- 8 Eylül 2018
- 362
- 407
- 103
- 38
- Konu Sahibi Fato_happy
-
Herkese merhaba arkadaşlar
Evsahibim 6 aydır evden çıkmamı istiyodu ve bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum ama corona durumu çıktı ülkemizde birden bire su an biliyorsunuz gündemde 11 aylik bir bebegim var bakkala bile çıkmıyorum ekmegi bile 3 günlük alıyoruz dışarıyla iletisimimiz olmasın diye bugun aradı bu ay daireyi boşaltın diyor ben 1 ay daha zaman verin dedim kabul etmedi bu durumda prosedür nasıl olur ülke bu haldeyken hukuki olanak genede haklımı kontratım dolduğu icin ve ben ek süre talep ediyormuyum lütfen akıl verin
sozlesme bıttıyse sozlesmeyı yenılemek ıstemıyorsa kı dedıgınıze gore onceden sıze cıkın da demıs haberınız de varmıs maalesef yapabılecek bırseyınız kalmıyor
vıcdansızmıs ek sure ıstemenıze bıle hayır demıs yapabılecegınız bırsey kalmıyor
arkadaslar mahkeme kapalı demıste bakkal dukkanı degıl kı adlıyeler :) kapalı falan degıl sadece nobetlese calısıyorlar ama zaten dava acabılecegınız bır durum yok sozlesme bıtmıs ev sahıbı yenılemek ıstemıyor ve ta 6 ay onceden de cıkın dıye haber vermıs.
ancak ılahi adalete havale edebılırsınız bu durumda uzgunumtabı aranızda bır sorun oldu mu neden ısrarla cıkmanızı ıstıyor onu bılmeden yazıyorum bunu eger sızden sıkayetcı degılse ...
hanımefendı dedıgınıze gore ev sahıbı evını aynı kısıye omurluk kıralamıs oluyor olur mu oyle sey hıc :)Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ev sahibi sadece kiracı kirayı ödemiyorsa veya evde kendisi oturacaksa çıkarabilir. Diğer türlü kontrat kendiliğinden her seferinde uzar. İsterse 1 sene önceden çık desin, kanuni bir sebebi yoksa çıkartamaz. Ayrıca bu salgın döneminde zorunlu bir hal var. Her işimizi öteki tarafa havale edeceğimize biraz hakkımızı arasak bu durumlarda olmazdık.
Şu an bence avantajlı olan sizsiniz kanun önündeHerkese merhaba arkadaşlar
Evsahibim 6 aydır evden çıkmamı istiyodu ve bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum ama corona durumu çıktı ülkemizde birden bire su an biliyorsunuz gündemde 11 aylik bir bebegim var bakkala bile çıkmıyorum ekmegi bile 3 günlük alıyoruz dışarıyla iletisimimiz olmasın diye bugun aradı bu ay daireyi boşaltın diyor ben 1 ay daha zaman verin dedim kabul etmedi bu durumda prosedür nasıl olur ülke bu haldeyken hukuki olanak genede haklımı kontratım dolduğu icin ve ben ek süre talep ediyormuyum lütfen akıl verin
Hayır sizin yanlışınız var. O dediğiniz, eğer kira sçzleşmesi dolmamışsa olur. Fakat kontrat dolmuş ev sahibi çıkmasını isteybilir.Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ev sahibi sadece kiracı kirayı ödemiyorsa veya evde kendisi oturacaksa çıkarabilir. Diğer türlü kontrat kendiliğinden her seferinde uzar. İsterse 1 sene önceden çık desin, kanuni bir sebebi yoksa çıkartamaz. Ayrıca bu salgın döneminde zorunlu bir hal var. Her işimizi öteki tarafa havale edeceğimize biraz hakkımızı arasak bu durumlarda olmazdık.
hanımefendı dedıgınıze gore ev sahıbı evını aynı kısıye omurluk kıralamıs oluyor olur mu oyle sey hıc :)
kontrol dolduktan sonra yasal sure var cık dıyebılıyor ama suan ozel durum oldugu ıcın kıracı sure uzatabılır
sozlesme bıtmıs ve sozlesmeyı yenılemıyor ev sahıbı,yanı sozlesmeye tarıh konmus demek kı ve sozlesme tarıhı bıtmıs 6 ay oncesınden de haber vermıs yenılemeyecegını ve cıkın demıs
ev sahıbı evını kıraya verdıgı kısıye 100 sene boyunca kıralamıyorsa sozlesmeyı yenılemıyorsa otomatık devam etmez asıl yanlıs yonlendıren aslında sızsınız :) ustelık dava acılamaz mahkemeler kapalı bıle demıssınız
salgın donemındekı zorunlu hal ıcınde ek sure talep edebılırsınız olaganustu hal var dedım her ısımızı otekı tarafa havale edelım demedım ev sahıbı vıcdansızmıs talep ettıgınız ek sureyı kabul etmedıgı ıcın dedım
ay resmen tekrar tekrar acıklıyorum saka gıbı
Yanlış biliyorsunuz.Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ev sahibi sadece kiracı kirayı ödemiyorsa veya evde kendisi oturacaksa çıkarabilir. Diğer türlü kontrat kendiliğinden her seferinde uzar. İsterse 1 sene önceden çık desin, kanuni bir sebebi yoksa çıkartamaz. Ayrıca bu salgın döneminde zorunlu bir hal var. Her işimizi öteki tarafa havale edeceğimize biraz hakkımızı arasak bu durumlarda olmazdık.
Hayır sizin yanlışınız var. O dediğiniz, eğer kira sçzleşmesi dolmamışsa olur. Fakat kontrat dolmuş ev sahibi çıkmasını isteybilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?