• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süresiz yoksulluk nafakası

Nafakayla gecinebilcegini mi saniyorsuniz iki cocug 500 tl alanda var Zaten odemeyenlerde var. Kadin dul damgasi yiyor cocuklarina tek maasla nasil bakabilir tek basina yapmadi degil mi ?babada mecbur destek olmak zorunda. Valla ne yapiyorlarsa bazisi hakediyor. Siddet maduru kac erkek duydunuz tek tuk oysa kadinlarda siddet aldatma ,hakaret ,her isi bekleme ve daha nicesi mevcut .Ha sunada karsiyim evet hersyi erkekten beklemeyin en mutlu evlilikler bile garantili degil,kocis bana yapmaz bana bakar zirp pirt simarik dusunceleri sevmiyorum. Okuyun aciktanda olsa mesleginiz is deneyiminiz mutlaka olsun

Maalesef oyle, kendimize disaridan bir goz gibi bakmayi ogrenebilsek keske,oturup analiz edebilsek enine boyuna,manevi olarak bir kar zarar hesabi yapabilsek. Hatalarimizi azaltmis olurduk
dark,
her kadını aynı kefeye koymuyorum, bazısı gerçekten çok çaresiz oluyor, şiddet gören, aldatılan, her türlü istismar gören bazı kadınlar istese de boşanamıyor çünkü adam gözü dönmüş bir cani olabiliyor, yaşanan birçok kadın cinayetlerinin kurbanı hep kocasından ayrılmaya çalışan kadınlar ama bazı kadınlar da var ki çaresizliği kendi üretiyor, işte onlara çok kızıyorum.

Annemin arkadaşının kızı var, severek evlendi, daha ilk çocuk doğmadan adamın kumar düşkünü, evine bakmayan, sorumsuz biri olduğu anlaşıldı ama malum aşk bazılarının gözünü gerçekten kör ediyor, kız bir bebek doğurdu, sonra bir bebek, bir bebek daha oldu mu sana 3 çocuk, biri ilkokul çağında, biri anaokulu yaşında, biri kundakta, adam hala sorumsuz, 2 gün eve geliyorsa 5 gün gelmiyor,beş kuruş para bırakmıyor, ev kira, faturalar, bebelerin masrafları derken hepsini kızın ailesi karşılıyor, şimdi böyle bir adama çocuk yapılır mı, böyle sorumsuz biriyle evli kalınır mı?

Evli kalmaya devam ediyor, çocuklarım var nasıl bırakayım deyip adamın sorumsuzluğuna sinir krizleri geçiriyor, gel de bu kıza kızma.
Biz kadınlar kendimize asla dışarıdan biri gibi bakamayız, hep bir bahanemiz var, aşığım, seviyorum, dövüyor ama özünde iyi biri, çocuklarım babasına düşkün vs vs bazen bazı kadınlar alıştıkları düzenden kopmak istemiyor, düzen bozmak zordur anlıyorum ama evlilik gitmiyorsa kuru tahta da yatarım huzurla yatarım, bir kuru ekmek yerim oh çok şükür başıma kakan yok derim.

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
ben size sonuna kadar katılıyorum..
aldatma şiddet yoksa kadın eşten ötürü işini bırakma eğilimine girmedi ise (ki ben asla eşim istedi diye işimi bırakmam ona da güvenip evde oturup adam parası yemem benim mizacıma ters) nafaka yada tazmınatın lüzumu yok.
çocuk varsa tabiki onun eğitim sağlık giderleri için bir meblağ ödenir ama ondada adamın donuna kadar almanın anlamı yok o çocuk müşterek baba kadar anneninde sorumluluğu var , olay baba parayı versin ben maneviyatı üstlenirim modunda işliyor genelde... ama bu şekilde daha çok eziliyor kadınlar maneviyatı eşit bölüşün para zaten sorun olmaz o zaman halledilir...
ortak alınan mallar içinde kimin daha çok emeği fedakarlığı varsa o mal üstünde onun olsun taraftarıyım...
zaten miras yoluyla gelen tüm haklar şahısların kendilerine aittir , eş hak talep edemez bu konuda...
ben kendi adıma çalışan bir kadınım eşimle sorun yaşasam sadece çocuğum için nafaka alırım onuda çocuğuma harcarım ama kendime bir kuruş istemem ayrılmışım herşey bitmiş ne gerek var sırf bu para durumlarından ayrı yaşayıp ayrlmayan kadınlar bile var etrafımda.....
bunları da erkeğe acıdığımdan falan demiyorum , kadınların kendilerini bu kadar ezik hissetmeleri beni kızdırıyor kendiniz kazanın kendiniz yiyin elin adamına muhtaç olmayın ne evliyken ne bekarken 3 günlük dünya çiğ süt emmiş herkes insan önce kendine bakabilmeli her konuda bence....

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.

Nafaka olayi karmaşık bir konu.
Gecende burda bir konu vardi, kadına verilen nafaka bana baya sacma gelmişdi.

