Sürekli "Senin Kardeşin Yok Anlamazsın" Denmesi

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Bu durum çok canımı sıkmaya başladı arkadaşlar. Belki garip gelecek size ama bilmiyorum. Ailenin tek çocuğuyum. Geçen pek aramın olmadığı kuzenimle kardeşlikle ilgili konu açıldığı sırada bana dönüp " İşte o öyle olmuyor kardeşin olmadığı için bilmiyorsun " dedi. Bunu 1-2 kişiden daha duydum çevremde.

Normalde 10 sene önce annem hamile kaldı fakat 3. Ayında düşük yaptı. O sıra o kadar sevinmiştim ki kardesım olacagına hayal kırıklıgı oldu benim için çok üzülmüştüm annem de öyle. Zaten hayati risk oldugu için daha hamile kalmaması gerekıyordu bir daha da denemediler.

O sebeple böyle kardes konusu açılınca özellikle de tek çocuk olduğumu duydukları sırada çevremden " İlerde yalnız kalcaksın kardeş sana dost olurdu " gibisinden cins cins laflar duyuyorum. ( sanki her kardeş dost oluyormuş gibi )

Ciddi ciddi bu duruma çok sinir olmaya aynı zamanda üzülmeye başladım. Bana kardes kaybımı hatırlatıyor. Özellikle sen anlamazsın senin kardesin yok lafını duydugum zaman ters tepki veriyorum artık. Burda dökmek istedim içimi.

Özellikle abimin olmasını isterdim böyle birbirlerine çok bağlı abi kız kardes gordüğüm zaman imreniyorum.

Özellikle abimin olmasını isterdim böyle birbirlerine çok bağlı abi kız kardes gordüğüm zaman imreniyorum.

Kesinlikle aynısını düşünüyorum ben de çok isterdim :)
Ama sonra bir de işin diğer rengi geliyor aklıma, kardeşlerine hayatı zindan eden bir sürü abi-abla-kardeş de var. Belki de öyle olacaktık.
Ayrıca yalnızlığın vermiş olduğu gücü sürekli hissederim ben, annem de babam da aşırı derecede kardeşli bireyler :) Özellikle annem yalnız başına hareket etmeyi sevmez pek, bu halleri görünce iyi ki tek çocuğum diyorum.

Kk kardeşin var :))

Evet :) Lina ayrıca sen muhteşem bir detaysın pozitif enerji saçıyorsun her yere bunu da her yerde belirteceğim Konu sahibinden özür diliyorum.
Öperim :))
Konu sahibi kızmaz bize
Kız kardeş candır
Bazen hisler kan bağını geçer
Konu sahibi senide kardeş edinirim :)
Çokta severim
Düzenli kan bağışı yaparsan daha çok severim :))

Benimde kızkardeşim yok, abimin eşinin 2 bacısı var Sağolsun sürekli beni kıskandırmak için bacılarım bacılarım der durur, takmamaya çalışıyorum ama içten içe üzülüyorum. Fakat yapabileceğim hiç bişey yok , hatta bazen keşke babamın bi yerlerden gayrımeşru bi Kızı çıksa diye dua ettiğim olmuştur :) . Eğer hala bekarsan dilerim görümcesiz yere düşerşin

İtiraf etmesi zor ama bazen ben de onu istiyorum biliyomusun :) benden saklamıs olsalar da bir yerden kardesim çıksa diye ne gülünç bir durum

İnsanlar sürekli konuşur. Mesela benim 10 yaş küçük erkek kardeşim var geçenlerde birisi "ama kız kardeş başkadır" gibi bir şey dedi. Kız kardeşim olsa bu sefer abla abi başkadır derlerdi. Herkesi memnun etmek için sonsuz sayıda çocuk yapmamız lazım sanırım. O zaman da çok kalabalık olmamızın lafını ederlerdi

