Sürekli serzeniş dinlemek

Valla gerçekten çok sinirlendim .Diğer samimi olmadığim iki hadsize cevabını verip defettim ama bu 13 yıllık arkadaşım kardeşim diyebileceğim birisiydi ya o kadar saskinim ki
Sanırım o kişiyi bir miktar idare etmeniz lazım. Dilerseniz mesaj atın. "Sanırım kötü günler geçiriyorsun. Bilmiyordum. Benim için de pek iyi sayılmaz. Oğlum hastaydı . Hastanede yatıyorduk. Yeni taburcu olduk. Biraz gerginim. Bana ihtiyaç duymuş olman beni sevindirdi. Ama bugünlük beni affet. Biraz kendimi düze çıkarayim.Sonra konuşalım"

Ama ben onun yaşadığı şeyi biliyomusum ya 1 ay önce izmirdeydim 1 günümü onunla geçirdim geçti artık bu konuyu kapatalım dedi ee 5 ay geçmiş neden deseyim ben derdini sürekli ....
Evet herkesin derdi kendine ağır ama ben kimseye böyle afra tqfra yapmıyorum .Aklına gelirse arar ,aklıma gelirse ararım mqntigim bu
13 yıl az değil ya hiçmi tanımıyor seni bu arkadaş , huyunu suyunu bilmesi lazım .

Ben bu yuzden insanlara pek yaklasamiyorum. Yaklasinca da hemen devamli bir mesajlasma arama sorma durumu olsun oluyor, yapmayinca soguk yapiyorlar. Ben ugrasmiyorum.

En guzeli eşimin arkadaslari, onlar da +10 senedir tanişiklar ve hic konuşmadan aradan 1 ay gecse bile içlerinden biri aradigi an sanki hep gorusuyorlar gibi konusmaya baslarlar, arada hep beraber bulusuruz iyi vakit gecirirz, keyfine bakariz kimse kimseyi sacma salak dertleriyle darlamaz kafa dagitmaya bir araya gelinir veya konusulur. Eger yapilabilecek seyler varsa yardimlasilir o kadar. Kimsenin abidik gubudik laf soktugunu gormedim. Ama kadin arkadasliklarinda bu olayi saglamak cok daha zor.
Ya aynı şeyi o diğer iki kadın hayırsız yazdığında sordum .Bunların eşleri sana bir kez batmana gittin bizi aramadın hayırsız filan dediler mi diye?
Erkekler öyle bir laf etmez umursamayiz yani aramış qramamis lazım olunca ,aklımıza gelince ararız birbirimizi ama sizde bu var mâlesef hemen bir ima başlıyor dedi .
Cidden öyle yani ben aşırı samimiyeti sevmiyorum yani bir durum yoksa hergun aramam sıkılırim ya

Bazı insanlar var böyle. Sabah işi gücü yok eline alıyor telefonu. Rehberi baştan sona arıyor msj atıyor. Aynı msjı 50 kişiye atanı gördüm. Bendede vardı öyle bir arkadaş yol verdim gitti.
Evet o konuda oyle.Universitede de öyleydi .Mesela o donem sevgilisi vardı kavga Edip ayriksinlqr aynı mesajı toplu olarak atardı tüm araodaslarina" bugün çok moralsizim x le ayrıldık "
Ben mesela o dediğim 2-3 kişiyle bunu paylaşırım ancak .
Ama ne bileyim beni hiç mi tanımamış bilmiyorum

Sanırım o kişiyi bir miktar idare etmeniz lazım. Dilerseniz mesaj atın. "Sanırım kötü günler geçiriyorsun. Bilmiyordum. Benim için de pek iyi sayılmaz. Oğlum hastaydı . Hastanede yatıyorduk. Yeni taburcu olduk. Biraz gerginim. Bana ihtiyaç duymuş olman beni sevindirdi. Ama bugünlük beni affet. Biraz kendimi düze çıkarayim.Sonra konuşalım"
Yani evet bendeki değeri çok fazla dediğim gibi maalesef kardeslerimden daha çok yanımda oldu .Ama kırıldım yani annesinin dibinde tek başına işi gücü yerinde şükür .Ben digudayim eşim polis ,calsima saatleri ayrı dert ,tek başımayım herşeyi tek başıma yaoamya çalışıyorum yeri geliyor kimsenin biseyden haberi olmuyor ama milletin lafını da ben yiyorum .O zaman bende bulunduğum durum için herkese saydirayim ne gerek var ki ...Nisan zamanı da uyardım bak kv böyle bı kadın dikkat et sıkıntı olacak biraz daha bekle bisryler otursun diye ama dinlemedi ilk ayrıldığında da tebrik ederim kehanetin gerçek oldu aman kimseye yorum yapma tepetaklak olurlar diye ..yani bunları bile yuttum üzüntülü diye normalde o lafı diyen adama yuttururum onu

Merhabalar ,son bir aydır kafam bir milyon artık tahammulum iyice azaldı ,zaten azdı ...
Şimdi şöyle söyleyeyim çok arkadaşım yoktur ,yani herkesle selqmlqsirim ama herkesle sohbet etmem ,evimi kendimi açmam

.Genellikle herşeyimi paylastigim 2-3 kişi vardır ki kardesimden ötedir en az 7-8yillik üniversiteden arkadaşım bunlar .

Ve oyle mic mic her dk arayıp sormam bir dertleri varsa cozene kadar yanlarında olurum ama normal zamanda bazen 2-3 hafta konusmadigimiz olur .

Bunlardan bir tanesi(13 yıllık arkadaşım) dün gece bana mesaj atmis" uzaklarda kötü günler geçiren bir arkadsin var ama hiç umrunda değil. Görüşmek istemiyor san soyle diye " yani çok sinirlendim ben muneccim değilim nereden bileyim ayrıca sürekli birşeyler paylqsiyo bir gün o partide bir gün bu cafede ne bileyim kötü olduğunu

.Oğlum salgın dan dolayı mikrop kapmış 3gundur hastaneledeyim ondan önce zaten arkadaşın konusuyla uğraştım şiddet olayıyla .Yani ben kimseye afra tafta yapmıyorum insanların bu saçma hallerinden sıkıldım ..

İstanbul'dan eşimin iş arkadasi olması dolayısıyla tanıştığım ve bir kac kez görüştüğüm samimi olmadığını iki kişide aynı mesajları atıyor "Batman'a gittiğinden beri bzii unuttun hayırsız " ya arqkdas ne zaman samimi oldukta benden bekelntiye girdin ben seni kaç kez aradım da şimdi hayirsizim ???

Birde ben bir insan aklıma geldiyse kendim ararım laf sokmak aklıma gelemz ben de mi suç var bu insanlqr mi değişik anlamadim artık ???

Yani ben herkesin derdini hissedebilmek her dk telefonla mileltin gazını almak zorunda mıyım ? Kendi derdimi kimseye yansitmiuorken buna mecbur muyum ?? Pazar gününden beri kaç saat uyudum bilmiyorum oğluma mi üzüleyim ,şiddet gören arkadaşın peşini mi kollaywyaim benden 23 saat uzaktaki arkadaşımın dert içinde olduğunu mi tahmin edeyim ??
Zaten sen araya araya telefonlarımı kilitledin yollarımı aşındırdın diyeydin ya.
Dostun hası ayda görüşmesen yılda görüşmesen aynı samimiyetle seni karşılayandır.Onun dışındakilerle de işim olmaz zaten.

Zaten sen araya araya telefonlarımı kilitledin yollarımı aşındırdın diyeydin ya.
Dostun hası ayda görüşmesen yılda görüşmesen aynı samimiyetle seni karşılayandır.Onun dışındakilerle de işim olmaz zaten.
Normalde böyleydi...bende öyleyim yani bu insan beni 1 sene sonra arasa laf sokmak aklıma gelmez baktım çok aklıma geldi ben ararim yani ne diye coştu bilmiyorum

Hanımefendi siz bunalmışsınız.
Bu şekilde iken ya ömrünüzün sonuna kadar tek kalmayı seçmelisiniz ya da orta karar arkadaşlıklar kurmalısınız.
Ben de siz gibi sürekli görüşmekten hazzetmem. Bu şekilde yol buluyorum.
Samimi olmayacaksam rehberime almıyorum ve telefon numaramı vermıyorum.
Eğer çok asabımı bozuyor ıse acıkca bu kadar konusmak yeterlı dıyorum.
Dürüst olun. ve de sakin olun keza bır gun dosta ıhtıyacınız olabılır.

Hanımefendi siz bunalmışsınız.
Bu şekilde iken ya ömrünüzün sonuna kadar tek kalmayı seçmelisiniz ya da orta karar arkadaşlıklar kurmalısınız.
Ben de siz gibi sürekli görüşmekten hazzetmem. Bu şekilde yol buluyorum.
Samimi olmayacaksam rehberime almıyorum ve telefon numaramı vermıyorum.
Eğer çok asabımı bozuyor ıse acıkca bu kadar konusmak yeterlı dıyorum.
Dürüst olun. ve de sakin olun keza bır gun dosta ıhtıyacınız olabılır.
Yanlış anlattım sanriim biraz yorgun ve uzgunum oğlumun hastalığından dolayı ...yani bu arkadaşım üniv 1.simiftan beri sırdaşım ,kardeşim ,dostum dediğim kişi .Mesafe olarak uzakta olsak her zor animizda telefonla da olsa destek olduk birbirimize .Hersaman ilişkimiz bu şekildeydi yani hergun her dk konusup mesajlasmazdik . ve 13 yıl bu şekildeydi .Dünkü çıkışını gerçekten anlayamadim .
Ha genel olarak ta dedigm gibi hergun hergun görüşmenin samimiyet göstergesi olduğunu düşünmüyorum .
İnanın dürust bir insan olmasam yapmacık yapmacık hergun lak lak yapmak için boş boş konuşurdum .
Dediğiniz gibi biraz sakin olmam gerek belki evet ama şuan ondan kat kat zor günler geçiriyorum ve hiç kimseye cemkirmiyorum sanırım anlayamadigim bu oldu teşekkür ederim :)

