Kekler - Pastalar Süt kutusunda Kek Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Tekrar merhaba kızlar..Bugün nostaljik ve farklılık olsun istedim bir dünya kek kalıbım dururken gittim süt kutusunda kek yaptım:) Eskiden çok yaparlarmış , hani böyle tost dilimleri gibi olur kare şeklinde ince ince..Hazır kek karışımı kutularından da çıkar kek kalıpları karton dan..Ben de annekaz da gördüm ilgimi çekti..Güzel de oldu..Lezzetli..Yanlız benim kekim aşırı kabardı malzemesini çok geldi sanırım halbuki ölçünün yarısını kullandım yine de deli gibi kaabardı HORMONLU oldu biraz..Kusura bakmayın.* Fotograflar da çok hoş çıkmadı çünkü sevgili civcivimiz foto mak. üstüne oturmuşş meftaa makine sağlık olsun:p ben de telefonumla çektm idare edin artık..Kek yaptıktan sonra harç ve pişme tepsisini yıkamaktan hoşlanmayan lar için süper bir seçenek:p çook da basit..
Aklınızda bulunsun işte:*

Bir ya da iki süt KUTUSU
Bir miktar margarin
İsteğe göre yağlı kağıt
Belli bir kek malzemesi yok istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..Ben her zaman kullandığım kek tarifi ile yaptım..

Süt kutusunun boş olduğundan emin olun,yoksa benim gibi üstünüz başınız sütlenebilir:)
Kutunun arka yüzünü makas ya da bıçakla kesin..
İçini iyice temizleyin..
Yağlı kağıt döşeyin yoksa her tarafını margarinleyin ve biraz un serpin..
Kutunun üzerinde plastik açacak olmazsa daha iyi olur..Ayrıca kutuda delik olmamasına özen gösterin
İçersine istediğiniz kek harcını dökün ve tepsiye koyup pişirin..
Yanlız kutular küçük olduğu için ölçülerinizi azaltın..
afiyet olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar netten aldıgım resımler An itibariyle,bu resimlerin ,Sevgili TK646 arkadaşımıza ait olduğunu öğrendim..:) Burada karşılaşmak tatlı bir tevafuk oldu benim için.. Tekrar ellerine emeğine yüreğine sağlık gülüm :)

s3020044.jpg

s8300468fi1.jpg

Bunlar da benim hormonlularım...
kek2.jpg

kek4.jpg

Estetik durmuyor evet,ama tadı gayet hoş..
Artık kekinizi ağlatır mısınız,ıslatır mısınız,meyve ler ile mi süslersiniz orası size kalmış..Fikir olsun işte..
Ayrıca az kalsın kekim yanıyordu Princess of Rain in çenesi yüzünden ..
hkkhihihihihi naaaberrr princess:pPpP

Son düzenleme:
maşallah valla elinizden ne kaçan ne de uçan kurtulamıyor. ben bunu çook önceden bir sitede görmüştüm ama hiç denemedim. kek kalıbı yıkamanın zorluğundan değil ama değişik şekilde kekler için süper fikir. elinize sağlıık.

Süper pratik bir şey bu canımcım..Eline koluna sağlık
Birde sade kek tarifi yaz yazına tam olsun canımcım:)

Bunlar netten aldıgım resımler

s3020044.jpg

s8300468fi1.jpg

Bunlar da benim hormonlularım...
kek2.jpg

kek3.jpg

kek4.jpg

Estetik durmuyor evet,ama tadı gayet hoş..
Artık kekinizi ağlatır mısınız,ıslatır mısınız,meyve ler ile mi süslersiniz orası size kalmış..Fikir olsun işte..
Ayrıca az kalsın kekim yanıyordu Princess of Rain in çenesi yüzünden ..
hkkhihihihihi naaaberrr princess:pPpP

