süt izni

baby_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
1.183
8
108
İstanbul
arkdaşlar branş öğretmeniyim okulumuz 9-3 eğitim veren öğlen arası olan bir okuşl henüz 3 saat süt izni dönemindeyim ...21 saat ders almak zorunda olduğum söylendi sabahları okula gelecem öğleden sonraları ders koymayacaklar ama kulüp ve rehberlik yüzünden bir gün öğleden sonra gelmem gerekiyormuş..bu uygulamayla ilgili bilginiz var mı ? süt izni branş öğretmenlerinde nasıl uygulanmalı ?

oğlun 7 aylık olduğu için süt iznin 1.5 saat.Ve okul idaresi bu süreyi sana göre ayarlamalı,saati sen belirleyebilirsin yönetmelik gereği.Zaten ö.sonra dersin yokmuş,o zaman sorun çıkarma ihtimalleri yüksek..Eğer sabah seçersen bu hakkını, dersin öğleden sonraya kayar.Hiç olmazsa tüm gün gideceğin zamanlarda öğleye doğru 1.5 saatini boşaltsınlar.Gerçi o zaman da öğle arasını bahane edebilirler.Yaz dilekçeni,senin istediğin gibi olur,bu senin yasal hakkın.

Son düzenleme:
doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat izin verecekler, bundan sonraki 6 ay ise 1,5 saat izin verecekler. Kırmızyla belirttiğim yer çoook önemli. Çünkü bazı idareciler senin çocuğun 6.ayını bitirmiş o yüzden 6 ay sadece 1,5 saat izin kullanacaksın diyorlar aman gözünüzü açın! Bana bunu yapacaklardı çünkü, ama ben netten araştırdım ve hakkımı aldım.

Sizinle aynı durumdayız hocam. Bana da 20-22 saat arası ders verceklermiş. Öğleden sonra kesinlikle ders yazmayın dedim. Tamam yapmaya çalışırız diyeceklerdi ki hayır kesinlikle öğleden sonra ders olmasın dedim, bakalım yarın belli olacak herşey.
Sizin söylediğiniz kulüp rehberlik işleri eğer ki bu izinli olduğunuz 3 saat içine denk geliyorsa elbetteki gitmeyeceksiniz çünkü siz o saatte süt izninde oluyorsunuz. Ama diyelim ki ders bitiminden sonra ise sizi getirtirler okula.

slm arkadaşım bende branş öğrtyim 15 saat dersim var rehberlik kulüp falan 16 oldu seminerde müdürle konuşmama rağmen bana öyle bir proğram yapmışlar ki haftanın 5 günü okula gidiyorum ya öğleden sonra 2 saat dersim var yada 3.4. saate koymuşlar.eşimle aynı okuldayız tabiii ben bu proğramı bi gördüm ağlama krizlerine girdim (çünkü okulda en iğrenç proğramı olan bi tek benim 24 saate kadar olan herkesin 1 günü boş) eşim hemen dilekçe yazdı benim bebiş3,5 aylık daha:( öğleden sonra artık 1 sene okula gitmem. bende saf gibi hem sınıf hem kulüp aldım hemde nöbet tutarım demiştim havalarını alsınlar hiçbirini yapmıyacağım bu sene ayda birde rapor almazsam ne olayım.
okulunuzda fazla öğretmen varsa senin aldığın sınıfı ona versinler ısrarcı ol 3 saat doğum izninden sonra yani bebeğin 8 aylık oluncaya kadar süt iznin var ve bu sein yasal hakkın acıdığın zaaman acıya uğruyorsun unutma

Back
X