Sürekli korku içindeyim!

Üniversiteyden bende de vardı..bir keresinde sabah ezanını duyana kadar uyuyamadım..aynı odada 3 kişi kalıyoruz düşün ve evde 5 6 kişi varız ama gel gör ki ben korkulardan uyuyamıyorum neye yada ne için korktgmu da bilemiyorum..sabahı ettim..televizyonu bilgisayarı sabaha kadar acık bıraktıgım gecelr mi olmadı...bi gün tek basına kaldım..gördüm ki bu tamamen insanın kendi kendine yaptıgı bi durummuşş.yani tamamen piskolojikk..korkacagına iinanmak istersen korkuyorsunn..allaha şükür artık korkmuyorum...atlatabildim umarım sende atlatırsın.

Ben delirdiğimi düşünmeye başlamıştım ama benim gibi çok kişi varmış gördüm buda valla :) inşallah atlatırım,atlatırız :2:

aynı korku bende de var..
hatta geceleri evde yalnız kalmanın düşüncesi bile korkutuyor beni..
gece asla uyuyamam yalnız..kardeşimle aynı oda..hatta yataklarıda birleştirdik..
eğer şehir dıışına gitmem gerekirse yalnız,nasıl uyuycam bilemiyorum..
her halde her gece uyumak için uyku hapları yardımcı olucak..
bağımlılık yapmazlar umarım..

ama ne ilginçtir ki ne dua etmekten korkarım,ne de korku filmi izlemekten..
amma velakin varlığı kesin olan o şeyleri bilmek beni acaip tırstırıyoooor..:52:

Bende düşünmüştüm uyku ilacını ama bağımlılık yapar falan diye kullanmak istemedim :) o varlığı kesin olan şeyler en çok korkutan bu zaten benii :2:

tam uykuya dalma esnasında garip bir şekilde beyin kötü çirkin korkunç ne varsa insanın gözünün önüne seriyor nedense..
ben böyle durumlarda açar filim izlerim ya da tv karşısında uyumaya çalışırım..
yani uyumaya çalışma, uyuyakal bir yerde.. uyanıp yatağına kalkmak için zorlama..
kitap oku tv izle filim izle ama bir meşgalede bulun mutlaka..
bu şekilde zamanla yeneceğine bişey olmadığını gördükçe rahatlayacağına inanıyorum..

Deniyorum ama mesela uyuyabildiğim zamanlardada korkunç rüyalar görüyorum ya :2:

valla yorumları okumadım
sen de böyle şeyler görünce okuma
korku filmi izleme
benim özellikle burdaki yaşanan gerçek şeyleri okuyunca psikolojim bozuluyo yahu

Okumamaya özen gösteriyorum korkutucu şeyleri valla yeternce korkuyorum daha fazlasına hiç gerek yok:)

ben 5 yaşındayken Freddy'i seyretmiştim. her gece yatağımın altına bakıyordum Freddy orda mı diye :52:

benim korkum ordan kalmaydı mesela, ama telkin yoluyla aştım. korku geldiği anlarda hemen kapa gözlerini ve en mutlu olduğun anı düşün, hatta hayalinde onu biraz daha güzelleştir. ya da çok mutlu olacağın şeyleri düşün, hayallerini düşün. o şekilde düşüncelerini kontrol etmeye çalış ki orda biri mi var, in mi cin mi geldi diye düşünemeyesin.

Benim psikolojim fazla bozuk galiba en mutlu anımı düşünürken bile ya şöyle olursa ya böyle olursa diye binbir şey geliyor aklıma :(

bende :52:

baya oluyo paranormal activiti 2 izledim, 3-4 ay kendime gelemedim :30:

simdi iyiyim, bakmicamda artik korku filmi:18:
yada birileri yati cin hikayeleri anlatirsa :53: seyrele cümbürtüyü:14:

aynen ya.ben bu filmden sonra tedavi gördüm.mahfetti beni Allahıma şükürler olsun artık çok iyiyiym.bende bir daha korku filmi izlmicem halbuki ne çok severdim:19:

Bende evde gece tek başıma kalmaktan çok korkarım :18: aklıma bin türlü senaryo gelir, hırsızından tut, cinlere perilere kadar..:1:

Hatta bi gün hiç unutmam...

