sürekli misafir!!

CicimBalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
475
257
103
33
Iyi aksamlar hanimlar
Benim sorunum her hafta sonu misafirin gelmesi yani genelde cuma cumartesi.
Ben annemle kaliyorum yani evde baba gibi birsey olmadigi icin sanirsam annemin arkadaslari dahada rahatlikla gelip oturuyorlar.
Genelde aksam 7 gibi gelirler ve 11den asagi eve gitmezler. Ben bazen yanlarinda oturup sohbet ederim bazende o sohbetlerden sıkılip odama cekilirim ama yani mesela isten dolayi zaten tv izleyemiyorum e ksc haftadir hafta sonlari bile izleyemiyorum bu bir ornekti.
Kendilerini cok severim ama iste belli zaman sonra sıkılıyor insan.
Mesela cuma oldugunda annemin telefonlari susmaz hepsi gelmek ister bazende kapinin onunde bekleyip ararlar kapindayim evdemisin diye. kisacasi bizim evde erkek yok diye burayi bulusma noktasi yapmislar.
Az once yine geldiler ve ben artik sinir oldum anneme kizdim sınır koy diye sanki burasi cafe herkes burda bulusuyor diye. Cok kizdi bana ne yapayim diye arayip duruyorlar diye E annemde hayir diyemiyor kimseye birde arka arkaya aradiklarinda kendisini zorunlu hissediyor. Bazen zamanimiz yok evde degiliz dedigimizde birkac saat sonra tekrar ariyorlar eve geldinmi diye.
2-3 saat otursalar hadi neyse ama 4saatten asagi gitmiyorlar
Yoksa benmi cok anlayissizim?? Ne yapabilirim? Bu arada yasim 23

Iyi aksamlar hanimlar
Benim sorunum her hafta sonu misafirin gelmesi yani genelde cuma cumartesi.
Ben annemle kaliyorum yani evde baba gibi birsey olmadigi icin sanirsam annemin arkadaslari dahada rahatlikla gelip oturuyorlar.
Genelde aksam 7 gibi gelirler ve 11den asagi eve gitmezler. Ben bazen yanlarinda oturup sohbet ederim bazende o sohbetlerden sıkılip odama cekilirim ama yani mesela isten dolayi zaten tv izleyemiyorum e ksc haftadir hafta sonlari bile izleyemiyorum bu bir ornekti.
Kendilerini cok severim ama iste belli zaman sonra sıkılıyor insan.
Mesela cuma oldugunda annemin telefonlari susmaz hepsi gelmek ister bazende kapinin onunde bekleyip ararlar kapindayim evdemisin diye. kisacasi bizim evde erkek yok diye burayi bulusma noktasi yapmislar.
Az once yine geldiler ve ben artik sinir oldum anneme kizdim sınır koy diye sanki burasi cafe herkes burda bulusuyor diye. Cok kizdi bana ne yapayim diye arayip duruyorlar diye E annemde hayir diyemiyor kimseye birde arka arkaya aradiklarinda kendisini zorunlu hissediyor. Bazen zamanimiz yok evde degiliz dedigimizde birkac saat sonra tekrar ariyorlar eve geldinmi diye.
2-3 saat otursalar hadi neyse ama 4saatten asagi gitmiyorlar
Yoksa benmi cok anlayissizim?? Ne yapabilirim? Bu arada yasim 23
evet canım sen anlayışsızsın. duyanda her gün misafir geliyor sanar. karışma annene

Haklisin ne o oyle surekli gelip saatlerce oturmak ama bu duruma alismislar ee babada yok daha raht gelip giderler, annenizde oyle cok gidermi komsulara

zararları yoksa, anneninde arkadaşlarıyla vakit geçirmesi hoşuna gidiyorsa anneni üzme.sen onlarla oturmak zorunda değilsin.odanda takıl.belliki sizde erkek olmayınca rahat ediyorlar.annen rahatsızsa bu durumdan kendisi uygun dille belirtsin rahatsızlığını.

Bence haklısın sizin ev buluşma noktası olmuş kör kütük hasta taklidi yapın gelenlerin suratına suratına öksürün bence :KK45::KK45:

Vallahi ben düşüncesizlik ettiğini düşünmüyorum, sonuçta senin yaşın kaç olursa olsun (ki zaten küçük değil yaşın ama öyle olsa bile anlamında dedim) evinizde birlikte yaşıyorsanız senin de söz hakkın olabilmeli, ve devamlı misafir olmamasını isteyebilmelisin.

Annene karışma diyenler evliyse tam olarak aynı şey olmasa da eşlerinin her haftasonu misafir kabul ettiğini, zaten haftaiçi çalıştıkları için hiç dinlenemedikleri gibi haftasonu da doğru düzgün kafa dinleyemediklerini bir düşünsün, biraz empati yapmayı denesin bence

Ben hergun calisiyorum eve gec gelip direk uyuyorum bu gunler haric. Birazcik sakinlik istemek anlayissizlikmi
evet. annen sırf senin için evde tıkılıp kalmak zorunda değil. odana çekilip oturursun haftanın iki günü. odana küçük bir televizyon alırsın yada internet. çalışıyosun sonuçta. ben ders yaparken bile anneme karışmazdım ayrı odam bile yoktu

Vallahi ben düşüncesizlik ettiğini düşünmüyorum, sonuçta senin yaşın kaç olursa olsun (ki zaten küçük değil yaşın ama öyle olsa bile anlamında dedim) evinizde birlikte yaşıyorsanız senin de söz hakkın olabilmeli, ve devamlı misafir olmamasını isteyebilmelisin.

