Sürekli Yaygın Ağrılar, Kaygı ve Kısır Döngü: Fibromiyalji mi?

Geçmedi malesef. cırcır böceği sesi gibi. işitme testine de girdim o da normal. bir ilaç verdi ama yan etkileri sebebiyle çok fazla kullanmadım. emzirirken de kullanabileceğiniz ilaçlar var diye biliyorum.

Merhaba çok çok geçmiş olsun. Umarım daha iyisinizdir. Tüm arkadaşların yazdıklarını okudum. 37 yaşındayım. Bu anksiyete bir travmam sonrasında başladı psikoloğa gittim. Gittiğim süre boyunca kendimi iyi hissediyordum. Bu arada pskiyatri ilaçlarını hiç kullanmadım. Çok ilaç kullanmayan biriyim. Son zamanlarda kullansam mı diye düşünmeye başladım. Her boşlukta zihin durmuyor çünkü. Eskiden anksiyete sadece çarpıntı yapardı sonra göğüs ağrısı yaptı bi ağrıya odaklandığınızda o ağrıyı hissediyorsunuz. Halbuki gidiyorum tahlillerde birşey çıkmıyor. Ve sürekl birşeyim mi var. Ya da şu düşünce oluyor. Bilmiyorum sizlerde oluyor mu bu düşünce şöyle ki çok stresliyim kesin ciddi bir hastalığa yakalanırım die düşünüyorum. Boş yere yiyoruz kendimizi arkadaşlar. Eşim bana takçak bişey arıyorsun sürekli diyor. anı yaşamaya bak diyor. Anı yakalamalıyız biliyorum kolay gelmiyor ama denemeliyiz. Hiç geçmicekmiş gibi düşünmeyin o düşünce de düşürüyor modu. Bana Farket düşün hisset yaşa kitabı iyi gelmişti. Bir de kitap okumak iyi geliyor odağınız değişiyor. Spor da yapmalıyız henüz başlamadım ama iyi geliceği net. Zihnimizi kandırmalıyız. Konuşmayı deneyin. Ben iyiym beni kandırma vücudumda bi rahatsızlık yok. Sosyal medyada sizi rahatsz eden paylaşımlara bakmayın engelleyin.çok vakit geçirmeyin. Ve her hastalıkta internete bakmayın. Bunlar hep insanları kaygılandıran şeyler. Birde akışına bırakın.

Bir de farkettiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak isterim. Sıkıntılı bi olay yaşarken anksiyetem olmuyor. Belirsizlik yaşadığımda oluyor. Ya olursa ya olmassa gibi. Gerçekleşmiş birşeyden dolayı yaşamıyoruz. Ve bu yaşadığımız şey mantıklı birşey değil. Kendimize bunu öğretmeliyiz. Zihnim beni kandırmaya çalışıyor ona izn vermiyorum diycez. Bazı insanların yaşamları enerji veriyor onları dinleyin. Sosyal medya inanılmaz enerji sömürüo az vakit geçiriyorum elbise bakıyorum dekorasyon fkri vs onun dışında vaktimi geçirmiyorum .insana iyi gelen canlı kanlı yanında varlığını hissettiğin insan. Belkide bu kurduğumuz iletişim bize iyi gelecek olan. Ağlayın mesela bol bol iyi geliyor. Bastırdığınız duyguları düşünün. Ben çok baskılanmışm mesela sizler nasıldınz bilmiyorum. İnsan özgür hissetmediği zamanda kötü hissediyor. Ve hepimiz insanız herşey yaşayabiliriz bu hayatta çok normal diyeceğiz. Neden ben bunları yaşıyorum düşğncesnden çıkmalıyız.

Bir de psikologumdan öğrendiğim birşey ne olacaksa korktuğun olmuş gibi düşün ne olabilir yani olacak olana engel olabilr misin. Engel olamayacağın bi durum için belirsiz birşey için şuan sıkıntı yaşıyorsun dedi. Kanser olablrsn dedi bırak zihnini ol bırak öleceksen öl. Olmamış şeyler için yaşadığın bu strese değer mi. Gerçek düşünceyle hayali düşünceyi ayırt etmeliyiz. Kafamızda kurduğumuz ne acaba kansermiuim gerçek ne sonuçlar temiz değilim. Ağrı hissediyorum evet pskosomotik ağrılar die bişey varmış zihnim başka yere odaklandığımda ağrı kayboluyor gerçek değil.

Öncelikle çok teşekkür ederim! Büyük bir motivasyon mesajı oldu benim için. Okumayı çok severim, ayda min. 4-5 kitap okurum. Bahsettiğiniz kitaba başlayacağım hemen. <3

Öyle ağrılar çektim ki Mart ayında… Hepsi bir anda toz bulutu gibi azaldı, şimdi düşününce aklım almıyor

Öyle ağrılar çektim ki Mart ayında… Hepsi bir anda toz bulutu gibi azaldı, şimdi düşününce aklım almıyor
Şimdi iyi misiniz? Ne yaptınız peki? Benimde kalbimde ağrı oluyor. Bişey yok biliyorum ama çocukla çok stresliyim. Stresten olduğunu biliyorum. Yorgunluk uykusuzlkta yapıyor kan değerlerim çok azda olsa oynamış.

Maalesef tam anlamıyla iyi değilim. Mart ayında çok ciddi bir atak yaşadım, sürekli hastanedeydim. Özel hastanelere bir ton para döktüm… Çok şükür bugünüme. Ama hala en ufacık şeyde tetikleniyorum. Panik atağım hat safhasında zaten. Depremle beraber iyice arttı.

