- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
Yasalı bu mu? Arkadaşım ben avukatım istersen yasal olup olmayana yetkinliğimden dolayı bırak da ben karar vereyim. Haftalık 45 saat çalışma yasal tabiki iş veren yol saatini bunun içinde hesaplamıyor. 45 saat sonrası da fazla mesaiye girerYabancılarda kurallr başka ama,Sabah 8-aksam 18.00 tamamen bizim ezikliğimiz.
Fabrikalar sabah 8-aksam 16.00 .Yasalı bu.
Aynen Canım zor günler bizi bekliyor benim oğlum da eylül de kreşe başlıcak Allah kolAylıgını verir ben üzüldüm eşim çok sevindi hepsi birden büyücek inşallahSizinde hayırlı olsun yeni bebeğiniz :) günlük yardımcıda olabilir aslında, benim kızımda Eylül Ayı'nda kreşe başlayacak. Ben iyice araştırıp kafama göre birini bulursam yatılıyı düşünüyorum ama olmazsa gündüz gelip gidecek şekilde olur bizimde. Zor ama geçici zamanlar diye teskin edelim kendimizi: )
konu sizin değil. kendi derdinizle sabote etmeyin o vakit.sizin için ufak olabilir ama benim için değil!
Kendimi okudum sizinle aynı durum dayım 3,5 yaşında ve sekiz aylık evlatlarım var ben de korunmamıza rağmen ki bence çok güvenli kesin bişey olmaz dediğiniz halde tekrar hamile ögrendim ilk gün çok ağladım. Ama sonradan anladım ki nasibi var sa dünya ya bi şekilde oluyo zaten istiyorduk biz de ilerde üçüncü çocuğu ama biraz hızlı oldu sağlıkla gelsin bebişler ben yatılıdan ziyade günlük bi yardımcı almayı düşünüyorum zaten oğlum seneye kreşe başlıcak çok şükür uyku düzeni yerinde eşim de akşamları yardım cı olur evde yabancı birini istemem şahsen zor günler bizi bekliyor Allahım yardımcımız olsun
Sizinde hayırlı olsun yeni bebeğiniz :) günlük yardımcıda olabilir aslında, benim kızımda Eylül Ayı'nda kreşe başlayacak. Ben iyice araştırıp kafama göre birini bulursam yatılıyı düşünüyorum ama olmazsa gündüz gelip gidecek şekilde olur bizimde. Zor ama geçici zamanlar diye teskin edelim kendimizi: )
Aynen Canım bende asla olmaz nasıl dikkat etmezsiniz derken kaldım üçüncü sezeryanım benim artık bağlatmayı düşünüyorumyıllarca dalga geçtim, korunarak hamile kaldım diyenlerle. ben de aylık iğne ile hamile kaldım :)
paranoyak oldum, artık hiç bir şeye güvenim yok :)
Ah ya ben :) kuzenlerim hamilelik haberimi duyunca benimle bu sebeple çok dalga gececekler..yıllarca dalga geçtim, korunarak hamile kaldım diyenlerle. ben de aylık iğne ile hamile kaldım :)
paranoyak oldum, artık hiç bir şeye güvenim yok :)
Ah ya ben :) kuzenlerim hamilelik haberimi duyunca benimle bu sebeple çok dalga gececekler..
ben kendi aileme bile 14. haftaya kadar söyleyemedim.
ki söyleyince de tam da düşündüğüm tepkileri verdiler.
benim kuzenler kate middleton ile yarıştığımı söylüyorlardı :) yalnız onun doğurdukları prens/prenses oluyor işte :))
Bende ilk üç ay kimseyle paylaşmam hamileliğimi, annem anladı halimden orası ayrı
Öyle demeyin şuan doğan tüm çocuklar, prens ve prenses olarak doğuyor, heryer prens ve prenses dolu
Sizin o saatlerde calismaniz da beni hayrete dusurdu. Turkiye de degilim. Bulundugum yerde mesai saati 9-5. Cok kalabalik bir ulke olmadigi icin ise gidis donus saatleride fazla degil. Esim 10 dk mesafede arabayla, bende okula gidiyorum, 20 dk. yurume mesafesinde.Bende çalışıyorum mesaim 8:00-18:00 ve evden 07-00 de çıkıp akşam 19:00 da eve dönüyorum ve benim iş verenim aaaa sabah 7 de iş için güne başlayıp akşam 19:00 da mı evde oluyorsun demiyor. Biz bu şartlarda çalışırken evde yatılı çalışan bayanın aynı şartlarda çalışması neden sizi hayrete düşürüyor?
Sizin o saatlerde calismaniz da beni hayrete dusurdu. Turkiye de degilim. Bulundugum yerde mesai saati 9-5. Cok kalabalik bir ulke olmadigi icin ise gidis donus saatleride fazla degil. Esim 10 dk mesafede arabayla, bende okula gidiyorum, 20 dk. yurume mesafesinde.
