- Konu Sahibi Fato_happy
-
zaten bende onu dıyorum suan olaganustu sebepler dolayısıyla konu sahıbı sanslı ev sahıbı ıhtar cekemeyecek bıle o yuzden oturacak kıracı tabıkıMerakımdan soruyorum sözleşmede istisnai durumlar yazmasa bile şuan olağan dönemde değiliz. Kiracıyı mağdur etmemek adına devlet onun tarafında olmaz mı?
ıyıde ev sahıbı degıl 2 hafta onceden ta 6 ay onceden haberını vermıs kıracı bunu kabul etmıs
bu kanun maddesı otomatık sozlesme yenılendıkten sonra kıracıyı cıkaramayacagı yonunde :)
Hanımefendi kanun açık açık şunu yazmış: 10 yıldan önce ev sahibi kontrat bitiminde de olsa kiracıyı çıkaramaz. 6 ay da önceden haber verse 6 yıl da önceden haber verse önemli değil. Bu sözleşmeyi kiracı bozabilir. O da ancak kontrat bitiminde. Çıkmak istemiyorsa çıkmaz.
sımdı mevzu aslında basıtAçıkçası ben böyle bilmiyordum.
Eğer 2 taraf sözleşmeyi yeniden düzenlemek istiyorsa düzenler ve devam eder.
Ama taraflardan biri çıkmak veya çıkarmak istiyorsa sözleşme bitiminde çıkar veya çıkarılır diye biliyordum.
Ha bu durumda zaten ikisi de sözleşmeyi iptal etmiş. Dediğin gibi kiracıda çıkacağım demiş. Bu durumda zaten çıkılmaz ama konu sahibi virüs geçince çıkmak zorunda çünkü o da çıkacağını beyan etmiş. Doğru anladım değil mi?
bakınız paylastıgınız kanun maddesınde ev sahıbı sozlesme bıtımınden 2 hafta oncesınde bıldırımde bulunmazsa otomatık yenılenır dıyor
Evet anladım ben seni.sımdı mevzu aslında basıt
sozlesme sona ermeden otomatık yenılenme olmadan ev sahıbı kıracıyla konusuyor yenılemeyecegım dıye kıracıda bunu kabul edıyor normalde kıracı sozlesme bıttıkten sonra en gec 1 ay ıcınde evı bosaltır cıkar ama bu vırus belası yuzunden ısler karısıyor
suan bu olaganustu sebepten dolayı ev sahıbı zaten ıhtar cekemıyor yanı ısı resmıyete dokemıyor normalde ıhtar cekmesı gerek cunku
bu durumda kıracı suan oturacak hatta ben konu sahıbının yerınde olsam ev sahıbı ıhtar cekene kadar beklerım ıhtarı cekecek teblıg konu sahıbıne ulasacak ondan 30 gun sonra evden cıkması gerekecek
allah bılır noterlık ne zaman ıhtarı pttye gonderır ptt ne zaman acılır da konu sahıbıne ulasır muamma :) yanı suan su durum aslında konu sahıbının avantajına
ha eger sozlesme tarıhı gecmıs olsaydı otomatık yenılenseydı 10 yıl ev sahıbı asla cıkartamaz o dogru
aslında oyle sanıp karıstırdı arkadaslar . ev sahıbının kafasına gore kıracıyı cıkaramadıgı dogru ama bunun sartları var
burda yenılenmemıs bır sozlesme var arkadasların dedıgı o yuzden bunda gecerlı olmuyor
evet maalesef oyleEvet anladım ben seni.
Şuan konu sahibi avantajlı çünkü iş resmiyete dökülemiyor.
Ama şöyle birşey var ki ev sahibi zaten sözleşme bitmeden çıkın demiş, konu sahibi de kabul etmiş. Yani ne olursa aolsun bu virüs muhabbetinden sonra konu sahibi çıkmak zorunda. Burada geçerli bir gerekçe göstermeden çıkaramaz demeleri de yanlış. Ki zaten atılan kanunda da sözleşme bitmeden belli bir süre önceden gerekçe göstermeksizin çıkarılabilir diyor. Yani o süre geçip sözleşme yenilendikten sonra hadi çıkın diyemez bu doğru ancak adam zaten sözleşme yenilemek istemeyip çıkmalarını istemiş.
Bu ne sabır yahu tüm sayfaları okudum zıvanadan çıkmamışsınn iyi.bakınız paylastıgınız kanun maddesınde ev sahıbı sozlesme bıtımınden 2 hafta oncesınde bıldırımde bulunmazsa otomatık yenılenır dıyor
konu sahıbının ev sahıbıyle sozlesmesı yenılenmemıs durumda cunku ev sahıbı bıldırmıs
eger sozlesme yenılenmıs olsaydı 10 yıl cıkaramazdı
bu kadar ev sahıbı kıracısına nasıl ıhtar cekebılıyor sanıyorsunuz
bu arada ben ev sahıbı haklı demıyorum maalesef sozlesme bıtımıne yakın yenılemeyecegını bıldırmıs oldugu ıcın sozlesme yenılenmedıgınden boyle hakkı var dıyorum yoksa ev sahıbı hele kı su durumda yaptıgı tabıkı sacmalık o baska.
bakınız paylastıgınız kanun maddesınde ev sahıbı sozlesme bıtımınden 2 hafta oncesınde bıldırımde bulunmazsa otomatık yenılenır dıyor
konu sahıbının ev sahıbıyle sozlesmesı yenılenmemıs durumda cunku ev sahıbı bıldırmıs
bu arada ben ev sahıbı haklı demıyorum maalesef sozlesme bıtımıne yakın yenılemeyecegını bıldırmıs oldugu ıcın sozlesme yenılenmedıgınden boyle hakkı var dıyorum yoksa ev sahıbı hele kı su durumda yaptıgı tabıkı sacmalık o baska.
