Sürekli ölümü düşünüyorum

aslında eşimle aramız iyi,nankörlük yaptığımı düşünüyorum bazen. beni kırmaz incitmez ne dersem alır yapar.haftasonları araba sürdürmeye götürür.şimdi ehliyetede yazdırdı.ama bana yetmiyor. ben kabıma sığamıyorum.bebeğimle çok iyi vakit geçiriyoruz ama o uyuyunca kocamda işe gidince başlıyorum ölümü düşünmeye.bana ölüm haberi vermeyin diyorum.daha biraz önce bir tanıdığımın ölüm haberini aldım.38 yaşında adam,abdest alıyor namaz kılmak için. aradan zaman geçiyor karısı içeri giriyor.ne görsün adam yerde.ya bu kadar yakın aslında ölüm hepimize.düşünmemek için çok zorluyorum kendimi

ve sen böyle br mutsuzluk ortamında negatif enerjinle bir çocuk büyütüyorsun..

o çocuğun halini düşünemiyorum..çok yazık...

o çocuğunda psikolojisini bozmadan sen kendi psikolojini düzeltsen çok iyi olur...doktora git

lütfen bilmeden konuşuyorsunuz. ben bu ruh halimi kimseye yansıtmıyorum.o yüzden buraya üye oldum ve içimi döküyorum. sadece yalnız kaldığım zamanlar böyleyim. sonuçta çocuğumu benden daha fazla düşünemezsiniz.anneannesi teyzeleri amcaları ben babası vs. müthiş bir ilgi içnde büyüyor oğlum. ne oğlum ne kocam hiçbiri birgün suratımı asık görmezler.eşim ölüm korkumu azçok biliyor ama bu denli değil tabi ki. bilseydi zaten psikoloğa götürürdü. dediğim gibi kimseye anlatamadığımdan burdayım. sonuçta kasvetli bir konu ölüm kimsenin moralini bozmak istemem

herkes birgün ölecek...niye korkuyorsunuz..bugünü yaşayın ölümü düşünerek yaşamak allahı da kızdırır..öleceğimizi bilerek yaşayalım ama hep düşünerek değil..

herkes birgün ölecek...niye korkuyorsunuz..bugünü yaşayın ölümü düşünerek yaşamak allahı da kızdırır..öleceğimizi bilerek yaşayalım ama hep düşünerek değil..
kendi ölümümden çok başkasının ölümünü görmek istemiyorum. dediğim gibi babamı kaybettim. ve çevremde sevdiğim çok kişi var. birdaha yaşarsam bu duyguyu yıkılırım. ölümde doğum kadar hak tabi ki.... ama ben böyle diyip boşveremiyorum ne yazık ki...

umarım allah birgün gerçek bir dert verip işte o zaman sıkıntı yapmayı üzülmeyi göstermez...insanlar evlatlarını kaybediyor bir hiç uğruan ama hayat devam ediyor..sevgiler

umarım allah birgün gerçek bir dert verip işte o zaman sıkıntı yapmayı üzülmeyi göstermez...insanlar evlatlarını kaybediyor bir hiç uğruan ama hayat devam ediyor..sevgiler
amin... hepsini görüyorum haberlerde.ve inanın her haberden sonra empati yapıyorum hepsine teker teker üzülüyorum. belki annelik duygusudur bu bilmiyorum. çünkü yeni anne oldum, önceleri bu kadar korkum yoktu. daha doğrusu hamileyken başladı ve arttı giderek... sevgiler...

Hergün ölümü hatirlayan bir insan hayati daha güzel ve doya doya yasamaya calisir arkadasim...

Aslinda ne mutlu sana....inan bazi insanlar hic ölmeyecekmisim gibi yasiyor...kendilerini o kadar önemsiyorlarki, sanki dünya onlarin etrafinda dönüyormus gibi.....:hulya:

Hergünümüzü son günümüz gibi yasamamiz lazim....hergün sevdiklerimize onlari ne kadar cok sevdigmizi söylememiz lazim, cünkü Yaradan ne kadar vade bicti bilmiyoruz....

