Süresi dolan kontrat,anlayışsız ev sahibi ve kapıdaki korona

Bana inanmıyorsanız açık Borçlar Kanunu’nu bakın 10 yıl boyunca saydığım sebepler harici her şartta kontrat uzar. Benim kaynağım kanun, ya sizinki?
Hanımefendi, anlamıyorsunuz.
Ev sahibi kontrat yenilemek istememiş.. Kontrat bitmeden çıkın dememiş zaten.
Kontrat genelde 1 yıllık yapılır. İptal edilmediği sürece 1 yıl daha uzar. Adam yenilemek istemiyorum çıkmanızı istiyorum demiş. Bu kadar basit.

Bana inanmıyorsanız açık Borçlar Kanunu’nu bakın 10 yıl boyunca saydığım sebepler harici her şartta kontrat uzar. Benim kaynağım kanun, ya sizinki?
senelerce noter katipliği yaptım ev sahipleri adına ihtar çektim eh takdir edersiniz ki biraz anlıyorum
iyi akşamlar

İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz genelde yetersiz hukuki bilginizle. Sözleşmede çıkacağı tarih kesin belli değilse -ki genelde belirtilmez- sözleşme otomatik uzar.

Kontratlar genellikle belirli bir süreliğine yapılır. Süre sona erdiğinde taraflar karşılıklı anlaşmaya vararak yeni bir kontrat yapabilir veya taraflardan herhangi birinin kararıyla taşınmaz boşaltılabilir. Fakat içeriğinde gayrimenkulün teslimine dair bir tarihi belirtilmeyen kontratların süresi dolduğunda; herhangi bir yenileme yapılmazsa, kontrattaki şartlar uygulanmaya devam eder. Bu durumda kontrat, belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür. Kiracı, sözleşmenin feshedilmesine veya yenilenmesine kadar mevcut kontrattaki şartlar altında gayrimenkulü kullanmayı sürdürebilir.

Siz yanlış biliyorsunuz. Kanun belli. Kafanızdan kural koyamazsınız. Bana göre doğru olan bu demekle olmaz. Açın kanuna bakın en iyisi.

Bahsettiginiz kanun iki tarafta kabul ediyorsa sozlesme otomatik uzar der. Bu konuda ev sahibi 6 ay onceden sozlesmeyi uzatmayacagini belirtmis. Ev sahibi ihtarname ceker 30 gun icinde bosaltmak zorunda kalir konu sahibi.

Hayır canım hatalı olan sensin. Diğer arkadaş doğru bilgi veriyor.

Siz yanlış biliyorsunuz. Kanun belli. Kafanızdan kural koyamazsınız. Bana göre doğru olan bu demekle olmaz. Açın kanuna bakın en iyisi.
Tamam atın kanunu, ben bilmiyorum çünkü. İnsanlar evi ömürlük mü kiralıyorlar?

O zaman evleri ömürlük mü kiralamış oluyoruz?
Ev sahibi geçerli bir gerekçe sunmadığı sürece evden çıkmama hakkımız mı var?
ıkı tarafda kabul edıyorsa sozlesme otomatık yenılenıyor
aynen dedıgınız gıbı ev sahıbı sozlesme bıtmeye yakın haber vermıs sozlesmede bıtmıs kıracı cıkıcam da demıs ustelık o yuzden ev sahıbı maalesef kı cık deme hakkı var
hakkı oluyor ama suan zaten cıkaramaz cunku ıhtar cekmesı gerekecek ama pttler bugun ıtıbarıyle kapalı halıyle teblıg olmayacak bu sebeple kıracı su olaganustu durum sebebıyle zaten cıkmayacak aslında bu vırus kıracının sansına olmus yoksa ev sahıbı ıhtar cekebılırdı bu hakka sahıp oluyor

Evet, kanunlar kiracıdan yana.
Yaklasik 4 5 sene once belki daha fazla teyzem ec sahibiyle tartismisti. Sozlesmede devam oyle vitme durumu filan yoktu. Adam ocak ayinin ortasinda eskisehirde teyzemin evinin camlarini sokturdu pimapen taktircam diye. Sonra yaptirmadi. Dusun eskisehirde kisin ortasinda evde pencere yok. Mahkeme filanda hicbisey yapmadi. Adam pimapenci oyaliyor dedi pimapenci mahkemede bilmem neyim yok dedi. Mahkeme 90 gun sure verdi yapilsin diye. Ee penceresiz ev apar topar ciktilar zaten evden. Dava sureci daha birkac ay once bitti ayrica :)
Yok yani oyle bir sey..

Açıkçası ben böyle bilmiyordum.
Eğer 2 taraf sözleşmeyi yeniden düzenlemek istiyorsa düzenler ve devam eder.
Ama taraflardan biri çıkmak veya çıkarmak istiyorsa sözleşme bitiminde çıkar veya çıkarılır diye biliyordum.
Ha bu durumda zaten ikisi de sözleşmeyi iptal etmiş. Dediğin gibi kiracıda çıkacağım demiş. Bu durumda zaten çıkılmaz ama konu sahibi virüs geçince çıkmak zorunda çünkü o da çıkacağını beyan etmiş. Doğru anladım değil mi?

Bahsettiğiniz olayla kanunda yazan durumun alakası yok ama. Ev sahibi bezdirme politikası izlemiş, kanuna dayanarak bir işlem yapmamış.

Konu ile ilgili bilgim yok ama çok vicdansızca ya
Şimdi emlakçı emlakçı dolaşsan nasıl bulcan yeni ev? O eşyaları paketle yeni taşınacağın evde dezenfekte et. Çocuk perişan olacak. İnşallah bi aksilik yaşarda ev sahibin sizde çıkmamış olursunuz. Yani tıkır tıkır kiranı ödüyorsan ortalık sakinleşene kadar otursanız ne var bunda.

aslında goz ardı ettıgım uyesınız ama tamamen tesaduf goz ardı edılmıs mesaja elım degdı gordum mesajınızı madem cevap vereyım

bana mutemadıyen her konuda yok takıntılısın yok yetersızsın dıyerek habıre muhalıf olsanız da kendı yazdıgınız mesajda kendınız cevabı vermıssınız zaten ...

koyu renk yazdıgınız yerı ıyı okuyun kendı yazdıgınızı ıyı okuyun
kontrant genellıkle bır surelıgıne yapılır sure sona erdıgınde karsılıklı anlasılmıssa kontrant devam eder

ev sahıbı anlasamamıs karsılıklı anlasılmamıs yanı :)

sozlesme tarıhı bıtmeye yakın yenılemeyecegını soyleyen onceden haber veren ve sozlesmeyı yenılemeyen ev sahıbıne halıyle ıhtar hakkı dogar .
eger otomatık yenılenmıs olsaydı 10 yıldan once cıkaramazdı o ayrı...
ıyı aksamlar

Merakımdan soruyorum sözleşmede istisnai durumlar yazmasa bile şuan olağan dönemde değiliz. Kiracıyı mağdur etmemek adına devlet onun tarafında olmaz mı?

Ne kadar süredir o evde oturuyorsunuz? Bir yıldan uzun, bir yıldan kısa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…