Annene karışma diyenler evliyse tam olarak aynı şey olmasa da eşlerinin her haftasonu misafir kabul ettiğini, zaten haftaiçi çalıştıkları için hiç dinlenemedikleri gibi haftasonu da doğru düzgün kafa dinleyemediklerini bir düşünsün, biraz empati yapmayı denesin bence
illede siz haklı değilsiniz. siz öyle düşünüyosanız bende böyle düşünüyorum. eleştiriye açık ve düşüncelere saygılı olun.

illede siz haklı değilsiniz. siz öyle düşünüyosanız bende böyle düşünüyorum. eleştiriye açık ve düşüncelere saygılı olun.

Estağfurullah lütfen yanlış anlamayın ben haklıyım diye demedim kesinlikle, sadece empati yaparsak diye düşündüm evde tek başına yaşanmıyorsa, evdeki diğer insanların da düşünceleri dikkate alınmalı diye düşünüyorum.

Bbahsettiğim gibi devamlı arkadaşlarını onlar yoksa ailesini eve toplayan bir eşi olan bir arkadaşım olduğu için bu konuyu bildiğim için böyle bir örnek verdim, arkadaşım devamlı bunlara hizmet etmek zorunda kalıyor, kendi evinde bile haftasonları kaçacak yer arıyor çoğu zaman.

sen haklısın. ev ortak yaşam alanınız kararlar ortak olmalı. annen söyleyemiyosa sen söyle zaten yaşın gayet büyük. bir haftada onlara gitsin annen şakaya vurarak defalarca söyle bunu mesela onların yanında anlayana kadar bu konuyla alakalı şakaya vurarak söyle. skkılsınlar. kafalarını şişir. konularına atla rahatsız et tvnın sesini ac vs vs vs. dediğim gibi bu durum karşındaki tiplerin arsızlık seviyesine göre değişir.

Estağfurullah lütfen yanlış anlamayın ben haklıyım diye demedim kesinlikle, sadece empati yaparsak diye düşündüm evde tek başına yaşanmıyorsa, evdeki diğer insanların da düşünceleri dikkate alınmalı diye düşünüyorum.

Bbahsettiğim gibi devamlı arkadaşlarını onlar yoksa ailesini eve toplayan bir eşi olan bir arkadaşım olduğu için bu konuyu bildiğim için böyle bir örnek verdim, arkadaşım devamlı bunlara hizmet etmek zorunda kalıyor, kendi evinde bile haftasonları kaçacak yer arıyor çoğu zaman.
çok kibar insansınız gerçekten çok teşekkür ederim. arkadaşınızın eşide ayıp ediyomuş o kadarda olmaz

bir de en nefret ettiğim şey kapıya gelince arayan misafir? bu nasıl bir terbiyesizliktir ya. açmayın kapıyı bu durumda bir daha arayıp gelmeyi öğrensinler.

Bi komusumuz vardi. Surekli bize gelirdi. Bende cocugum o zamanlar beni odaya almazlardi tek basimada sıkılırdım. Anneme soylerdim gelmesin diye ama annem hayir diyemezdi. Kadinda surekli benden kahve isterdi. Bigun kahvenin icine salca, karabiber, kirmizi toz biber, kimyon, limon, tuz koymustum. Kahveyi icti, ayni zamanda annemde icti. Kadin surekli tadi tuhaf degil mi diyodu neyse gittikten sonra anneme itiraf ettim. Kadin o gunden sonra gelmedi bize :D

valla annenin arkadaşları her hafta size geldiği için sende sinirlenmekte haklısın canım ama annene kızmak yerine bu konuyu konuşun annenin arkadaşları her hafta sonu geleceğine haftada 1 kere gelsin ;)
veya şöyle bişey yapsın annen ve arkadaşları,sürekli size geleceklerine dışarıda buluşsunlar en azından sende rahat edersin :)

Bencede haklısın tam bir düşüncesizlik yaptıkları her hafta sonu aynı kişileri ağırlamak insanı sıkar

İnsan dinlenmek farklı bişeyler yapmak ister annenle konuş her hafta sonu misafir istemiyorum evimde huzur bulmak istiyorum diye konuşun

Odanı evin yap böyle durumlarda. Çalışıyormuşsun da, al bir televizyon, koy odana. Sonra isterlerse 5 saat otursunlar :)

Mutlu olmak basit aslında, annene de hak ver, baban da yokmuş, kadın tek başına belli ki çevresine tutunmuş. Haftada 1-2 akşam onun da hakkı sosyalleşmek.

Back
X