Hepimizin gidecegi yer orasi, er yada gec....Tatli hayatin en aci gercegi ölüm derim hep....ama gerck iste...korkunun ecele faydasi yok...

Bunlari düsünüp olumsuz negatif olacagina aksina positif ve olumlu olmaya calis, oglunla esinle güzel vakit gecir, onlari sevdigni söyle, kendini kötü düsüncelerden arindir.....ölümü hatirla ama ölümden korkma....
Neticede hepimiz yine orada bulusmayacakmiyiz....??a.s

iste arkadasimizin korktugu seylerde böyle seyler. Kendine degil sevdiklerini birsey olmasindan korkuyor. Sen böyle söyleyerek onu rahatlatmiyorsun daha cok endisilendiriyorsun.

iyide insanların evlatları doğuda dağlarda askerlik yapıyorlar o insanlar nasıl uyku uyuyor sizin haberiniz var mı???
arkadaşın korkması için bi sebep yok onu diorm bende daha nasıl rahatlatayım burada onu hiçbirmiz rahatlatamayız ancak doktor yardım eder çünkü bi arkadaşında dediği gibi lohusalık depresyonundan çıkamamış arkadaş...

Yahu ne kadar faydasız bi yorum bu ! Dağlarda askerlik yapanların uykusuyla ne alakası var bu sorunun. ılla ki buraya yazan insanın derdini başka bi dertle kıyaslayıp, bak aslında sen senin derdin de bişey değil, kendi kendine kuruyorsun mesajı vermeyi bırakın ! klava: Arkadaşın korkması için bi sebep yokmuş.Yok ya? Sen biliyosun herhalde onun derdini, onun babasını kaybettiğinde yaşadıklarını yanında yaşadın herhalde sen de . Korkman için bi sebep yokmuş bak arkadaşım, bu arkadaş gitmiş, gezmiş, gelmiş, o kadar acıtmıyomuş! :mymeka:

Gülsüm Sultan'a katılıyorum, bu mutlu olman da gereken bi durum. Ölüm hiç aklına gelmediği için kendi hırsında boğulan nice insan var şu dünyada. Ama işte senin durumun bu korkunun haddinden fazla olması.Aslında bu korkuyu güzel yönlendirme imkanın olsa, namaz kıldığından bahsetmişsin, bu ve başka ibadetlerinin içeriğini de zenginleştirmene, etrafına iyilik yapmana, ölümü hatırlayıp her bulduğun fırsatta öbür taraf için güzel şeyler biriktirmene vesile olabilse süper olur.Ölümü hatırlamak benim içinse çok önde gelen bi insan seçme kriteridir, sık hatırlamayanların ahlaki ve psikolojik olgunluktan biraz yoksun olduğunu düşünmüşümdür hep.

Son düzenleme:
bana ne kadar güzel bir moral verdiğini anlatamam canım. çooook teşekkür edrim. aslında bu bir takıntı değilde avantajdır benim için. mesela yalan söyleyemiyorum ölümü düşündüğümden,gıybet etmiyorum,kalp kırmıyorum geçici bir dünya olduğu için. babamın ölümü musibet gibi gelmişti bana ama bakıyorumda bin nasihat vermiş babam ölürken bile.çok yakınını kaybetmek uzak bir akrabanı kaybetmeye benzemiyor.... aslında Rabbim biz kullarına en hayırlısını eyliyor,ama biz görmekten yoksunuz. beni siz uyandırdınız. artık bu düşünceyi hayatımda dezavantaj olarak görmeyeceğim,Allah'ın bana lütfu olarak göreceğim. bakış açımı değiştirdiğiniz için tekrar tkrar teşekkür ederim kardeşim...

