Süt çoğaltmak için püf noktalarınız var mı???

benim bir öğretmen arkadaşım kuru ekmek mayasını suyla içtiğinde acayip süt yaptığını söylemişti burda da konu olarakaçmıştım kullananlar da doğruladılr

evet arkadaşlar benimde doğuma 3 hafta kaldı bu konuda araştırmalar yapıyorum... bu bildiğimiz poğaça yapmak için kullandığımız maya gerçekten çok işe yarıyormuş. bana da bir arkadaşım söyledi deneyerek doğrulanmış. bildiğimiz usulde mayayı suyla kabartıp içecekmişiz.

Öncelikle maşallah diyerek başlıyorum, çok fazla sütüm oldu kızım doya doya içti çok şükür... 1,5 yaşına kadar emzirdim sonra rahatsızlığım dolayısıyla ilaç kullanmak zorunda kalınca sütten kesmek zorunda kaldım... Sütüm çok yağlı idi... Kızım tosun gibi olmuştu maşallah... Benim uyguladıklarım ise şunlar;

Ne kadar da tatlı süt yapmaz derlerse desinler ben tahin helvasının süt yaptığına ve sütün kalitesini artırdığına inanıyorum... Bol bol tahin helvası yedim... Üstüne de bardak bardak su içerdim... Bana bol süt olarak geri dönerdi, kızım da keyfederdi...

Rezene çayını günlük içmeye çalıştım hep.. Şekerli, açık çay da çok içtim... Taze sıkılmış meyve sularını bolca tükettim...

Vitaminlerime devam ettim emzirdiğim süre içinde...

VE EN ÖNEMLıSı ; Sık aralıklarla kızımı emzirdim...
Unutmayın ki siz ne kadar çok emzirirseniz; sütünüz o kadar artacaktır... Tecrübeyle sabittir...

canım suya karıştırırsan içemezsin meyve suyuna 1 çay bardağına 1 çay kaşığı katardım ben....
gaz değil de bol bol kilo yapar... ama sütün yoksa napacaksın yapacak bişey yok kiloya razı olacağız işte...

ARKADAŞLAR BU SİTEDE TÜM BAYANLAR ÇOK BİLGİLİ
anne karnında bebek nasıl kilo alır konusunu okudum çok güzel öneriler var mantıklı da...Ben de süt çoğaltmak için öneriler bekliyorum soğan ı biliyorum birde arpa suyu dumuştum taaa ALMANYA DA varmış...Sipariş ettirdim ama o çok kilo aldırır biliyorum birde benim sütüm çok yağsız oluyor yağlandırmak için bilgisi olan var mı ??Benim süt aynı diyet süt!!!

canım ben öyle şey kulllanmadm ne buldumsa yedim ama asırıya kacmamak sartıyla cok zayıftım ama bebegim 3.5 dogdu ilk 1 ay 5 kilo oldu çok kilo aldırdm sütüm yağlıydı.
sana söyleyim humana emzirme cayı içtim devamlı fıskırırdı sütüm resmen bide incir bol yedm bulgur pilavı, erik hoşafı, patates kızartması yedm buda benim.
dene :hulya:

tatlıda cok süt yapıyo gaz yapar diye onu bunu kısmayn bence bastan nasıl giderse bebek öyle alısıyo valla,
zaten anneye dokunmayan bebegede dokunmaz arkadaslar gaz olmaz.
allah herkese bol süt versin.. tabi birde güzel emen bebekler versin benim kız 5 aylıktı emmeye direndi agzına fıskırırdı gene emdiremedm.7 ay zorla

ARKADAŞLARYORUMLARINIZI okudum hepinize teşekkürler 4 gündür uludağ daydım eğitim vardı sizleri yanlız bıraktığımı farkettim çok teşekkürlerrr...Bugünlerde çok ağlıyorum gönderdiklernizi okurken diye duygulandım ağladım ALLAH bizleri hiç ayırmasın birbirimizden....çok güzel site...Bu arada helva tatlı diye çok su içiriyor ondan süt bol gelmiş olmasın yanı hikmet helvada mı su da mı?_???O mayayı denemeye korkuyorum valla nasıl içilir ki oo ...AAAMMANNıııNNN....kafamçokkarıştıyerimseniben

yedikleriniz kadar, iyi dinlenmek de sütünüzü artırır. uyuyamasanız bile, fırsat buldukça dinlenin.
süt olsun diye hamurlu tatlılara yüklenmeyin, sütlü tatlıları tercih edin. bol su-süt için, taze sebze-meyve yiyin.

sık sık emzirin.
süt geldiği halde, emmeyen bebekler varsa, anneler sütünü sağıp bebeklerinin mamalarına koysun veya biberonla içirsin.

(konu güncelliğini yitirse bile, başkaları için gerekebilir...)

Son düzenleme:
Back
X