Sürekli Yaygın Ağrılar, Kaygı ve Kısır Döngü: Fibromiyalji mi?

Tanıyı nasıl aldınız bu iltihaplı romatizma gibi bir şey mi benim de ağrılarım var ve kanda crp normalinden yüksek olduğu için romatolojiye gönderdiler kan tahlilleri röntgen emar vs her şey çekildi temiz görünüyor şuanlik gerçi daha gösteremedim.doktora çünkü gitmeden diş ve göz kontrolü de yaptır demişti randevu yok onun haricinde dudagimdan da parça alcakti tükürükle ilgili bir şey galiba ama korktum yaptırmadım sizde de süreç böyle miydi tanıyı alırken ne şikayetleriniz vardı

Evet benzer süreçlerden geçtim. Behçet hastalığı vs gibi şeyleri eleyerek gidiyorlar tükürük onunla mı ilgiliydi tam hatırlayamadım ama rutin bu şekilde.
Ankilozan spondilit iltihaplı romatizma evet. Bende de her şey temiz gözüküyordu o yüzden uzun yıllar sürdü tanı almam. Siz tüm tetkikleri yaptırın bir şekilde elinizde her şey olsun. Sonuç alamazsanız tetkiklerinizle iyi bir romatoloğa gidersiniz muayenehaneye.
İlk teşhisi koyan doktorum Mr a kendi baktı raporundan ziyade. Mr görüntüsünde radyoloji doktorlarının farkedemediği şeyleri görmüştü. Yıllar içinde de görünür hale geldi zaten.
Şu an özel bir doktorun takibindeyim. Yarın kontrolüm var hatta. Bu aralar çok iyi değilim. Ağrılarım zirve yaptı.

Behçet hastalığı vs ne varsa kanda bakıyorlar hatta genetikte fmf için kan da verdim ben tükürük niye hiçbir fikrim yok zaten o gün orucluydum tükürük testi aldı şırıngaya topluyorsunuz şırınga akıttı vs istediğim gibi olmadı yani neyse onu istedi ama onu vermedim ne yapayım mr da da pelvis mr ina bakıyorlar sadece yani benim öyle bu romatizma mıdır bilmem ama feci bir şey hayat kalitesi denen bir şey yok ağrılarla yatıp kalkıyorsun ve daha 24 yaşındayım iki senedir falan böyleyim özellikle solumda var sol göğüs vs ve korkutuyor açıkçası fizik tedavi bana da fibromoyalji dedi ama bu gidişle ne çıkar bilmiyorum

Deneyeceğim bu tavsiyeyi, teşekkür ederim

benim b12 150, dvit 10. Sizin gibi benim de çok düşük, acilen yükseltmemiz lazım

Evet benzer süreçlerden geçtim. Behçet hastalığı vs gibi şeyleri eleyerek gidiyorlar tükürük onunla mı ilgiliydi tam hatırlayamadım ama rutin bu şekilde.
Ankilozan spondilit iltihaplı romatizma evet. Bende de her şey temiz gözüküyordu o yüzden uzun yıllar sürdü tanı almam. Siz tüm tetkikleri yaptırın bir şekilde elinizde her şey olsun. Sonuç alamazsanız tetkiklerinizle iyi bir romatoloğa gidersiniz muayenehaneye.
İlk teşhisi koyan doktorum Mr a kendi baktı raporundan ziyade. Mr görüntüsünde radyoloji doktorlarının farkedemediği şeyleri görmüştü. Yıllar içinde de görünür hale geldi zaten.
Şu an özel bir doktorun takibindeyim. Yarın kontrolüm var hatta. Bu aralar çok iyi değilim. Ağrılarım zirve yaptı.
AS için sakroiliak eklem Mr I çekiliyor. pelvis sanırım daha genel bir çekim tam bilmiyorum ama pelvis o leğen kemiği bölgesinin direkt adı olmalı. Sakroiliak eklem o bölgede bir eklem. As de sakroiliak eklem iltihabı oluyor. Pelvis Mr ında da gözükür diye düşünüyorum. Şu an bir tarafımdan da uydurmuş olabilirim ama bana böyle geldi

Benim sırtım sol kürek kemiğimin altı, kuyruk sokumum ve kasıklarım inanılmaz boyuta ulaştı. Gece hiçbir şekilde uyuyamıyorum. Gündüz ağrım kalmıyordu normalde. Ama ağrılar şiddetlendikçe artık gündüzleri de kolay açılamıyorım. İlaçlarımı düzenleyeceğiz muhtemelen.

