Süresi dolan kontrat,anlayışsız ev sahibi ve kapıdaki korona

Fato_happy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2018
362
407
103
38
Herkese merhaba arkadaşlar
Evsahibim 6 aydır evden çıkmamı istiyodu ve bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum ama corona durumu çıktı ülkemizde birden bire su an biliyorsunuz gündemde 11 aylik bir bebegim var bakkala bile çıkmıyorum ekmegi bile 3 günlük alıyoruz dışarıyla iletisimimiz olmasın diye bugun aradı bu ay daireyi boşaltın diyor ben 1 ay daha zaman verin dedim kabul etmedi bu durumda prosedür nasıl olur ülke bu haldeyken hukuki olanak genede haklımı kontratım dolduğu icin ve ben ek süre talep ediyormuyum lütfen akıl verin

Kanun sizden yana. İçiniz rahat olsun. En az 1 ay beklemesini ya da mahkemeye gitmesini söyleyin. Şu an zaten dava açılamıyor. Açılsa da 1 yıldan az sürmez. O yüzden oturun evinizde.

Şahsen bilmiyorum ama bu şartlarda evden çıkmayın diye her gün uyarılar yapılırken hiç sanmıyorum ki siz de mağdur edilesiniz. Bu özel durum muhakkak göz önünde bulundurulur.işi çok daha ileriye taşısa da,mahkemeye de gitse haksız olmazsınız.muhattap olmamak en iyisi

Cikmayin,isterse mahkemeye gitmedini soyleyin,zaten mahkeme acamaz ,sizi boyle bir durumdayken taciz etmeye devam ederse dava acaginizi soyleyin,

Şu anda evde kalın uyarıları yapılırken ,ne olursa olsun evden çıkaramaz.Siz diyinki evden çıkacağız ama salgın bitince ,biz danistik şu an sizin bizi çıkarmanız suç.Ben bilmiyorum ama akıl mantık çerçevesinde suç olduğunu düşünüyorum.Belki burda bilen birileri vardır

sozlesme bıttıyse sozlesmeyı yenılemek ıstemıyorsa kı dedıgınıze gore onceden sıze cıkın da demıs haberınız de varmıs maalesef yapabılecek bırseyınız kalmıyor
vıcdansızmıs ek sure ıstemenıze bıle hayır demıs yapabılecegınız bırsey kalmıyor

arkadaslar mahkeme kapalı demıste bakkal dukkanı degıl kı adlıyeler :) kapalı falan degıl sadece nobetlese calısıyorlar ama zaten dava acabılecegınız bır durum yok sozlesme bıtmıs ev sahıbı yenılemek ıstemıyor ve ta 6 ay onceden de cıkın dıye haber vermıs.

ancak ılahi adalete havale edebılırsınız bu durumda uzgunum tabı aranızda bır sorun oldu mu neden ısrarla cıkmanızı ıstıyor onu bılmeden yazıyorum bunu eger sızden sıkayetcı degılse ...

bu arada ek sure talep edebılırsınız ev bulamadıysanız sokaga atamaz sonucta aranızda bır anlasma yaparsınız ev bulana kadar yıne odemesını yaparsınız sızde o sırada o bebekle nasıl olacaksa ev arama ısı ev ararsınız
bebeklı oldugunuz ıcın ve salgın oldugu ıcın ek sure hakkınız var olaganustu durum var sonucta

Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ev sahibi sadece kiracı kirayı ödemiyorsa veya evde kendisi oturacaksa çıkarabilir. Diğer türlü kontrat kendiliğinden her seferinde uzar. İsterse 1 sene önceden çık desin, kanuni bir sebebi yoksa çıkartamaz. Ayrıca bu salgın döneminde zorunlu bir hal var. Her işimizi öteki tarafa havale edeceğimize biraz hakkımızı arasak bu durumlarda olmazdık.

hanımefendı dedıgınıze gore ev sahıbı evını aynı kısıye omurluk kıralamıs oluyor olur mu oyle sey hıc :)
kontrol dolduktan sonra yasal sure var cık dıyebılıyor ama suan ozel durum oldugu ıcın kıracı sure uzatabılır

sozlesme bıtmıs ve sozlesmeyı yenılemıyor ev sahıbı,yanı sozlesmeye tarıh konmus demek kı ve sozlesme tarıhı bıtmıs 6 ay oncesınden de haber vermıs yenılemeyecegını ve cıkın demıs
ev sahıbı evını kıraya verdıgı kısıye 100 sene boyunca kıralamıyorsa sozlesmeyı yenılemıyorsa otomatık devam etmez asıl yanlıs yonlendıren aslında sızsınız :) ustelık dava acılamaz mahkemeler kapalı bıle demıssınız

salgın donemındekı zorunlu hal ıcınde ek sure talep edebılırsınız olaganustu hal var dedım her ısımızı otekı tarafa havale edelım demedım ev sahıbı vıcdansızmıs talep ettıgınız ek sureyı kabul etmedıgı ıcın dedım

ay resmen tekrar tekrar acıklıyorum saka gıbı

Şu an bence avantajlı olan sizsiniz kanun önünde

Hayır sizin yanlışınız var. O dediğiniz, eğer kira sçzleşmesi dolmamışsa olur. Fakat kontrat dolmuş ev sahibi çıkmasını isteybilir.

konu sahıbı ev sahıbı sıze ıhtar gondermek zorunda kalacak once...
ama suan mahkemeler adlı vaka dısında davaları erteledıgı ıcın o ıhtar sıze gelemeyecek :) bundan zaman kazanırsınız aslında bu vırus sızın suan sansınıza oldu ıhtar gonderseydı gonderebılseydı teblıgden 30 gun sonra kesın tasınmak zorunda kalacaktınız

Bana inanmıyorsanız açık Borçlar Kanunu’nu bakın 10 yıl boyunca saydığım sebepler harici her şartta kontrat uzar. Benim kaynağım kanun, ya sizinki?

Yanlış biliyorsunuz.
Evet kontrat iptal edilmediği sürece kontrat kendini yeniler. Fakat buradaki sorun, ev sahibi kontrat yenilemek istememiş ve aylar öncesinden kontrat bitiş zamanında çıkmalarını söylemiş. Kontratı yenilememek için illaki geçerli bir sebebi mi olmalı? Ne demek geçerli bir sebep? Adam belki evini boş tutmak istiyor? Bu kimi ne ilgilendirir?Siz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…