Süt birikmesi ve sütün boşa akması

• Konu Sahibi Konu Sahibi hiliba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

hiliba

Ziyaretçi
kızlar benim pek fazla sütüm yok sağdıgımda 50ml cıkıyor.en çokta şikayetim geceleri.benim kız gece yatınca 5 saat filan uyuyor.o sıralarda sütüm akmış ve üzerim batmış halde uyanıyorum.ayrıca mama veriyorum.bu olaylar sizdede oluyor mu.ne yapacam.hergün üzerim ıslak oluyor...................CADIARZU

gecelerı kalkıp sutunuzu sagmayı deneyın

sutumu sagdıgım donemlerde en verımlı ve mıktar olarak fazla olan sutu gece 3'te kaltıgımda alıyordum

daha önce aynı sorunu yaşamış biri olarak size bir kaç önerim olucak. sütünüzü sadece sağarak veriyorsanız iki saatte bir düzenli olarak sağmaya devam edin, ne kadar sık sağarsanız sütünüz o kadar artar. sütyen sütü baskılar, evdeyken kullanmamanızı tavsiye ederim. gece süt üretimi çok daha fazla olur, mümkünse gece bir kere sütünüzü sağın, aksi taktirde sütünüz bu şekilde akmaya devam edecektir. süt sağarken memeyi sıkıştırmak masaj yapmak, dolu olan göğsünüzün çok daha kısa sürede boşalmasına yardımcı olur.

oğlum doğduğunda beni emmeyeceğini düşünemediğimden, pompa almamıştım. doğumdan 2 hafta sonra pompa elime geçmişti ve ilk ay hiç düzenli sağamamıştım, gün de 1-2 kere ancak sağıyordum, 50 ml. bile zor çıkıyordu. sonra her 2 saatte bir sağmaya başladım, süt çıksa da çıkmasa da sağdım, 2. ayın sonunda sağdığım sütler bebeğime yeterli oluyordu. şu anda oğlum 1 yaşında ve hala süt sağıyorum ve sağdığım süt miktarı 1 litre. 4. ayından beri günde 1 litre süt çıkıyor. düzenli sağmaya devam ettiğiniz müddetce sütünüz giderek artacak ve mamaya gereksinim duymayacaksınız.

umarım yardımı olmuştur.

inşallah canım.teşekkür ederim bilgilerinize.

benimde ilk 3 ay çeşmeden su akar gibi akıyodu göğüs pedi kullandığım halde üstüm başım kalmıyodu ama sonra yavaş yavaş azaldı sütüm keşke ozaman sağsaymışım belki azalmazdı sende sağmayı dene canım

kesilmesini istemiyorum.sürekli mememi veriyorum.daha sonrada mama.3 satte bir içiyor bazen 2 satte bir.ama dediğim gibi gece kabusum oluyor.ıslak ıslak

ya benm göğslerm sütyen takmaynca dolmuo nedense ne alaka acaba??benm sütüm azaldı 4.aydan sonra azalma olur dedi dr saten..bde sigraya başladım skaın kızmayııııın:=))))oda azaltıo olablrr..ama geceleri daha fazla oluo..dinleniyoruzya sanırım ondan..

Benimde ilk başlarda çok akıyodu,göğüs pedi filan da fayda etmiyodu..
Ama şimdi o kadar akmıyo,doluyo göğüslerim ama akmıyo.
Sevinimmi üzülimmi bilemedim akannehir

sigara mı mafoldumben yazık bebişine canım ya yapmaaaaa

:bbo:

Arkadaşlar benim bebişim 2,5 aylık gündüz ortalama 2-3 saatte bir emiyor ama geceleri bazen 5 saat emmediği oluyor bazen benim sütümde geceleri akıyor, bende mi sağmalıyım acaba ben hiç mama vermedim ve hastanede sağmanın dışında hiç sağmadım da önerilerinizi bekliyorum...

süt üreten oksitosin hormonu gece daha çok salgılandığı için süt gece bol oluyor.

bende geceleri gogus agrisina uyaniyorum eger kizim uyuyorsa hemen kalkip sagiyorum yoksa ne yan ne yuzustu yatirmiyor agrisindan.Ayrica ben dogum yaptigimda doktorum bana sutyen tak surekli sut birikmesi icin gosgunde demisti ama arkadas burda sutyen takmayin diyor ben takmayinca sut olmuyor denedim

aynı şekilde bende yatamıyorum ne sağ tarafa nede soluma.geceleri artık sırt üstü yatıyorum.:sm_confused::uhm:

ben sağmayı denicem arkadaşım.sana da tavsiye ederim.

arkadaşım demekki sütün var niye mama veriyosun bebeğine madem geceleri bebişini emzirmiyosun sağ memeni mama yerine bu sağdığın sütü ver. Bir bebek kilosunun 200 katı süt tüketir günde yani 5 kilo olan çocuk 1 lt süt tüketir. Eğer verdiğiniz mama 100 ml geçmiyosa niye veriyosnuz. Doktor önerdiyse bişey diyemem ama kendiniz sütünüzün yetmediğine kanaat ettiyseniz yanlış bir düşünce. Bakın her 100 kadından 99'u 2 çocuğa yetecek kadar süt üretim kapasitesine sahiptir. Yani atıyorum bebeğiniz 900 ml sütü sizden sağlıyorsa hayli hayli kalanınıda sağlar. Geceleri emzirin bebekleri. Ben gündüzleri 2 saatte geceleri 3 saatte bir emziriyorum. Uyusun hiç önemli değil uyurkende alıyor bebeği. Evet beni yoruyor ama ben zaten bunu yaşamalıyım. Bu fedakarlığı yapmalıyım öle değil mi? Bol bol emzirin bebekleri, süt yapan en önemli şeyler bol sıvı ve bol bol emzirmek, sütünüzün artmasını bebekleriniz sağlayacak.

haklisin canim sana katiliyorum ne kadar emzirirsen beynin sut uretmeliyim tekrar diyerek sut bezlerini surekli calistiriyor ama emzirmessen ya da sagmazsan tukeniyor sonrada yediklerimiz ictiklerimize bagliyoruz 2 gundur goguslerim yumusacik normalde 4-5 saat emzirmesem tas gibi olurdu dolardi hemen makineyle sagiyorum emzirdikten sonra gene sut bol geliyor hemen derin dondurucuya atiyorum gelecege yatirim :))

ben de çok dolarsa bebişi uyusa da dayıyorum memeye, ama zencefine ve diğer arkadaşlaın yazdıkları benim de ufkumu açtı, inş. daha da çok emzirmeye çalışacağım, çok gazı oluyor diye düzensiz emzirmek istemiyorum aslında bu konu da napabiliriz?

oyy oy keşke benim sütüm de aksa da içeride birikip bende meme apsesi yapmasa da ateşimi çıkarmasa..
ben elektrikli kraft pompa aldım bugün ama çok yavaş sağıyor.
ben emzirdikten sonra sağıyorum ki meme apsesi artmasın
sağdığım sütü de atıyorum saklamıyorum
netçem ben yaa
bu arada ben ocak annelerindenim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…