Sürekli Olarak Geçmişi Düşünmek

Bende düşünürdüm üzülürdüm sonra bunun hiçbir faydası olmadığını anladım hatta bazı hatalarin yaşımdan kaynaklandığını anladım tecrübesizlik cahillik herturlu hatayı yaptırıyor şimdi hastayım ne tuhaf geçmişi değil geleceği düşünüyorum insan sağlığini kaybetmeden kendi degerini bilmiyor

Bı yöntem var komiklestirme deniyor . Geçmişte ki travmatik durumları yeniden canlandırıp mizahsen bı bakış açısıyla yeniden yorumluyorsun . Bı nevi kendinle dalga geçiyorsun :) Olayları süsle. Bilinçaltı bilinç gibi zamana endeksli değil. Zaman kavramı tek . Hatıralarını yeniden kodlayabilirsin. Biraz zaman alır defalarca dene kapat gözlerini tekrar yaşa. Defalarca canın yanacagina üzerine git ve gerçekten derin bı nefes alıp düşünceler toz olana kadar dene. Ben çook faydasini gördüm.

O bende de vardı ve evliliğimizin neredeyse ilk 2 yılını zehir etmiştim eşime. Sürekli geçmişi hatırlayıp irdeleyip sinir krizleri geçiriyodum, depresyona girdiğimi düşündü eşim hatta ben bi ara saçlarımı kazıttım o dönemde ve o krizler daha da arttı. Eşim tedavi görmemi istiyodu ben hep erteledim çünkü bi süre sonra geçiyodu. Şimdi kızım var ve onla ilgileniyorum, daha çok dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla vakit geçiyorum şimdi aklıma bile gelmiyor tamamen iyileştim. Gelse bile beni asla üzmüyor.

Merhaba. Aranızda sürekli geçmişi düşünen var mı? Yaklaşık 2 senedir her gün geçmişte yaşadığım olayları, başarısızlıkları düşünüp kendime eziyet ediyorum. Nasıl kurtulabilirim?
Bende de aynı durum var.Başarisiz ilişkilerim özellikle.Ne yapsam daha iyi olurdu gibi düşünceler.Kendini bir amaca adamak lazım bu şart ben bir ara sınava calisiyordum gerisini getirmedim siz benim gibi olmayın.En güzel intikam iyi yaşamaktır.

aynı durum bende de var sürekli geçmişte aldıgım yanlış kararlar yüzünden anı yaşayamıyorum
sürekli hayal kuruyorum şöyle karar verseydim şu şekilde yaşardım vs diye ve onun senaryosunu yazıyorum kafamda
hayal ederken çok mutluyum fakat sahte mutluluk oldugunun da farkındayım
nasıl atlatırım psikologa gitsem neyi nasıl anlatacagım bilmiyorum

Back
X