Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

Çok kişisel bir tercih aslında
Ben yatılı yardımcı seven gruptayım. Hatta şimdi büyük kızımı evde onunla bırakıp küçüğü ile alışverişe çıkacağız. O olmasaydı büyüğü evde yalnız bırakamayacağım için yanımda sürüklemem gerekiyordu. Halbuki küçük kız için bir şeyler bakacağız. Büyüğün ödevleri var, sabah kursa gitti yeni geldi.

Akşam da büyüğü ile 4 boyutlu filme sinemaya gideceğiz. Küçük kızım için fazla hareketli. Yatılı yardımcım olmasaydı gidemeyecektik. 12 yaşında ve ergenlik döneminde anne-kız ilişkisinin önemine inanıyorum. Ayrıca kaç çocuğumuz olursa olsun anne ile (tabi baba ile de) tek başlarına, kardeşleri olmadan zaman geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Çocuklar için faydası yanında bana da psikolojik olarak faydalı. Arkadaşlarım “hadi akşam şuraya gidelim” dediğinde çocukları iç huzuruyla bırakıp çıkabiliyorum. İşyerinde işler uzayıp geç çıkacağım zaman kalbim pır pır etmiyor çocuklara ne olacak diye. Gündüzlü bakıcı olsaydı onun çıkış saatine yetişmem gerekecekti.

Sabah trafik vardı, geç geldi vs derdim yok. Uyanıyoruz, kahvaltımız hazır. Geceleri serbestim daha demin yazdığım gibi. Aylardır çamaşır bulaşık yıkamıyorum, ütü yapmıyorum. Yatağımı bile yapmıyorum.

Bizimki benden sadece 5 yaş büyük ama torunları var. Eşi memleketinde. Burada çıktığı zaman memleketinden diğer çalışan arkadaşları ile buluşuyor, bazıları akraba. Bir arkadaşımın yanında çalışan kadının kuzeniydi zaten. Güvenim tam. İzinsiz hiç bir eşyamı kullanmaz. Terbiyeli, temiz. Markete gitmesi için para bıraktığımda para üstü ve fişi dresuarın üzerine koyar.

Ben size yatılı tavsiye edebilirim. Bazen şirketler bazen referans daha yararlı oluyor ama her halükarda aldatılma riskiniz var. Şirketler de komisyon almak için istenmeyen şeyler yapabilir.

Çocuklardan sonra evlilikler sarsıntı dönemine girebiliyor. Çocukları 2 saatliğine bırakıp gece eşinizle yemeğe veya sinemaya gidebilmek için bile yatılı olması çok büyük avantaj. Ayrıca gündüzlü ve yatılı arasında çok büyük fiyat farkı da yok. Size tavsiyem burada ailesi olmasın, çünkü siz de evde olacağınızdan çok rahat izin isteyebilir. Eltime misafir gelecek, memleketten kayınvalidem gelecek vs vs bitmez izin istemeleri.

Baştan tüm şartları da konuşun. İzin senede kaç gün olacak, yol parasını kim verecek, yabancı ise oturmak izni ve çalışma iznini kim çıkaracak, kim ödeyecek, sigorta zaten yapacaksınız, daha önce sigortalı değilse teşvikten yararlanabilirsiniz. Bir de yabancı ise döviz değil tl üzerinden anlaşın.

Bebişiniz sağ salim gelsin en güzel ağırlanacağı yere o halde :)

Yabancılarda kurallr başka ama,Sabah 8-aksam 18.00 tamamen bizim ezikliğimiz.
Fabrikalar sabah 8-aksam 16.00 .Yasalı bu.
Yasalı bu mu? Arkadaşım ben avukatım istersen yasal olup olmayana yetkinliğimden dolayı bırak da ben karar vereyim. Haftalık 45 saat çalışma yasal tabiki iş veren yol saatini bunun içinde hesaplamıyor. 45 saat sonrası da fazla mesaiye girer

Firma aracılığıyla bulunan bakıcıya değil de mahalleden sokaktan topladığınıza mı güveneceksiniz?