Evde tek kalmıştım bi gün... o gecede bi yağmur var, gök gürültüsü filan aman tanrım.. evin bütün ışıklarını yakmıştım... sabaha kadar uyuyamamıştım.. sıfır uykuyla okula gitmek zorunda kalmıştım..

Canım sende takma kafana birşey.. uykun gelene kadar müzik dinle, kitap oku... aklına kötü şeyler getirme.. başka şeyler düşünmeye çalış.. :)

tatlım ilk önce Kadınlar Klübünü kim akıl ettiyse ona şükranlarımı sunarım.gerçekten burda insan içinde ne varsa paylaşıyor ve rahatlıyor.kısa ve öz olarak birbirimize destek oluyoruz insan hayatta yalnız kalmadığını görüyor ve özgüveni gelişiyor.

senin konuna gelince bendede şiddetli bir korku vardı 6 aya kadar önce.konunu görünce heyecanlandım:1:neden diyeceksin.bu ayetel kursi oku geçer demeler kar etiyor çünkü bu bir hastalık.bu hastalığın adı''obsesif kompulsif''yada YAB hastalığı yani korku hastalığı.bir kere bunun sebei kişideki hayal dünyasının geniş olmasından kaynaklanıyor.aşırı parlak zihin gücü malesef biz uyurken rahat durmuyor ve uyuyana kadar çalışıyor.kişide bu ilerlerse korku nöbetleri haline geliyor ve insanı şuursuzlaştırıyor.mesela ben kendimde olan özellikleri söyliyeyim.hayatta hep birşeylerden sürekli korkmuşumdur.çocukluğumdan beri.aldığım telkinler ve araştırmalarım sonucunda ne bu dünyada bu hastalık konusunda kendimi tek gördüm ne de korktuklarım bşıam geldi.

hatta çok mutlu olduğum günlerden birinde bu nöbet tuttu ve eve kendimi zor attım.şuursuzlaşmaya başaldım bu ayaklar benimmi eller benimmi diyodum.korkudan öyle bir hale geldimki saysam anlatamam.korku kalbimde zirvedeydi ve iyileşemicektim.ve daha kötüye gidecekti defalarca acillik oldum ama diyemdim.odaya kapandım artık sebepsiz korku nöbeti geçiriyodum.dua ediyodum ama ne mümkün.her gün beş vakit namaz kılan biriyim Kuranımı okurum.Allah(c.c)ye dua ediyorum sanki beni duymuyor.halbuki Allahın bana verdiği akılla hareket etmem gerektiğini düşündüm.Rabbimden bana verdiği bu hastalığın şifasını dilemeye başladım.

sonra gördüğüm şey bu konuda yalnız olmadığım daha sonrası izlediğim bir filmden ötürü kontrol mekanizmamın kontrolden çıktığı.ve az da olsa yerinde oılan şurumla kendime telkin vermeye çalıştım zamanla oldu başardım.ve kullandığım ilacında kesinlikle etkisini gördüm tatlım ama sana tavsiyem psikiyatr ilaçları çok ağır gelecektir onları kullanma sana bir ilaç adı vereceğim doktorundan bunu iste adı ESPLUS senin korkunu gerçekten yarıya indirgeyecek ilaçtır.çok iyi gelecek.benim 8 ay oldu ve yavaş yavaş ciddi bir şekilde düzelmeye başladım.

Rabbim şifa arayan herkese şifa versin.Amin:61:

canım bende de vardı aynı korku birkaç yıl öncesine kadar... yastığımın içinde mutlaka cevşen bulunduruyorum şimdi, gece lambası kullanıyorum... gerçi artık ona da gerek kalmadı, geçti çok şükür... hatta şimdi yalnız yaşıyorum ve inan korkmak aklıma bile gelmiyo... gerekrse bi uzmandan yardım alabilirsin çünkü uyku prblemi insanım bütün hayatını olumsuz etkiliyo:14:

aynı sorun bende de var ama sanırım çok korku filmi izliyorum :60:

Bende evde gece tek başıma kalmaktan çok korkarım :18: aklıma bin türlü senaryo gelir, hırsızından tut, cinlere perilere kadar..:1:

Hatta bi gün hiç unutmam...

