Süresi dolan kontrat,anlayışsız ev sahibi ve kapıdaki korona

Merakımdan soruyorum sözleşmede istisnai durumlar yazmasa bile şuan olağan dönemde değiliz. Kiracıyı mağdur etmemek adına devlet onun tarafında olmaz mı?
zaten bende onu dıyorum suan olaganustu sebepler dolayısıyla konu sahıbı sanslı ev sahıbı ıhtar cekemeyecek bıle o yuzden oturacak kıracı tabıkı
ama en fazla 1-2 ay zaman kazanabılır bu durumda... ama ev sahıbı 6 ay onceden sozlesme yenılemeyecegını soyledıgı ve kıracı bunu kabul ettıgı ıcın sozlesme yenılenmemıs oluyor ev sahıbıne cık hakkı ordan gelıyor maalesef
yoksa zaten suan ev sahıbı bu durumlar sebebıyle ne ıhtar cekebılır ne kapıya polıs getırebılır 1-2 ay konu sahıbı bu sansını kullanabılecek

ıyıde ev sahıbı degıl 2 hafta onceden ta 6 ay onceden haberını vermıs kıracı bunu kabul etmıs
bu kanun maddesı otomatık sozlesme yenılendıkten sonra kıracıyı cıkaramayacagı yonunde :)

Hanımefendi kanun açık açık şunu yazmış: 10 yıldan önce ev sahibi kontrat bitiminde de olsa kiracıyı çıkaramaz. 6 ay da önceden haber verse 6 yıl da önceden haber verse önemli değil. Bu sözleşmeyi kiracı bozabilir. O da ancak kontrat bitiminde. Çıkmak istemiyorsa çıkmaz.

Kanuna da inanmıyollaaa. Yormayın kendiniz bence

sımdı mevzu aslında basıt
sozlesme sona ermeden otomatık yenılenme olmadan ev sahıbı kıracıyla konusuyor yenılemeyecegım dıye kıracıda bunu kabul edıyor normalde kıracı sozlesme bıttıkten sonra en gec 1 ay ıcınde evı bosaltır cıkar ama bu vırus belası yuzunden ısler karısıyor
suan bu olaganustu sebepten dolayı ev sahıbı zaten ıhtar cekemıyor yanı ısı resmıyete dokemıyor normalde ıhtar cekmesı gerek cunku
bu durumda kıracı suan oturacak hatta ben konu sahıbının yerınde olsam ev sahıbı ıhtar cekene kadar beklerım ıhtarı cekecek teblıg konu sahıbıne ulasacak ondan 30 gun sonra evden cıkması gerekecek
allah bılır noterlık ne zaman ıhtarı pttye gonderır ptt ne zaman acılır da konu sahıbıne ulasır muamma :) yanı suan su durum aslında konu sahıbının avantajına

ha eger sozlesme tarıhı gecmıs olsaydı otomatık yenılenseydı 10 yıl ev sahıbı asla cıkartamaz o dogru
aslında oyle sanıp karıstırdı arkadaslar . ev sahıbının kafasına gore kıracıyı cıkaramadıgı dogru ama bunun sartları var
burda yenılenmemıs bır sozlesme var arkadasların dedıgı o yuzden bunda gecerlı olmuyor

bakınız paylastıgınız kanun maddesınde ev sahıbı sozlesme bıtımınden 2 hafta oncesınde bıldırımde bulunmazsa otomatık yenılenır dıyor
konu sahıbının ev sahıbıyle sozlesmesı yenılenmemıs durumda cunku ev sahıbı bıldırmıs
eger sozlesme yenılenmıs olsaydı 10 yıl cıkaramazdı
bu kadar ev sahıbı kıracısına nasıl ıhtar cekebılıyor sanıyorsunuz
bu arada ben ev sahıbı haklı demıyorum maalesef sozlesme bıtımıne yakın yenılemeyecegını bıldırmıs oldugu ıcın sozlesme yenılenmedıgınden boyle hakkı var dıyorum yoksa ev sahıbı hele kı su durumda yaptıgı tabıkı sacmalık o baska.

Evet anladım ben seni.
Şuan konu sahibi avantajlı çünkü iş resmiyete dökülemiyor.
Ama şöyle birşey var ki ev sahibi zaten sözleşme bitmeden çıkın demiş, konu sahibi de kabul etmiş. Yani ne olursa aolsun bu virüs muhabbetinden sonra konu sahibi çıkmak zorunda.

evet maalesef oyle
aralarında sozlesme yenılemedıklerı ıcın kiraci da sozlesmeyı yenılemeyecegını kabul etmıs bulundugu ıcın vırusden sonra yıne cıkmak zorunda

gecerlı bır gerekce gostermeden 10 yıldan once cıkaramaz fuze de atsa topta patlatsa cıkaramaz dogru ama dedıgın gıbı kanun maddesının de dedıgı gıbı sozlesme varsa cıkaramaz ortada sozlesme yok burda cunku karsılıklı yenılenmemıs :)
ıste kanun bu dıye gosterdıklerı kanun zaten bızım soyledıgımız sey :)

Bu ne sabır yahu tüm sayfaları okudum zıvanadan çıkmamışsınn iyi. Alnından öpülesi üye.