varya libi sen gasindin kizim seni sikayet etmeyen bin pisman olsun gii:dilcikar: benim adimi kullanarak prim yapiyor hemidem kendi kusurunu ortuyorÇok üzgünüm çoook az kalsin yakcakmis cenemden ay yesinler suna desene beceriksizim diyeşakkıdıellerine saglik canim valla guzel fikir yanmaz demi bu sut kartonlari firinda benim firin biraz sapitikta ondan seyttimlaelaelaelaelae

maşallah valla elinizden ne kaçan ne de uçan kurtulamıyor. ben bunu çook önceden bir sitede görmüştüm ama hiç denemedim. kek kalıbı yıkamanın zorluğundan değil ama değişik şekilde kekler için süper fikir. elinize sağlıık.
:utangac: Şımarıcam ama smili :utangac: Çok tşk canım,çok basit bbir tarif benim için de çok iyi oldu..kek kalıbı derdi yok kullan at kaydirigubbakcemile3
Süper pratik bir şey bu canımcım..Eline koluna sağlık
Birde sade kek tarifi yaz yazına tam olsun canımcım:)

kaydirigubbakcemile5 Afiyet olsun barzey ,cancagzım..Dene valla güzel oldu tadı..
Fiks kek tarifimi açıklıyorum sıkı durun:p
Ben normal ölçüsünü yazıyorum bu keki yaparken ikiye böldüm malzemeleri aklınızda olsun..

4 adet yumurta
1.5su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao..
Karıştırma kabına soğuk olmayan yumurtaları kırın ve şekeri katın çoook iyi çırpın mikserle köpürsün ,BURASI en önemli kısmıdır ..
Yağı sütü unu vanilyayı ekleyin düşük ayarda yine çırpın..Kekimizin kıvamı tahin giibi olmalı..En son kabartma tozunu katın ve çatalla bir iki kez karıştırın,k tozunu koyduktan sonra çok karıştırmayın kabarmaz..
Sonra bir kase kadar ayırın bu harçtan,kakao ile karıştırın..
Kalıbınıza sırayal dökün..Zebra desenli oluyor..Ya da ebruli yapın..işte nasıl isterseniz..170 derecede 35 dakka pişirinn..fırınınızın diline göre ayarlarsınız süresini..
Harika oluyor bu kek..Eşim bayılır:asigim:sabah akşam kek de kek kek yavrrucum kekkaydirigubbakcemile3

Rica ederim keri34:)
Princess döverim seni..Velini çağırıyorsun yarın anlaşıldı mı muahahaha:pp
Balım benim fırınım da çok nazlı..Ama bişi olmaz yanmıyor kutu falan merak etme:p

Son düzenleme:
insallah denicem canim aklima yatdi valla eger denersem paylasirim zaten biliyxosun rezil olmak pahasinada olsa :)

Biliyorum gülüm , ne kadar samimi ve doğal olduğunuyerimseniben
En güzeli de o zaten..
Aşk olsun kime rezil olucaz ki,benim keki de görmüyor musun nası genişlemişkaydirigubbakcemile3 Dedim yya estetik bir görüntü yok oldukça uydurmasyn bir fikir ama keyiflisırnaşık şey
Amaç zaten muhabbet ve içten paylaşımlar değil mi..
gamyoncuiremsu

Ellerine sağlık güzel görünüyor ..
İlk defa süt kusunda yapılmıss kek gördüm ama güzel olmuss denek lazım cokacimcoook

Arkadaşlar bu başlık ve bu tarif daha öncede yayınlanmıştı ama daha sonra böle süt kutularını yüksek sıcaklığa atıp içinde kek pişirmenin zararlı olduğu ve kanserojen maddee ürettiiği de yazılmıştı ..diikkat edin lütfen her duyduğunuzu yapmayın sevgilerimle...

