Çalışma izni olmayan mültecilere köle muamelesi yapılması gayet normal. Yasal hakları yok. Dünyanın hiçbir yerinde daha farklı muamele göremezler. Hatta avrupa ülkelerinde mülteci olarak çalışamazlar. Ancak kamplara yerleştirilirler. Bunun nesi ilginç anlamıyorum. Birilerinin bir şeyler düşünmesi gerekiyor bu kadar insan ne olacak? Ülkelerine geri dönmeleri lazım. Orda her ne oyun dönüyorsa bitirsinler yetti bu kadarı. Bu kadar insan ne avrupa da ne de türkiye de insan muamelesi görmez.
suriyeli olmak suç değildir. yazık vatanları yok vatanları. evden barkdan bahsetmiyoruz vatanları yok, ülkelerinde kalıp savaşsınlar öylemi? savaş dediğiniz silah kuşanarak olur, bi gece ansızın tepenize varil bombası atıldığında neyle,nerenizle savaşmayı düşünüyosunuz? 1 varil en az 70 kişiyi anında, o saniyede öldürüyor. kalıp savaşsınlar öylemi. komik. edirnede bazı esnaf 1,5 tllik çayı 2 tlye kakalıyor mültecilere, afferin dimi. hakediyor pis mülteciler. bi çocuk babam kaldı diyor, annem gözümün önünde parçala ayrıldı, komşumla geldim, hiç bişi istemiyorum, bi iş istiyorum sadece. vermeyin. Allah cezasını versin o çocuğun. vermeyin iş, bombadan kaçsın, burda sefillikten ölsün.
"etiket" müslümanı olan devletler de bakmıyor yeaa diyerek biz sorumluluğu üstümüzden atmış mı oluyoruz?
ben çok hassasım bu konuda, özellikle çocuklarla konuştuğumda dayanamıyorum. yanımızdan geçse iğrenerek,acıyarak,küçümseyerek bakıyoruz ama yinede onlar nankör. bütün mülteciler dörtdörtlük diyemem asla, nasılki bizim içimizde varsa kötü insanlar elbet onlarda da var. ama dayanamıyorum ben bu insanların daha fazla ezilmesine dayanamıyorum, bugün onlaraysa yarın bize.. Allah esirgesin.Bu gün Türkiye de de bir savaş çıksa kaçımız kalıp savaşırız daha doğrusu savaşabiliriz.
Hepimiz ölürüz dediğin doğru. Eskisi gibi değil artık savaşlar topla tüfekle mangal gibi yüreklerle yapılmıyor.
Aniyede, saliselik teknolojik silahlarla tek tuşla hallediliyor. Dünya üzerindeki kaç ülkede var ki bu teknoloji?
ben çok hassasım bu konuda, özellikle çocuklarla konuştuğumda dayanamıyorum. yanımızdan geçse iğrenerek,acıyarak,küçümseyerek bakıyoruz ama yinede onlar nankör. bütün mülteciler dörtdörtlük diyemem asla, nasılki bizim içimizde varsa kötü insanlar elbet onlarda da var. ama dayanamıyorum ben bu insanların daha fazla ezilmesine dayanamıyorum, bugün onlaraysa yarın bize.. Allah esirgesin.
yaşlı bi adam, sanki akli dengesi yerinde değil gibi, anlaşmaya çalışıyoruz, beni çağırdılar diyo, "gel bak ailenden ölen varmı"Evet çocuklar en masum
evet buda farklı bi tarafı tabi olayın, adam kendi vatandaşını düşünmüyor, suriyeliyimi düşünecekyahu bizi köle gibi çalıştırıyorlar oda lafmı
yaşlı bi adam, sanki akli dengesi yerinde değil gibi, anlaşmaya çalışıyoruz, beni çağırdılar diyo, "gel bak ailenden ölen varmı"
gittim baktım, çok zor tanıdım ama eşim ve iki çocuğum ölmüş, orda hayatım bitti, işim, evim, ailem herşeyimi kaybettim diyor, ben gelmek istemedim orda kalıp ölmeyi istedim, herşeyimi kaybetmişim zaten diyor. konu komşu zorladı beni farketmezki burdada ölsem bişi değişmez diyor. dayanılcak gibi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?