Peki Martta ki o ağır süreci nasıl atlattım? Sevdiklerimle bol bol konuşarak. Sevdiğim şeyleri yiyerek. (Çok iştahsızdım, şimdi iştahım çook açıldı.) Ve bol bol yürüyüşler yaparak (Yoga, meditasyon gerçekten iyi geliyor.) Olumsuz her şeyden uzak durmaya çalışın. Olumsuz en küçük haberde bile ya benim başıma da gelirse diye düşünüyoruz içten içe. Ben çoğu sosyal medyayı kullanmayı azalttım :) Size de bunlaeı öneririm.

Çok çok geçmiş olsun. Daha iyi olun olalım inşallah. İlaç kullandınız mı hiç onu merak ettim. Sorun sonuçta tamamen pskolojik Rabbim sağlığımızı bozmasın. Öncelikle şunu söyleyim biz yapı olarak biraz hassas olsak da. Ben bazı büyüklerimi bu konuda örnek almaya çalışıyorum. Hayata nasıl tutunduklarını. Çok derine dalmamak gerekiyor. Hayatın güzelliklerine elimizden geldiğince odaklanıp tat almaya bakmalıyız. Zaman zaman kötü hissetsekde bunun normal olabileceğini düşünmeliyiz. Kötü senaryolar yazmayı bırakırsak rahatlarız. Ayrıca başkalarının yaşadığı olumsuz deneyimleri sanki kendimiz yaşıyormuş gibi üstlenmemeliyiz. Hatta şunu söyleyim bazen karşımızdaki kişiler ne yaşarsa yaşasın ruhsal anlamda bizden daha güçlü yapıda olabilir. Bu yüzden olumsuzluklardan kaçmaya çalışmak değil de bunların yaşamımızda normal ve geçici olduğunu bilmek gerekiyor. Ne kadar kaçarsak o kadar kasarız kendimizi. Olacak olana engel olamayız. Etrafımızı kontrol altında tutamayız. Sende biliyorsun belki bunları ama rahat olmayı öğrenirsek gerçekten iyi oluruz. Herşeyin fazlası zarar tavsiye ettiğim kitabı okuyunca anlıcaksın korku kaygı bu duyguların yaşam mücadelemiz için olması gerekn duygular olduğunu anlayınca. Zihnen bişeyleri anlamdırdığım için çok rahatszlanmıyorum. Ama arada bunalsamda kendimi telkin etmeyi öğrendim. Psokolğum kaygı hepimizde var dedi. Yani gözümüzde hastalıklarımızı öyle büyütüyoruz ki küçültmeyi önemsememeyi öğrennce rahatlıyor insan.

Birde böyle mutluluk serotonin vs veren doğal şeyler var. Bazı ilaçlarda var. onlardan destek alabiliriz. Kedi otu var yan etkisiz bitki kaynatıp içiyorsun. Bi kardiyolog kalp doktoru tavsiye etti bana hatta dedi ki bende stresten uzak olmak için içiyorum dedi elinde o çaydan vardı istediğin zaman içebilirsin dedi.

Merhaba, yaşım çok genç olduğu için nöroloji doktorum önermedi ilaç. Yine istersen düşük dozda yazalım dedi ama istemedim, kendim üstesinden gelmeye çalışmak istediğimi söyledim Evet zorlanıyorum yer yer kıl kökümdeki kırmızlığa kadar düşünüyorum ahahaha ama yine de sonunda kendimi iyi hissedebiliyorum. Hissetmediğimde ağlıyorum, kötü olduğumda iyi olacağım anın hayalini kurarak telkin ediyorum kendimi

Merhaba tavsiye ettiğiniz kitap nedir bende okumak isterim

Merhaba tavsiye ettiğiniz kitap nedir bende okumak isterim
Farket düşün hisset yaşa. Pskolojinin nasıl birşey olduğunu anlatıyor bizim doğal yapımızı. Aslında biliyor musunuz günümüz sistemi bizi rahatszlandırıyor. Eskiler gibi yaşasak inanın çok daha iyi olurduk. İnsan olduğumuzu unutuyoruz. Sosyal medya yüzünden hayal dünyasında yaşayan insanlarla doldu. Birbirinden uzaklaştı herkes. İnsana insan lazım. Doğa lazım hayatla iç içe olmak lazım evlere kapanmadan evde de olsak ailelerimizle güzel vakitler geçirebilmek lazım. Her zaman güzel olmasada inişli çıkışlı olsada birlik olmak lazım. Zaten hayat bu. Biz doğamıza aykırı yaşamın içine girince vücut böyle tepki veriyor.

Yaa hepimiz insanız ya hiç takılma öyle şeylere hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Bu arada seni gerçekten seven sevildiğini hissettiren insanlarla birarada ol. Kimseye çok takılma. Ben bak 37 yaşındayım en zor zamanlarımda anladım kimin beni düşünüp düşünmediğini çok kolay bıraktım bazı insanları uzaklaştım. Tavrımı net şekilde ifade ettim. Yeni dostlar edindim. Bir yerde sana ters gelen birşeyler varsa kibar bir dille kimseyi kırmadan dile getirmekten çekinme. Bana psikoloğum kavga et demişti birileriyle. Tavrını net koymassan anlamıyorlar. Herkes bizi anlamayabilir bunuda beklememek lazım. Çok farkındalığım oldu psikolokta tavsiye ederim. Bana en son grup terapisi tavsiye etti ama gitmek istemedim

O kadar doğru ki Başkalarıyla edemediğimiz kavgaları kendimizle ediyoruz, bu da vücudumuzda ağrılar yapıyor. Bi omuzumuz, bi boynumuz, bi kolumuz… Ah…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…