Aynen Canım zor günler bizi bekliyor benim oğlum da eylül de kreşe başlıcak Allah kolAylıgını verir ben üzüldüm eşim çok sevindi hepsi birden büyücek inşallah

yıllarca dalga geçtim, korunarak hamile kaldım diyenlerle. ben de aylık iğne ile hamile kaldım :)
paranoyak oldum, artık hiç bir şeye güvenim yok :)

yıllarca dalga geçtim, korunarak hamile kaldım diyenlerle. ben de aylık iğne ile hamile kaldım :)
Aynen Canım bende asla olmaz nasıl dikkat etmezsiniz derken kaldım üçüncü sezeryanım benim artık bağlatmayı düşünüyorum

Ah ya ben :) kuzenlerim hamilelik haberimi duyunca benimle bu sebeple çok dalga gececekler..

Ah ya ben :) kuzenlerim hamilelik haberimi duyunca benimle bu sebeple çok dalga gececekler..

ben kendi aileme bile 14. haftaya kadar söyleyemedim.
ki söyleyince de tam da düşündüğüm tepkileri verdiler.
benim kuzenler kate middleton ile yarıştığımı söylüyorlardı :) yalnız onun doğurdukları prens/prenses oluyor işte :))

Bende ilk üç ay kimseyle paylaşmam hamileliğimi, annem anladı halimden orası ayrı

Öyle demeyin şuan doğan tüm çocuklar, prens ve prenses olarak doğuyor, heryer prens ve prenses dolu

Bende ilk üç ay kimseyle paylaşmam hamileliğimi, annem anladı halimden orası ayrı

Öyle demeyin şuan doğan tüm çocuklar, prens ve prenses olarak doğuyor, heryer prens ve prenses dolu

benimkiler veletten öte geçemedi, kıyamam analarının ruhu fakir işte. ne anlar kraliyetten

Sizin o saatlerde calismaniz da beni hayrete dusurdu. Turkiye de degilim. Bulundugum yerde mesai saati 9-5. Cok kalabalik bir ulke olmadigi icin ise gidis donus saatleride fazla degil. Esim 10 dk mesafede arabayla, bende okula gidiyorum, 20 dk. yurume mesafesinde.
Umarim herkes bir gun daha guzel sartlarda calisabilir,

şimdi şöyle bir şey var, yatılı kalan yardımcının ücreti daha yüksek sonuçta. bunu fazla mesai ödemesi olarak düşünebilirsiniz

ayrıca bütün ihtiyaçları da evden karşılanıyor.
benim yanımdaki bayan yabancı. ailesi ile internet üzerinden görüşüyor. yada 9 buçukta odasına çekildiğinde, dizi-film izliyor.
evin interneti ile oluyor.
kontoru yoksa yüklüyorum mecbur çünkü çocukları bıraktığımda cep telefonu ile haber ediyor, ev telefonu kullanmıyoruz.
pedine varana kadar kişisel bakım malzemelerini alıyoruz.
markete giderken mutlaka soruyorum istediği bir şey var mı diye, ki normalde bizim tüketmediğimiz bazı şeyleri alıyoruz.
kısacası çalışandan ziyade en azından kendi adıma ev halkı muamelesi yapıyorum.

tabiki yatılı olduğu için haftada 45 saat gibi bir çalışma saati söz konusu değil.
ama inşaat işçisi gibi de aralıksız calısma yok. kimi gün 3-4 saati boş oluyor. maaşlı ev hanımı gibi düşünün.
burada kadın için saatlerden dolayı insani muamele yapılmadığını düşünen çoğu kişinin yaptığı ev işini ve çocuk bakımını yapıyor bu kadın. ki bir kısmımız bu işlere ek işe gidiyoruz :)

Aslında " yatılı bakıcı" değil "yatılı yardımcı" desek daha doğru olur, sizinde yazdığınız gibi. Bakıcı deyince sadece çocuklarla ilgilenmesi gerekiyorda yaptığı ev isleri ekstra oluyormuş gibi algılanıyor.

Üstelik Çalıştığım yer Türkiye’nin en büyük kurumsal şirketlerinden biri. Çalışma saati uzun olduğu gibi bir de servis olayı olunca malum erken çıkıp geç geliyorsunuz eve. Amin inşallah bir gün biZde o şarlarda çalışırız inşallah.

