olan hastaliklar. Bir cok hastaliktan iyi. Allah beterinden korusun diyecegimiz hastaliklar en azindan. Ama sizde bunlar bile anksiyeteye neden olabiliyor, bunun uzerine gitmeniz lazim. Belki psikoloj destek yada bu konuda kitaplar vs

benim tansiyon hep 9-6 ben de 12-8 de kendimi tuhaf hissediyorum. ben o referans değerlere inanmıyorum ya.
herkesin vucudunun olması gereken değeri başka bana göre.
9-6 ile gayet sağlıklı hissediyorum kendimi

Herkesin vücuduna göre değerleri de farklıdır kimisi 12 de kötü olur kimisi 14 de bu bünyeye alakalı

Back
X