Süt kesilmesi

Ben hep gevşektim :) maalesef
Kızım 10 aylık
Bi de ben seni geyik topiğinden hatırlıyorum he, sarışın bi kızdın dimi
Sen beni hatırlamamış olabilirsin

Evvet hala sariyim vaz gecemedim ,dogumdan sonra uzuncaaa bir ara gelemedim :) :) bende seni hatirliyorum ama senin beni hatirlamadigini dusunerekten konularda denk geldigimde birsey demedim.:)

Catharsis mesela sütü kaynattiktan sonra 1 gece buz dolabinda bekletirsen kalinca bir kaymak bagliyor onuda yumurtali yapip yiyebilirsin hele hele kucuk bebegin varsa cok besleyici :)
Bebek yok ben paso kendimi besliyorum.
Yorucu da olsa hazır gıda evde en azından yememeye çalışıyoruz. Dışarıda da seçiciyim olduğu kadar ..

O yüzden faydalı bilgilere hep açığım

Evvet hala sariyim vaz gecemedim ,dogumdan sonra uzuncaaa bir ara gelemedim :) :) bende seni hatirliyorum ama senin beni hatirlamadigini dusunerekten konularda denk geldigimde birsey demedim.:)
Aynı şeyleri düşünmüşüz ( :
Bende doğumda rötar yaptım 6 ay sonra işe dönünce yine BDV de fink atıyorum
Sen büyütmüşsün oğlunu maşallah, darısı başıma

Bebek yok ben paso kendimi besliyorum.
Yorucu da olsa hazır gıda evde en azından yememeye çalışıyoruz. Dışarıda da seçiciyim olduğu kadar ..

O yüzden faydalı bilgilere hep açığım
Alakasız ama sağlıklı şeyler demişken
Bende saksıya soğan diktim birazcık uçları çıktı uzasın salatama doğrarım taze soğanlarımdan

Aynı şeyleri düşünmüşüz ( :
Bende doğumda rötar yaptım 6 ay sonra işe dönünce yine BDV de fink atıyorum
Sen büyütmüşsün oğlunu maşallah, darısı başıma

Birbirimizi buyutuyoruz yeni yeni seyler ogreniyoruz :) :) seninki de masallah yasina az kalmis

Konu sahibi kusura bakma sabote ettik konunu :)

Gibi şeyler evet..hatta bostanı nane, maydanoz , dereotu gibi genişletebilirsin
Yerim çok yok ama onlar minik şeyler yer açabilirim de işte sulamayı unutuyorum ben
Soğan susuzluğa dayanıyo onlar daha narin kurur hemen
Kaç menekşem gümledi mesela ama kalanşo var çok az su ile beslenen onlar turp gibi hala

Yoğurt olmaz ama arkadaşlarında bahsettiği üzere lor/çökelek tarzı peynir elde edebilirsiniz,altta kalan su çok faydalıdır,onuda atmayıp,kek,kurabiye yapımında süt yerine kullanabilirsiniz.
Bende açık alıyorum mayalamak üzere ,kesildiği zamanlarda zaten aldığım yere aynı sorunla başvuranlar oluyor,sebep olarak hayvanın yediği yem bile sebep olabiliyor diye konuşulmuştu ,ayrıca iyi soğutulmuyorsa taşınırken buda bir risk,yani size sütü getiren araç soğuk zincir ürün taşımaya müsait olmalı,iyi soğutulmaz,uygun şartlarda taşınmazsa kesilmeye,sebep olur muhtemelen,üreticiye sorun isterseniz. Sizden başka geri dönüş almışlardır belkide,o parti sütte bir sorun olmuştur, en azından önlem alınır bir sonraki siparişe.

Sütün soguk zinciri kırılmış ondan bozulmuş. Tülbentten süzün. Bir gece beklesin güzel bir süt loru olur böreklere koyarsınız harika oluyor. Ben süt kesigine bayılırım...yogurttan olan kesigi sevmem ama süt kesigine bayılırım. Bazen süt alıp özellikle süt kesigi yaparım. Degerlendirebilirsiniz.

Bu durumu ilk sutcune soyle canım demekki sutu beklemiş sadece o sütten yoğurt olmaz peynir olur gayette güzel olur içine biraz tuz at daha güzel oluyor temiz bi tulbentte suzulsun yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…