• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli yatılı gelen aile

Arkadaşlar ben evi gezilecek yerlerin merkezinden tuttum bir de büyük ev tuttum. Acaba seneye okula yakın deyip küçük kötü semtte bir eve mi taşınsam ? Ev arkadaşı da alabilirim. Ama biz sana maddi destek veriyoruz .ihtiyacın yok derler. Ben maddi desteklerini istemiyorum huzur istiyorum.

takıntılı kişiler demek ki. sürekli temizlik yapan insanlara ayar oluyorum zaten. bence canları sıkılıyor sana sarıyorlar. kontrol edecek bi şeyler arıyorlar. gelmesinler söyleyin. kanser hastası insan niye her gün ev temizler ki gerek yok. evleri lüksmüş zaten orda kalması daha hayırlı olur. açık açık söyleyin. zorla kapıya dayanacak halleri yok

Sen bizi istemiyorsuna geliyor mesele
evet istemiyorum annem hasta onu görünce çok üzülüyorum sizin eviniz konforlu orda kalsın benim yüzümden düzeniniz bozuluyor bana yardım etmek için buraya geliyorsunuz çok kötü hissediyorum düzeninizi benim için bozmayın diyin ağlayın:d
tatillerimde ben gelicem yanınıza evimi özlüyorum deyin. tatil olunca da 3-5 gün kalın bi bahane bulup dönün

Arkadaşlar anneme meme kanseri teşhisi kondu, şükür başlangıç/orta evre ameliyat ve muhtemelen kemoterapisiz ilaç tedavisiyle devam edecek, sürekli moralini yüksek tutmaya gayret ediyoruz. Hiçbir sorunu olmamasına rağmen köpeğimi bile sahiplendirmek zorunda kaldım.Ama babamla beraber 10 gün kadar bana gelip bende kaldılar ,çıldırmanın eşiğine geldim kaç defa lavaboya gidip sessizce ağladım. Sürekli ama sürekli eleştiri. Anneme göre benim asla özel eşyam yok. Sürekli dolabımı karıştırıyor mesela rastgele bir kıyafetimi alıp bu kirli lekeli deyip yıkıyor. Ve bunu sürekli her gün yapıyor. Özel iç çamaşırlarımı ve geceliklerimi saklamak zorunda kaldım çünkü eleştiriyor. Mesela okuldan gelip oturdum diyelim annem baştan aşağı bakar şuranda şu var der. Sürekli evde anlamsızca defalarca atnı yerler süpürülüp silinir çamaşır suyuyla yıkanır. Babam deseniz o da sürekli açığımı arıyor gibi durduk yere a dediğime b deyip sonra sen inatçısın diyor. Ve evde gerçekten hiç özel alanım yok. Evin içinde şort ve kısa bluz(crop değil beli açılıyor diye) giyemiyorum ayıp diye. İstediğimi yiyemiyorum onlara göre zararlı diye ( çikolata yağlı tuzlu yiyecekler yemekte sorun yok, ama 4 yumurta yemek hasta eder). İstediğim filmi izleyemiyorum. İstediğim saatte gelip gidemiyorum. Okuldan gelip battaniyeyi alıp koltuğa uzanmam bile yasak uyumak dışında asla battaniye kullanamıyorum. İstediğim eşyayı satın alamıyorum. Onlarında beğenmesi lazım. Eskaza duşa gireceğim/dışarı çıkıp geleceğim diyeyim saatler boyunca duşa gir duşa gir ne zaman gireceksin hadi gir de çık, hadi git gel ne zaman gideceksin bak saat geç oldu. Yemin ederim çalışmak daha az yorucu. Bu kadar şeye rağmen annem hasta yaşlı insanlar diye sürekli huylarına gitmeye çalışıyorum bolca gezdirdim ilgilendim. Neyse dün gittiler. Diyorlar ki üç dört gün sonra gene gelip 1 hafta 10 gün duralım diyoruz hem sanada yardım ederiz yemek yaparız dediler yok diyemedim tabi. Ama ben sürekli sürekli artık yapamıyorum. Evi kurarken ihtiyacım acelem olmadığı halde birsürü şey alıp yardım ediyoruz dediler ekstra üzerine de maddi destek oldular istemediğim galde epey masraf yaptılar bir de onun altında eziliyorum. Düşündükçe başıma ağrılar giriyor gelme desem bir türlü gelin desem başka türlü. Ne umutlarla evi tutup yerleştim zehir oldu günlerim. Doğudayken daha huzurluydum

