Sürekli korku içindeyim!

Meelekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
202
0
46
İzmir
Merhabalar.. Başlıkta belirttiğim gibi sürekli korku içindeyim bi süredir. Karanlıkda duramıyorum, ışık açmadan mutfağa bile gidemiyorum. En önemliside hava aydınlamadan uyuyamıyorum korkudan. Çok uykum olsada malesef uyuyamıyorum. Dua okusamda aynı korkuyorum. Yatamıyorum bi türlü, ne yapacağımı şaşırdım artık.. :2:

Yeterince korku topiği oldu aslında. Ordan devam etseniz hem geceleri birbirinizle konuşarak vakit geçirir hava aydınlanınca uyursunuz :)

Neden böyle bir şey oldu ki? Muhakkak bir şey yaşadınız, gördünüz, duydunuz, okudunuz herhalde... Durduk yerde başlamış olamaz. Bunun öncesini bir araştırın.

Son düzenleme:
Neden böyle bir şey oldu ki? Muhakkak bir şey yaşadınız, gördünüz, duydunuz, okudunuz herhalde... Durduk yerde başlamış olamaz. Bunun öncesini bir araştırın.

Bende korku hep vardı küçüklükten beri her yaz bi korkum olur kışın geçer ama bu yaz çok fazla korkuyorum :2:

Eskiden bende de vardı yalnız basına karanlıkta wc' ye gidemezdim anneme seslenirdim yatak odasına yani.. :53:
O uyanırdı gelirdi yanıma öyle giderdim tuvalete..
Karanlıkta gözlerimi kapayamazdım sabahı beklerdim zaten cogu zaman annem yanıma yatmıstır öyle uyuyabiliyordum ancak.
Ya da kardeslerim uyudugunda, kalkar ısıkları acardım..
Simdi öyle degilim Allaha sükür..

Bende korku hep vardı küçüklükten beri her yaz bi korkum olur kışın geçer ama bu yaz çok fazla korkuyorum :2:

Yazın ve kışın yaşadığınız ev aynı mı peki?

Bir ara ben de böyle bir durum yaşadım. Evle alakalıydı benimki. :26:

Eskiden bende de vardı yalnız basına karanlıkta wc' ye gidemezdim anneme seslenirdim yatak odasına yani.. :53:
O uyanırdı gelirdi yanıma öyle giderdim tuvalete..
Karanlıkta gözlerimi kapayamazdım sabahı beklerdim zaten cogu zaman annem yanıma yatmıstır öyle uyuyabiliyordum ancak.
Ya da kardeslerim uyudugunda, kalkar ısıkları acardım..
Simdi öyle degilim Allaha sükür..

Her yaz oluyor bu durum malesef dahada arttı. Ki sadece bu değil ben hep korkuyorum, herşeyi olumsuz düşünüyorum .s

Bende de küçükken olurdu, özellikle korku hikayeleri dinlediğimde yada korku filmi izlediğimde, ışığı açardım kardeşimi uyandırırdım ben uykuya dalana kadar konuştururdum onu ve uyurdum garibimde benim yüzümden uykusuz kalırdı :27:

Sen neden korkuyorsun geceleri korktuğun şeyler nedir?

her on kişiden birinde var bu, kenofobi...
Kaçtıkça kovalayan bişiy bu...
Korkulduğunu hatırladıkça daha da korkutan...
Bilim bile açıklayamıyormuş henüz. :59:
Küçüklükten gelen, yada bir yakının korkularına şahit olmaktan kaynaklanan ve yahut aile içi şiddet ve kavgalardan kaynaklanabiliyor.
Bu kaygılar ileride bir şeye karşı korku olarak meydana çıkıveriyor.
Fobiler tedavi edilebilir.
Bence tedavinizi geciktirmeyin...
Unutmayın korkularınız üzerine gitmeden yenemezsiniz, tabi körü körüne gidin demiyorum bir uzmandan yardım almalısınız.
Adım adım korkunuzla yüzleştirerek, sıfıra indirebiliyorlar.
Yanlız yenebilmek için, ilk önce bunu istemeli ve karar vermelisiniz.
Karar vermekte bitirmenin yarısıdır....
Geçmiş olsun :34::34:

Son düzenleme:
Her yaz oluyor bu durum malesef dahada arttı. Ki sadece bu değil ben hep korkuyorum, herşeyi olumsuz düşünüyorum .s

Tamam işte kaynağını bulduk. Her şeyi olumsuz düşünüyormuşsun. Boş yere kendini korkutuyorsun yani.
Lütfen bir psikoloğa git. Profilinde lise öğrencisi olduğun yazıyor.
Yaşın küçük. Dünyayı toz pembe görüp, hayallere dalacağın yerde ne diye olumsuz düşünerek hayatını zindan etmemelisin.

Bende de küçükken olurdu, özellikle korku hikayeleri dinlediğimde yada korku filmi izlediğimde, ışığı açardım kardeşimi uyandırırdım ben uykuya dalana kadar konuştururdum onu ve uyurdum garibimde benim yüzümden uykusuz kalırdı :27:

Sen neden korkuyorsun geceleri korktuğun şeyler nedir?

Aslında neden bu kadar çok korktuğumu bilmiyorum. Gözümü kapadığım an sanki biri gelcekmiş bişey olcakmış gibi. :2:

Arkadaşlarım da, ailem de çoğunlukla dua oku bişey olmaz rhatlıkla uyursun diyolar ama dua okuyorum gözümü kapatıyorum gene aklıma bi sürü şey geliyor korkuyorum .s

Evet evet o korkulara kapıldın mı sabaha kadar hatim indirsen de azalmıyor. Psikolojik bir durum sabah eser kalmıyor hatta geceki haline kızıyorsun bile...

her on kişiden birinde var bu, kenofobi...
Kaçtıkça kovalayan bişiy bu...
Korkulduğunu hatırladıkça daha da korkutan...
Bilim bile açıklayamıyormuş henüz. :59:
Küçüklükten gelen, yada bir yakının korkularına şahit olmaktan kaynaklanan ve yahut aile içi şiddet ve kavgalardan kaynaklanabiliyor.
Bu kaygılar ileride bir şeye karşı korku olarak meydana çıkıveriyor.
Fobiler tedavi edilebilir.
Bence tedavinizi geciktirmeyin...
Unutmayın korkularınız üzerine gitmeden yenemezsiniz, tabi körü körüne gidin demiyorum bir uzmandan yardım almalısınız.
Adım adım korkunuzla yüzleştirerek, sıfıra indirebiliyorlar.
Yanlız yenebilmek için, ilk önce bunu istemeli ve karar vermelisiniz.
Karar vermekte bitirmenin yarısıdır....
Geçmiş olsun :34::34:

Bende düşündüm tedaviyi, bakalım geçmezse ve dahada artarsa gidicem doktora :) teşekkürler..

Tamam işte kaynağını bulduk. Her şeyi olumsuz düşünüyormuşsun. Boş yere kendini korkutuyorsun yani.
Lütfen bir psikoloğa git. Profilinde lise öğrencisi olduğun yazıyor.
Yaşın küçük. Dünyayı toz pembe görüp, hayallere dalacağın yerde ne diye olumsuz düşünerek hayatını zindan etmemelisin.

Evet denedim bu olumsuzlukları kafamda silmeyi ama beceremedim bi türlü. :2:

Back
X