Süt çoğaltmak için püf noktalarınız var mı???

CANLARIIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
680
5
96
Ankara
ARKADAŞLAR BU SİTEDE TÜM BAYANLAR ÇOK BİLGİLİ
anne karnında bebek nasıl kilo alır konusunu okudum çok güzel öneriler var mantıklı da...Ben de süt çoğaltmak için öneriler bekliyorum soğan ı biliyorum birde arpa suyu dumuştum taaa ALMANYA DA varmış...Sipariş ettirdim ama o çok kilo aldırır biliyorum birde benim sütüm çok yağsız oluyor yağlandırmak için bilgisi olan var mı ??Benim süt aynı diyet süt!!!

cnm benim taze incir çok güsel süt yapıyo bulgur pilavı yada mercimekli köfte sogan bol süt yapoan gıdalar mercimek çorbasıda öyle ama gaszda yapar dikkat edicen humana still stee çayıda bana süt yaptı cnm bisküvide sütü çogaltıyo açık çayla cnm bide boza iç bolbol ebe demişti çok süt yapıyomuş

Son düzenleyen: Moderatör:
ben denemedim ama çünkü daha doğum yapmadım kimyonu sıcak suda demleyip içincede süt artıyomuş 1 bardak sıcak su 1 tatlı kaşığı kimyon eskiler hep öyle yaparmış

canim ben almanyada yasiyorum burada emzirme dönemimde malzbier ictim.arpa suyu yani alkolsüz bira.ben oglumu 14 ayliga kadar emzirdim 6 ay sirf süt ve hergün bir sise icmeye calistim.türkiyede google dan "Vitamalt Emziren Anneler İçin Süt Arttırıcı İçecek, Malt İçeceği" böyle aratirsan ürünü görebilirsin.ben yararini cok gördüm.

Canım benım bıldıĞım kuru soĞan yemek bıde kuru bÖlÜrcenın yemeĞı(kuru fasulye gıbı pıŞıyo)Çok sÜt yapar derler doĞum yapanlara ılla yedırırlerdı kÜÇÜklÜĞÜmden benı bılırım gerÇektende yapar...kuru bÖlÜrceyı bılırmısınız bılmem ege de Çok tÜketılır yaŞ olarak kurutulur saklanır evlerde ...

ARKADAŞLAR BU SıTEDE TÜM BAYANLAR ÇOK BıLGıLı
anne karnında bebek nasıl kilo alır konusunu okudum çok güzel öneriler var mantıklı da...Ben de süt çoğaltmak için öneriler bekliyorum soğan ı biliyorum birde arpa suyu dumuştum taaa ALMANYA DA varmış...Sipariş ettirdim ama o çok kilo aldırır biliyorum birde benim sütüm çok yağsız oluyor yağlandırmak için bilgisi olan var mı ??Benim süt aynı diyet süt!!!

canım merhaba.. benim doğumdan sonra hemen sütüm gelmedi. gelmesi için kayısı- üzüm hoşafı, helva, taze soğan, mısır, bulgur pilavı ve en önemlisi bol bol su içtim. Bunlarla ilgisi varmı yok mu emin değilim. Sıcak suyla banyonun çok işe yaradığını bizzat gördüm. Hiç sütüm yokken sıcak bir banyo yaptıktan sonra göğüslerim doldu çok şükür. Bence çok üzerinde durma aşırı yeme sütüm artsın diye sonra o kilolar dert oluyor. Bol bol yeşillik ye, su iç, bol bolda EMZıR bide sıcak sıcak duş al bacım. Sütün yağını falan ilk defa duyuyorum o bünyeye bağlı sanırım. Bide kaç aylık bebişin süt sonradan koyulaşır ilk başta su gibi oldu benimde. Şuan 8 aylık meleğim hala emziriyorum çok şükür ve sütüm gayet koyu.
Bol sütlü günler canım.a.s.

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER
ınanılmazsınız valla...Fikir paylaşmada üşenmiyorsunuz hepinizden ALLAH RAZI olsun..Şimdi 2,5 aylık hamileyim ama 3,çocuğum 2,kızımda çok sıkıntılar çektim süt konusunda panik atakolduğum için şimdiden bilgi topluyorum hepsii yazıp dosya yapacağım ama süt yağlandırıcı blgiler yok heralde emzirdikçe koyulaşır diyorsunuz...ANLADIM HERKESE TEŞEKKÜRLER AMA BEKLıYORUM BAŞKA YORUMLARopuyorumnanaktan

mrb canım bende 5. ayımın içindeyim geçenlerde tvde maranki anlatıyordu armut ve/veya ayva kompostosu süt yapar diye tabi ne kadar doğru bilemem ama ayvayı bütün hamilelere tavsiye ediyorlar.

