Sut izni ile ilgili son gelismeler..

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Selam. Torba yasa kapsamında süt izni süresinin uzadığını duymuştum. Ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat oldu diye. Sorum şu, doğumdan itibaren mi, yoksa analık izni bitiminden itibaren mi bu süre? Ikinci sorum, ki daha da önemlisi bu sadece devlet memurlari icin mi geçerli , ben özel sektörde çalışıyorum, SSK lıyım, yeni sistemle SGK liyım. Beni de kapsıyor mu? Bilenlerden acil yardım istiyorum.

Selam. Torba yasa kapsamında süt izni süresinin uzadığını duymuştum. Ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat oldu diye. Sorum şu, doğumdan itibaren mi, yoksa analık izni bitiminden itibaren mi bu süre? Ikinci sorum, ki daha da önemlisi bu sadece devlet memurlari icin mi geçerli , ben özel sektörde çalışıyorum, SSK lıyım, yeni sistemle SGK liyım. Beni de kapsıyor mu? Bilenlerden acil yardım istiyorum.

analık izni bitiminden itibaren canım.özel sektör için geçerlimi bilmiyorum ben belediyede sözleşmeli personelim.ama ssklıyım emekli sandığı değil o yüzden bence özel sektördede bu türlüdür.

657ye çıkan bir yasa ama bende belediyede sözleşmeli personelim.Ve bundan bende faydalanacağım.Aynı şekilde doğum yapan arkadaşlar faydalanıyor.Emekli sandığı sgk hepsi birleştiği için hepsi için geçerli diye biliyorum.
Hatta bizde analık izni bittiğinden sonra 1 yaşına gelene kadar 3 saat kullandırıyorlar.Memur işçi sözleşmeli farketmeden.

Kesinlikle senin içinde geçerli.Ananlık izni gibi bu da yasal iznin senin.Sorun çıkarırılarsa SGK'ya şikayet edeceğini söyle.Hatta bildiğim kadarıyla Sgk'lı arkadaşlara süt izinlerini saat olarak toplayıp kaç güne denk geliyorsa o kadar gün izin veriyorlar.Devlette analık izni bitiminden sonra günlük kullandırılıyor.Doğumdan itibaren değil,yeni yasa ile analık izni bitiminden itibaren.

Back
X