SUSAYIM MI, SÖYLEYEYİM Mİ ?

Yakın zamanda oğlumun doğumgününe aynı şekilde enişte bey katılmadı ama aynı akşam görümcemin eltisinin doğumgününde hep beraberdiler.
Görümcemin ağzını açıp iki laf edeceğini sanmıyorum aynı gün biri gündüz biri akşam organizasyonu iken, sen benim yiğenime gelmedin ben niye kardeşinin karısına gideyim demez.
Kendimi sizin yerinize kolaylıkla koyduğum için gayet sinir bozucu bir durum olduğunun farkındayım.
niye canini uzuyonnn bazen. insanlari gormezden gel takimsama bak kaynan ne guzwl demis senin evin ayri onun ewi ayri

Enişteye bişey demeyecektim zaten sadece konumda yazdığım soruyu sorayım mı sormayayım mı diye sordum. Ortada birşey yok :)

Adam işi için gleirken karısı doğum gününe katılmak istediği için oraya bırakmış
H3rkes kendince önemli olan bir yerde sorun yok bence.

Sorma boşver dert edilecek laf sokulacak bisey değil.

En başta söylense eyvallah idi ama sonradan olunca kırılmıştım, tek soru soracaktım zaten laf sokmakta sayılmazdı pek,ama ondan da vazgeçtim.

Canım yalnız değilsin.. normalde erkek çocukları tutulur daha çok sevilir falan filan ya hani, benim kayinvalide de küçük gorumceme ve damadına toz kondurmaz.. sürekli damadını över adam ona gelince nasıl hizmet edeceğini şaşırır.. kucuk gorumcemin çocuklarını ayrı sever buyuk gorumceminkileri o kadar takmaz... ben de inadına lafımı esirgemem. Yarın obur gün elden ayaktan düşünce damadının kapısına yalllah dedim sakın oğlum var gelinim var demeyin dedim.. yalakalik kimeyse onda kalacaksınız dedim O gün bu gündür kaynanama çok kıymetli oldum korkudan yanimda ağzını açamaz onlarla ilgili hele bi açsın da gostereyim gününü :sinirli:

Canım yalnız değilsin.. normalde erkek çocukları tutulur daha çok sevilir falan filan ya hani, benim kayinvalide de küçük gorumceme ve damadına toz kondurmaz.. sürekli damadını över adam ona gelince nasıl hizmet edeceğini şaşırır.. kucuk gorumcemin çocuklarını ayrı sever buyuk gorumceminkileri o kadar takmaz... ben de inadına lafımı esirgemem. Yarın obur gün elden ayaktan düşünce damadının kapısına yalllah dedim sakın oğlum var gelinim var demeyin dedim.. yalakalik kimeyse onda kalacaksınız dedim O gün bu gündür kaynanama çok kıymetli oldum korkudan yanimda ağzını açamaz onlarla ilgili hele bi açsın da gostereyim gününü :sinirli:

Kaynım olsaydı eltim konu açmış derdim. Resmen kv mi anlatmışsınız . Çok şükür eşim arkamda. Ama ben büyüktür susayım dedikçe görmezden gelinip ezilmeye çalışmam . Yoksa damat gelmiş gelmemiş çok ta takılacak birşey değildi .

Gelmek istemeseler en bastan derlerdi bence gelmiyoruz diye, madem aileyi yoneten onlar gelmeyeceklerini net bi sekilde soylerlerdi.

Hazir oraya kadar gitmisken abisine de yardima gidicekmis adam bir tasla iki kus. Kim olsa ayni seyi yapar.

Sizde istemediginiz, isinize gelmeyen seyleri yapmazsiniz olur biter. Sonucta kocaman insnlarsiniz neyi yapip yapmayacaginiz sizin karariniz.

Ben hic konusunu acmam sahsen, cocugumla ailemle mutluyum muyum mutluyum eniste gorumce varsa var yoksa yok.

Ne olur biliyor musunuz ?Bu konu aylarca konuşulur. Sürekli her gidip gelmemizde ne kadar ayıp ettiğimiz onların orda kimsesinin olmadığı söylenir bizim sanki çok var gibi . Kv her konusunu açtığında kızının ne kadar üzüldüğünü damadının ne kadar kızdığını söyleyip ağlar.

Eşimi sürekli iş yerindeyken arar. Her iş çıkışı eşim kv lere gider. Görümcemden ve eşinden özür diletene kadar uğraşır .Ne zaman özür diler eşim görümcem affeder o zaman konusunu kapatır.

