• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli yanlış yapmaktan yoruldum:(

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
Yeni işime başlayalı 4 buçuk ay oldu.Ve ilk iş deneyimim. Sürekli yanlış yapıyorum işte ve kendime çok sinirleniyorum. Sadece bir gün mükemmel geçirmek istiyorum.
Bir dış ticaret şirketinde çalışıyorum. İki dilim var ve sürekli bu dillerde yazışıyorum. Bildiğim dilleri konuşurken, bildiğim şeyde bile yanlışlar yapıyorum. Bir gramer hatası yapıyorum yada saçma yoldan anlatıyorumya, maili gönderdikten sonra farkediyorum birde sinir oluyorum kendime. Yada yazacağım şeyi vereceğim bilgiyi eksik veriyorum, tam gönderir göndermez farkediyorum. Arkasından düzeltme maili atıyorum yine.. Böyle böyle, çok büyük hatalar olmasada hata yapmak çok zoruma gidiyo. Ben biliyorumya beceriksiz hissediyorum kendimi, pasifleşiyorum.. Akşamları sürekli aklımda geceleri sürekli rüyamda haftasonu huzursuzluğum oluyor iş.. Çok mu takıyorum hep mi oluyor :( bilmiyorum.. Ama kendimi çok kötü hissediyorum.
Mesela bugun salak gibi ' i kindly ask you...' diye cümle kurmam gerekirken ' i wish you...' diye başladım. Ne alaka şimdi hiç bilmiyorum sonradan farkettim. Sinir oldum kendime yine...
Çok bunalıyorum artık...Lütfen tavsiyelerinizi ilk iş deneyimlerinizi anlatır mısınız

Bilmemekten degil pabikten hata yapiyosun bence hata yapmayayim diye kastikca hata yapiyorsun muhtemelen.
Sonucta insaniz robot degil elbette hata olabilir kasma bu kadar

Mail'i atmadan önce yazdığınız metni bir iki kere daha kontrol Edip öyle atın, bunun başka çözümü olamaz... Sakin kalın, acele etmeyin göndereceğiniz yazı bir dakika bekleyebilir, her insan hata yapar ama üst üste olursa can sıkar...

Bence mükemmel olmaya çalıştığınız için hata yapıyorsunuz.
Gelen maillere dikkat edin genelde çok uzun olmayan,basit , net anlatımlar vardır.
Siz de anlatmak istediğinizi pratik kısa cümlelerle anlatın. Süslemeyin.
Daha az hata yaparsınız.
Her yeni işte ilk dönemler böyle durumlar olur.
Kendinize zaman tanıyın. Mükemmel diye bir şey yoktur.
Bir de konsantre olun. Çalışırken dış uyaranlardan uzak durun. TV , radyo, telefon sesi vb.

İlk yıl değil sonradan da yapıyorsun benim gibi :D
Müşteri mail atıyor,garip garip istekleri var.
Onu patrona sormak için yollayacakken ''patron ne diyo bu yeaa'' minvalindeki maili müşteriye yanıtlamıştım :olamaz:
Utancımdan nereye gireceğimi bilememiştim.
Allah'tan sorun olmamıştı

I kindly ask you ile I wish you arasında dağlar kadar fark var yalnız..Bu hataları türkçe yazarken de yapiyormusunuz?Yoksa ingilizce pratik eksiginiz mi var?
Bence acele etmeyin.ne yapacaksanız önce bir deneme metni yazın okuyun kontrol edin ve sonra hata varsa düzeltip sonra yollayın.

Yeni işime başlayalı 4 buçuk ay oldu.Ve ilk iş deneyimim. Sürekli yanlış yapıyorum işte ve kendime çok sinirleniyorum. Sadece bir gün mükemmel geçirmek istiyorum.
Bir dış ticaret şirketinde çalışıyorum. İki dilim var ve sürekli bu dillerde yazışıyorum. Bildiğim dilleri konuşurken, bildiğim şeyde bile yanlışlar yapıyorum. Bir gramer hatası yapıyorum yada saçma yoldan anlatıyorumya, maili gönderdikten sonra farkediyorum birde sinir oluyorum kendime. Yada yazacağım şeyi vereceğim bilgiyi eksik veriyorum, tam gönderir göndermez farkediyorum. Arkasından düzeltme maili atıyorum yine.. Böyle böyle, çok büyük hatalar olmasada hata yapmak çok zoruma gidiyo. Ben biliyorumya beceriksiz hissediyorum kendimi, pasifleşiyorum.. Akşamları sürekli aklımda geceleri sürekli rüyamda haftasonu huzursuzluğum oluyor iş.. Çok mu takıyorum hep mi oluyor :KK43: bilmiyorum.. Ama kendimi çok kötü hissediyorum.
Mesela bugun salak gibi ' i kindly ask you...' diye cümle kurmam gerekirken ' i wish you...' diye başladım. Ne alaka şimdi hiç bilmiyorum sonradan farkettim. Sinir oldum kendime yine...
Çok bunalıyorum artık...Lütfen tavsiyelerinizi ilk iş deneyimlerinizi anlatır mısınız
I wish you fena olmuş:) peki yazar yazmaz hemen mi gönderiyorsun? göndermeden en az 2 kere bakıp kontrol etsen?

Geçer geçer bu da geçer.. ..
Sakin ve dikkatli olun.cok seyapmamak lazim:110:

Back
X