Ne diyebilirim ki umarım bu süreçte kimse mağdur olmadan aralarında halledebilirler bu konuyu.evet maalesef oyle
aralarında sozlesme yenılemedıklerı ıcın kiraci da sozlesmeyı yenılemeyecegını kabul etmıs bulundugu ıcın vırusden sonra yıne cıkmak zorunda
gecerlı bır gerekce gostermeden 10 yıldan once cıkaramaz fuze de atsa topta patlatsa cıkaramaz dogru ama dedıgın gıbı kanun maddesının de dedıgı gıbı sozlesme varsa cıkaramaz ortada sozlesme yok burda cunku karsılıklı yenılenmemıs :)
ıste kanun bu dıye gosterdıklerı kanun zaten bızım soyledıgımız sey :)
Bu ne sabır yahu tüm sayfaları okudum zıvanadan çıkmamışsınn iyi.Alnından öpülesi üye.
ınsallahNe diyebilirim ki umarım bu süreçte kimse mağdur olmadan aralarında halledebilirler bu konuyu.
Herkese merhaba arkadaşlar
bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum
Hanımefendi size artık son kez yazıyorum. Sizin dediğiniz gibi bir şey yazmıyor bu maddede. 2 hafta önce haber vermesi gereken kiracı. Lütfen iyice okuyun.
Yok yok gayet anlatıyorsun ama anlamamışlarya cok tatlısın
heralde ben anlatamıyorum dıye dusundum once
aslında keske ben bılmıyor olsaydım keske ben yanlıs yonlendırıyor olsaydım
kıracı ve ev sahıbı karsılıklı sozlesmeyı yenılemedıklerı ıcın maalesef bu durum yasanıyor keske otomatık sozlesme yenılenmıs olsaydı da ev sahıbının hakkı olmasaydı da ben aptal gıbı konusuyor olsaydım razıydım :)
ıste maalesef konu sahıbı actıgı konusunda ev sahıbının yenılemeyecegını kıracı da bunu kabul ettıgını ve suremde yenı doldu demesınden yılının yenı doldugunu anladık ve ona gore yazdık bızdeOlay şu aslında eğer sözleşme bir yılını doldurmadıysa ve bir yıllık sözleşme içindeyken ev sahibi çıkarma ihbarında bulunduysa diğer arkadaşlar haklı. Ama sözleşme bir yıllıksa ve kiracı bir yıldan uzun süredir bu evdeyse bir yıldan sonra sözleşme süresiz uzamış olur ve ev sahibi on yıl boyunca çıkarma ihbarında bulunamaz.
Yine aynı şekilde sözleşme bir yıllıksa ve sözleşmede kiracı şu tarihte evi boşaltacaktır ibaresi yoksa kanun yine kiracıdan yana. Ev sahibi haklı bir gerekçesi olmadan kiracıyı çıkaramaz bu durumda.
Altı ay önce konuşulmuş olması bir şey ifade etmez. Ortada yazılı beyan yoksa ispat edilecek bir şey de yoktur. Bu kadar basit.
hiçbir şey yapamaz hazirana kadar kira ödemeseniz bile çıkaramaz (bu konuda yasak var). mahkemeye vermeye kalksa mayısa kadar mahkemeler kapalı. o yüzden he he diyip geçin (hem kiracı hem kira geliri olan mülk sahibiyim)Herkese merhaba arkadaşlar
Evsahibim 6 aydır evden çıkmamı istiyodu ve bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum ama corona durumu çıktı ülkemizde birden bire su an biliyorsunuz gündemde 11 aylik bir bebegim var bakkala bile çıkmıyorum ekmegi bile 3 günlük alıyoruz dışarıyla iletisimimiz olmasın diye bugun aradı bu ay daireyi boşaltın diyor ben 1 ay daha zaman verin dedim kabul etmedi bu durumda prosedür nasıl olur ülke bu haldeyken hukuki olanak genede haklımı kontratım dolduğu icin ve ben ek süre talep ediyormuyum lütfen akıl verin
canım kirayı ödüyorsa ,mahkemeye vermeye kalksan bile davalar 30 nisana kadar ertelendi. bu salgın durumu mayısta devam ederse süre uzar. Bu durumda nasıl mahkemeye vermeyi düşünüyorsun??Benim kafam karıştı ya.
şimdi kontrat 1 yıllık yapılır genelde.
o 1 yıl dolunca kimse habire yeni kontrat yapmaz.
yılı dolunca yazan artış miktarından kira devam eder. Ama benim bildiğim kontrattaki süre kadar devam eder.
benim evimdeki kiracıyı çıkarmam için illa benim mi o eve geçmem gerek yani? Yoksa 10 yıl ev ona mı kitlendi yani?
kiracım kirasını düzenli ödüyor ama binada yaşam kurallarına uymuyorsa ona da mı bir şey yapılamıyor yani ?
anlamaya çalışıyorum kusura bakmayın. Bilen biri beni aydınlarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?