• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli para isteyen baba

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.257
20.036
598
Kendi oz babam...ben 8 kardesim 4 yasindayken ayrildilar annemle. Biz anneannemde buyuduk. Maddi manevi yanimizda olmadi yillarca. Annem buyuttu okuttu bizi tek basina calisarak. Evlenmem baba olmam buyuk hataymis diyen, cocuk hic sevmem diyen biriydi babam. Aileden zengin ama icki kumar, bir suru is kurup batirma derken elde avucta ne varsa satti. Su an borc icinde. Gecen yaz rahatsizlandi, iki bobregini de kaybetti. Su an haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Hala kardesimle anlasamazlar hic, sinirlendi mi ozellikle ona agzina geleni soyler. Hic baba sefkati hissettirmemistir. Son yillarda duzeldi aramiz. Her seyin en iyisini bildigini soyler hep, hepimizi elestirir ama kendi elestiriye asla gelemez. Zaten karakterini anlatsam roman olur oyle biri...

Ben okudum meslegimi edindim. Kirada oturuyoruz esimle. Ben evlenirken bes kurus yardımı olmadi. Her seyimi annem yapti. Simdi hasta, sgk prim borcu yuzunden hala emekli olamadi. Uzerinde sirket oldugu ve devretmedigi icin aylik bagkur primi ödeyerek diyalize giriyor. Dogru duzgun bir isi yok su an. Sirket uzerinden eline zaman zaman uc bes bsy geciyor. Onunla da anca doyuyor ve haftanin 3 gunu diyalize giren bobrek hastası biri olmasına rağmen emekli olamadigi icin bagkur primi oduyor. Benden farkli zamanlarda toplamda 7 8 bine yakin borc para aldi. Surekli bagkur borcumu kapatip emeklilik dilekcesi vericem bu son, yok askerlik borclanmasi odicem vs dedi durdu ama sonuc ayni. Daha az once acil 2bin tl yollaman lazim borcum yuzunden diyalize giremiyorum diye aradi. Esim se ben de calisiyorz kenarda 2 kurus paramiz var. Hamileyim bebegimiz icin biriktiriyoruz dunya kadar bankaya kredi borcum, kyk borcum var arti kiradayz. Yani artik ona bes kurus verecek gucum de istegim de kalmadi. Ama sirf hasta oldugu icin kiyamiyorum. Hadi emekli olsun diyorum ama sirketi bi turlu devretmedi, o sgk borclari kapanmadi. Ote yandan beni dul haliyle buyuten okutab adam eden annem daha 5 kurusumu almadi. Almak soyle dursun hala mutfak vs zaman zaman yardim eder. Esim babama verdigim paralarin bir kismindan haberdar. Hasta oldugu icin ses etmiyor ama artik babanin sgk borcu kapanmaz omur billah ona maas bağlayalım diyecek hale geldi.

Bilmiyorum evlat olarak cok mu hayirsizca düşünüyorum. Ama artik dogmamis evladimin rizkini beni yetistirmekte zerre emegi olmayan, ben meslek sahibi olunca beni adam yerine koyan birine vermek de zoruma gidiyor artik...cok cok uzgunum. Paylasmak istedim....

ya şimdi bişey diycem, kırmak istemiyorum ama, eşek olursan semer vuran çok olur derler. adam hep bırakıp gitmiş, hiç bir emeği yok, hem istememiş hem pişman olmamış, hala huzursuzluk yaratıyor. siz de hala sizi sömürmesine izin veriyorsunuz. sebebi ne?

ya şimdi bişey diycem, kırmak istemiyorum ama, eşek olursan semer vuran çok olur derler. adam hep bırakıp gitmiş, hiç bir emeği yok, hem istememiş hem pişman olmamış, hala huzursuzluk yaratıyor. siz de hala sizi sömürmesine izin veriyorsunuz. sebebi ne?
Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...

bağkuru dondursun sizin yada kardeşlerinizin birinin üzerinden sgk kaydı yaptırıp sağlıktan yararlansın

sizin ona en muhtaç olduğunuz zamanda yanınızda olmamış, dışardan bakınca yardım etmezdim diyor insan, ama ah o kan bağı can bağı sanırım elinizi kolunuzu bağlıyor

Ben de bu durumda olsam babamdır diyip vicdan yapardım elimden geleni yapardım çünkü şuan burdan bile üzüldüm. O kötülük yaptı diye sizde kötülük yapcaksınız diye birşey olamaz herkes kendine yakışanı yapar çünkü.

