Sürekli siyaset konuşmak

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Öncelikle konum asla siyaset değil lütfen yanlış anlayarak, konuyu başka yerlere çekerek yorum yapmayın.

Babam evimize gelen misafirlere ya da yeni tanıştığı kişilere sürekli siyasetten konuşan ve karşısındakinin fikrini almak için direten bir insan. Yani bunu yaparken ne düşünüyor bilmiyorum ama biz tanıştığımız insanları kendi fikirlerimizle boğarak yetişmedik. Bana her zaman çok itici gelmiştir. Bu babadan nasıl çıktım onu da bilemiyorum ayıptır söylemesi :-) yani şöyle bir durum oluşuyor: karşısındaki insanı bıktırana kadar siyaset konuşuyor, adam belli bir yerden sonra sıkılıyor konu kapansın istiyor, bizimki sanki kendine zararları olmuş gibi konuyu kapatmıyor.

Açıkçası evimize gelen insanların bazen babamı bu yüzden sevmediklerini falan düşünüyorum. Bir an müdahale edesim geliyor o zaman da saygısızlık etmeyeyim diyorum susuyorum ama susmak pek işe yaramayacak artık galiba :KK70: böyle bir babanız varsa siz ne düşünürsünüz ya da susturma tekniğiniz nedir? :olamaz:

Hah bu konu tam benlik.
Kız isteme gecemde iki karşıt görüş olan kp ve babam siyaset yüzünden öyle bir gerildilerki neredeyse kavga çıkacaktı, annem ağlamaya başladı. Ben ise şoka girmiştim :KK57:

Artık bu evde siyaset konusulmuyor diye tablo astım duvara bir süre durdu. Tabi benim üzülmem konunun açılmamak üzere kapanmasına temel olmuştu. İşe yaradı yani :))

Tek ilgi alanı oysa o konudan konusmak isteesi normal. Tabi karşındaki insanı boğacak sıkacak kadar konusması normal değil.. Ne yapılabilir bilmiyoru. Baska ilgi alanı varsa ona konu kaydırılabilir, çay yemek saati sokulabi!ir araya..
Peki siz hiç konustunuz mu babanızla gelenlerin bu konu hakkında sıkıldıklarını, rahatsız olduklarını söyleseniz...
Gerçi yaşı epey ilerlemis insanları değiştirmek, bir sey kabul ettirmek zordur..
Allah sabır versin size ve misafirlerinize...

Hah bu konu tam benlik.
Kız isteme gecemde iki karşıt görüş olan kp ve babam siyaset yüzünden öyle bir gerildilerki neredeyse kavga çıkacaktı, annem ağlamaya başladı. Ben ise şoka girmiştim :KK57:

Artık bu evde siyaset konusulmuyor diye tablo astım duvara bir süre durdu. Tabi benim üzülmem konunun açılmamak üzere kapanmasına temel olmuştu. İşe yaradı yani :))
Yanlış anlamayın ama Allah kimseye bunu yaşatmasın. Görüş adı üstünde görüştür, görecelidir,niye birbirlerine fikir empoze etmeye çalışırlar anlamam.evliliğiniz bu badirelerden sonra güzel gidiyordur umarım, insanların bu konular yüzünden ayrı düşmesi cidden kötü. Benim babam ve amcam malesef bu yüzden uzaklaştılar birbirlerinden. Birde kaç sefer uyardık ikisi de hiçbirimizi dinlemedi. Yani o kadar saçma bir şey ki ben anlam veremiyorum..

Tek ilgi alanı oysa o konudan konusmak isteesi normal. Tabi karşındaki insanı boğacak sıkacak kadar konusması normal değil.. Ne yapılabilir bilmiyoru. Baska ilgi alanı varsa ona konu kaydırılabilir, çay yemek saati sokulabi!ir araya..
Peki siz hiç konustunuz mu babanızla gelenlerin bu konu hakkında sıkıldıklarını, rahatsız olduklarını söyleseniz...
Gerçi yaşı epey ilerlemis insanları değiştirmek, bir sey kabul ettirmek zordur..
Allah sabır versin size ve misafirlerinize...
Babam ve amcam yıllardır bu sebepten soğuklar birbirlerine. İkisini de uyarmamıza rağmen kar etmedi. Yani saçma sapan yere insanları kendilerinden uzaklaştırmak bu yaptıkları. Allahtan araya bir iki bir şey giriyor yine idare ediyoruz da bazen çekilmez bir hal alıyor :)