Sizinki tam belirti ama benim daha da farklı ayrıca uydurmadiniz o dediğiniz eklem de içinde mr da görünüyor açıklamada yani hakkımızda hayırlısı ama ne olacak bir bilgim de yok

Sizinki tam belirti ama benim daha da farklı ayrıca uydurmadiniz o dediğiniz eklem de içinde mr da görünüyor açıklamada yani hakkımızda hayırlısı ama ne olacak bir bilgim de yok

Evet benim gece tutulması gündüz hareketle azalan ağrı diyince zaten akıllara hep as geliyordu ama crp yüksek değil Mr röntgen temizdi eleniyordu. Hla b27 bakıldınız mı? Benim o pozitif.

Aynı dertlerden muzdaribim. Her gün yorgunum kemiklerim kaslarım ağrıyor bir sürü kan testi verdim kendime göre eksik olduğunu düşündüklerimden takviye aldım ama yok. Başım sürekli ağrıyor mayısta mr var panik ataktan dolayı kapalıya giremiyorum açık MR olacak her gün ağrıyor sol taraf arka kısımda bir yer acıyor ayrıca beynimde tümör mü var diye kafayı yicem. Sırtüstü yatınca nefesim daralıyor kalbimde bir şey mi var diyorum kısır döngüye girdim bir gram huzurum yok

Sağlık anksiyetesi o benimde bir yerim Ağrısa diyorum acaba kanser miyim acaba ne olacak sürekli bir panik hali bir tereddüt geçmiyor da ama komik bu yaşadıklarımız dışardan bakınca ama tabi yaşayınca çok farklı

Sürekli panik atak geçirdiğimi düşünmüyorum çünkü panik atak yani anlık olup sonra geçen bir şey diye biliyorum ama belki de yanlış biliyorumdur
Panik atak sürekli olmaz ama beraberinde anksiyeteyi getirir. Sağlık anksiyetesi yaşıyor gibisiniz. Ben de bunu çektim, hala çekiyorum…

Merhaba, sizin de yaşadığınız şey sağlık anksiyetesi gibi duruyor. Ben bunların üstüne bir de grip oldum, bu sene çok grip oldum diye ben de bişey var anksiyetesi yaşadım. İnanın anlıyorum ama eğer her şeyiniz temizse bence kendinizi korkutmamak için çaba sarf edin. Zaten kötü bir hastalık olsaydı, doktorlar şüphelenirdi. Sonuçta birçok kez doktora gittik değil mi

Bu aynı ben işte..

Bu aynı ben işte..
Arkadaşlar 6 aydır ne yaptıysam düzelemedim antidepresan ve piskolog dahil, şuan 1 haftadır çevredekilerin önerisiyle magnezyum kullanmaya başladım kendimi daha dinç ağrısız sızısız hissediyorum böyle olunca da kötü düşünceler gelmiyor çok şükür lasşarım yumuşadı zihnim daha esnek dinç ve mutluyum elhamdulillah sizlere de tavsiye ederim (reklam olmasın diye marka vermeme gerek yok içeriği sağlam kendini kanıtlamış markalardan alıp deneyebilirsiniz ben bi markanın 30 tabletlik ürününü 400 tl ye aldım fiyatı biraz yüksek ama değer) şimdilik çok iyiyim inşallah bozulmaz böyle devam ederim denemekten zarar gelmez çok şey denedim buna pek ihtimal vermiyodum ama oldu gibi Allahıma bin şükür..

Benim magnezyumuma doktor bakmamıştı ama ben de baktırıp takviye kullanmak istiyorum. Kesinlikle çok etkiliyor diyorlar, b12-d- folik için tekrar ölçtürmeye gideceğim mayıs sonunda o zaman mg değerime de baktıracağım muhakkak

Geçmiş olsun canım.yazdıklarını okudum gerçekten sen çok sitreslisin. Stresini kontrol et.ayrıca minik bir yağ bezesi geldi elime dedin. Benimde boyun kısmında nohut kadar bir sertlik var dı doktora gittim bı sıkıntı yok dedi çok küçük şeyleri hastalıktan saymıyoruz demiş ti yıllar oldu .

Ya nohut kadar bile değil, toplu iğne ucu kadar ama unutunca unutuyorum, hatırlayınca çok kafama takıyorum. Kendime mr çektirdiğimi hatırlatıp sakinleştirmeye çalışıyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…