Ee yapiver 1 tane diyeceksin. Olmuyor iste diyemiyorsun. Sen onlar kadar nezaketsiz, kaba olamiyorsun

biz kardeşimle hiç anlaşamıyoruz ,çok paracı ve nankör yarın başım sıkışsa derde düşsem yanımda bir omuz yok yani
bence var olup olmayanlar da ayrı acı insanda
neyin varsa var değerini bil boşver
hayat arkadaşı değil her kardeş

Üzülme, kanlı bıçaklı olan bir yığın kardeş var bu hayatta. Önemli olan kan bağı değil zaten, kalp bağı. Kalben sevdiğin, güvendiğin 1 tek kişi varsa hayatında, o da kardeşindir
aynen kardeşimden yakın kızkardeşim dediğim can dostum var şükür
illa kan bağı lazım değil
zaten kan bağın olunca kafalar uyuşmuyorsa btti yani o bağ da kurulmuyor her nedense
o yüzden en önemlisi kan bağı değil de kalp-gönül bağımız olan kardeşim dediğimiz insanların olması sanırım:)

Ben de tek çocuğum. Konuda yazdığın herseyi ben de hissediyorum. Ben de hep abim olsun isterdim . Kardeş olmak nasıl bir şey bilmemek beni düşündüğümde çok üzüyor . Boşluk hissediyorum kardeş olmak deyince . Kardeşi olup da tekme tokat kavga eden, birbirlerinin açığını annelerine babalarına ispikleyen insanları gördükçe ağzım açık kaliyor, çok kızıyorum

bende tek cocugum bence kardes sart degıl hiçte istemedim , şu var kuzenler olarak yakındık çok bir arada büyüdük onlar belkide o açığı kapattı ama artık büyüüdk herkes ayrı şehirlerde ayrı düzenlerde yasıyor yanı ister istemez koptuk heleki kendi çocuğum olduktan sonra ona yoğunlaştım , ailemle aynı evde yaşamaya başladık kızıma bakıyorlar resmen 18 yaş altı günlerime döndüm bende her kardeş kardeş olamıyor , istensede her an yanında olamıyor, düğün cenaze vs günlerde insan belki arar ama ben onuda aramıyorum insan kendine yetebildikten sonra gerisi boş...
zaten kısmette varsa ılerde evlenırsın eşin çocuğun olur seninde bir ailen olur kimseye ihtiyaç duymazsın, duydugun anda da ilk ihtiyacın anne babana olacak emin olabilirsin..

İnsanların kardeşleri ile ilgili konularına yorum yapıyosanız siz anlayamadığınız için onlara saçma geliyordur yorumun. Sende yorum yapma ilgilenme anlatırlarsa ben anlamıyorum ya hani dersin.
Tabiki kardeş iyidir ama burda neler okuduk herzaman iyi olmayabiliyolar. Bu da kader. Takma insanların dediklerini.

Benim de bir erkek kardeşim var.. Çocukluk döneminde de hiç anlaşamazdık.. Düşman çocukları gibiydik.. Kardeşlik namına da hiçbir paylaşımımız yoktu. Evlendim, farklı bir şehire yerleştim.. İyice koptuk. Ararım, telefonlarıma çıkmaz. Ailemi ziyarete giderim, bana ve eşime ' hoşgeldin ' demez.. Odasından çıkmaz ve benimle muhattap olmaz.. Yani kardeşim var, ama yok..
Sen hiç o kuzenlerine takılma. Yok kardeşin yokmuş da, anlamazmışsın da. Hele bir miras, para işi olsun.. O kardeşler nasıl birbirlerine düşman kesiliyorlar..
Kardeşlikmiş, dostlukmuş bu devir de çok arabesk kaldı.. Tek gerçek, menfaatler ve para...

İlerde yalnız kalırsın vs diye hadsizce yapılan yorumları doğru bulmuyorum ama tek çocukların ben de kardeş meselelerini çok idrak edebileceğini düşünmüyorum. Bunda üzülecek bir şey yok, buna neden kafayı taktınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…