Ben siyaset,din,futbol ve ırk muhabbetlerinin toplum içinde konuşulmasını hiç sevmem.
Sen x partilisindir,ben y partiliyimdir bu kişileri ve dünya görüşleriyle alakalıdır.Kimse kendi oy kullandığı partiden reklam için para almıyor,yada futbol takımından vs
Misafir gelmeden önce ailece, bu konulardan konuulmamasını,dışardan bakılınca hoş görümediğinden bahsedin.
Babanız diabet ise hiç konuşmayın bu sefer ters tepebilir,kesinlikle daha fazla konuşur

siyaset kadar "bugün var yarın yok" tarzı başka bir konu tanımadım bugüne kadar herhalde. yeni tanıştığınız insanlarla zaten siyasi, dini muhabbetler yapılmaz. siyaset yüzünden kimse kimseyi kırmamalı bence. bugün x partiyi uygun bulup ona oy atarsın, yarın y'yi beğenir ona atarsın. siyasiler kameralar önünde birbirine sataşır, kamera arkasında ahbap olurlar. ben kimsenin kişisel olarak birbirinden nefret ettiğini düşünmüyorum özellikle şu anda devamlı tv'de gördüğümüz parti liderlerini kastediyorum. ama dikkat ettiyseniz eskiden iki zıt siyasi parti lideri bir tv programında bir araya gelip uslu uslu tartışırdı, son zamanlarda gerçekten de hiçbir parti lideri birbiriyle tv'de canlı yayında karşılıklı konuşmuyor, tartışmıyor. devamlı gönderme, devamlı polemik. belki de o liderlerin çıkıp da canlı canlı tv'de birbiriyle atışmıyor olması yüzünden halk da siyaset konusunda birbirine bu kadar düşman kesildi. aslında liderler birbirinden uzaklaştıkça halk arasında da ayrımcılık oluyor. bilmiyorum, özel ilgi alanım değildir siyaset ama çok fazla konuşulması yanlış, bugün onlar gelir başa, yarın bir başkası...

Öncelikle konum asla siyaset değil lütfen yanlış anlayarak, konuyu başka yerlere çekerek yorum yapmayın.

Babam evimize gelen misafirlere ya da yeni tanıştığı kişilere sürekli siyasetten konuşan ve karşısındakinin fikrini almak için direten bir insan. Yani bunu yaparken ne düşünüyor bilmiyorum ama biz tanıştığımız insanları kendi fikirlerimizle boğarak yetişmedik. Bana her zaman çok itici gelmiştir. Bu babadan nasıl çıktım onu da bilemiyorum ayıptır söylemesi :-) yani şöyle bir durum oluşuyor: karşısındaki insanı bıktırana kadar siyaset konuşuyor, adam belli bir yerden sonra sıkılıyor konu kapansın istiyor, bizimki sanki kendine zararları olmuş gibi konuyu kapatmıyor.

Açıkçası evimize gelen insanların bazen babamı bu yüzden sevmediklerini falan düşünüyorum. Bir an müdahale edesim geliyor o zaman da saygısızlık etmeyeyim diyorum susuyorum ama susmak pek işe yaramayacak artık galiba :KK70: böyle bir babanız varsa siz ne düşünürsünüz ya da susturma tekniğiniz nedir? :olamaz:

benim annem de bunu yapıyor maalesef
kaç kere rica ettim, benim arkadaşlarımın yanında yapma dedim
yok, dinlemiyor
susturma tekniğim...YOK

Bizim sınıfta da öyle tipler var onlar yüzünden bir hocanın her dersinde siyaset tartışması çıkıyor ders işlenmiyor bile ben bulaşmak istemediğim için katılmıyorum hoca beni sevmiyor derse katılmıyorum diye :D
Gerçekten siyasetle ilgilenmek bence güzel ama abartısı çekilir gibi değil.Bir fikrin varsa seçim zamanı geldiğinde oyunu kullan geç yani.