Neyse, haksiz değilsiniz ama nafaka icin bir kadinin boşanacağını sanmıyorum. Boşanma durumunda zaten avulatlar anlaşma hazırlıyor ve sonucda hâkim belirli bir miktar belirliyor. Yurtdışında bir avukat olarak şunu söyleyim: dosya olmadan bir davaya anlamak cok zor. Kişiden kişiye durum değişir.
Unutmayin, kanunlar en az 70 yıllık. 70 yıl önce çalışan kadin filan nadirdi. Yani boşanan kadin acikda kalıyordu.

Merak etmeyin, yakinda Turkiyede kanunlar değişir. Avrupa gibi olur ve nafaka, tazminat olayi ortadan kalkar :) burda cok nadir bir olay.

Sonra kimse ağlamasın ama... burda adam 747482938474792292 değişik insanla karisini aldatır ve tereyagdan kıl ceker gibi boşanır. Tazminat veya nafaka ödemez. Kadin gururlu ama piskolojik ve maddi çökük durumda yaşar

Yaa bu konunun amacını çözen var mı :işsiz:
Ben de anlamadım.Once 600 lira nafaka alan kadın çocuğunun geleceğini düşünsun hepsini birden harcamasin dedi. Sonra aaaa cocuk olunca baska,çocuksuz kadın nafaka almasın dedi. Sonra aaa öyle mi dedim , adam dovmuyorsa nafaka vermesin dedi .En sonunda da böyle adamdan kadin neden çocuk yapmış yapmasaydi bananeye bağladı!!! İyi de sana ne diyoruz zaten .Sen nafaka almazsin olur biter

Cok yakından tanıdıgım arkadaşım nişanda altın falan baya alındı hediyeler ailenin durumu iyi değildi ama oğlumuz için dediler herşeyi yaptılar kız hep hor gördü çocuğu garip bir küçümseme içindeydi. Tayin için nikahta kıyıldı düğün olmadı ama dayanamayacağı noktada cocuk sevgim kalmadı hiç içimde tükettin dedi bitirdi. Peki kız ne yaptı? Altınlar, tazminat yüklü miktar hemde ayrıca birkaç yıl boşanmadı. Ayrıca kızın hiç ihtiyacı yok çalısıyor.

kısmen haklı olabilirsiniz ama altın mevzusu tamamen dinle alakalı kadında kalıyor nafaka mevzusuna gelince bende çocuğu olmayan kadının nafaka almasını anlamlandıramıyorum ama boşanma sebepleri ne işin içinde dayak küfür aldatma varsa donuna kadar alsın hiç sorun değil ama uyduruktan sebeplerle 1 yıl evli kalıp ben istemiyorum beceremedim ayrılalım diyip nafaka istemek saçmalık

bu ülkede kadınların yaşadığı malum. bide erkekler evlenmekten korkuyo yazmis. vah vah ne üzüldüm. bu düşüncedeki erkek evlenmesin zaten. kim nafaka için boşanmış. kim boşanmak için evlenmiş. sanki iş bulmak ülkede çok kolay. sen neden bahsediyorsun.
Bazi erkekler tek kadına bağlı kalmak istemediğinden korkuyor evlilikten daha doğrusu sorumluluktan halbuki tamamen karakterle alakalı
Benim kocam niye korkmadi evlilikten mesela :)

Konu sahibine Belliki evlenmek istemeyisinin bahanesi sunulmuş kendisi de inanmış

300 TL nafaka için bı kadın boşanacak :)

Bız burda dayak yiyen ihanete uğrayan kadına bosan diyoruz bosanmiyor çevre baskısından .... Para için boşanacak :)

yazının sonunu okumadım

ama
kadın boşanmış olduğu için toplumda vebalı görülüyor sanki kendi güle oynaya ayrıldı
2 günde boşanıldıysa muhakkak erkek tarafında kusur vardır
2 günlük evliliği bir genç kız dayak yese bile başka şey anlaşılır diye yine boşanamaz maalesef
kadınların ezildiği batıdan doğuya aşikar iken bu denli yazmanız sizin erkek olduğunuzu düşündürdü bana

doğu da iç anadolu da kadınlar boşandığında eşi eve geldiyse arkadaşını gönderen hemcinsleri tarafından tehlikeli görülen ezilen kadınlar var, doğu da hele boşanmış kadın ile sohbet ettirmeyen insanlar var vebalı sanki kadın
batı da da durum çok farklı değil daha esnek olsa da sayıları az olsa da çok da farklı değil

eşinin ofisinde işbaşı yapan kadının dul olduğunu öğrenince kovan kadın duydum
Dul olduğunu öğrenince eşi duyarsa laf eder diye 1,50 yıldır birlikte çalıştığı yerdeki kadın ile arasına mesafe koyanı duydum geçen kafe de otururken yanındaki pislik herif de ne zararı yararı olur belki diye gülüyordu p.ç, eşim yanlış anlar önceden eve falan da bırakıyordum hiç de demedi boşandım diye ben evlenmemiş sanıyordum ik dan duydum dedi

yazınızı yazarken bunları düşünüp elinizi vicdanınıza koydunuz mu?