Evde tek kalmıştım bi gün... o gecede bi yağmur var, gök gürültüsü filan aman tanrım.. evin bütün ışıklarını yakmıştım... sabaha kadar uyuyamamıştım.. sıfır uykuyla okula gitmek zorunda kalmıştım..

Canım sende takma kafana birşey.. uykun gelene kadar müzik dinle, kitap oku... aklına kötü şeyler getirme.. başka şeyler düşünmeye çalış.. :)

Uykum çok olsa bile sabah ezanını duymadan uyuyamıyorum bi türlü :2:

tatlım ilk önce Kadınlar Klübünü kim akıl ettiyse ona şükranlarımı sunarım.gerçekten burda insan içinde ne varsa paylaşıyor ve rahatlıyor.kısa ve öz olarak birbirimize destek oluyoruz insan hayatta yalnız kalmadığını görüyor ve özgüveni gelişiyor.

senin konuna gelince bendede şiddetli bir korku vardı 6 aya kadar önce.konunu görünce heyecanlandım:1:neden diyeceksin.bu ayetel kursi oku geçer demeler kar etiyor çünkü bu bir hastalık.bu hastalığın adı''obsesif kompulsif''yada YAB hastalığı yani korku hastalığı.bir kere bunun sebei kişideki hayal dünyasının geniş olmasından kaynaklanıyor.aşırı parlak zihin gücü malesef biz uyurken rahat durmuyor ve uyuyana kadar çalışıyor.kişide bu ilerlerse korku nöbetleri haline geliyor ve insanı şuursuzlaştırıyor.mesela ben kendimde olan özellikleri söyliyeyim.hayatta hep birşeylerden sürekli korkmuşumdur.çocukluğumdan beri.aldığım telkinler ve araştırmalarım sonucunda ne bu dünyada bu hastalık konusunda kendimi tek gördüm ne de korktuklarım bşıam geldi.

hatta çok mutlu olduğum günlerden birinde bu nöbet tuttu ve eve kendimi zor attım.şuursuzlaşmaya başaldım bu ayaklar benimmi eller benimmi diyodum.korkudan öyle bir hale geldimki saysam anlatamam.korku kalbimde zirvedeydi ve iyileşemicektim.ve daha kötüye gidecekti defalarca acillik oldum ama diyemdim.odaya kapandım artık sebepsiz korku nöbeti geçiriyodum.dua ediyodum ama ne mümkün.her gün beş vakit namaz kılan biriyim Kuranımı okurum.Allah(c.c)ye dua ediyorum sanki beni duymuyor.halbuki Allahın bana verdiği akılla hareket etmem gerektiğini düşündüm.Rabbimden bana verdiği bu hastalığın şifasını dilemeye başladım.

sonra gördüğüm şey bu konuda yalnız olmadığım daha sonrası izlediğim bir filmden ötürü kontrol mekanizmamın kontrolden çıktığı.ve az da olsa yerinde oılan şurumla kendime telkin vermeye çalıştım zamanla oldu başardım.ve kullandığım ilacında kesinlikle etkisini gördüm tatlım ama sana tavsiyem psikiyatr ilaçları çok ağır gelecektir onları kullanma sana bir ilaç adı vereceğim doktorundan bunu iste adı ESPLUS senin korkunu gerçekten yarıya indirgeyecek ilaçtır.çok iyi gelecek.benim 8 ay oldu ve yavaş yavaş ciddi bir şekilde düzelmeye başladım.