Sgk ya gidip kalan borcu öğrenip kapamaya çalışırdım ben. Eline direk para vermektense.

Görüşmenize bile şaşırdım. O size babalık yapmamış ki siz evlatlık yapasiniz. Bence böyle yaparak o adama değil kendi eşinize ve doğmamış çocuğunuza haksızlık yapıyorsunuz? Yazık değil mi onların rızkını asla hak etmeyen birine veriyorsunuz? Yani baba diyebiliyorsaniz hala helal olsun size.

bağkuru dondursun sizin yada kardeşlerinizin birinin üzerinden sgk kaydı yaptırıp sağlıktan yararlansın
Bunu ilk hasta oldugunda teklif ettim ama şirketi kapatmaya yanasmadi hic. Baska turlu para kazanamazmis. Sonunda sirketi devretmeye ikna oldu. Bu kez de ticaret odası borcu noter masrafi bir suru sey saydi. Hep bu son olacak diye para gonderdim ama bitmedi bitmedi...

Vermem de görüşmem de. Görüşmüyorum ztn, en son ne zmn görüştüm bilmiyorum, hapse düşmüş vasilik davası açılmış 40 günlük evliyken mutlululugumu bozmayı becerdi, davayı reddettim. Can güvenliğim yok, ne vasiliği dedim.
Sizin görüşme sebebinizi anlamadım
Çok istiyosanız annenize yardım edin
Yok derseniz karnınızdakine yazık
Benden başka çoğu kişi yaşamadan verme diyecek, ben yaşayıp verme diyorum.

sizin ona en muhtaç olduğunuz zamanda yanınızda olmamış, dışardan bakınca yardım etmezdim diyor insan, ama ah o kan bağı can bağı sanırım elinizi kolunuzu bağlıyor
Aynen oyle...buyurken yanimizda olmadi evet ama son zamanlarda aramiz duzeldi. Gorusmeye basladik. Her gun aradi sordu. Anneme gore benle arayi iyi tutmak istemesi işine yaradigim icin ama ben beni aslinda sevdiğine inanmak istiyorum galiba...

skg borcu nekadar?
Bence borcu kapatin- diyalize giremezse ölür. gerekirse altin vs. satin ama ödeyin sgk borcunu. cocugunuzun sadakasi olsun.
eger inancliysaniz zaten vermemek olmaz. cocugumun rizski demeyin lütfen. bebeginizin rizski dedesinin böbrek iflasindan ölmesi olamaz.
esinizide ayni sekilde söyleyin. ne oldum degil ne olucam demeli. belki birgün onun babasida ayni durumu düser

Sonuçta babanız böyle bir durumda yalnız bırakmakta olmaz.Diğer kardeşlerinizin durumu nasıl? Birazda onlar yardım etse.

Cogu kisi verme demis ama diyalize giremezse yasayamaz. Zaten son zamanlarda kalp ekg si de kotu cikti. Eko cekilecek. Daha 56 yasinda. Kotu yasam tarzi, cok içki icmesi sebep oldu buyuk ihtimalle evet her seyi kendi yapti ama lanet olsun o zamaninda bize bakmadi simdi ne yaparsa yapsın diyemiyorum iste. Onu olume terk etmek olur bu cunku bankalarin kara listesinde. Baska da kimseden para isteyecek durumu yok herkese karsi kredisini doldurdu...

