- 1 Haziran 2008
- 5.942
- 33
- 683
Tekrar merhaba kızlar..Bugün nostaljik ve farklılık olsun istedim bir dünya kek kalıbım dururken gittim süt kutusunda kek yaptım:) Eskiden çok yaparlarmış , hani böyle tost dilimleri gibi olur kare şeklinde ince ince..Hazır kek karışımı kutularından da çıkar kek kalıpları karton dan..Ben de annekaz da gördüm ilgimi çekti..Güzel de oldu..Lezzetli..Yanlız benim kekim aşırı kabardı malzemesini çok geldi sanırım halbuki ölçünün yarısını kullandım yine de deli gibi kaabardı HORMONLU oldu biraz..Kusura bakmayın.* Fotograflar da çok hoş çıkmadı çünkü sevgili civcivimiz foto mak. üstüne oturmuşş meftaa makine sağlık olsun
ben de telefonumla çektm idare edin artık..Kek yaptıktan sonra harç ve pişme tepsisini yıkamaktan hoşlanmayan lar için süper bir seçenek
çook da basit..
Aklınızda bulunsun işte:*
Bir ya da iki süt KUTUSU
Bir miktar margarin
İsteğe göre yağlı kağıt
Belli bir kek malzemesi yok istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..Ben her zaman kullandığım kek tarifi ile yaptım..
Süt kutusunun boş olduğundan emin olun,yoksa benim gibi üstünüz başınız sütlenebilir:)
Kutunun arka yüzünü makas ya da bıçakla kesin..
İçini iyice temizleyin..
Yağlı kağıt döşeyin yoksa her tarafını margarinleyin ve biraz un serpin..
Kutunun üzerinde plastik açacak olmazsa daha iyi olur..Ayrıca kutuda delik olmamasına özen gösterin
İçersine istediğiniz kek harcını dökün ve tepsiye koyup pişirin..
Yanlız kutular küçük olduğu için ölçülerinizi azaltın..
afiyet olsun..

Aklınızda bulunsun işte:*
Bir ya da iki süt KUTUSU
Bir miktar margarin
İsteğe göre yağlı kağıt
Belli bir kek malzemesi yok istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..Ben her zaman kullandığım kek tarifi ile yaptım..
Süt kutusunun boş olduğundan emin olun,yoksa benim gibi üstünüz başınız sütlenebilir:)
Kutunun arka yüzünü makas ya da bıçakla kesin..
İçini iyice temizleyin..
Yağlı kağıt döşeyin yoksa her tarafını margarinleyin ve biraz un serpin..
Kutunun üzerinde plastik açacak olmazsa daha iyi olur..Ayrıca kutuda delik olmamasına özen gösterin
İçersine istediğiniz kek harcını dökün ve tepsiye koyup pişirin..
Yanlız kutular küçük olduğu için ölçülerinizi azaltın..
afiyet olsun..
Son düzenleyen: Moderatör: