Suriyeli sığınmacı: Türkiye'de bizi köle gibi çalıştırıyorlar

Bence Almanya'ya gitsinler adamlar şimdi oturup plan yapıyor güçlü endüstrisi ve üretimi var doğum oranları düşük ,genç nüfus azınlıkta ,Almanya'nın sistemi demokrasisi oturmuş , ekonomisi güçlü, kırılgan değil, Türkler beceremedi bu Mülteci olayını ağzına yüzüne bulaştırdı , ama negatif yönü bu Almanlar acaip milliyetçi müslümanların evlerini yakmayı seviyorlar nazi grupları var , birde orası kış memleketi ve çalışmaya gitmek için sabahın 5.30 gibi kalkmaları gerekecek , iş gücüne ihtiyaç var , ama Almanlar genelde müslüman toplulukları sevmez kullanır işi bittince kurtulmak için yasa yada toplu para verir memleketlerine gitsinler diye , onlar bunu gayet güzel idare eder , müslüman topluluklar birbirlerine ateş, top, roket atarak savaşmaya devam etsin Almanlarda üretmeye devam etsin ,İlim bilim yeni buluşlara imza atsın

Son düzenleme:
..

Mültecileri köle olarak görenlere ne anlatmaya çalışıyorsun ki boşver.

Köle muamelesi yapılması normal mi? Köleligi çok çok önce ayaklarimizin altina aldik biz. Onlar da köle degil sadece zor kosullardan kacip bize siginmis savaş mağdurları.

Eğer köle olarak goruyorlarsa işverenler bu kendilerinin ne kadar insanliktan çıkmış olduklarını gosterir.

Bir çok işadamı biliyorum işçiyi ssk yapmayıp çalıştıran ki bu adamlar ailecekte müslüman kimliğine sahip , suriyeli olmak şart değil kendi vatandaşına acımayan bir çok işadamı var , onların gözünü ancak toprak doyuracak

Doğru söylüyorsun. Toprak doyursun gözlerini. Biz küçücük dükkanda calisan elemanimizin bile sigortasini yaptiriyoruz ama nice ensesi kalinlar iki kurus kismak için işçileri mağdur ediyorlar. Vicdansizlar.

Yasal hakları güvenceleri yok. Bu tür muamelelern önüne nasıl geçebiliriz demek istedim. Yanlış mı anladınız? Yani birilernin tekelinde değil bu iş. Muhtaçsan ezilirsin. valla arkadaşımın babası antalyada çiftçi. Bütün çiftçiler şimdiye kadar sigortasız ve çok cüzi paralara kürtleri çalıştırmış. Artık onlar da seslerini duyurabildiği için işsiz kalmaya yerlerini suriyeliler doldurmaya başlamış. Çünkü suriyelinin tek talebi karın doyurmak. Sonra da bu çiftçiler sağda solda ben suriyeli işçi çalıştırıyorum allah rızası için diye övünüyorlarmış.

Ben olanı anlatıyorum. Oh iyi yapıyorum mu dedim. Olan bu. Yapılan muamele bu ve çok yanlış. Ama işverenler arasında o kadar normal ki. Bunun önüne geçecek olan da şu an devlettir, devletlerdir.

Devlet dedim mi denetim daha doğrusu denetim olsa dürüst memur yok , kaliteli rüşvet yemeyen elemanlar lazım denetim mekanızmasında ben çok şahit oldum patronlar müfettişleri parayla satın aldıklarına ,nerden tutsan elinde kalıyor ,

Suan sektörü düşünecek hallerinin olduğunu düşünmüyorum. :)
Onlarinda pek seçeneği yok. İki kuruşta olsa calisip biriktirip Turkiye'den kacmak daha yasanilir bi ülkeye gitmek istiyorlar.

Onlarda farkinda Turkiye'nin kendi vatandasini dahi insan yerine koymadan calistirdiginin. Uyanik işverenler olduğu surece bu duzen boyle devam eder. Onlerine sunulan is sartlarini ya kabul ederler ya da bu ülkede aç kalmaya devam ederler.

Turkiye sahip mi cikmis???? Negzel bir hikaye bayildim.. birisi bizim millete koleligin kaldirildigini soylesin.. ev kirasi niyetine kizlarini, kadinlarini kuma olarak alanda biz degiliz zaten.. dortte bir maasa 9 kisiye bakmak zorunda birakanda biz degiliz zaten.. sozlukten "sahip cikmak" nin manasina bakin hatunlar.. sahip cikmak kullanmak, sirtindan gecinmek demekse tabi haklisiniz..

Sevgili Suriyeliler; burasi bir size boyle degil, bizim icin de oyle.. hadi siz kactiniz darisi basimiza..

sanki tc vatandaşları çok iyi koşullarda çalışıyorlar
onlar da üç kuruş maaşla, asgari ücretle çalışıp çoluk çocuk okutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…