Anneniz hastaymış madem sabredin kalp kırmayın. Yeni bir şehire gelmişsiniz düzeninizi merak ediyor olabilirler şehri merak ediyor olabilirler. Ben de doğuda tayinciyken ailem gelir 1ay kalırdı. Batıda gelmez oldular tam tersi. Normalde hakkınızı savunun altta kalmayın derdim ama kanser işi strese gelmez. Gelmeyin derseniz nasıl anlayacakları muamma. Kafaya takar falan sabredin.

evet istemiyorum annem hasta onu görünce çok üzülüyorum sizin eviniz konforlu orda kalsın benim yüzümden düzeniniz bozuluyor bana yardım etmek için buraya geliyorsunuz çok kötü hissediyorum düzeninizi benim için bozmayın diyin ağlayın:d
tatillerimde ben gelicem yanınıza evimi özlüyorum deyin. tatil olunca da 3-5 gün kalın bi bahane bulup dönün
Demedim mi zannediyorsun biz senin anne babanıza geliyor mesele
Gelmek istedikleri zaman bi bahane bulup erteleyin grip oldum anne sana bulaşmasın tehlikeli vs gibi. Maalesef bazı aileler çok iç içe ve kalmalara da bayılıyorlar muhtemelen evlenseniz de böyle gelecekler.
yok diğer kardeşim evli çağırdıkları halde gitmiyorlar kalmıyorlar. Öbür bekara çok sık giderler ama onun hayatını çok kolaylaştırdıkları için o çok mutlu oluyor

Evet aylarca kalamam artık sizinle, evden çıktım bir kere… aynen bunu söyle
Şu hastalık süreci bi geçsin ameliyat olsun sağsalim konuşayım başka kaçışı yok gibi mesela gelseler hiçbir şeye karışmadan yeseler içseler gezseler ne kadar güzel olurdu bana bir yardım ediyorlarsa üç laf söylüyorlar

Takmayiiin biraz erkek bekarları örnek alın kadın bekar arkadaşlar. Onlara da karışır aileler onlar da eleştirilir ama güler geçer istediğini yapar arandiklari zaman açmaz istedikleri saatte gelir giderler sagirdirlar duymazlar.
Bu taktiği bekar kız arkadaşım yapıyor annesj inanılmaz dominant bir kadın ve birlikte yaşıyorlar annesi arasa açmaz evde de çok takmıyorum diyor 🤣🤣 eleştirilince inadına tersini yapıp kahkaha atıyorum diyor 🤣
Mesela evde bir musluk bozukmuş annesi inatla ısrarla usta çağır diyormuş uzun zamandır cagirmiyirum bir gün ısrarı bırakırsa çağıracağım diyor 🤣

Anne babalara karşı erkek evlatların tavrını çok doğru buluyorum çok takmayacaksın çok konuşmayacaksın anne bagirsin dursun 🤣
Tartışmaya değer bile görmeyin eleştirilince gülün kalkın gidin odanıza 🤣
Zaten eleştirilip durdugunuz ortamda niye oturuyorsunjz ki ısrarla

Takmayiiin biraz erkek bekarları örnek alın kadın bekar arkadaşlar. Onlara da karışır aileler onlar da eleştirilir ama güler geçer istediğini yapar arandiklari zaman açmaz istedikleri saatte gelir giderler sagirdirlar duymazlar.
Bu taktiği bekar kız arkadaşım yapıyor annesj inanılmaz dominant bir kadın ve birlikte yaşıyorlar annesi arasa açmaz evde de çok takmıyorum diyor 🤣🤣 eleştirilince inadına tersini yapıp kahkaha atıyorum diyor 🤣
Mesela evde bir musluk bozukmuş annesi inatla ısrarla usta çağır diyormuş uzun zamandır cagirmiyirum bir gün ısrarı bırakırsa çağıracağım diyor 🤣
Anne babalara karşı erkek evlatların tavrını çok doğru buluyorum çok takmayacaksın çok konuşmayacaksın anne bagirsin dursun 🤣
Ya bizimkilerinki zararsız eleştiri değil ki mesela annem hiç bana sormadan alıp kıyafetimi çöpe atabilir ,babam durdurak bilmeden işinle ilgili bana nasihatlar verebilir bilgimi sınayabilir en sonunda ise sen bilmiyorsuna bağlar mevzuyu. Benzer muhabbeti yaşadım evde bi eşya bozuktu ev sanini yaptıracaktı, bende yaptırmak için onların gitmesini bekliyordum çümkü onda da eleştirecek bir şey bulacaklarına adım gibi emindim. Birsüre oyaladım şu gün bu gün diye, sonra baktım googledan tamirci arıyorlar, ev sahibinin numarasını araştırıyor 🤦🏼‍♀️ yani kendi parasoyla yaptırıp sonra söylenecek bir de