Hanımefendi size artık son kez yazıyorum. Sizin dediğiniz gibi bir şey yazmıyor bu maddede. 2 hafta önce haber vermesi gereken kiracı. Lütfen iyice okuyun.

Hanımefendi son kez yazıyorum. Attığım maddede sizin dediğiniz gibi bir şey geçmiyor. Kanunu doğru okuyamıyorsunuz ne yazık ki. Orda 2 hafta önceden bildirmesi gereken kiracı, ev sahibi değil. Ayrıca 10 yıl mevzusunu da bilmiyordunuz. İlk yorumunuzda ‘o zaman ömür boyu oturur’ vb. laflar etmiştiniz. Ben kanuna dayanarak konuşuyorum. Sizin de elinizde belge varsa ortaya koyabilirsiniz.

Ne diyebilirim ki umarım bu süreçte kimse mağdur olmadan aralarında halledebilirler bu konuyu.

Bu ne sabır yahu tüm sayfaları okudum zıvanadan çıkmamışsınn iyi. Alnından öpülesi üye.
ya cok tatlısın
heralde ben anlatamıyorum dıye dusundum once
aslında keske ben bılmıyor olsaydım keske ben yanlıs yonlendırıyor olsaydım
kıracı ve ev sahıbı karsılıklı sozlesmeyı yenılemedıklerı ıcın maalesef bu durum yasanıyor keske otomatık sozlesme yenılenmıs olsaydı da ev sahıbının hakkı olmasaydı da ben aptal gıbı konusuyor olsaydım razıydım :)

Herkese merhaba arkadaşlar
bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum

Hanımefendi size artık son kez yazıyorum. Sizin dediğiniz gibi bir şey yazmıyor bu maddede. 2 hafta önce haber vermesi gereken kiracı. Lütfen iyice okuyun.

merhaba okuyalım anlayalım dersımıze hosgeldınız ders 1 bakınız kıracı ne demıs kontrant dolunca tasınıcam demıs
karsılıklı sozlesmeyı yenılememısler yanı

ıyı aksamlar :)

Olay şu aslında eğer sözleşme bir yılını doldurmadıysa ve bir yıllık sözleşme içindeyken ev sahibi çıkarma ihbarında bulunduysa diğer arkadaşlar haklı. Ama sözleşme bir yıllıksa ve kiracı bir yıldan uzun süredir bu evdeyse bir yıldan sonra sözleşme süresiz uzamış olur ve ev sahibi on yıl boyunca çıkarma ihbarında bulunamaz.

Yine aynı şekilde sözleşme bir yıllıksa ve sözleşmede kiracı şu tarihte evi boşaltacaktır ibaresi yoksa kanun yine kiracıdan yana. Ev sahibi haklı bir gerekçesi olmadan kiracıyı çıkaramaz bu durumda.

Altı ay önce konuşulmuş olması bir şey ifade etmez. Ortada yazılı beyan yoksa ispat edilecek bir şey de yoktur. Bu kadar basit.

Yok yok gayet anlatıyorsun ama anlamamışlar

ıste maalesef konu sahıbı actıgı konusunda ev sahıbının yenılemeyecegını kıracı da bunu kabul ettıgını ve suremde yenı doldu demesınden yılının yenı doldugunu anladık ve ona gore yazdık bızde
yoksa dedıgınız gıbı kendılerı kendı aralarında yaptıkları sozlesme nedır sozlesmede ne yazıyor kendılıgınden otomatık onaylımıydı bılmıyoruz 10 yıldan once ev sahiplerının kafalarına gore hadı cık kardesım dıyemeyecegını bu ulkede yasayan herkes zaten bılıyor

bu arada sızın sahsınıza hıc bır zaman ters bırsey soylemedıgımı dusunuyorum karsılıklı ortaya yorumlasıyoruz ama bana alındııysanız kusuruma bakmayın demeden gecmek ıstemedım ıcıme sınmedı goz ardı etmıs olmam ya da yorumlarda karsı karsıya gelmemız baska bu baska kocaman ınsanlarız ıletısım kurabılecegımızı dusunuyorum bılmeden kırdımsa ozur dılerım ıyı aksamlar

hiçbir şey yapamaz hazirana kadar kira ödemeseniz bile çıkaramaz (bu konuda yasak var). mahkemeye vermeye kalksa mayısa kadar mahkemeler kapalı. o yüzden he he diyip geçin (hem kiracı hem kira geliri olan mülk sahibiyim)

Benim kafam karıştı ya.
şimdi kontrat 1 yıllık yapılır genelde.
o 1 yıl dolunca kimse habire yeni kontrat yapmaz.
yılı dolunca yazan artış miktarından kira devam eder. Ama benim bildiğim kontrattaki süre kadar devam eder.
benim evimdeki kiracıyı çıkarmam için illa benim mi o eve geçmem gerek yani? Yoksa 10 yıl ev ona mı kitlendi yani?
kiracım kirasını düzenli ödüyor ama binada yaşam kurallarına uymuyorsa ona da mı bir şey yapılamıyor yani ?
anlamaya çalışıyorum kusura bakmayın. Bilen biri beni aydınlarsın

canım kirayı ödüyorsa ,mahkemeye vermeye kalksan bile davalar 30 nisana kadar ertelendi. bu salgın durumu mayısta devam ederse süre uzar. Bu durumda nasıl mahkemeye vermeyi düşünüyorsun??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…