Rica ederim, ne demek :kedi: Çok güzel teşekkür etmişsiniz, ekran karşısında resmen gözlerim doldu. Faydalı olabildiğim için inanılmaz mutlu oldum, bugunumun geri kalanını mutlu ve huzurlu geçirmemi sağlayacak teşekkürünüz için ben de size teşekkür ederim. Allah'a emanet olun. Hoşçakalın.

kelimeleriniz çok sert biraz daha düzgün şekilde ifadeler kullansanız çok iyi olurdu bence karsındakı psikopat bir anne değil nasrettin hocanın bir lafı vardır eşekten düşen gelsin yanıma dermiş.burdakı arkadaşımız derdini anlatmıs ve sen çocuğuna yazık diyosun psikolojını düzelt bilmem ney.uslubuyla canım bir psikiyatriye gitsen cocuğununda yetişmesinde daha iyi olur desen bence arkadaşımız senin ne demek işstediğini daha iyi anlayacaktır

bu yazınıza gülüyorum sadece çok sert kelimeler kullanıyosun dağdakı askerle bu arkadaşla ne alaka aanlayamadım.sen psikiyatrimisinki logusalık depresyonu teşhisini koymusun.yazdığın kelimeler okadar sertkı yazını anlamakta zorlanıyorum konuyuda saptırma lütfen

Başak 17 ;

Mesajınızın üzerinden 6 sene geçmiş belki okursunuz diye fikrimi yazacagim ...
Sıkıntılarınızı anlatip fikrini almak istediğiniz insan kitlesi çok önemli . Çünkü kişiler nasıl bir inanca , nasıl bir dünya algısına sahiplerse , nasıl bir hayat yaşıyorlarsa veya hayal ediyorlarsa , Fikirleride , bakış açılarıda ancak o ölçüde olucaktır .O yüzden sorduğunuz kitleden aldığınız psikoloğa git vb ... sığ fikirler sizi şaşırtmasın !...
...

Yaşadıgınız duygular bence büyük bir nimet . Çünkü bu tarz duygular , insanın kalbini yumuşamasına , Hayatı ve kendini sorgulamasına , Günah işleri terketmesine Maddeden uzaklaşıp maneviyata , mana alemine yönelmesine vesile oluyorlar. Artık Madde nin insana huzur vermediğini anlıyorsun . Diyorsun ki benim kalbimin gönlümün aradığı şey bu değil .

Bir imtihanda olduğunu , yaptığın herseyin an be an kaydedildiğini , herşeyin tek tek hesabını vereceğini Önünde ölüm gibi , kabir hayatı gibi , Kıyamet gibi çok ağır günlerin olacağını düşünüyorsun . Bakıyorsun ölüm insana heryerden geliyor , Haberler , Etraf ve yakın çevreden duyduğumuz türlü türlü sebeplerle ölenler , cinayet kurban gidenler ...
İçini umutsuzluk kaplıyor , Korkuyorsun ....

Etrafına bakıyorsun hersey den gafil gaflet içerisinde yaşayan insanlar . Dizilerle , Gıybet dedikoduyla , mal ve mülkle övünmeyle , Hakara kikiri ile ömürlerini tüketen , sanki hiç ölmüyecekmiş gibi yaşayan insanları görüyorsun Kalbini içindekileri kime nasıl anlatırım beni anlarlarmı diyorsun ...

Ben de bu tarz duyguları yaşadım ,uzun zaman etkisinden kurtulamadığım benzeri acı bir haberle .. Benligimi enaniyetimi bir kenara bıraktım . Acziyetimi anladım . Kendimi Allahın emir ve yasaklarına teslim ettim .(inşallah ) İlk sıraya Allah rızasını koymaya calistim . Ölümün bir son olmadığını imanlı öldüğüm takdirde Allahın bana vercegi kuranda vaad ettiği ikramlari düşündüm .

Size Salih özaytürkün Kötülenen Üçlü: Nefis, Akıl ve Ene makalesini okumanızı tavsiye ederim

Allah emanet olun . Rabbim bize iman ile yaşayıp iman ile ölmeyi nasip etsin . Amin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu neden hortlattınız 6 sene geçmiş, yeni konu açanların konuları bunlar yüzünden aşağılara kayıyor

6 yıl önce ki konuyu hortlatmışsnız!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…