Umarim herkes bir gun daha guzel sartlarda calisabilir,
Aslında " yatılı bakıcı" değil "yatılı yardımcı" desek daha doğru olur, sizinde yazdığınız gibi. Bakıcı deyince sadece çocuklarla ilgilenmesi gerekiyorda yaptığı ev isleri ekstra oluyormuş gibi algılanıyor.şimdi şöyle bir şey var, yatılı kalan yardımcının ücreti daha yüksek sonuçta. bunu fazla mesai ödemesi olarak düşünebilirsiniz
ayrıca bütün ihtiyaçları da evden karşılanıyor.
benim yanımdaki bayan yabancı. ailesi ile internet üzerinden görüşüyor. yada 9 buçukta odasına çekildiğinde, dizi-film izliyor.
evin interneti ile oluyor.
kontoru yoksa yüklüyorum mecbur çünkü çocukları bıraktığımda cep telefonu ile haber ediyor, ev telefonu kullanmıyoruz.
pedine varana kadar kişisel bakım malzemelerini alıyoruz.
markete giderken mutlaka soruyorum istediği bir şey var mı diye, ki normalde bizim tüketmediğimiz bazı şeyleri alıyoruz.
kısacası çalışandan ziyade en azından kendi adıma ev halkı muamelesi yapıyorum.
tabiki yatılı olduğu için haftada 45 saat gibi bir çalışma saati söz konusu değil.
ama inşaat işçisi gibi de aralıksız calısma yok. kimi gün 3-4 saati boş oluyor. maaşlı ev hanımı gibi düşünün.
burada kadın için saatlerden dolayı insani muamele yapılmadığını düşünen çoğu kişinin yaptığı ev işini ve çocuk bakımını yapıyor bu kadın. ki bir kısmımız bu işlere ek işe gidiyoruz :)
Üstelik Çalıştığım yer Türkiye’nin en büyük kurumsal şirketlerinden biri. Çalışma saati uzun olduğu gibi bir de servis olayı olunca malum erken çıkıp geç geliyorsunuz eve. Amin inşallah bir gün biZde o şarlarda çalışırız inşallah.Sizin o saatlerde calismaniz da beni hayrete dusurdu. Turkiye de degilim. Bulundugum yerde mesai saati 9-5. Cok kalabalik bir ulke olmadigi icin ise gidis donus saatleride fazla degil. Esim 10 dk mesafede arabayla, bende okula gidiyorum, 20 dk. yurume mesafesinde.
Umarim herkes bir gun daha guzel sartlarda calisabilir,
Siz yaşantımdan haberdar mısınız?Yemınle okuyorm okuyorm sorun göremiyorm.
8 yasında çocuk eve gelse nolur ya?
Hepimiz benzer sebeplerle iş yerlerimizden izin alıyorz.
Makyaj malzemesi hijyenik acıdan tabıkı kimseye kullandırmam.
Ama temizliğe gelen ablanın kızına kullanmadıklarımı yollarım hep.
Ben is yerimden ne bekliyorsam onu yaparım,saolsun o da suiistimal etmez.
temizlik gününden 1 gece önce kek,poğaca yaparım,bırakırım.
Yapamazsam kuruyemiş koyarım ortaya.Atıstır derim.
İnsan bu ınsas.
Bakıcı da insan diyenler var yukarda.Ordaki da bıle benı rahatsız eder.
Bu sinirde birine cvp veremem.Alllah kolaylık versin etrafınızdakilere.Siz yaşantımdan haberdar mısınız?
Hiç durmayan, her şeyleri sorunlu, sürekli peşlerinde olmanız gerek 1 buçul ve 2 buçuk yaş erkek bebeğe sahibim.
1 saniye ayrılırsanız, ya dudağı oatlar ya da bir yerden kendini atar benimkiler.
Evimde 2 çocuğa kendim bakabiliyor olsam bakıcıya gerek kalmaz zaten.
Bir de çocuk sayısı 3 e çıkarılırsa, ki aralarında haylice yaş farkı yani diğer ikisi bebek getirilen çocuk ise bayağı okul çağı ise sorun olmaz, öyle mi?
Güç dengesizliği sorun değil yani, oyuncak kavgası, bebeklerle ilgilenilmek üzere para alırken işini bana yıkıp, kendi çocuğunun istekleri ile uğraşmak?
E o zaman siz de iş yerinize çocuğunuzu götürün keyfi olarak.
Ayrıca iş yerinizden migreniniz var diye izin alabiliyorsanız, emekli olana kadar çıkmayın oradan.
Kadınlar doğum sonrası ücretsiz izine bile geçiş yapamadan ya başka yere gönderirler ya da işten çıkarırlar diye minnacık yavrularını bırakıp gidiyorlar.
Ayrıca iş yerinizde uyuyabiliyor, işler dururken keyfinize bakabiliyorsanız, kendinizi mühürleyin oraya.
Siz kullanmadıklarınızı yollarmışsınız çalışanlarınıza.
Ben onlara gider, sıfır hediye alırım hanımefendi.
Özel günler, ihtyaçları olduğunu bildiğimde, kış dönemine girerken, okullar açılırken vs.
Evde kullanmadıklarımı çevresinde muhtaç olanlara dağıtmalarını ister, onlara yepyeni şeyler veririm.
Siz kek börek yaparmışsınız, benim evimde her gün et pişer, onların imkanları almaya yetmediği için.
Neyden yoksunsa onu sunarım daima.
Kadın sucuk salam seviyor diye ona özel alınır, biz yemiyoruz.
Onun sevdiği meyve, çerezi falan filan vardır mesela, evimde bir dolapta.
Haftanın 2 günü dışardan ne istiyorsa onu söyler yer.
Çocuğuna bile dışardan fazla yemek söylerim, eve gidince yemekle uğraşma bunu ona aldım yedir derim götürür.
Daha çok anlatırım da neyse.
Siz beni evimde çalışan insana zalimlikle suçlarlarsanız, daha onlarca madde yazarak utandırırım.
Ve ben size söylerim, o da insan!
1 kek börekle, önüne konan kuruyemişle insan çalıştırmak insafınıza sığıyor mu diye...
O sebeple, ithamınızı geri çekiniz.
Yabancılarda kurallr başka ama,Sabah 8-aksam 18.00 tamamen bizim ezikliğimiz.
Fabrikalar sabah 8-aksam 16.00 .Yasalı bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?