Amaniiin,bunu gormustum daha once de hic denememistim.Ama libiskom masallah sana usenmemis hemen yapmissin ellerine saglik a.s.Aslinda bende denemek isterdim hosuma gitti...Seninki de cok guzel gorunuyor valla ama burada karton sut paketi bulmam zor :sm_confused: Neyse Tr den depolayip geleyim bos kutulari artik :))
Ya millet nasil buluyor boyle seyler,benim hic aklima gelmez hee :tomato:
Ilk nasil dogdu bu fikir acaba,mesela birisi keki dokecek uygun bir kap bulamamis sonra sut kabini kesip doldurmus icine falan ne bileyim delikafadulden
Dusunuyorum dusunuyorum baska hangi ilginc arac gerecler kullanilir mutfakta....CADIARZU
Saksi da kostebek pasta veya iki utu arasinda tost :roflol:
Abartmaaa abroad naniknanik :mymeka: Tamam sustumm :dilcikar:

Kek çok nefis görünüyor, fikir de pratik gibi ama aliminyum folyo bile ısınınca çok zararlı oluyormuş. Süt kutusu içindeki katman o kadar yüksek sıcaklıkta nasıl olur bilemem. :(

Arkadaşlar bu başlık ve bu tarif daha öncede yayınlanmıştı ama daha sonra böle süt kutularını yüksek sıcaklığa atıp içinde kek pişirmenin zararlı olduğu ve kanserojen maddee ürettiiği de yazılmıştı ..diikkat edin lütfen her duyduğunuzu yapmayın sevgilerimle...
Tarifi denemeden önce nette kısa bir araştırma yaptım lakin böyle bir yargıya rastlamadım...Mesajınız ve uyarınız üzere karton kutular - organik inorganik maddleler atıklar dönüşümler vb. üzerine kaynaklar buldum ve tek tek okudum..Haklılık payınız var,ama şunu belirtmek isterim ki yüzlerce binlerce kanserojen madde içeren materyalleri ne yazık ki her an bile bile kullanıyoruz,mutlaka önemi tartışılmaz,yanlız bu süt kutusunda kek olayı kırk yılda bir yapacağımız bir olayy.Her gün her dakika değil..Ne olursa olsun eğer zararı büyük ve ciddi bir boyutta ise tarifin kaldırılması talep edeceğim,kimse vesilemle zarar görsün istemiyorum..
Bu konularda son derece özenli davranmaya çalışıyorum,HER DUYDUĞUMU yapmıyorum tabi ki bunu da nerden çıkardınızgamyoncuiremsu
Tekrar teşekkürler..

Amaniiin,bunu gormustum daha once de hic denememistim.Ama libiskom masallah sana usenmemis hemen yapmissin ellerine saglik a.s.Aslinda bende denemek isterdim hosuma gitti...Seninki de cok guzel gorunuyor valla ama burada karton sut paketi bulmam zor :sm_confused: Neyse Tr den depolayip geleyim bos kutulari artik :))
Ya millet nasil buluyor boyle seyler,benim hic aklima gelmez hee :tomato:
Ilk nasil dogdu bu fikir acaba,mesela birisi keki dokecek uygun bir kap bulamamis sonra sut kabini kesip doldurmus icine falan ne bileyim delikafadulden
Dusunuyorum dusunuyorum baska hangi ilginc arac gerecler kullanilir mutfakta....CADIARZU
Saksi da kostebek pasta veya iki utu arasinda tost :roflol:
Abartmaaa abroad naniknanik :mymeka: Tamam sustumm :dilcikar:

kaydirigubbakcemile3 Sen beniii öldürcennniiiii çıldırcannnıı canım:roflol:

arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum mutfakta hamur işi ile uğraşmaı çok seviyorum süt paketi fikride süper bi fikir teşekkürler

Valla ne çokıyorsa libiden çıkıyor üşenmiyor yapıyor birde resim ekliyr ben her seferinde resimleri çekiyorum öylece bekliyorlarrrrrr

Soğan halkalarından bu yana gözüm üzerinde zaten cokacimcoook
Onlar içinde bir teknik geliştirdimmm ama valla canım çekti şimdi yarın yapmam lazımcokacimcoookcokacimcoook

Ne enteresan bır fıkır.Aklına saglık valla super .Sıkışınca hopppp kes sut kutusunu ıkı şık şık cırp kekı oldu da bıttı.Sagolasın benım gıbı pratıklıgın adamına harıka bı ılaç oldu:D

Back
X