2gun evli kalip omur boyu nafaka almakta haktır. 2 gunluk evlilikte zaten anlasmali bosanamazsin, dava cekismeli olur. Yani temel olarak ortada psikolojik ya da fiziksel siddet vardir. Sizde zaten mağduriyet varsa odenebilir demistiniz degil mi?

Ayrica buradan calissin para kazansin demek cok kolay. Toplumsal cinsiyet esitsizligi endeksinde 140 ulke icinde 130.siradayiz. Yani kadinlar erkeklerden daha ucret aliyor, is bulma imkani erkeklere oranla daha cok daha düşük, okul gorme yılı daha dusuk. Adam insaatta calisir, hamallik yapar yine parasini kazanir ama bir kadini insaatta calisirken goremezsin. Feminist olarak bunları burada kucumsediginiz bir cok kadindan daha iyi biliyorsunuzdur, degil mi?

Süresiz nafaka bence de doğru bir şey değil.Bildiğim kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde de yok.Yasa koyucu sınırlar belirlemeli.Kişi adam bile öldürse süresiz hapse atılmıyor, ömür boyu hapis dedikleri bile 25-30 yıl bildiğim kadarıyla. Bu süresizliğin kadının onuruna da yakıştığını düşünmüyorum, yirmi yıl olmuş boşanalı, adam el olmuş gitmiş, hiçbir bağ yok ama bir hafta evli kalındı diye ömür boyu nafaka verilmesi kadının onurunada aykırıdır.Eğer ciddi sıkıntılar yaşanmışsa bu bir haftada tazminat doğru bir karar olur.

Hayır üstelik erkeğin nafaka verecek gücüm yok şerhini koyabilme durumu bile varken nafaka vermeyi kabul ediyorsa
İtiraz eden kadına ne demeli bilemedim

Erkek için caydırıcı bir durumuda var bu yasanın hani evlenir bosanirim elimin kiri zihniyetindeki erkekciklere al sana yasa minvalinde ...

Ülkenin ihtiyacına göre oluşan bir sistemde yasa koyucular bunu hak görmüşse çomak sokmamak gerek

Ki ömür boyu ceza ya çarptırılan suçluların da 30 yıl alması yaşına göre belirleniyor en az 30 yıldan başlar

Nafakayı kadının bir sonraki evliliğine çeyiz gibi gören konu sahibine diyeceğim yol parası veya yemek parası gibi komik bir rakamdan kimse zengin de olmaz fakir de

Bu nafakayi niye surekli kadin taraf olarak dusunuyorsunuz bosanmada kim maddi olarak sikintiya dusecekse kadin yada erkek olabilir nafaka ona baglanir.e bu durumda esitsizlik nerde.
Bende aslında tam bu yönünü dile getirmek istemiştim.Ben eşitliksizlik olarak değil de, insan haklarına aykırı bir durum olarak bakıyorum.Konuyu da erkeğin kadına ödediği süresiz nafaka olarak değil, sadece süresiz nafaka olarak değerlendiriyorum. Son yasayla evet erkekler de kadınlardan nafaka alabiliyorlar yasal olarak, ama hukukçuların da hemfikir olduğu bir durum var uygulamada bu gerçekleşmiyor.Önümüzdeki yıllarda işler eşitlik minvalinde ilerlerse eğer kadında erkeğe nafaka öder duruma gelecek ve bu süresizlik kadının da başını yakabilir.Kim artık yüzünü bile hatırlamadığı kocasına yirmi yıl sonra bile gelirinin bir kısmını göndermek ister ki? Çocuk nafakasının bile belli bir sınırı olduğu şu durumda bana olay gerçekten insan haklarına aykırı geliyor.

Hayır üstelik erkeğin nafaka verecek gücüm yok şerhini koyabilme durumu bile varken nafaka vermeyi kabul ediyorsa
İtiraz eden kadına ne demeli bilemedim

Erkek için caydırıcı bir durumuda var bu yasanın hani evlenir bosanirim elimin kiri zihniyetindeki erkekciklere al sana yasa minvalinde ...

Ülkenin ihtiyacına göre oluşan bir sistemde yasa koyucular bunu hak görmüşse çomak sokmamak gerek

Ki ömür boyu ceza ya çarptırılan suçluların da 30 yıl alması yaşına göre belirleniyor en az 30 yıldan başlar

Nafakayı kadının bir sonraki evliliğine çeyiz gibi gören konu sahibine diyeceğim yol parası veya yemek parası gibi komik bir rakamdan kimse zengin de olmaz fakir de
Kanunda sadece erkek nafaka öder diye bir hüküm yok ki. yarın işler tersine döner kadınlar da nafaka ödeme olayı yaygınlaşırsa ne olacak, kadın ömür boyu erkeğe nafaka mı ödesin.Bir suçun yada hatanın bedeli ömür boyu mu olmalıdır. Bakın dikkatinizi çekerim ben kadına ödenen nafakadan bahsetmiyorum, genel anlamıyla süresiz nafakadan bahsediyorum.

Back
X