Rabbim şifa arayan herkese şifa versin.Amin:61:

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim :) Doktora gidicem not ettm hapı gittiğimde söylerm doktora inşallah faydası olur çünkü çok kötü bişey uyuyamamak sürekli korkmak :(

canım bende de vardı aynı korku birkaç yıl öncesine kadar... yastığımın içinde mutlaka cevşen bulunduruyorum şimdi, gece lambası kullanıyorum... gerçi artık ona da gerek kalmadı, geçti çok şükür... hatta şimdi yalnız yaşıyorum ve inan korkmak aklıma bile gelmiyo... gerekrse bi uzmandan yardım alabilirsin çünkü uyku prblemi insanım bütün hayatını olumsuz etkiliyo:14:

Evet uzmandan yardım almayı düşünüyorum çünkü uykusuz kalıyorum sürekli erken uyanamıyorum bütün günüm gidiyor .s

İtiraf eden ilk ben olduğum için ilk beni görmüşsündür.
Her korktuğunda dua okursan, gece dua okurken de korkabilirsin. Gayet tersinir bir olay.
Çünkü okumaya başladığın an önceki gece korkup okuduğunu hatırlayacaksın.
Korkunu hatırlayınca tekrar korkacaksın.
Korktuğu şeylerin kaynağı zaten o dualarda geçenler.
Türk korku filmleri bile neredeyse sadece bunun üstüne kurulu.
Okuduğunda geçerse daha kötü bir de. Okumayı unuttuğun an korktuğunda korkmanı okumamana bağlayacaksın.
Altında başka bir sorunun yatıyorsa bir güzel şartlandıracaksın kendini.

Benim gibi düşünen birisini ben de ilk kez gördüm; ya da sizin de dediğiniz gibi itiraf edebilen diyelim..:) Bir zamanlar yatağa yatınca hemen dua etmeye başlardım ve okudukca daha çok korktuğumu hissederdim, korktukca daha çok dua ederdim ve bu böyle devam eder giderdi taki gün ışıyana dek.. Yıllar var ki bu korkularım geçmişti ta ki panik atakdenen o illete yakalanana dek.. Yine korkuyorum ve yine uykusuz geceler geçiriyorum ama bu kez korkularımın içeriği eskisi gibi cinler periler değil çok daha farklı şeyler :50:

canım eskiden bende çok korkardım gölgemden bile
sen doktora git tedavini ol
amaa asla duaları bırakma ben bu sayede kurtuldum tam teslimiyet
ihlas felak nas ayetel kürsi bunlar her zaman rehberin olsun
şimdi bunlar vesveseden kaynaklanıyor düşündükçe büyüyor
her gün yüz defa kelimeyi tevhit çekeceksin bu vesveselerden kurtulmana yardımcı olur
inanarak yap faydasını göreceksin.

Bir iste calisiyor musun?Calismiyorsan uyuyamazsin.Sabah beste yatip 7 de kalkip ise gitseydin kafana bazi seyleri takmazdin ginime geliyor.Uykusuzluk hastaliginin cogunda gece kafayi bir seylere takmak yatiyor.

Benim de yengem çocukken çok korkuturdu, karanlıkta şeytan gelir, cin çarpar, zebani didikler :60::60::60:

Hiç unutmam yengem yine kardeşimle beni korkutmaya başladı ıslık öttürme şeytan gelir, bismillah de kaçsınlar... Bizde aklımız sıra şeytanları kandırdık ıslık - bismillah - ıslık - bismillah :60::60::60:

Büyüdükçe bazı şeyleri öğrenmeye başladım ve sonra düşündüm ki bunlar neden olsun ki? Bunları yaşayan kimseyi tanımıyorum, anlatanlarında dedikleri inandırıcı değil, kimbilir nerelerinden uydurdular.

Benim de yengem çocukken çok korkuturdu, karanlıkta şeytan gelir, cin çarpar, zebani didikler :60::60::60:

Hiç unutmam yengem yine kardeşimle beni korkutmaya başladı ıslık öttürme şeytan gelir, bismillah de kaçsınlar... Bizde aklımız sıra şeytanları kandırdık ıslık - bismillah - ıslık - bismillah :60::60::60:

Büyüdükçe bazı şeyleri öğrenmeye başladım ve sonra düşündüm ki bunlar neden olsun ki? Bunları yaşayan kimseyi tanımıyorum, anlatanlarında dedikleri inandırıcı değil, kimbilir nerelerinden uydurdular.

bunu bende yapardim:60::60::60:

bide bide gece karanlikta aynaya baktinmi hic :53:
yatagimin yaninda dolabimin üstünde yuvarlak bi ayakli aynam var, bazen cevirmeyi unutuyorum wc ye giderken gözüm ilisiyo:18::52:

Back
X