BENıM EŞıMıN köyünde buraya çok yakın elma ve ayva bahçesi var bol bol yiyorum keşke imkan olsada tüm hamilelere dağıtsam.....TEŞEKKÜRLER

canim ben almanyada yasiyorum burada emzirme dönemimde malzbier ictim.arpa suyu yani alkolsüz bira.ben oglumu 14 ayliga kadar emzirdim 6 ay sirf süt ve hergün bir sise icmeye calistim.türkiyede google dan "Vitamalt Emziren Anneler İçin Süt Arttırıcı İçecek, Malt İçeceği" böyle aratirsan ürünü görebilirsin.ben yararini cok gördüm.

BAKTIM İNTERNETE ÇOK TEŞEKKÜRLER CANIM ...HAYIRLI KOLAY DOĞUMLAR İNŞALLAH...opuyorumnanaktan

Bol bol sıvı tüketmenin süt yaptığını biliyorum. ılk hamileliğimde ( şu anda 2. sini yaşıyorum) akşam oğlumu emzirdikten sonra 1 lt süt içip ardından ertesi gün için süt sağdığımı bilirim. Bu arada süt yapan ve gaz yapacağı endişesi taşıdığınız bakliyatları pişirirken içine bir tutam kimyon atmanın faydası olduğunu duymuştum kendimde loğusalık zamanımda bakliyat pişirdiğimde uygulamıştım.

NORMAL doğumda da sezeryandan daha çok süt geliyormuş benim ilki normalde
2,doğuma göre birazdaha iiyiydi ama 2.sezeryandı pek olmadı çok uğraştım ama hep az geldii yine de 22 aylığakadar emzirdim böyle fokur fokur olsun herkesin inşallah...Benim istediğim gibi....

TEŞEKKÜRLER PEKıı BULGUR PıLAVI BEBEKTE GAZ yapmaz MI
BEN YESEM BıLE ....
ben bir kere 2, bebğimde kısır yemiştim soluğu hastanede aldık EŞıM çok kızmıştı tutsaydın boğazını demişti ....zemuszemus

bulgur sütün yağını artırıyor nasıl olursa olsun yani pilav, kısır vs bol bol bulgur ye

zamanla alışır bünyen o kadar gaz yapmaz bebeğine çay kaşığı ile zeytinyağ içirirsen herhangi bir bağırsak problemi olmaz hem bağırsaklarına çok iyi gelirmiş yani gelişim açısından bana doktor tavsiye etmişti

bulgur attiriyor sutu evet gecen kayin valimde iidm yapmis sag olsun. yedim 2 tabak gece goguslerimin dolgunlugundan uyumadim. ama sonra stresden azaldi en onemlisi stresden uzak durmak canim ama nerde. 2-3 litre suda çok faydasi var tabi sutude unutmamak lazim.

ben azeriyim bizdede sütü artırmak için yapılan bazı şeyler var yani başkalarını bilmem ama benim sütüm bunlarla arttı çok emzirdim kızımı olması gerekenden fazla.
-kaşar peynir
-sogan ve ya sarimsak hiç yemedim sütüm tadı acı olmasın diyerekten bebek diksinmesin diyerekten
-çekirdek helvası vardır bizlerde bilmem siz ne dersiniz ona.
-bol çay
-çorba
-sabahlar sütlü yemekler yağlı olucak bir az
-elma, muz
. hatirlarsam yazarim yine

canım benim de sütüm gitti...
normalde boza, rezene, bol su, ayva, humana hurma vb çok süt yaparken bir anda hiç biri işe yaramadı...
ne yapsam gelmiyodu...
öncelik olarak bunları dene... eğer olmazsa ben tahin helvasından şifa buldum.. bir damla sütüm yokken şimdi maşallah foşur foşur geliyo...
tabi bana kilolarda geliyo ama napayım eğer sen de hiçbirşeyden fayda göremediysen kesin dene...

Back
X