Anlattığımın aynısını damadının kahvaltıya aldığı börekten az yediğimiz için birebir yaşattılar bize.
Böyle kv için hiç bir şey yapmayın yapar yapar yorulur siz umursamayın.Eşinizde söylesin annesine böyle şeyler yapmasın.Eşiniz sinirlenip söylüyecek oluyormuş engel olmuşsunuz olmayın.Sizde gitmeyin doğum gününe eşiniz gitsin.Olaylar çıkarsa çıksın işim vardı gitmedin deyin.Sizden nefret edenlerle görüşemeyim.

Merhaba arkadaşlar.

Haftasonu oğlumun doğum günü var. Görümcem buraya 2 saat uzaklıkta bir şehirden geldi. Sözde doğum gününe geldiler.Şuan kv de kalıyor.

Enişte bey görümcemi kv ye bıraktıktan sonra 1 saat uzaklıktaki ailesinin yanına gitmiş, abisinin evinin bir odası tadilattaymış yardım edecekmiş. Doğumgününe de gelmeyecekmiş .

Hem kızdım hem üzüldüm . Eski konularımı okuyanlar az çok bilir sorunları. İşin ilginci bu ayın sonunda görümcemin kızının da doğumgünü var. Şimdi biz de aynısını onlara mı yapalım yani ?

Doğumgününe diye gelip doğumgününe katılmamak ayıp değil mi ? Aslında düşününce doğumgününe değilde abisinin işi için geldiğini düşünüyorum.

Katılmak zorunda mı değil elbet.Ama bizi salak yerine koymalarına çok kızıyorum. Aynı şeyi bizim yapmamız mümkün değil kıyamet kopar. Bu akşam eşimi çağırıp böyle böyle diye eşimi kandırmaya çalışmışlar. Bende eşime " Yeğeninin doğumgünü olsa gitmemezlik yapar mıydı?" dedim.Bırakın işi orada ölsek giderdi.

Eşine bunu yapma hakkını tabiki de görümcem veriyor. Asla ağzını açamaz. İnsan eşine hiç birşey söyleyemez mi, katılması gerektiğini diyemez mi ? Bunu ben ya da eşim yapsaydı çok büyük tartışmalar çıkardı.

Kv kızı ve oğlu konusunda o kadar adaletsiz ki ... Bunu eşimde biliyor. Damadına ve kızına resmen tapıyor. Allah daha iyi yapsın eşimin yada görümcemin kv ile arasının bozulması bama hiç birşey kazandırmaz. Ama bu kadar vefasızlığa daha fazla susamıyorum.

Kv yarın akşam yemeğe çağırdı bizi.Bu konuyu söylemeye tabiki de ben şimdi hiç haberim yokmuş gibi eve girdikten sonra biraz zaman geçince enişteyi sorayım mı ? Onlar da yok filan diyince "E siz doğumgününe gelmemiş miydiniz?" diyeyim mi ?

Eşim bu konuda kesinlikle arkamda istediğin gibi konuş dedi. Asla saygısızlık yapmam ama söylediğim gibi beni rahatsız eden şey görümcemler ne yaparsa yapsın sorun olmuyor olağan karşılanıyor. Ama bizim herşeyimiz en ufak yanlışımız bile sorun oluyor. Artık salak yerine konmak istemiyorum susmak istemiyorum.Bir de görümcemin eşi geldiğim zaman bir gün dışarı çıkalım demiş. Hiç gitmek istemiyorum. Herşey ona uygun olarak onun canı istediği zaman görüşmekten sıkıldım.

Okuyan herkese çok teşekkür ederim. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Kısa yoldan enişte çokmu gerekli demişler hep.ama konu onlarla sizin aileniz arasındaki adaletsizlik.bu konuda siz bişey demeyin bence.eşiniz konuşsun.el kızı kötü oluyo yoksa.burdada size mutlaka huzur bozuyosun diyen çıkıcaktır eminim.eşinizde sizinle aynı fikirdeyse oda olanları görüyosa boşverin.bide iyi tarafından bakın olaya.gelip gereksiz kalabalık yapıcaklardı iş yükünüz hafifledi

Amaaaan dert ettiğin şeye bak! Gelmezse gelmesin sen keyfine bak. Konusunu bile açmaya değmez. Bunu ağzına alıp konuşsan sen suçlu olursun. Ortada alınıp kırılacak birşey de göremedim açıkçası. Koca adamın çocuğun doğum gününde ne işi var zaten. Gitsin amelelik yapsın :D Siz de ona göre davranırsınız olur biter.
Biz yapsak kıyamet kopar demişsiniz de doğum günlerinde yoklama mı alınıyor? Aileden bir kişi gidip diğerlerinin yerine de imza atamıyor mu? Maaile mi katılmak lazım illa? Bu kadar hassasiyet kalbe zarar!