Ya bizimkilerinki zararsız eleştiri değil ki mesela annem hiç bana sormadan alıp kıyafetimi çöpe atabilir ,babam durdurak bilmeden işinle ilgili bana nasihatlar verebilir bilgimi sınayabilir en sonunda ise sen bilmiyorsuna bağlar mevzuyu
Odanizin kapısını kilitleyjn
Babanız nasihate başlayınca ay bir arkadaş arıyor deyip basın gidin
Vallahi benim kuzenleri görseniz erkek kıza ayırmaz teyzemler eleştirir de eleştirir ama erkek kuzenim takmazken kız kuzenim takarak hem kendini yıpratıyor hem tartıştıkça daha da üzerine geliyorlar
Siz hala anlamadınız mı ailelerin çoğu kaostan beslenir kim onlarla daha çok dikkate alır ve insan yerine büyük yerine koyar gerek dinler gerek kavga ederse onun üzerine giderler
Bitki gibi davranın evde erkekler öyle yapıyor

Odanizin kapısını kilitleyjn
Babanız nasihate başlayınca ay bir arkadaş arıyor deyip basın gidin
Vallahi benim kuzenleri görseniz erkek kıza ayırmaz teyzemler eleştirir de eleştirir ama erkek kuzenim takmazken kız kuzenim takarak hem kendini yıpratıyor hem tartıştıkça daha da üzerine geliyorlar
Siz hala anlamadınız mı ailelerin çoğu kaostan beslenir kim onlarla daha çok dikkate alır ve insan yerine büyük yerine koyar gerek dinler gerek kavga ederse onun üzerine giderler
Bitki gibi davranın evde erkekler öyle yapıyor
Doğru diyorsunuz benimde bu hayatta en nefret etriğim şey dırdır etmek ve dinlemek, bütün erkek arkasaşlarım bu huyumu severdi anlayışlısın, dırsırcı değilsin diye. 30 yıldır bu aileyle büyüyünce bağışıklık geliştirmem lazımdı aslında ama tam tersi oldu

Doğru diyorsunuz benimde bu hayatta en nefret etriğim şey dırdır etmek ve dinlemek, bütün erkek arkasaşlarım bu huyumu severdi anlayışlısın, dırsırcı değilsin diye. 30 yıldır bu aileyle büyüyünce bağışıklık geliştirmem lazımdı aslında ama tam tersi oldu
Öfff ben de sevmem ay babanın muhabbeti gözümün önüne geldi de bi daral geldi bana
Çok vakit geçirme onlarla istenmediklerini hissettir bence ne bu böyle canım erken yaştan çökmüşler evinize aç değiller muhtaç değiller gitsinler evlerine

Kendi evleri çok güzel çok rahat lüks bile sayılır. Beni görmek için geliyorlar. Önceden yılda bir ay falan ancak görüşürdük ben doğuda çalışıyordum ,batıya yeni tayin oldum.
Yani keyfi size gelecekler diye kopeginizi mi sahiplendirdiniz. 3 kardessiniz siz degil mi? Sizi secmisler kendilerine bakici anlasilan. Evlenince de durumunuz benzer olacak

Yani keyfi size gelecekler diye kopeginizi mi sahiplendirdiniz. 3 kardessiniz siz degil mi? Sizi secmisler kendilerine bakici anlasilan. Evlenince de durumunuz benzer olacak
Ya köpekten nefret ediyorlardı yedi yıldır hunun mücadelesini verdim köpeği bize tercih ediyorsun oldu hep mesele en son ise annen kanser evcil hayvan olmaz diye diye mecbur kaldım tamam her şey dört dörtlük olsun dedim sonra baktım kansere rağmen sürekli ev işi yapılıyor yani o deterjanlarla sağlıklı insan da hasta olur

Bence bir küçük çaplı sinir krizi geçirin derim.

Back
X