Sonuçta bunu yapan babanız. Benim babam yapsa yapmaması konusunda uyaramazdım sanırım. İlgi alanı bu, konuşmak istediği konu bu sonuçta nasıl engel olabilirsiniz?

Siyaset, din, spor gibi konuların bir tarafı olmak, desteklemek, savunmak, bunlar için kalp kırmak, tartışma çıkarmak hepsi bana çok saçma geliyor. Böyle konularda fikrimi söyler konuyu kapatırım hemen. Çünkü rahatsız edici.

Siyaseti ele alalım. Bir taraf seçmişsiniz koyu bir savunucusu olmuşsunuz. Karşı tarafa kin kusuyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz tarafınızın siyasetçisi karşı taraf dediğiniz ve her ortamda onu destekleyenlerle tartıştığınız siyasetçiyle can ciğer kuzu sarması olmuş. E değdi mi kırdığın kalplere?

Neyse ki babam eve gelen misafirlerle dönemin popüler dizisinin karakter analizini yapıyor :KK70: Gelen erkek misafirler de başta sanki izlemiyormuş gibi davranıyorlar ama sonra kaptırıp gidiyorlar :KK70:

siyaset zevklidir yaa :) saka bir yana bizde siyasetle icli disli bir aile olarak bizim aksam yemeklerimizde hep siyaset konusulur. Ev oturmalarinda ise hakaret ve kufur edilmedigi surece bence iki kisi farkli gorustee olsa konusulur yani. Babaniz karsidakini ikna edemeyince kavgayami meyilli oluyor ? yoksa birakin konussunlar ne var .

Babamın siyasi görüşünü az çok tahmin ediyorum ancak kime oy verdiğini, hangi partiyi desteklediğini bilmem. Soran misafirlerimize de sandık biliyor kime oy verdiğimi der geçer. Sonuçta ne kada konuşursan konuş karşıt görüşteki bir insanın fikrini değiştiremeyeceksin, ortamı gerdiğin, birbirini kırdığınla kalacaksın. Bence babanıza bunu hatırlatın. Ne dersen de kimsenin görüşü değişmiyor nasıl olaa boşuna bu konuyu açmayalım deyin.

böyle bir babanız varsa siz ne düşünürsünüz ya da susturma tekniğiniz nedir? :olamaz:
aynen öyle bir babam var hatta siyasetten başka tek konu konuşmayan
ben dinlemiyorum kimin başını şişiriyorsa da kendisi söylesin sıkıldım diye banane
vazgeçtim artık kendimi bildim bileli böyle değişmeyecek :kahve:

En iyisi Tv yi evden atın bozun :kahve:yapacak bişey yok gibi
Tv artık masum akıllı telefonlar çıkalı gözlüğü burnunun ortasına indirip internetten haber okuyan babalar dedeler var.
Eskiden gazete okurlardı şimdi herkese maval okuyorlar.

benim babam da böyle
aynen böyle hem de bagıra bagıra hiç çekinmeden konusuyor bu konuyu
yazın yurt dısından teyzemlergelmıstı belkı 10 yıldır gormuyordum onları
annemlerle birlikte bizim eve davet ettim
babam o kadar kendinden geçti ki yan komsuyu arayıp kusura bakmayın babam sıyasetten dolayı sınırkendı sesımız ondan gelıyor demek zorunda kalmı9stım
babamı uyardıgımda ise daha da sinirlenip konusmaya devam etti
kızımın evındeyım , misafiri var
insanları senelerdir ilk defa görüyoruz deyıp de susmadı
evlerıne gittiğimizde hep siyasi kanallar açık cok sıkıcı:(
işsiz gucsuz bır adam da değil ama ben de sinir oluyorum bu duruma

Benimde babamda öyle ve aırf bu yüzden dayımla yıllardır küa asla görüşüp konuşmuyorlar.
Yani görende zannedecek ki biri deaşlı diğeri pyd li :):):)
Saçma geliyor bana bu siyaset mevzusu , sanırım babamdan ötürü tiksindim .... Ama bira akıllandı sanki yaşadığı küslükten sonra , sadece nazının geçebileceği en yakın insanlarla siyaset konusunda görüşüyor artık.
Not: Bizde susturamıyoruz öyle celalleniyoki duymuyo du bile...

Back
X