Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

Bu sinirde birine cvp veremem.Alllah kolaylık versin etrafınızdakilere.
Amin.
Tabi siz de haklısınız, birine çeşitli ithamlarda bulunup, hakarete varacak şekilde yargılayıp, bir nevi insanlığa davet edince; sinirlenip çatır çatır cevap vermek yerine, tebessüm edip kendimi sorgulamam gerekirdi!
Yazdıklarıma verebilecek cevabınız, dünyanın en sempatik insanı olsam dahi yoktu, olamaz da zaten.

Öncelikle hayırlı olsun , bu gelişi tamamen kabullendıgınız ıcınde tebrık ederım .
Yatılı bakıcan kastınız sadece çocuklarla ılgılı olmamalı bence, söyle dıger ıkı cocugunuzda kucuk olacak, tekne kazıntısı dıyorum :) yanı o sekılde belırteyım o bıraz ele avuca gelene kadar çocuklarla ılgılı olup daha sonra açıkçası ev ıslerınde yardımcı olması gerektıgını düşünüyorum . Yanı sız nerede eksık kalıyorsanız o tamamlamalı, sız bır gun yemegı yapmak ıstersenız , o çocuklara bakmalı. Sız çocuklarla oyun oynarken o ev ıslerıyle ılgılenmelı hanı anne kıvamında. Ama 30 lu yaslarda bırınıde almamalısınız bence.

Teşekkür ederim :)
Bu konuyu acmak çok iyi oldu benim için, sadeec cocuklara bakması için degil ev içi ihtiyaç duyduğum noktalarda yardım etmesi için birinin olması gerekiyor, bende o yönde birini bulmaya çalışacağım.

İkinci çocuğuma süpriz bir şekilde hamile kalınca, ben de yatılı yardımcı ile çalışmaya karar verdim. Yatılı yardımcı ile çalışan arkadaşlarım gayet memnun olduğu için kararsızlık tedirginlik yaşamadım açıkçası. Elbette kötü tecrübeler oluyor ancak güvenilir birini bulduktan sonrası güzel.

Evde bir yabancı fikrine çok karşı çıkanlar olmuş ama gelen kişiye alıştıktan sonra yabancı gibi olmuyor ki. Aileden biri gibi oluyor. Ev büyükse hem onun için hem sizin için daha rahat tabi ki sizin eviniz müsaitmiş.

Genelde ajanslar aracılığı ile ulaşılıyor yatılı yardımcılara. Ben iki ajansla görüştüm ama daha adaylarla görüşmeden arkadaşımın yardımcısının tanıdığı ile anlaştık. Bir buçuk aydır beraberiz çok memnunum.

Ajanslara taleplerinizi açıkça söyleyin. Birkaç yıldır ülkede olan ve iş tecrübesi olan birini tercih ettiğinizi söyleyin. Yeni gelmiş biri hem dil bilmediği için hem de tecrübesizliği sebebiyle sizi zorlayabilir. İki çocuğunuz var ilgi bekleyen, hamilesiniz. Dil öğretmeye iş öğretmeye vaktiniz yoktur. Tabi ücretler de tecrübe arttıkça fark eder.

Doğuma biraz vakit varken bu işi halletmeye bakın. Böylece kendisini gözlemlersiniz, birbirinize alışırsınız, güvenirsiniz. Bebek doğduğunda güvenle emanet edersiniz.

Yalnız üç çocuklu olduğunuz için bulmakta biraz zorlanabilirsiniz. İkinciye hamile olduğumu duyan gelmekten vazgeçiyordu :)

Ben de çok tecrübeli değilim bu işlerde. Bildiklerim bunlar:)

Ne gereksiz yorumlarınız var ya millet burada fikir alısverişi yapıyor sizin canınız sıkılmıs anlasılan cok antipatiksiniz..

Biz au-pair ile çalışmak istedik Almanya ya da yaşıyoruz (ama Türkiye’ye au-pair geliyor mu bilmiyorum)Çok yakın arkadaşlarımızın yıllardır bu sistemle çalıştıklarını ve çok da memnun olduklarını duyunca hemen araştırmaya başladık. Ve sonuç olarak eve bir au pair kız aldık çok memnun kaldık istersen bir araştır canım. Bebeğin hayırlı olsun.

ben de yatli calistirdim ama yabanci uyruklulardi. hic bitinden memnun kalmadim. berbat bir temizlik anlayislari vardi helal haram ne haberleri yok. yerleri sildigi bezle buzdolabini siliyolar düsunun.

3. bebeğin hayırlı olsun. Ben de 2. için doğum iznindeyim.
Bu konuyu açtığın çok iyi oldu benim açımdan da. Yorumları teker teker okuyorum. Ben debakıcı arayışındayım. Umarım ikimize iyiler denk gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…