Süt kesilmesi

peyniri afiyetle ye ooh mis biz çocukken süt kesilsede peynir yesek derdik.çok severim o peyniri.suyunada annem poaça yapardı lezzetli olurdu.
Anammm ben peynirini süzüp suyunu döküyodum öyle kesilince tühhh. Yazık oldu ozaman.

Birgün sütçüyü yakalarda süt alırsam buradan yöntemlere bakacam
Paket sütler olmaz dimi ?

Labne peyniri bile yapmisligim var ah ah bu evlatlar herseyi evde yaptiriyor :) :) 6-12 ay arasi evde yapiyordum peynirleri
O Nasıl oluyor krema mı kattın? Aslında ben peynir yapabilirsem şuan bekletiyorum . Krema ile çırpmayı düşündüm . Meyveli sosla tüketmek için..

Olur mu ki?

Olmaz bence .. Olsa da sağlıklı değil uğraşmaya değmez bence.
Üstadlar daha iyi cevap verir ama
Ben iş için erken düşüyorum yollara, önce kızımı anneme bırakıyoruz çünkü
Sütçü hangi gün kaçta geliyo bilmiyorum burda ama öğrensem fena olmaz
Market peyniri yoğurdu içime sinmiyo kızım için

peynir olur mis gibi. sabahları balla yersiniz biraz da böreğe katarsınız biter gider. bana da olmuştu bir kez. afiyet olsun.

O Nasıl oluyor krema mı kattın? Aslında ben peynir yapabilirsem şuan bekletiyorum . Krema ile çırpmayı düşündüm . Meyveli sosla tüketmek için..

Olur mu ki?

Normal yogurt mayalama gibi islem tek fark maya yogurt degil labne :) birde mayalama suresi uzun sürüyor ama tadi fena degil yani yenebiliyor

Cekirde ne kadarlik bebegin,oglum 17 aylik market peyniride veriyorum bazen ama evde lor yaptigimda oluyor cogunlukla evde yapiyorum mis gibi sadece ek gidaya gectikten sonra yasina kadar hic bir hazir gida vermedim yasindan sonra biraz gevsedim :)

Catharsis mesela sütü kaynattiktan sonra 1 gece buz dolabinda bekletirsen kalinca bir kaymak bagliyor onuda yumurtali yapip yiyebilirsin hele hele kucuk bebegin varsa cok besleyici :)

Cekirde ne kadarlik bebegin,oglum 17 aylik market peyniride veriyorum bazen ama evde lor yaptigimda oluyor cogunlukla evde yapiyorum mis gibi sadece ek gidaya gectikten sonra yasina kadar hic bir hazir gida vermedim yasindan sonra biraz gevsedim :)
Ben hep gevşektim :) maalesef
Kızım 10 aylık
Bi de ben seni geyik topiğinden hatırlıyorum he, sarışın bi kızdın dimi
Sen beni hatırlamamış olabilirsin

Bi de ben çökelek mi denir onu sevmiyorum
Sizin yaptığınız bundan sanırım
Sürülen yağlı peynir yumuşak peynir ya da süzme seviyorum, bunlarda evde yapılmaz herhalde

İş yerine getiriyorlar benim yoksa nerde ben de koşamam peşlerinde bence iş yerinde sor alan var mı diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…