Kısa yoldan enişte çokmu gerekli demişler hep.ama konu onlarla sizin aileniz arasındaki adaletsizlik.bu konuda siz bişey demeyin bence.eşiniz konuşsun.el kızı kötü oluyo yoksa.burdada size mutlaka huzur bozuyosun diyen çıkıcaktır eminim.eşinizde sizinle aynı fikirdeyse oda olanları görüyosa boşverin.bide iyi tarafından bakın olaya.gelip gereksiz kalabalık yapıcaklardı iş yükünüz hafifledi

Çok teşekkür ederim. Tek kelime etmeyeceğim zaten asıl kızgınlığım kv ye idi eşimle de konuştuk. Biz ne yaparsak yapalım asla görünmeyecek dedi. Artık sadece bizimle ilgili bir sorun çıkarırlarsa susmama kararı aldık.

Ne olur biliyor musunuz ?Bu konu aylarca konuşulur. Sürekli her gidip gelmemizde ne kadar ayıp ettiğimiz onların orda kimsesinin olmadığı söylenir bizim sanki çok var gibi . Kv her konusunu açtığında kızının ne kadar üzüldüğünü damadının ne kadar kızdığını söyleyip ağlar.

Eşimi sürekli iş yerindeyken arar. Her iş çıkışı eşim kv lere gider. Görümcemden ve eşinden özür diletene kadar uğraşır .Ne zaman özür diler eşim görümcem affeder o zaman konusunu kapatır.

Anlattığımın aynısını damadının kahvaltıya aldığı börekten az yediğimiz için birebir yaşattılar bize.

Ay ben bunu sonradan gördüm. Bu ne be! Börekten az yedik özür dileriz mi dediniz, nedir yani? Doğum günü falan hikaye. Siz kimseye laf söylemeyin, kayınvalideniz bir daha sizi böyle bir şee zorlarsa haddini bildirin. Sorun enişte değil, kv. Eşiniz de kahvaltılarda yüreğe yüklensin, böyle baskılara boyun eğmesin. Valla isterse annem yüzüme bakmasın hata yapmadığım bir durumda özür dilemem. Sizin ağırlık koyma vaktiniz gelmiş de geçmiş bile. Ama bu olayda laf söylemeyin, bekleyin. Gerekli yerde sağlam bir duruş gösterirsiniz.

Ay ben bunu sonradan gördüm. Bu ne be! Börekten az yedik özür dileriz mi dediniz, nedir yani? Doğum günü falan hikaye. Siz kimseye laf söylemeyin, kayınvalideniz bir daha sizi böyle bir şee zorlarsa haddini bildirin. Sorun enişte değil, kv. Eşiniz de kahvaltılarda yüreğe yüklensin, böyle baskılara boyun eğmesin. Valla isterse annem yüzüme bakmasın hata yapmadığım bir durumda özür dilemem. Sizin ağırlık koyma vaktiniz gelmiş de geçmiş bile. Ama bu olayda laf söylemeyin, bekleyin. Gerekli yerde sağlam bir duruş gösterirsiniz.

Ben o an orada yoktum olsam asla öyle birşey olmazdı. O yüzden sürekli iş çıkışı çağırmaları .

Aslında olay şöyle oldu görümcem eşi kv ben eşim masaya oturduk.Herkes kendine bir dilim aldı oğlumda vardı eşimle ben almadan 1 dilim kaldı bizde onu ikiye bölüp kendi tabağımıza aldık sonra kv görümcem filan kendi tabağındaki vermeye çalıştı bu yeter masada dolu zaten dedik sorun bu yani olmayan böreği nasıl yiyeceksek börek filan yaratmamızı mı beklediler anlamadım.

Ben o an orada yoktum olsam asla öyle birşey olmazdı. O yüzden sürekli iş çıkışı çağırmaları .

Aslında olay şöyle oldu görümcem eşi kv ben eşim masaya oturduk.Herkes kendine bir dilim aldı oğlumda vardı eşimle ben almadan 1 dilim kaldı bizde onu ikiye bölüp kendi tabağımıza aldık sonra kv görümcem filan kendi tabağındaki vermeye çalıştı bu yeter masada dolu zaten dedik sorun bu yani olmayan böreği nasıl yiyeceksek börek filan yaratmamızı mı beklediler anlamadım.
Şaka mı bu ya... İnanılır gibi değil! Neye kızmışlar peki? Görümceniz eşinizin hangi kabahatini affetmiş (!) ? Bu olayın başı-sonu var mı acaba? Sadece buysa çok komik ve mantıksız!

Back
X