Tabiki kendisi de arayabilirdi ama önceki iletişimlerinizi düşünün en çok mesaj atıp arayan taraf kimdi? Arkadaşınızsa artık beklediği ilgiyi göremeyip bunalmış ve isyan etmiş olabilir. Ayrıca dert anlatmak bir iletişim belki sizin de kendinizi açmanızı dertlerinizi anlatmanızı hayatınıza dahil etmenizi bekliyor.

Ben de çok hayırsız biriyim hep arkadaşlarım arar.Buna üzülüyorum ama eğer bir gün trip yersem canlarım sonuna kadar haklı alınmam( hafta bir yazarım yine de)

Tabiki kendisi de arayabilirdi ama önceki iletişimlerinizi düşünün en çok mesaj atıp arayan taraf kimdi? Arkadaşınızsa artık beklediği ilgiyi göremeyip bunalmış ve isyan etmiş olabilir. Ayrıca dert anlatmak bir iletişim belki sizin de kendinizi açmanızı dertlerinizi anlatmanızı hayatınıza dahil etmenizi bekliyor.

Ben de çok hayırsız biriyim hep arkadaşlarım arar.Buna üzülüyorum ama eğer bir gün trip yersem canlarım sonuna kadar haklı alınmam( hafta bir yazarım yine de)
Yok normalde herşeyimi bilir ,bende onun herseyini bilirim pqyoasiriz konuşuruz .Ama bu dönem gerçekten aklıma birisini aramak filan gelmedi birde öyle herşeyi dert edinip anlatmam işin içinden cukamqzsam ,çaresiz kaldiysam qnaltirim ama dedim ya 13 yıldır böyle .Genelde ondaha çok kafasına birşey takar ve ben daha çok onu dinlerim ki bundan şikayetçi değilim asla .O yüzden şaşırdım ve üzüldüm zaten yani bı lafı hakaedecek kadar hayırsız degilim yani bende ona bu lafı diyemem

Kesin ilişkinizi o zaman böyle düşünüyosanız dosta arkadaşa da ihtiyacınız yoktur bence

Kesin ilişkinizi o zaman böyle düşünüyosanız dosta arkadaşa da ihtiyacınız yoktur bence
Neden böyle düşündünüz ? Gerçekten biraz uykusuz ve yorgunum bunu düşündürecek birşey mi yazdım o yüzden soruyorum kendimi düzgün ifade edemedim belkide

Neden böyle düşündünüz ? Gerçekten biraz uykusuz ve yorgunum bunu düşündürecek birşey mi yazdım o yüzden soruyorum kendimi düzgün ifade edemedim belkide

Sosyal ilişkiler karşılıklı yürür.Bazen sevdiklerinizi arkadaşlarınızı zamansız bir sebep olmadan da ararsınız.Ayrıca insan sevdiklerine böyle sitem eder demek ki size değer veriyolar ama siz bu durumdan rahatsız olmuşsunuz.Demek ki karşınızdaki insanlar sizin için çok önemli değil gibi geldi bana, biri bana böyle sitem ettiğinde beni sevdiğini ve önemsediğini düşünüp mutlu oluyorum mesela ama siz baya şikayetçisiniz sanki.

Sosyal ilişkiler karşılıklı yürür.Bazen sevdiklerinizi arkadaşlarınızı zamansız bir sebep olmadan da ararsınız.Ayrıca insan sevdiklerine böyle sitem eder demek ki size değer veriyolar ama siz bu durumdan rahatsız olmuşsunuz.Demek ki karşınızdaki insanlar sizin için çok önemli değil gibi geldi bana, biri bana böyle sitem ettiğinde beni sevdiğini ve önemsediğini düşünüp mutlu oluyorum mesela ama siz baya şikayetçisiniz sanki.
Yoo tabiki sebepsiz de arar sorariz ama yeri gelir ne.bileyim 2 hafta gorusemedigimiz olur .Bunu ne ben nede o.sorun etmezdik yani.lonustugumuzda sanki dün gorusmusuz gibi devam ederdik .Ki ben Bir kaç defa aradim mesgule aldı .vardiyalı bir işte çalıştığı için müsait değil diye düşündüm .Birde kimseyi acmayinca ısrarla aramam uygun oayabilri diye .
Sitem etme sekline uuzldum açıkçası ve hiçbir ters cevap vermedim çünkü gerçekten kardeşten öte benim için .Bilmiyorum belki benim soguklugumdur ama he rgun hergun görüşmek beni boğar .Birseylerin birikmesi daha hoş oluyor .
Diğer bahsettiğim iki kişi gerçekten eş görüşmesi dışında görüşmediğim tipler .Milletin evinin kirini,tozunu vs dedikodusu yapan tipleri sevmem bu ikisi öyleydi .
Ama 13 yıllık arkadaşım dediğim kişi gerçekten çok sevdiğim bir insan ve konuştuğumuz da bu konuyu acmayalim bben unuttum deyip 2-3 ay sonra bu konuya üzüldüğünü vs söyleyip sitem etmesini anlayamadim işte

? Ben burda tek başıma bı ton şeyle uğraşıyorum oğlum kaç gündür hasta ,sürekli hastanedeyim su icemiyo milletin afra tqfrasini çekemiyorum
Ben burda tek başıma bı ton şeyle uğraşıyorum oğlum kaç gündür hasta ,sürekli hastanedeyim su icemiyo milletin afra tqfrasini çekemiyorum
İşte tam da bunları ona söyle.. Bi daha da mesafeni koru.. İnsanlar verdikçe almaya alışmışlar, hiç "sen ne alemdesin" dememeye, bir tek kendilerinin sorunları olduğunu düşünmeye falan.. Ben bu şekilde sürekli ilgi bekleyen ve sitem eden insanlara öyle yapıyorum(dum) Başıma o geldi bu geldi şu geldi keşke bu kadar aramıyo diye dert edineceğine sen bi arasaydın da halimi hatrımı sorsaydın diyorum.. Şimdi herkes artık beni öğrendi biliyolar alacakları cevabı o yüzden en az 10-15 yıldır böyle bi cümle nerdeyse duymuyorum. Tavsiye ederim ;)

Merhabalar ,son bir aydır kafam bir milyon artık tahammulum iyice azaldı ,zaten azdı ...
Şimdi şöyle söyleyeyim çok arkadaşım yoktur ,yani herkesle selqmlqsirim ama herkesle sohbet etmem ,evimi kendimi açmam

.Genellikle herşeyimi paylastigim 2-3 kişi vardır ki kardesimden ötedir en az 7-8yillik üniversiteden arkadaşım bunlar .

Ve oyle mic mic her dk arayıp sormam bir dertleri varsa cozene kadar yanlarında olurum ama normal zamanda bazen 2-3 hafta konusmadigimiz olur .

Bunlardan bir tanesi(13 yıllık arkadaşım) dün gece bana mesaj atmis" uzaklarda kötü günler geçiren bir arkadsin var ama hiç umrunda değil. Görüşmek istemiyor san soyle diye " yani çok sinirlendim ben muneccim değilim nereden bileyim ayrıca sürekli birşeyler paylqsiyo bir gün o partide bir gün bu cafede ne bileyim kötü olduğunu

.Oğlum salgın dan dolayı mikrop kapmış 3gundur hastaneledeyim ondan önce zaten arkadaşın konusuyla uğraştım şiddet olayıyla .Yani ben kimseye afra tafta yapmıyorum insanların bu saçma hallerinden sıkıldım ..

İstanbul'dan eşimin iş arkadasi olması dolayısıyla tanıştığım ve bir kac kez görüştüğüm samimi olmadığını iki kişide aynı mesajları atıyor "Batman'a gittiğinden beri bzii unuttun hayırsız " ya arqkdas ne zaman samimi oldukta benden bekelntiye girdin ben seni kaç kez aradım da şimdi hayirsizim ???

Birde ben bir insan aklıma geldiyse kendim ararım laf sokmak aklıma gelemz ben de mi suç var bu insanlqr mi değişik anlamadim artık ???

Yani ben herkesin derdini hissedebilmek her dk telefonla mileltin gazını almak zorunda mıyım ? Kendi derdimi kimseye yansitmiuorken buna mecbur muyum ?? Pazar gününden beri kaç saat uyudum bilmiyorum oğluma mi üzüleyim ,şiddet gören arkadaşın peşini mi kollaywyaim benden 23 saat uzaktaki arkadaşımın dert içinde olduğunu mi tahmin edeyim ??
Ben de hiç sevmem öyle taşlamaları. Herkesin kendi hayatı oluyor... böyle yapa yapa etrafında insan kalmaz onların. Aramak sormak zorunda değilsiniz onlar sizi arıyor mu? Her şey karşılıklıdır. Hayatta en nefret ettiğim şey. Bunun bi alt versiyonu da siz sormadan sen nasılsın demeyen insanlar. Çok çektim bilirim.........

Back
X