Siz yaşantımdan haberdar mısınız?
Hiç durmayan, her şeyleri sorunlu, sürekli peşlerinde olmanız gerek 1 buçul ve 2 buçuk yaş erkek bebeğe sahibim.
1 saniye ayrılırsanız, ya dudağı oatlar ya da bir yerden kendini atar benimkiler.
Evimde 2 çocuğa kendim bakabiliyor olsam bakıcıya gerek kalmaz zaten.
Bir de çocuk sayısı 3 e çıkarılırsa, ki aralarında haylice yaş farkı yani diğer ikisi bebek getirilen çocuk ise bayağı okul çağı ise sorun olmaz, öyle mi?
Güç dengesizliği sorun değil yani, oyuncak kavgası, bebeklerle ilgilenilmek üzere para alırken işini bana yıkıp, kendi çocuğunun istekleri ile uğraşmak?
E o zaman siz de iş yerinize çocuğunuzu götürün keyfi olarak.
Ayrıca iş yerinizden migreniniz var diye izin alabiliyorsanız, emekli olana kadar çıkmayın oradan.
Kadınlar doğum sonrası ücretsiz izine bile geçiş yapamadan ya başka yere gönderirler ya da işten çıkarırlar diye minnacık yavrularını bırakıp gidiyorlar.
Ayrıca iş yerinizde uyuyabiliyor, işler dururken keyfinize bakabiliyorsanız, kendinizi mühürleyin oraya.

Siz kullanmadıklarınızı yollarmışsınız çalışanlarınıza.
Ben onlara gider, sıfır hediye alırım hanımefendi.
Özel günler, ihtyaçları olduğunu bildiğimde, kış dönemine girerken, okullar açılırken vs.
Evde kullanmadıklarımı çevresinde muhtaç olanlara dağıtmalarını ister, onlara yepyeni şeyler veririm.
Siz kek börek yaparmışsınız, benim evimde her gün et pişer, onların imkanları almaya yetmediği için.
Neyden yoksunsa onu sunarım daima.
Kadın sucuk salam seviyor diye ona özel alınır, biz yemiyoruz.
Onun sevdiği meyve, çerezi falan filan vardır mesela, evimde bir dolapta.
Haftanın 2 günü dışardan ne istiyorsa onu söyler yer.
Çocuğuna bile dışardan fazla yemek söylerim, eve gidince yemekle uğraşma bunu ona aldım yedir derim götürür.
Daha çok anlatırım da neyse.
Siz beni evimde çalışan insana zalimlikle suçlarlarsanız, daha onlarca madde yazarak utandırırım.
Ve ben size söylerim, o da insan!
1 kek börekle, önüne konan kuruyemişle insan çalıştırmak insafınıza sığıyor mu diye...
O sebeple, ithamınızı geri çekiniz.

Son düzenleme:
Bırak bakıcıyı. 3 yaşındaki çocuk Kardeşi doğunca 4 yaş olacak iyi eğitim veren bir anaokuluna gitsin. Bu dönemde çocuklar anaokuluna gitmeye bayılıyor. Vicdan yapmana gerek yok yani. Bir iki gün mızmızlansa bile (bu sadece ihtimal) o Nil’e olmayabilir sonra koşarak okula gidiyor. Diğer ikisine sen bak. Ev işleri için gündüz yardımcı tut. Temizlik yemek vs yapsın 40-50 yaş arası bir kadın. Akşam gitsin . Zaten hergün düzenli geleceği için VISA’na sadece çocuklarla ilgilenmek kalacak. Yani demem o ki en hassas konu çocuk büyütmek . Onu anne yapsın diğerlerini zaten herkes yapabilir

Çevremde çok var yatili bakici alan. Bir cogu özbek asıllı. Dolar uzerinden maaş aliyorlar. Şirket aracaligiyla geliyorlar.

Bu sinirde birine cvp veremem.Alllah kolaylık versin etrafınızdakilere.

Yabancılarda kurallr başka ama,Sabah 8-aksam 18.00 tamamen bizim ezikliğimiz.
Fabrikalar sabah 8-aksam 16.00 .Yasalı bu.

Ozman iş veren olarak sabah kahvaltısını ben ödemem. Öğlen ve akşam yemegini de. Hatta çamaşırlarını yıkaması için kendi detarjan alsın. Öğlen molası haricinde asla nefes almasına izin vermem.
Bazen yorum yapmadan bı yutkunun ya hu, gündelikçi bile çalıştırmakta zorluk çekiyoruz çoğumuz kadından daha çok yoruluyoruz üstüne para veriyoruz. Yatılı olunca baştan disiplinli alıştirmak gerek sonra kendi duzenleri oturucak zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…