Ne babası ya... Sperm donörü denir böylelerine. Dağıtacak çok paranız varsa, bir hayır kurumuna verin, en azından sevaba girersiniz. Eşinizden gizli kapaklı iş yapmayın, değmeyecek bir adam için yuvanızın huzuru bozulur sonra. Bırakın ne hali varsa görsün, bunca yıl çocuklarım aç mı tok mu düşünmemiş adamda hiç utanma yokmuş ki gelmiş para istiyor. Lütfen o kadar saf olmayın, kendinizi kullandırtmayın. Çocuğunuz da olacakmış, çocuğunuzun geleceğini, babanızın sorumsuz geçmişi yüzünden zora sokmayın.

Aynı benim babam (!) Hasta değil benimki ama olsa da vicdan yapmam. Ölse üzülmem o derece. Sen içinden geldiği şekilde davranıyorsun. Bu aptallık değil vicdan.

Kendi oz babam...ben 8 kardesim 4 yasindayken ayrildilar annemle. Biz anneannemde buyuduk. Maddi manevi yanimizda olmadi yillarca. Annem buyuttu okuttu bizi tek basina calisarak. Evlenmem baba olmam buyuk hataymis diyen, cocuk hic sevmem diyen biriydi babam. Aileden zengin ama icki kumar, bir suru is kurup batirma derken elde avucta ne varsa satti. Su an borc icinde. Gecen yaz rahatsizlandi, iki bobregini de kaybetti. Su an haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Hala kardesimle anlasamazlar hic, sinirlendi mi ozellikle ona agzina geleni soyler. Hic baba sefkati hissettirmemistir. Son yillarda duzeldi aramiz. Her seyin en iyisini bildigini soyler hep, hepimizi elestirir ama kendi elestiriye asla gelemez. Zaten karakterini anlatsam roman olur oyle biri...

Ben okudum meslegimi edindim. Kirada oturuyoruz esimle. Ben evlenirken bes kurus yardımı olmadi. Her seyimi annem yapti. Simdi hasta, sgk prim borcu yuzunden hala emekli olamadi. Uzerinde sirket oldugu ve devretmedigi icin aylik bagkur primi ödeyerek diyalize giriyor. Dogru duzgun bir isi yok su an. Sirket uzerinden eline zaman zaman uc bes bsy geciyor. Onunla da anca doyuyor ve haftanin 3 gunu diyalize giren bobrek hastası biri olmasına rağmen emekli olamadigi icin bagkur primi oduyor. Benden farkli zamanlarda toplamda 7 8 bine yakin borc para aldi. Surekli bagkur borcumu kapatip emeklilik dilekcesi vericem bu son, yok askerlik borclanmasi odicem vs dedi durdu ama sonuc ayni. Daha az once acil 2bin tl yollaman lazim borcum yuzunden diyalize giremiyorum diye aradi. Esim se ben de calisiyorz kenarda 2 kurus paramiz var. Hamileyim bebegimiz icin biriktiriyoruz dunya kadar bankaya kredi borcum, kyk borcum var arti kiradayz. Yani artik ona bes kurus verecek gucum de istegim de kalmadi. Ama sirf hasta oldugu icin kiyamiyorum. Hadi emekli olsun diyorum ama sirketi bi turlu devretmedi, o sgk borclari kapanmadi. Ote yandan beni dul haliyle buyuten okutab adam eden annem daha 5 kurusumu almadi. Almak soyle dursun hala mutfak vs zaman zaman yardim eder. Esim babama verdigim paralarin bir kismindan haberdar. Hasta oldugu icin ses etmiyor ama artik babanin sgk borcu kapanmaz omur billah ona maas bağlayalım diyecek hale geldi.

Bilmiyorum evlat olarak cok mu hayirsizca düşünüyorum. Ama artik dogmamis evladimin rizkini beni yetistirmekte zerre emegi olmayan, ben meslek sahibi olunca beni adam yerine koyan birine vermek de zoruma gidiyor artik...cok cok uzgunum. Paylasmak istedim....
Benim de vicdanım ağır basardı galiba sizin gibi:cry: bilemedim ne denir böyle bir durumda. Rabbim kolaylık versin refaha çıkın inş. En kısa zamanda

Back
X